Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

M1k9 

všechny recenze uživatele

První věc, která se mi vybavila - Avatar. Nejspíš si tvůrci vypůjčili náčiníčko a přepnuli barvu. Čekal jsem průšvih, avšak ne, film mě zaujal. Hravá fantasy která bojuje o své místo pod sluncem v příliš tvrdé konkurenci. Ach, Cara! Caru Delevingne znám hlavně jako top modelku. Svým hraním mě šokovala. Definitivně cool. Vnáší do toho spoustu nových věcí. Přinejmenším modelkovskou krásu. Stejně tak Rihanna hrála netradičně dlouho. Tohle bylo sakra netradiční. Svěží a hravé. Snad se nové Star Wars něčemu přiučí. 8.5/10 ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

valerian je vskutku hodny svojho nazvu. je to idealny liek na insomniu. film som pozeral asi v priebehu tyzdna a zakazdym mi pri nom odkvacla hlava. okrem toho v nom neklape takmer nic. obaja hlavni hrdinovia posobia pubertalne, su nezaujimavi a necharizmaticki a chemia medzi nimi nefunguje ani ked sa tvaria, ze by vlastne fungovat nemala. kompletny dizajn interierov, exterierov i kostymov je jeden opulentne premrsteny bessonovsky SGI-gyc, aky vypaloval zrak uz pri piatom elemente. herecky vyber zaporaka v podobe inak vynikajuceho cliva owena je dalsi z rady vlastnych golov. a samotna zapletka sa takmer v kazdej scene hadze divakovi pod nohy ako predajca hrncov dochodcom. za co su potom az 2 hviezdicky? ani netusim. asi za tu typicky upornu snahu luca bessona. na odpad ten film na rozdiel od apokalypticky priserneho jupiter ascending naozaj nie je a da sa v nom najst ista stipka nefalsovaneho povabu. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Původní komiks Valerián znám. Je to krásně barevné a některé nápady jsou velmi dobré. Hlavní chlapeček chce femini-jedubabu Lidstvo žije v míru a vše je o harmonii a tom se navzájem obohatit. Politicky. Tedy kulturně. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Besson říkal, že sešit Valeriana přečte asi za dvacet minut. A je to na tom dost vidět a působí to hrozně natahovaně. Nejlépe to ilustruje, že aby postavy rozřešily záhadu musí dojít z bodu A do bodu B a aby to nebylo tak lehké, tak se po cestě ztratí Valerian a Laureline ho musí najít (a kvůli tomu jde lovit medúzy) a poté, co se dvojice shledá, tak je unesena Laureline a Valerian ji musí zachránit (takže jde kvůli tomu sledovat Rihannin taneček) a vůbec to nemá nic společného s hlavní zápletkou ani významnější dopad na ni. Kdyby se aspoň při tom děla nějaká zajímavé akce, ale kromě té na trhu tam nevidím nic moc zajímavého (hlavně v té závěrečné, kde se to prostě jenom nenápaditě postřílí). V traileru Valerian vypadal jako zábavné kombo Avatara, Star Treku a bondovek, v kině mi to přišlo hrozně otravné. Uvidíme co s tím udělá druhá projekce, ale na tu si počkám až na doma. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Relativně silné, ale velmi bolestivé 3* - mohl to být další Pátý element za 5*, ale absolutně neni. Roztahané tempo kde by si snad všechny scény zasloužily zkrátit, 2 a čtvrt hodiny (k tomu co tam bylo by stačila hodina a půl...) během kterých se sotva předtaví dvě hlavní postavy, všichni ostatní (vč. záporáků) se totálně ztratěj v šumu... sledovat to byla zábava a zároveň utrpení kdy se člověk neustále díval jak mu na plátně hoří před očima potenciál, který to mělo. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Dějově , herecky průměr, čtvrtá za hravě nekonečnou fantazii vizuálu a efektní zpodobnění paralelní reality. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Obava z dlouhé stopáže se ukázala býti oprávněnou. Film je směsicí již dříve viděných filmů. Něco od Avatara, něco od Elementu, něco od Strážců či Star Wars. Efekty dobré, jen nedokázaly naplnit jistý pocit prázdnoty, místy až nudy. Hlavní představitelé nesympatičtí neherci, dialogy pod bodem mrazu. Takže za mne dvě a půl hvězdy, tedy 50%. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Achjo, ústřední dvojice nefunguje, ani co by se za nehet vešlo, v ničem, ani jako parťáci, ani v rámci lovestory. Dana mám docela ráda, ale tady byl takovej nijakej, ale ne vyloženě špatnej, za to Cara je prostě podprůměr, mechanicky odříkává scénář, výraz obličeje žádnej. Jediný, co se dá ocenit, je množství mimozemšťanů a výprava + kostýmy, ale kdybych si mohla vybrat, radši ať jich je tam trochu míň a za zbytek peněz ať někdo napíše scénář. Protože tenhle příběh je o ničem, nemá spád, drama i lovestory s rozplizly ve zbytečně dlouhý stopáži a celkový nanicovatosti. Achjo. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Takmer jedna hviezda navyse, za prijemnu spomienku na dokonaly piaty element. A kedze od tej doby technologie pokrocili zavratnym tempom, mohol sa Beeson vysantit a potesit oko divaka farebnymi, exotickymi a hlavne, "zivymi" obrazmi. Najatraktivnejsie mi prisli roznorode intergalakticke narody a prostredia, do akych ich usadili. Tiez vtipne linky, ktorych bolo v piatom elemente pozehnane, boli napadite, niektore vsak uz recyklovane. Scenar je pomerne prosty a zial, vnimal som i dlhsiu stopaz. Ustrednej dvojke som to tiez neveril, lahkomyselny frajer a akoze chladna kraska mi uveritelni neprisli. Kupodivu "placuca" Rihanna ano. :) Skoda. Mierny nadpriemer, 55%. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Mix medzi piatym elementom a Avatarom je očividný...je tu neskutočná kopa dobrých nápadov, priam sa roztrhlo vrece s drobnosťami ktoré si na prvý krát nevšimneme....ak sa vám páčil piaty element tak si zamilujete tunajšie kostýmy, klišovitú farebnosť,..áno je to celé skoro detské ale chytí to na začiatku a príbeh aj keď nič moc tak nepustí zvedavosť ako to celé dopadne...nie je to samozrejme piaty element ani zďaleka ale má to iskru a dobre sa na to díva...dávam 70 % ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný sci-fi film se složitou zápletkou, příjemným dějem a zvláštním koncem. Takový mix Hvězdných válek a Pátého elementu. Já jsem spokojená. ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Vážně ? Pubertální vykrádačka všech sci-fi filmů od 5. elementu po hvězdné války bez jakékoliv invence nebo zajímavosti. 2 a čtvrt hodiny krystalizované nudy a trapnosti, snad se dvěma vtipnýma scénama celkem (a za to ta jedna hvězdička). Efekty už dneska nestačí na to aby film měl smysl. ()

José77 

všechny recenze uživatele

urcite najnezasluzenejsie 4 hviezdy na tomto ucte. veeelmi zle napisany pribeh a este horsie herecke obsadenie, cara delevigne ma len zaujimavy ksicht, ale hranie jej proste nejde. nehovoriac o tom, ze ani jeden z hlavnych hrdinov sa do svojej role nehodil, prvu polhodku som cakal na vysvetlenie, preco profesionalni drsno hlaskujuci agenti vyzeraju jak male decka(ludia specialne chovani pre vladu a pod), ale nic neprislo. LENZE film ma skvely vizual a pestry vesmir, na ktory sa s vynimkou sw nechyta nic od piateho elementu, skvelo sa nanho pozeralo a preto musim byt vrcholne neobjektivny a ist vyssie. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Kopie Hvězdných válek se ani nesnaží být ničím víc. Okopírované jiné světy, zápletka o hledání korálky, povrchní hrdinové, chabé pokusy o vtip a bezohledný individualismus. Tam někde za nimi umírají lidé z jejich jednotky a nikoho to vůbec netrápí. Místo toho patetická chvilka, která už tolikrát fungovala v jiných filmech při proměně hlavního hrdiny. Ach jo. ()

Fairbanks 

všechny recenze uživatele

Dvě neuvěřitelně nesympatická herecká dřeva v hlavních rolích bohužel potopila tento jinak zajímavý projekt s milionem úžasných nápadů... ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Pěkný, vtipný, poutavý ale kdyby to bylo kratší o ty dějové odbočky, které nemají ani hlavu ani patu dal bych 4*. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Ještě v půlce to pro mě byly jasný 4 hvězdy za originální scifi plné neotřelých nápadů a myšlenek, jenže jak se začalo blížit finále, tak to šlo všechno do kopru... samotný Valerián je celkem nezáživná postava, neurazí, ale ani nenadchne, zatímco Cara Delevigne alias Laureline je tu naprosto perfektní a strhává show pro sebe. Bohužel o kvalitách 5.Elementu si tento snímek může nechat jenom zdát. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Stačilo by do hlavních rolí obsadit jiné herce a poupravit příběh a hned by to bylo lepší. Mrzí mě to, protože je to pěkně zpracované, jsou tam dobré efekty. Podpis Bessona v tom ale nevidím. Nebo spíš vidím tam jen jeho podpis a přijde mi, že to natočil a napsal snad někdo úplně jiný. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Zábavná omalovánková fantazie, díky které L. Besson ukázal, že není všem elementům konec. Škoda, že nakonec tolik tlačil na romantickou pilu. Jinak je to ale báječný výlet do fantazie. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama