Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

tartan 

všechny recenze uživatele

Mňa to celkom bavilo. V tom najlepšom i najhoršom mi to pripomenulo Piaty element. Viac od toho nečakajte a budete sa baviť aj vy. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Proč tak špatná hodnocení? Pohodová akční Sci-Fi s neokoukanými herci, kde nejslabší byl ten nejslavnější. Ano Clive toho moc nepředvedl, nepasoval mi tam ani trochu. Ale zbytek skvělá zábava. 90% ()

vieriX 

všechny recenze uživatele

Nádherný vizual je vidět že trikově se to piplalo hrozně dlouho. Ale scénář a příběh naprosto jednoduché a nezajímavé. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Stáhla jsem verzi, která se v půlce kousla. A vůbec nám to nevadilo. Ta ústřední dvojice byla strašně nesympatická. Jedna hvězda za tu spoustu barviček. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Děsná nuda, otřesný hlavní "hrdina", příběh stojí za prd, jen ten vizuál a Cara vydají za jednu hvězdičku.. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem to nečekal, ale Valerian mě velmi mile překvapil. Od začátku až do konce jsem se nemohl nabažit úžasných vizuálních efektů, které ten snímek prostě táhnou a podle mě by se mohli rovnat i třeba takovému Avatarovi. Dál film disponuje opravdu širokým spektrem mimozemských ras, což film zase přiblížilo ke Star Wars a opravdu je na co se koukat. Ústřední dvojice tvořená Danem DeHaanem a Carou Delevingne mi taky celkem sedla a příběh, ačkoliv nebyl zas až tak složitý, tak taky zabavil a mě (na rozdíl od většiny kritiků) dokonce lehce strhnul. Já nemám co dodat, pro mě jednoznačně jedno z největších překvapení roku. 80% ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Nádherná podívaná a hlavně ve 3D suprový zážitek. Film hodně shazují vybraní herci do hlavních rolí, jsou naprosto nesympatičtí. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Tuctové a ničím nezajímavé sci-fi. Valerian naprosto nesympaticky obsazen. Za Laureline bych si taky dokázal představit někoho jiného. CGI prostředí je pěkné, ale rozhodně nic převratného. Jisté okamžiky se snaží být vtipné, ale nejsou. hudba nic moc. Na druhý den si nevzpomínám na nic, kvůli čemu bych se podíval znova. ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co jsem poprvé viděl Pátý Element, čekám na to, až Luc Besson natočí další parádní scífko. Neříkám, že Valerian parádní je, má určitě svoje mouchy, ale minimálně některé jeho části parádní určitě jsou. Vizuál je skvělý (dočkáme se i tupých kostýmů a la PE:)), nápadů mraky (např. město ve vlastní dimenzi, které, jak jsem se dočetl, nebylo ani v komiksu) a příběh je lepší, než bych čekal. Místy je to taky solidní řepa, hezky to odsejpá a atmosféra občas dokonce nadchne. Co to všechno trochu sráží, je divný tón (nevím, jak líp bych to popsal) některých scén, sem tam přiblblé dialogy a někteří herci. Dane DeHaan tak 50:50. Budu si asi muset přečíst něco z předlohy - třeba to dělá dobře :). Rihanna příjemně překvapila a pak najednou byla k nesnesení. Zbytek mi nijak nevadil. Ve výsledku určitě spokojenost, jen mě mrzí zmíněné mouchy, plus pokračování pravděpodobně nehrozí, když si to nevydělalo ani na toaleťák. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Besson vyměnil Willise za nějakého De.... něco a podle toho to dopadlo. Že je to ptákovina bych mu ještě odpustil, ale obsazení toho nesympatickýho blba do hlavní role ne ....... ale Rihannino číslo má fakt koule ...... ()

JK77 

všechny recenze uživatele

Stále čakám na návrat môjho obľúbeného režiséra. Ešte stále to není ono. Ale zlepšuje sa to! ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Nádherná fantazie od lidí kteří mají fantazii. Ostatní jen kopírují a slepuji již mnohokrát viděné. I Cameron se svým Avatarem by mohl závidět. Beson, nebo spíš markeťáci vás nalákali na 50 tisíc světů a civilizací. Zbytečně, je to příjemné komorní drama, které nepotřebuje zachraňovat celý vesmír. Ve skutečnosti je to hezká pohádka o zlu a dobru, kde dobro a láska zvítězí. Nejvíc na mne zapůsobila jemnost a vtip tohoto filmu. S radostí jsem zapoměl na americkou obhroublost, agresivitu a sprostotu. Nikdo se zde nesnaží bejt víc cool než opravdu je. Tohle je udělané s neuvěřitelnou elegancí a citem. Mně ne zas tak sympatická Cara Develinge nakonec k mému překvapení přirostla k srdci a dokonce jsem příběh s oběma hrdiny začal prožívat a fandil jsem jim až do konce. Ta holka není jen věšák na šaty. Vona je i svéhlavej bodyguard a brnění jí fakt sekne. Dokonce i Rihana naplnila svoji roli až mi oči přecházeli. Kostýmy a výprava byly doslova pastvou pro oči. Vizuální efekty byly parádní, nápadité a bezešvé. Zvláště virtuální tržište bylo naprosto fantasmagoricky nádherné a ještě k tomu dějově i logicky brilantní a neuvěřitelně chytré. To byla přimo povodeň na mojí fantazii. Díky bohu, že se Beson probral z průměrnosti. Je to tak osvěžující! Chci dalši díly! Dejte Besonovi Války hvězd a Lucas mu bude závidět! Hééj kucí Wachovský jste vo pár kol pozadu! Dívejte se jak se to dělá ;D ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Další chvástání ústřední teenagerovské dvojice s talentem pro všechno a s hláškami které by nevypotil snad ani kromaňonec na lovu antilop, tvářící se rádoby, že sežrali rozum celýho vesmíru a s kameným výrazem v ksichtě by si s nima nezadal ani slavný guvernér Arní! Tento labužnický filmařský pokrm si své fanoušky najde snad jen v uhrovatém publiku náctiletých hermafrodů! Zamrzí angažmá zkušených herců a rozpoluplná režie Luca Besona! Tohle je fakt zklamání! ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za vizuál. Tenhle film vykradl kde co. A ani mne nerozesmál! Nějak jsem se s ním minula. Líto mi to není. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo velice velkým překvapením. Podle traileru jsem trochu očekával typický béčkový kyberpunk o životě v nižších vrstvách, ale nakonec to mělo vyšší úroveň, kdy to bylo zaměřeno na vládu, tajné agenty a mezinárodní vztahy. Je to takové akční futuristické sci-fi s trochu romantickým nádechem, ale bohužel příliš vábný příběh od toho nečekejte, protože je příliš primitivní a nedokáže vzbudit pocit napětí. Sice neurazí, ale rozhodně to sníží požitek z filmu a naprosto nevyužije obrovský potenciál. Tímto potenciálem mám hlavně na mysli úplně neskutečnou pastvu pro oči a obrovské univerzum všeho možného. Na to, že to není vysloveně americká produkce, tak je vidět, že tady se rozpočet vůbec nešetřilo. Hlavně musím obdivovat všechny designéry, kteří na tom pracovali a taky člověka, který tohle rozsáhlé univerzum vymýšlel. Herecké obsazení je také celkem zajímavé a po hudební stránce je trochu mix různých věcí. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Hloupa pohádka, ktera chce byt strasne cool, coz se nedari. Navic clovek musi sledovat naprosto nesympaticky hlavni par. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama