Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

Piri 

všechny recenze uživatele

Vizuálne a kostýmovo vycibrené. Vidím, že nie som jediný, ktorý si myslí, že vybraná dvojica hrdinov je asi tá najhoršia z celej histórie kinematografie. Pozitívne je iba akurát to, že sú rovnako škaredí a nesympatickí. Navyše ešte vo filme si DeHaan povie, že aký je pekný, dúfam, že to myslel ironicky, lebo vyzerá ako keby si pichol liter heroínu a práve má pauzičku. Toto sú asi najhoršie typy žien aké poznám, akou je Cara Delevingne. Besson tu pretlačil svoj Piaty element a Cameronovho Avatara. Nič nápadité a príliš prekombinované. Na kvalitu Piateho elementu sa to teda nechytá ani trochu. Evidentne vo všetkom platí porekadlo, že aj dobrého veľa škodí. Okorenila to len cica Rihanna, ktorá tam vôbec nemusela byť. Prekvapivo ju dabovala Tina, čo sa na Rihannu hodilo, a Tina to napodiv zvládla. Chválim vydarený slovenský dabing, dvojica Hrčka/Pauhofová bola excelentná. Niektoré vedľajšie postavy nemali dobré hlasy. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Film pre mňa znamená určitý rozpor. Na jednu stranu krásna vizualizácia pôsobí priam rozprávkovo, aj príbeh je celkom jednoducho napísaný (na štýl Spy Kids), no zároveň sa dialógy snažia byť dospelácke, film je plný násilia a "prehánkovej" erotiky, čiže nedokážem presne pochopiť, kto má byť cieľovou skupinou. Pre deti vhodný nie je, dospelým zas môže prísť až príliš "farebný". ()

simply 

všechny recenze uživatele

Valerian a město tisíce planet mě příjemně překvapil. Podle zdejšího hodnocení jsem čekala průměrný film, na který zapomenu hned po jeho shlédnutí. Moc se mi líbila vizuální stránka a jednotlivé postavy, dokonce ani Cara Delevine mi tolik nevadila...3,5 * ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to jako něco, co snad musí být jasné každému, ale vzhledem k ucházejícímu zdejšímu hodnocení, asi není, takže zde je taková menší filmařská poučka od někoho, kdo má s tvorbou filmu nulové zkušenosti: Vymakaná vizuální stránka film nezachrání, pokud je všechno ostatní totální sračka. A obsazení Dana Dehana bylo vskutku katastrofální volbou. 2/10 ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Jako by film z oka vypadl Pátému elementu, úplně téměř totožná struktura, jen co je pravda. První půlku jsem byl vážně nadšen, naprosto senzační vizuál, kterému by mohl kolikrát závidět i Spielberg nebo Lucas. Vykresleno spoustu rozmanitých tvorů, planet, flóry, fauny a všeho možného. Říkal jsem si, že nejméně čtyři tam šupnu, a to ještě fakt dobré čtyři. Jenže druhou půlku už jsem byl celkem zklamán. Ocenil jsem přítomnost legendy Ethana Hawkeho nebo zpěvačky Rihanny, ale místo toho, aby Besson dokreslil kvalitní zápletku, plácá se nakonec celý film právě jen tím, co mě bavilo zhruba první třetinu filmu - zmíněné kultury, bytosti, rasy, prostředí, apod, nic víc, nic míň. Bohužel mě občas zklamalo i stupidní chování postav, například scéna jak Delevingne kope do tvorů naštvaností? Proboha proč? To samé DeHaan a jeho místy děsná neempatie. Vedlejší postavy fajné, ale když k hlavním si nedokážete najít maximální synchronii, je to těžké. Za mě čistě 3,5 hvězdičky - 70% . Ale za vizuál, nápady a prostředí plný počet - multidimenzionální tržiště skvělý nápad. Možná jsem moc přísný, ale vzhledem k tomu, že režisér není žádné ořézávátko, musím takový být. První půlka má hodně dobrých scén, které lahodily mým očím, na druhou si brzy ani nevzpomenu, empatie protagonistů a jejich jednání snižuje o dost výsledný dojem. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

No tak na 3 je málo a 4 moc, ale přikláním se k vyššímu hodnocení. Vizuálně hravá a opulentní hostina s příběhem jednoduchým jak mozek Babišova voliče. Ale bavil jsem se, na letní blockbuster dobrý. P.S. Natočit film o zvířátku co sere perly... respekt 😉 ()

Copcorn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprostá pecka, která musela stát Francouze veliký balík peněz. Bohužel se měli více zaměřit na samotnou stopáž a příběh než Potvory a efekty. Příběh je prokládán spoustou odboček, které nemají s hlavní dějovou linkou nic společného a celková zápletka filmu se objeví a vyřeší až během posledních dvaceti minut. Jednoznačným plusem je však již zmiňovaný vizuál celého filmu, který ve mně vyvolal podobné pocity jako při sledování prvního promítání Avatara. Jediným mínusem (a to dost podstatným) je tedy příběh a zakončení Deus ex machina. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Besson se snažil vrátit ke kořenům a udělat nový Pátý Element, ale ne po všech stránkách se mu zadařilo. *** Jako správná vesmírná opera se film neskrývá ne-úplnou-vážností svého světa, a humorné scény na něm fungují asi nejlépe. Člověk ale nemůže moc přemýšlet nad tím, jaký to dává smysl nebo jak něco funguje, a poměrně zamotaný příběh pak vyznívá dost samoúčelně. CGI ale rozhodně není špatné, estetika opulentně pestrobarevná, kostýmy a výprava promakané, a mnohokrát jsem uznale pokýval hlavou, že to všechno vypadá a zní opravdu cool. Nikdy však nešlo o nic, co by tady ještě nebylo. *** Mnohem horší je to ale s postavami. Dane DeHaan je rozhodně osobitý herec, ale proutnického dobrodruha a la Han Solo, kterým měl Valerian zřejmě být, jsem mu nevěřil ani za mák. Jeho "trnitá romance" s Laureline navíc mnohem spíš působí jako přátelské hašteření mezi sourozenci (mimojiné díky tomu, jak mladě oba herci vypadají, a jak podobní si jsou), a když došlo na deklamace osudové lásky, nebyl jsem si jistý, jestli to nemá být jen další vtípek. Moc dobře nefungoval ani hlavní záporák, který chvílemi byl důmyslným "mastermindem", a chvílemi zas bezpáteřním zbabělcem. *** Ač tedy v osmdesátých letech komiksový Valerian inspiroval nejednu moderní klasiku, dnes nepřináší nic moc nového, a z Bessonovy filmové verze - především kvůli podivným rozhodnutím co se týče obsazení, charakterizace, a příběhu - nová žánrová klasika nejspíš nebude. 65% ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce naprostý skvost, který se rozpadá pokaždé když hlavní hrdinové otevřovu hubu. Valerian měl neskutečný potenciál, který však srazil na kolena místy tragický scénář a dorazil ho otřesný DeHaan. Tak špatně obsazenou postavu jsem už dlouho neviděl. ()

Bezda202 

všechny recenze uživatele

Vizuálně je to neskutečná podívaná, hezčí film jsem dlouho neviděl a to CGI je tu neskutečné. DeHaan se bohužel do hlavní role absolutně nehodí, aspoň že na tu Caru se dobře dívá :D Co tento film sráží je příběh a stopáž. Je to taková blbina, která sice neurazí, ale ani nenadchne a chvílemi už se to dost táhne. 3* ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě musí srovnávat s Pátým elementem. Oba filmy skvěle vypadají a mají spoustu nápadů. Bohužel ty nápady jsou kvalitně uskutečněny jen v Elementu. Tady buď vyznějí do ztracena (virtuální tržiště) nebo jsou zabita něčím špatným (boj na meče u mozkožrouta). Hlavní záporem Valeriana je zbytečná délka, absence humoru a cesting. DeHaan je fail absolutně neodpovídající postavě. Ostatní postavy, pokud opět srovnám s Elementem - zfleku mě jich napadně alespoň deset, pár hodin po vidění jsou skoro zapomenuté. Jedinou výjimkou je Cara Delevigne, které je cute a fajn a je lepší než Jovovich je její Leeloo. 5/10 ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Máme tady romanticko/vtipno/akční/sci-fi podívanou, která patří svojí nenáročností pouze mezi oddechovky. Děj je ovšem svůj, neokopírovaný, dobře promyšlený se záporákem od úplného začátku až do konce ! Až na takovou drobnost, Valerian vlastně neřeší celý film nic jiného, než jak sbalit a požádat o ruku Laureline, což má taky své vtipné pasáže. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Ok. Zápletka je slabá, ústredná dvojica zosobnená v podstate nehercami, dialógy sú strašné a celkovo je to svojou doslovnosťou prispôsobené skôr detskému divákovi. ALE – v ktorom inom filme ste za posledných pár rokov mohli vidieť toľko úžasných režisérskych nápadov, toľko skvelých hračiek a kostýmov a masiek a vychytávok v tempe, ktoré až do záveru filmu nepoľavuje? Aj keď je to detinská zábava, je to zábava. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Super film, v ktorom ma od zaciatku ohurovala jeho rozmanitost. Ake priznacne, ze film je z Europy, haha, neodpustil som si. Hanba mi. Ano je to krasne, pozera sa na to dobre a to nielen vdaka Care a jej obleckom. Bolo tam aj kus Avatara a vacsi kus Piateho Elementu. Potesila aj Rihanna, ale cez tu vsetku pozlatku mi nejako unikala podstata toho filmu. Nepacilo sa mi, ze sympatak Owen skoncil ako zaporak. Ten mi tam fakt nerezal. Zakoncil by som to tak, ze Piaty Element je len jeden a je zbytocne sa to snazit replikovat pre dnesnu mlad. Na serial by to ale stacilo ;-). ()

Pettas 

všechny recenze uživatele

Tak už i Besson má svoje Hvězdný války...jako hrůza to úplně neni, Cara je mistrovská, DeHaan je celej film po vopici (nebo na kokešovi), priběh je mixlej Bondem, Kingsmanam a MI6 (Bodiem a Doylem)...majstrštryk byla Rihanna a já prosím, udělějte z ní Trinity, Jane, Marion, Laru!!!! PS asi svoji ženě řeknu, že............... ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Ty jo, pro mě hafo příjemný překvapení. Něco mezi Star Wars a Avaterem. Dobře vybranej hlavní hereckej pár a snad jediný mínus, co bych podotkl a co mě vysírá u spousty scifi / fantasy atd je přílišný použití CGI. Ikdyž občas, když ho nepoužili, tak ta výprava chvílama vypadala jak ze Hvězdné brány (serial). Ale i tak příjemný oživení... ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Bessonova imaginácia funguje výborne, rovnako ako pri i desať rokov staršom bračekovi s Willisom. Žiaľ, tu nefungujú herci. DeHaan sa hlasom na Batmana s tú drsnosť mu proste nemožno veriť. Cara nevie hrať. Vie vraštiť obočie, zazerať a gúľať očami. To je všetko. Scény bez týchto dvoch fungujú. Paradoxne i Bubble mi prišla ako fajn postava. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama