Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

john.h 

všechny recenze uživatele

Občas povedenej vizuál, občas dobrej nápad. To ale na 137 minutovou stopáž nestačí. Většinu času to poměrně nudí a je to poměrně dětské. Kde jsou ty časy Pátýho Elementu, kterej byl cool v každém záběru a každé scéně. ()

FaithZombie 

všechny recenze uživatele

Tak proč ne? Občas je to poněkud křečovité a v logice je spousta děr, ale je to bláznivé, barevné a zábavné. A to na oddechovku stačí. ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Valerian a město tisíce planet je výborný film, bohužel jenom prvních 10 minut. Pak se objeví dvojice hlavních hrdinů a zjistíte, že sledujete jenom další tuctovou akční sci-fi, chvilkama s francouzskými crazy scénkami a postavičkami. ()

Jafes 

všechny recenze uživatele

Jestli se na něčem v tomhle filmu vyřádili, tak je to bezpochyby jeho vizuální stránka, která oku lahodí od začátku do konce. S otevřenou pusou jsem koukal na propracovanost širokého spektra mimozemských ras, planet či měst a představoval jsem si kolik práce za tím asi mohlo být. Škoda, že podobné úsilí nebylo vloženo do samotné zápletky. Ani by tak nevadilo, že není nijak zvlášť průlomová, spíš se jí ve filmu věnuje asi tak čtvrtina stopáže. Po zbylou dobu Valerian a Laureline řádí v sice zábavných, ale pro hlavní dějovou linku, nepodstatných scénách. S castingem jsem byl vcelku spokojen. Dane DeHaana mám jako herce rád, a i když mu sedli jiné role víc než ztvárnění rádoby vtipného sebestředného floutka, tak mi jeho obsazení nevadilo. No a kritika vůči Caře mi přijde zrovna tady dost zbytečná. Zvládla to vzhledem k charakteru její postavy a k samotné atmosféře filmu, obstojně. Jen škoda, že tu a tam vypustila naprosto nevtipnou až trapnou hlášku, ale to už není její chyba. Valerian a město tisíce planet se dá shrnout asi takhle: Když na dvě a čtvrt hodiny vypnete mozek a necháte se unášet tím vypiplaným vizuálem a akčními scénami, nemůžete být po filmu nespokojený. 70% ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Besson je prostě klasa! Parádní mega scifi, co dokáže rozběhnout fakt jenom on. Peníze z toho bijáku vyloženě uchcávaj, a co především, dokoukal sem tu splašenou jízdu jedním dechem. UHD bude mega nářez... 75% ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Úchvatný vizuálny orgazmus od Bessona, to mi v súčasnom filmovom svete veľmi chýbalo. Valerian je prehliadkou súčasného vrcholu CGI a zároveň najhlbších zákutí Lucovej fantázie. Čo na tom, že film je v podstate iba "spŕška" zábavných a šialených epizód, ktoré natiahnu krátky a tuctový príbeh do dvoch hodín bez väčšieho vplyvu naň, je to však obrazovo tak hypnotické a krásne, že sa od toho proste nedokážete odtrhnúť. Bessonova galaxia je miesto, kde nič nie je nemožné, malé role väčších mien potešili (Hawke, Rihanna, Owen) a chémia ústrednej dvojice bola vystihnutá bezchybne. Keby je to scenárom trochu záživnejšie v oblasti hlavnej príbehovej linky, dokázal by som sa na niečo takéto dívať celé hodiny. Beztak ďakujem režisérovi, že po Piatom Elemente priniesol znova ohromný digitálno-kostýmový sci-fi orgazmus, na aký tak ľahko nezabudnem. ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Tak krásná podívaná, tak velkolepý, až pohádkový příběh, tak odvážná, promyšlená a chytrá sci-fi výprava, tak slizké herecké obsazení a taková filmová zbytečnost se jen tak nevidí. A už nikdy vidět nemusí. A přitom to muselo stát peněz, že jo... ()

Misulka93 

všechny recenze uživatele

Fajn soundtrack... Jen to mělo přijít před Hvězdnými válkami.. Takhle to může působit trochu jako vykrádání Hvězdných válek a přitom by se skoro dalo říct, že je to obráceně. Za mě graficky vydařené, pár fajn vtipů... Ale to je tak vše.. ()

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

Bylo to prostě...krásný :-) Čekala jsem kravinu pro děcka, ale nenudila jsem se ani chvilku. Pořád bylo, na co se dívat a jen se dívat, vlastně stačilo - spousta nápadů, vymazlených detailů, fantasy s láskou dělaná. Snad jen Cara by se měla někdy i najíst, ke konci vypadala už hodně hladově. ()

ellniora 

všechny recenze uživatele

Já to cením. Nádherné světy, bytosti, zase pokus o něco jiného v tomto žánru. Dějová linka pravda mohla být o něco lepší, některé části - viz. Rihanna, měly být víc propracované nebo vynechané, moc jsem jí to nevěřila. Někteří herci tam zase absolutně nesedli, ale to je spíš můj subjektivní pocit. Celkově je to ale docela pastva pro oči a já jsem spoko. 70/100 ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tuhle dvojku neznám, nebyla tak špatná. Očekávala jsem více vtipu, akce.. příběh nabídl docela dost, ale pořád to byla neutrální podívaná. Začátek mě nebavil, byla jsem hozená do neznáma, nedokázala jsem navázat na stejnou vlnu s hlavními hrdiny, upřímně působili podivně. Bylo mi jedno co s nimi bude.. Když tohle přejdu, příběh se mi líbil, pěkně se na to dívalo. ()

pekl 

všechny recenze uživatele

Nádherné sci-fi, které si v ničem nezadá s Pátým elementem. Pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí. Jsem tu už asi jediný, komu se líbil tento film a Covenant víc než nové Star Wars... ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Nádherný návrat zpět směrem k pátemu elementu, s výjimkou horší vizáže obou hlavních hrdinů. Vizuálně, akčně i příběhově dokonalé, vřele doporučuji! ()

Clark_Kent odpad!

všechny recenze uživatele

Taková pestrá skládanka pro dětičky, nedalo se to dokoukat. Luc Besson si tentokrát hodně nasral do gatí, žádnej příběh ani žádná extra akce a jen okoukaná a opět a zase okopírovaná příšerná sci- fi nuda. Není to vůbec zajímavý, ani trochu. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Už to vypadalo na super scifíčko, ale po skvělé a "svěží" půlhodince přišel absolutně prázdný a nudnými kecy zaplněný zbytek filmu. ()

Shaqual 

všechny recenze uživatele

Krásně se na to kouká, ale s tak vrcholově špatně napsanými dialogy, triviálně sestaveným příběhem a vůbec celkově hrozným scénářem to u mě nestačí ani na průměrný hodnocení. Mít vizuálně vyloženě spektakulární svět plný super nápadů a záhad je sice jedna věc, ale bez umění to všechno chytře podat a prodat u diváka nějakou chuť to všechno objevovat opravdu nevyvoláte. A to je u každé sci-fi docela zásadní problém. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama