Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Bylo to barevné a hýbalo se to, ale mělo to zbytečně složitý příběh. U takovýchto filmů, které mají nastartovat případnou sérii, je méně, více. Každopádně, casting director by měl vrátit svůj plat. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Už úvodná scéna a vývoj jednotlivých rokov vo vesmíre bol skvelý nápad ako začať. Keď Besson točí, výsledok asi závisí od množstva matrošu, ktorý v tej ktorej dobe pojme do mozgu, podľa toho potom film (ne)má kvalitu. Bohužiaľ, po skvelom úvode sa dozvieme, že v zásade ideme pozerať novšiu (možno nákladnejšiu) verziu Piateho elementu. Komu sa teda páčil Element, má vysokú pravdepodobnosť, že odcení aj Valeriana. Nanešťastie, nepatrím do tej skupiny. Nebol to nijako výnimočný film. Nemá to sympatických hrdinov ani zapamätateľných zloduchov. Navyše šesťnásť kilovému DeHaanovi rola Valeriana absolútne nesedela, aleže ani k****. Bolo mi vždy do smiechu, keď ho oslovili majore 😂😂. Bol to trápny výber. Casting ako taký zlyhal úplne. Celkovo slabotina s dobrými momentami, občas. Veľmi vydreté 3. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

1997: Luc Besson je největší režisérskou hvězdou starého kontinentu a právě natočil velkolepě ulítlou space operu Pátý element - nejdražší evropský film všech dob, který byl zároveň obrovským komerčním triumfem. 2017: Luc Besson je polozapomenutým tvůrcem, který roky nenatočil nic kloudného a pokouší se vrátit čas a nakopnout svou kariéru filmem, který má opět hvězdný prach na řasách a v žilách stejnou esenci jako před dvaceti lety. Valerian je nejdražší evropský film všech dob a zároveň jde o obrovský komerční propadák. Čapkovsky (myšlen ten sportovní komentátor, nikoliv spisovatel!) omletá hláška o opakovaném vstupu do téže řeky opět zafungovala. Přitom Valerian není, ehm, objektivně o nic horší než jeho starší bratříček a jako nefanouškovi Pátého elementu mi dokonce přijde o dost snesitelnější; není tu například žádná tak příšerně otravná postava, jako byla ta užvaněná černá transka. Hvězdy však Bessonovi úspěch nepřály a nejspíš i nějaká zářivější typu Willis chyběla v castingu. Zdejší hlavní hrdina má bohužel charisma úředníka berňáku a člověk si říká, o kolik lepší by v té roli byl třeba sígr Taron Egerton. Cara se svým modelkovským ksichtíkem a obočím à la Leonid Brežněv je na tom výrazně líp a do značné míry film táhne na svých anorektických bedrech. Jestli je tu kromě ní něco fakt k sežrání, tak vizuální efekty, které posílají většinu konkurence na párek do černé díry a je na nich vidět spousta nápadů i každé utracené euro. Dokonce si troufám tvrdit, že půlka amerických blockbusterů vypadá vedle Valeriana jako chudí příbuzní. Jenže, co je to platné, když příběh je zase taková podivná spatlanina, jejíž finální vyznění (s opravdu strašně nečekaným rozuzlením) je navíc pravdoláskařské až na Havlovu půdu. Tak zase za 20 let, Lucu... 70 % ()

wege 

všechny recenze uživatele

Je to vizuálně krásné, to je ale tak vše. Rozhodně to není Pátý element, kde se to srovnání přímo nabízí. Chybí hlavní hrdina, ať je Dane DeHaan cokoliv, není to hlavní hrdina, který má charisma na to utáhnout celý film. Pak to celé působí roztříštěně, neukotveně, jako by si na začátku nesedli a neřekli, kam ten film má jít, o čem v něm vlastně jde. ()

Toshio odpad!

všechny recenze uživatele

Besson by měl přestat míchat neurol s kokainem a - pokud chce točit filmy o budoucnosti - měl by si něco přečíst o Kardašovově škále civilizací. Čistá nula, tady to nejde jinak. ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Na Valeriana jsem se těšil od prvních ukázek. Tak nějak jsem tušil že to nebude asi žádná sláva, ale pořád jsem doufal v zázrak. Ten se sice nekoná, ale rozhodně nechci tvrdit, že to je vyložený propadák. První hodina, kdy se seznamujeme s většinou hrdinů a představuje se nám stanice Alfa tak je asi to nejlepší na celým filmu a pak mu trošku dojde dech a finále tam v podstatě ani není, ale i tak jsem se celkem bavil a klidně bych si dal další díl/sequel. Zachraňuje to aspoň Cara v bikinách a naprosto ale naprosto impozantní vizuál. ()

PeterFLJilek odpad!

všechny recenze uživatele

Besson to úplne prepálil. Natočil presný opak Piateho elementu v akejsi prečudesnej zlátanine Avatara, Hviezdnych vojen a Spy Kids. Iróniou je, že k vzniku Star Wars inšpirovali Lucasa práve komiksy o Valérianovi a Laureline. Pôvodnú predlohu poznám. Toto len potvrdzuje fakt, že európskemu filmu nepristane kopírovať hollywoodský štýl. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Viděno ve 4DX. Nádherné digitální prostředí (v podstatě srovnávám s Avatarem), mnoho mimozemských ras, dobrá akce, nádherná Cara, která se již trochu naučila hrát (oproti Suicide Squad), hvězdní Clive Owen a Ethan Hawke, dobrá cameo role Rihanny. Slabší část filmu je rozhodně příběh, je předvídatelný a je úplně jasné, kdo je zde záporákem, nepanuje tu žádné překvapení. Avšak tento film považuji za vcelku povedený od Luca Bessona, bohužel jeho "Pátý element" tento film nemůže předehnat. Hezké 4 hvězdy. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Trocha chaotické, trocha detské a trocha hlúpe. Stále však trocha pozerateľné. Osobne som na to šiel do kina len kvôli DeHaanovi. Bohužial vlastnou vinou a nevšímavosťou som si pokazil dojem ''with fucking slovak dabing''. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Klakám si pred tebou na kolená besson. Po skvelom 5 elemente si priniesol ďalšie perfektné scifi. Síce element si neprekonal ale rozhodne si vytvoril perfektné dielo. jedinú slabinu som videl v DeHaanovi ten my tam bars nesedel ale inak všetko v pohode. Efekty, príbeh, sexi Cara. Ja som bol spokojný, škoda ale, že to tak (zatiaľ) v kinách prepadá. ()

KillHurt 

všechny recenze uživatele

Děj je poněkud roztahaný, ale výslovně jsem se nenudil. Jen se stačilo kochat báječně ulítlým vesmírem, se kterým si autoři opravdu vyhráli. Filmu nejde zapřít originalita. I když spousty věcí jsme už viděli v již zmíněném 5 elementu či ve Star Wars. Jak taky ne, když Besson a Lucas svou inspiraci otevřeně přiznávají. Nevím nakolik to je předlohou, ale film na mě působí epizodním charakterem, který není na škodu. Některé kapitoly vypadají jako klasická seriálová vata, na kterou se krásně dívá, ale v ději nás moc neposune. Osobně dávám velký palec nahoru za nádherný prolog filmu. Kvalit 5 elementu tento snímek určitě nedosahuje. Přesto se na něj moc hezky dívá. Je jako horská dráha, na kterou bych zašel ještě jednou. "Roztomilá" je masírka dopravní výchovou, kdy se během filmu několikrát upozorňuje na nutnost používání bezpečnostních pásů, ať už vizuálně či slovně. ()

LukeKiller 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo kto vyberal do hlavných rolí hrdinov. Tak nesympatické duo, hlavne teda sám agent Valerián, to aby som pohľadal. CGI výborné, planéty, tvorovia, paralelné vesmíry, všetko zaujímavé. Ale dej pokulhával na obe postrelené nohy a žiadne množstvo krásnj grafiky nedokázalo prekryť scenáristické diery. Takže pekný film z atraktívneho prostredia, ktoré bolo dobre spracované s dejom, ktorý by vám nemohol byť viac jedno. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Film točený trochu na LSD, který se tak trochu inspiroval rasou z Avatara u ztvárnění Perel. Trochu mi ušel smysl filmu, ale na jedno kouknutí se to dalo. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Film z umělé hmoty. Skoro všechno uděláno na počítačích a zbytek zelené plátno a interiéry. K tomu pár teenagerů, kteří to berou nesmírně vážně. Nějak jsem to dopřeskakoval do konce, ale nebavilo mě to ani za mák. Taková přetechnizovaná kreslená blbá pohádka. ()

juditik 

všechny recenze uživatele

Valerian je ok...je pravdepodobné,že by bol viac ako ok,keby som skôr nevidela Bessonov Piaty element,ktorý u mňa nasadil latku až príliž vysoko... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No a co, že je to uděláno dost "dětsky". Na a co, že jej tam pár šlohnutejch nápadů- Tatko nějak má vypadat vizuální sci fi. U mne to má 95 % jen to šustne!!! ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Alebo skôr takých 70%. Prvá polovica je perfektná. Príbeh má zmysel, tempo je nastolené, divák sa dobre zabáva. Potom však prichádza na scénu Rihanna a celá sci-fi atmosféra je v čudu. Nie nutne zásluhou Rihanny, i keď podľa mňa jej postava dostala úplne zbytočne veľa priestoru na ten svoj taneček, ktorý keby trval 20 sekúnd, tak skôr pobavil ako vyhodil z tempa. No ale najväčší problém je, že asi tak od toho momentu je divákovi jasné, že kam celý príbeh smeruje a do konca ho už nič moc neprekvapí a nepobaví. Veľká škoda, lebo ptenciál bol obrovský a Luc Besson si zaslúži uznanie za najäčšie priblíženie sa Hollywoodskemu blockbusteru zo starého kontinentu. Výprava a efekty: A+! ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za počítačové triky.... ale líbily se mi pouze K-tronové, ostatní jsou pohádkové sračky pro malé děti ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama