Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještě něco bych měl vědět, než jí strčím hlavu do tlamy?" Já se dokonalým vizuálem okouzlit nenechám, což už jsme prokázal škudlením hvězd u nejedné skvěle vypadající scifárny, ale tentokrát je to jiné. Ono to totiž nejen parádně vypadá, ale pro Bessonův rukopis mám slabost, při vypnutém mozku preferuju černobílé rozlišení dobra se zlem a seržantka Laureline umí dělat nejlepší ksichtíky v celém vesmíru. Mě to prostě hrozně bavilo a kdyby v sobě měl major Valerián pětinu charismatu Korbena Dallase, tak bych asi s pátou hvězdou neváhal. Tohle totiž je zábava dle mého gusta. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Šílená pastiš sci-fi motivů, z nichž některé jsou skvělé a některé příšerné, ale protože jsou jich desítky a navzájem se překrývají, tak skoro v každém momentu j něco, co irituje i něco, co baví. DeHaanův tragický miscast musí být jedním ze stovek nápadů - ten herec prorazil rolemi loserů a slabochů, teď má být najednou playboy a superagent. Má to být komentář toho, že díky trikům může být všeho schopným hrdinou kdokoliv? Těžko říct. Jede se dál... Bessonův pseudofilm má rozhodně něco do sebe, i když stačí cca jeden za deset let. Nebýt poslední půl hodiny, která zabředne do nesmyslného mluvení, dal bych s chutí 4. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky úchvatné, ale tím to bohužel hasne. Bessonovi se nedaří najít jednotný styl a udržet fikční vesmír pohromadě, Ústřední duo hrdinů postrádá chemii, zápletka je sice košatá na odbočky, ale plytká na nosný rámec a tempo povážlivě kolísá. Kromě úchvatných triků stojí za zmínku jen skvostná Cara Delevigne. Spíš, než k Pátému elementu má bohužel Valerian mnohem blíž k Arthurovi a Minimojům... Což není pochvala.. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Cameron tak dlouho sbíral síly na dalšího Avatara, až ho natočil Besson. Znovu se mu podařilo převést na plátna fascinující svět. Nastolil zběsilé tempo, odlehčený styl tomu také sedí a zatraceně sexy Cara zase nenechá jeden rozkrok klidným. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Nejspíš ani neznám tolik sprostých slov a přídavných jmen, abych přesně vyjádřila svůj údiv nad tímto filmem. Úvodní titulková sekvence byla super, ale potom... Cože? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I kdybych neznal jméno režiséra, velice rychle bych si tipnul, že projekt má něco společného s králem francouzské komerční produkce Lucem Bessonem. Jeho filmařské uvažování a hodnotový žebříček se do snímku jasně promítly. Vždycky byl zastáncem toho, že film má být podívaná a má představovat únik z fádní a někdy i nepříjemné reality do světa fantazie a dobrodružství. Technická a vizuální stránka u něj většinou válcovala příběh, a to se projevilo i na Valerianovi. Jako komiksovou adaptaci zvládl sice Besson Valeriana líp než Tajemství mumie, ale nemůžu mu při nejlepší vůli dát vyšší nadílku, protože svůj kousek cílí na úplně jiné publikum, resp. publikum jiné věkové kategorie. Valeriana bych si užil tak ve 14 letech, dnes už mě míjí obloukem. Besson se tady ukazuje jako megaloman a mám pocit, že v poslední době trochu ztrácí cit pro míru a čich na komerčně úspěšné projekty. V jednotlivostech to funguje, jako celek je to naivní, barvotiskové a přeplácané. Jestli existuje pro muže důvod Valeriana vidět, pak je to přítomnost Cary Delevingne v hlavní ženské roli. Kdyby mi bylo 15, měl bych její plakát nad postelí a ve 20 bych snil o tom, že si s ní dám rande. Má nepopiratelný šarm, grácii modelky, slušný herecký rejstřík a energii mládí. Do komiksového velkofilmu padne jako ulitá. Celkový dojem: 40 %. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 180 miliónov $ | Tržby: 225.9 miliónov $ | Čakal som oplzlý, nechutne cirkusoidný vizuál, a to milejšie som bol prekvapený. Valerian Luca Bessona je nápadito, vkusne pestrofarebný vizuálny hurrikán s dynamickým scenárom a nemainstreemovo vyzerajúcou hlavnou dvojicou, ktorá tiež o to viac prekvapí. Fantasitké prostredie. Keby mal film o štipku sofistikovanejší scenár, bola by to plná palba. Dúhovky mi žiaria doteraz. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Bolo mi samozrejme jasné, že ďalší kult hodný mnohých pozretí, akým bol pred dvadsiatimi rokmi Piaty element sa už tentoraz Lucovi Bessonovi aj napriek snahe stvoriť nepodarí, ale že by som si mal potrebu sťažovať, tak to určite nie. Týmto najveľkolepejším a najpreefektovanejším filmom sa síce snažím vyhýbať, väčšinou je to len sterilná nuda z pásovej výroby, ale Valerian a mesto tisícich planét je predsa len niečo iné. Je síce pravda, že ten príbeh nedokáže tak strhnúť, aby som bol skutočne zvedavý, čo z toho bude a ako sa to skončí, ale inak s tým ani dejovo nemám výraznejší problém. Po trochu rozpačitejšom úvode, ktorý mi prišiel, ako taký slabší Avatar, pričom ani úvodné zoznámenie s hlavnými hrdinami vo mne veľké nádeje nevyvolalo, ale od ich prvej akcie na trhovisku si ma to už celkom získalo. Bál som sa nudy, ale našťastie sa nedostavila, od tejto fázy film naberie svižné tempo, ktoré si už ponechá prakticky až do konca, ale hlavne je to mimoriadne pestré a nápadité s nespočtom maličkostí, ktoré to celé osviežia. Už len spomínaná časť na trhovisku mi prišla samo o sebe nápaditejšia, než tri radové blockbustery do kopy a k tomu ma ešte pobavil odkaz na Taken. Ale toto prakticky platí o celom filme, ani na okamih som z filmu nebol nadšený, prípadne som si nenašiel žiadny emocionálny moment, ale stále ma to bavilo a aj to všímanie množstva maličkostí neustále držalo moju pozornosť na vysokej úrovni. Dosť rozporuplne určite pôsobia postavy, myslím, že takýto drahý veľkofilm by si zaslúžil zvučnejšie mená a lepšie výkony, ale ani títo neboli najhorší. Hlavný hrdina si síce neustále drží svoj neutrál, ale Cara Delevingne so svojim večne nahnevaným výrazom ma už bavila. No ani tých vedľajších postáv, ktoré skutočne stoja za pozornosť sa tu moc nenájde, vynikne ešte generál Sam Spruell a v malej úlohe majiteľa nevestinca Ethan Hawke a tým to končí, dokonca ani Clive Owen za moc nestojí. Akčná stránka už je približne presne taká, ako som aj čakal, nie som fanúšik tohto typu veľkolepej a predigitalizovanej akcie, takže som si ju ani nedokázal užiť, ale myslím, že tá, čo sa tu nájde si svoj potrebný štandard splní a hlavne vizuálne a prostredím je nadmieru atraktívna. A režijne je to očakávane emocionálne chladné, bez náboja, chémie medzi postavami, alebo napätia, ale vizuálne prakticky dokonalé a ako som spomínal, pestrosťou a nápaditosťou vydá za niekoľko podobných filmov. Takže tentoraz sa postavím na stranu filmu, znovu si ho už asi nepozriem, ale ja som sa bavil a určite je to jeden z tých lepších blockbustrov, aké sa v kinách nájdu. 73% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

A zlatou malinu si právem vysloužil... Ethan Hawke, přestože mu byl dán tak malý prostor. Vážněji, moc nechápu utratit spoustu prachů na velespektákl a dát do hlavních rolí takové nuly - takhle se přeci blockbustery nedělají, že, tvůrče Pátého elementu. Jinak místy dost správně rozeběhlá fantazie, kterou nebrzdily nedostatečné vizuální prostředky. I když se dalo jít dál... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zábavná komiksovka bez větších ambicí. Vizuálně neuvěřitelně propracované, možná na úrovni Avatara. Délka je trochu problém, ale je na co koukat. Fantastická hudba, fantastická Cara. P.S: Vliv na původní Hvězdné války tu je, ale rozhodně navzájem nepůsobí jako kopie. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Komiksového Valeriana kdysi vykradl jakýsi George Lucas a nyní se kruh uzavírá. Očekávání snížena na minimum a najednou to funguje. V každé recenzi se člověk dočte, že Valerian je skvost, co se týče vizuálu, ovšem příběhově je až moc vidět, že prim hraje jeho rozvětvení do několikadílné mnohosérie. Což je samozřejmě pravda, ale musím uznat, že jsem se od skvělého začátku do příběhu naladil poměrně snadno a ačkoliv se mi to celé zdálo ještě o pár desítek minut delší, než ve skutečnosti je, pocit nervózního koukání na hodinky naštěstí nedorazil. Stále se je na co koukat, stále je co obdivovat, všechny mimozemské entity jsou krásně nadesignované a některé scény vyloženě strhující (úprk s kamerou za zády, jimž tak krásně lahodil druhý trailer). Dane DeHaan a Cara Delevingne je perfektně oháklá dvojka, která do filmu sedí dle mých představ, ačkoliv nikterak nevybočují ze zvých zaběhnutých hereckých póz a svými výkony nijak zvlášť nepřekvapí. To ovšem Luc Besson úplně nepotřeboval, ten si chtěl prostě natočit svoje oblíbené dílo, chtěl vdechnout život světům, které v jeho domovině ovlivnily celou jednu generaci a myslím si, že on sám může být spokojený. Až na to, že na zkompletování jeho vize zřejmě nikdy nedojde, bohužel. PS : Úvodní titulky spoilerují dvě vedlejší postavy, přitom by mnohem lépe fungovaly jako překvapující cameo. Minimálně tedy ta mužského pohlaví...7.5/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsme tomu všichni přes veškeré nadšení, energii a dechberoucí výpravu ochotni odpustit absenci fyzikálních zákonů, technického fundamentu, logiky. Ovšem odpustit provařený příběh plný nudného odkrývání skládanky a předvídatelného finále - to už je moc. Takže pokud pomineme příběhovou vatu, zbyde cca 50 procent celku, tedy fantasticky vypadající filmařiny plné vtipných scének (Rihanna neskutečná), Bessonovy vyjmečné představivosti fikčních světů a parádní chemie ústřední dvojice, kde sexy Delevingne válcuje DeHaana jako nic. Evropská variace Guardians of the Galaxy. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Já ani nevím, kde začít, film mě zcela rozčaroval. Chápu, že tady šlo hlavně o to vzrušující dobrodružství a spoustu "super" atrakcí vesmíru, ale někde mezi tím měl být příběh. Tohle bylo jako několik videoherních nebo klipových sekvencí seřazených za sebou. Fakt nemusím takovýto - hrdina jde, potřebuje se dostat do bodu A, ale jelikož režisér chce ve filmu zbytečnou, ale zřejmě strašně zábavnou scénku s Rihannou a tím mimozemským banketem, tak se vymyslí oslí můstek, proč musí po cestě ještě do bodu B. Zatímco člověk čumí na další nesouvisející barevnou šarádu, napětí z hlavního příběhu a souvislosti se mu zase z hlavy vypaří. Jednotlivé "epizody" na sebe taky zrovna nenavazují a celé to působí naprosto chaosně a nahodile. To mě přivádí k další věci - Rihanně. Bože, jak jsem jí nenáviděla! Tak zbytečný, tak podbízivý, fuj, hnus, styďte se! A ten její proslov k Valeriánovi, že má milovat Laureline, to nebyla sranda? Vždyť to bylo úplně jako když v Simpsonech měla cameo známá hvězda a pronesla k Homerovi strašně moudré moudro a pak zmizela, ale tam to bylo myšleno jako sranda, tady je to navážno! Ech! Vizuální stránka - no, není nic nového, když napíšu, že v téhle době už nestačí jenom oslňovat zdejšími záběry. Lidi jsou zkažený, zmlsaný a zvyklý a čím dál náročnější a taky Avatar. Navíc musím říct, že celá stanice Alfa je tak tmavá, že pro mě to zrovna vizuálně žádná pecka nebyla. K tomu sám příběh by teda cenu za originalitu nedostal, ale ještě ke všemu záporák je úplně na nule a 80% filmu hybernuje v kokonu z modrého želé, no tak jako what the fuck!? K tomu Clive Owen prostě vůbec nemá v sobě auru zla. A herci... Bůh ví, že miluju Danea DeHaana. Opravdu velmi, velmi hodně. Ale ne tady. DeHaanova síla je v neurotických outcastech nebo excentrických ale subtilních typech, ne zrovna ostřílený major machr. A to nemluvím o tom, že ač je mu přes třicet, vypadá pořád na dvacet. Je to jako kdyby Stallone hrál univerzitního profesora, Brad Pitt šikanovaného otlounkánka nebo Buscemi lamače dívčích srdcí a modela. Ne, nebyla to dobrá volba. Jediná uvěřitelná, lidsky zahraná postava (kromě Cary), byl paradoxně vedlejší generál Sama Spruella Na tomhle filmu je tak nejlepší právě Cara Delevigne, ať už její postava, její vzhled, její herectví nebo její charizma. Škoda těch peněz v tomhle utopených a nedivila bych se, kdyby to byl nakonec finanční propadák... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vizuálna mňamka, pozerateľná opakovane. Dávam si ju vždy k príznakom zimných viróz. Zatiaľ vždy spoľahlivo zabrala. Aj tentokrát. V kombe s hektolitrami čaju s medom a citrónom a v ruke s humoristickým románom Karla Maya: Červenomodrý Matuzalem či mravoučnou novelou markíza Donatiena Alphonsa Françoise de Sada Justína alebo Prekliatie cnosti, ide o neprekonateľný liek na skoro všetky neduhy. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky by asi byly "objektivnější", ale když si vzpomenu nejen na "Pátý element" ale i ostatní Bessonovy klasiky mimo sci-fi žánr, jsem s prominutím nasraný, znechucený a víc jak jednu nedám... Totálně přeplácané, nudné, rozkouskované, bez sympatických herců, se záporákem-nezáporákem, předvídatelnými scénami... Dvě a čtvrt hodiny barviček za 200 milionů euro. Kriste, přitom tenhle chlap uměl. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ty myši produkující perly byly moc roztomilé. Dala bych přednost slaďoučké fantasy o nich, jejich majitelích a mírumilovné planetě, než Valeriánovu akčnímu barevnému dobrodružství. Hlavní hrdinové byli velmi nesympatické děti. Popravdě, kromě těch perlotvorných myší je tam jediná sympatická postava. Tou je slizovitý metamorf, který dost brzy uhyne. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lehce střelenou kosmickou akci a dostal jsem lehce střelenou kosmickou akci. Hlavní dvojku sice netvoří nejsympatičtější pár, ale dalo by se říct, že jejich hašteření většinou funguje. Trojka "holubů" byla jasná už z plakátu, ale pobavila - nějaké vtipné patrony potřebuje každý film podobného ražení. Vizuálně je Valerian působivý a poznávání nových kultur člověka zabaví (filmu vévodí hlavně planeta Mühl - snad jsem název úplně nezkonil) a rasy ostatních civilizací, které se představují buďto hned v úvodní scéně, nebo v průběhu. Příběh je průměr, ale má své světlé okamžiky. V kombinaci s vizuálem však stačí na slabší 4 hvězdičky. P.S: Je tam postava, ve které na 90% uvidíte Babetu z Růžovky... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keď vezmem do úvahy, že obaja hlavní predstavitelia sú mi nesympatickí, a že podľa upútavky som si myslela, že pôjde o infantilnú sprostosť, tak som sa prekvapivo dobre bavila. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi Jupiter vychází, líbil se mi i John Carter a Valerian jim je myslím mnohem podobnější než tolikrát zmiňovaným Star Wars. Má zároveň ovšem něco, co ty dva zmíněné příběhy nemají - stoprocentně sympatické hlavní postavy, konečně zase jeden pár lidí, mezi kterými to od začátku do konce přirozeně jiskří a na které je radost se dívat a které je radost poslouchat. A i když film po příběhové stránce není nijak originální (aby také byl, když zpracovává 40 let starou předlohu), jeho zpracování a úsměvně dobrodružná atmosféra to hravě vynahrazuje. Snad jen hudba Alexandra Desplata mě tentokrát nenadchla tak, jak bych si přál. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama