Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Už úvodná scéna a vývoj jednotlivých rokov vo vesmíre bol skvelý nápad ako začať. Keď Besson točí, výsledok asi závisí od množstva matrošu, ktorý v tej ktorej dobe pojme do mozgu, podľa toho potom film (ne)má kvalitu. Bohužiaľ, po skvelom úvode sa dozvieme, že v zásade ideme pozerať novšiu (možno nákladnejšiu) verziu Piateho elementu. Komu sa teda páčil Element, má vysokú pravdepodobnosť, že odcení aj Valeriana. Nanešťastie, nepatrím do tej skupiny. Nebol to nijako výnimočný film. Nemá to sympatických hrdinov ani zapamätateľných zloduchov. Navyše šesťnásť kilovému DeHaanovi rola Valeriana absolútne nesedela, aleže ani k****. Bolo mi vždy do smiechu, keď ho oslovili majore 😂😂. Bol to trápny výber. Casting ako taký zlyhal úplne. Celkovo slabotina s dobrými momentami, občas. Veľmi vydreté 3. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Šestý element, ale tentokrát bez sympatických herců, s horším příběhem, zato s o to víc efekty. Barevné a vcelku nápadité, ale přeci jen digitální peklo. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Dvacet let poslouchal Besson kecy o tom, proč nenatočí zase něco jako PÁTÝ ELEMENT, a když to konečně udělal (a to prakticky doslova), stejně nepochodil. A upřímně, já vlastně netuším proč, neboť VALERIAN je opravdu se slavnou režisérovou sci-fi hitovkou srovnatelný. Jistě, je to přeplácané, ale ruku na srdce, copak ELEMENT nebyl? Příběh je hovadina do nebe volající, ale vzpomeňte si na Willisovy šaškárny s kulečníkovými koulemi a "záchranu" světa. Cara je tady super smokin´hot, camejka Rihanny a Ethana Hawka přesně podle zadání, tedy naprosto boží, trikové je to stejně nápadité jako kdysi... Snad jen DeHaan asi nebyl úplně šťastnou volbou, byť mě nesral zdaleka tolik jako jiné, a Clive Owen se na Oldmana jako záporák taky nedotahuje. Stejně mi ale nepřijde, že by si VaMTP zasloužil o tolik nižší čísla. Já dávám docela spokojeých 80 % a protože skoro nikdo neupustil pátou hvězdu, zvednu to. Besson je klasik a za tuhle poctivou popkornovku si to zaslouží. PS: Zašít Elisabeth Debicki do avatařího kostýmu je filmařský zločin, který bych jinak - nemít po ruce jinou dostatečně sexy slečnu jménem Delevingne - nesl opravdu velmi nelibě. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Je tu viacero vizualne vypiplanych scen ( mimozemske planety, trh), ale dvaja hlavni predstavitelia nie su moc sympaticki a film neutiahnu. Rihanna tu ma epizodnu rolu. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Luc Besson je legenda európskeho filmu, a v súvislosti s jeho návratom ku sci-fi určite mnohí očakávali aspoň niečo na úrovni Piateho elementu. Už len ten na európske pomery veľmi štedrý rozpočet budil určitý rešpekt a zároveň živil nádeje na prvotriedny sci-fi zážitok. Po vizuálnej stránke film očakávania určite naplnil a ponúka dokonalý sietnicový prežitok. Taktiež je tu celkom originálne využitý koncept virtuálnej reality, ktorý ponúka pár vydarených scén. Horšie je to však s obsahovou stránkou filmu, ktorá pôsobí príliš banálne, povrchne, s nerozvinutým dejom a fádnymi postavami. Pri sledovaní som sa naozaj niečím nerozptyľoval, ale aj tak som mal problém vžiť sa do podstaty príbehu. Výhrady mám aj k hereckej zostave, pretože do hlavých úloh mohli vybrať skúsenejších a sympatickejších hercov. 50%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Luc Besson má opravdu široký záběr žánrů. Jenže Valerian a město tisíce planet je už tak doplantané, že se v něm těžko vyznat. Ztrácel jsem se ve jménech, rasách a nakonec i v ději. Nelze filmu upřít, že je vizuálně úžasný. Barevně i trikově vychází perfektně, ale celá zápletka je ve své jednoduchosti tak zamotaná, že to vyžaduje maximální soustředění, aby člověk ještě chápal kdo proti komu a proč. A to nemluvím o tom, že plno prvků mi připomínalo Star Wars. Valerian měl podle mě širší ambice, humor filmu nechybí, ale jinak mě opravdu nezaujal. ()

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný rozjezd, dobré herecké obsazení a solidní příběh. Délka filmu ze začátku budila obavu, ale ve finále to nebylo špatné. Dobře uchopená Sci-Fi, která není až zbytečně přeplácaná. Dal bych za sebe příjemných 80%. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

8/10. Tak si Luc natočil svého Avatara a je to svižné, zábavné a plné nápadů. Od Pátého elementů jsem vlastně takové sci-fi neviděl. Má to takovou Bessonovskou svěžest. ()

Trsto 

všechny recenze uživatele

slabšie tri hviezdy, za krásny vizuál, ktorý vychádza samozrejme z Piateho elementu ( množstvo oblečenia, ako u vojakov, či niektoré rasy.... hlavne to predstavovanie na začiatku veľmi pripomenulo rasu, ktorá prišla v 5 Elemente po kľúč..)... Dej je jednoduchý, veľmi skoro zistíte o čo ide a aj kto je vinníkom, no a potom je to už len o tom či ho dostanú a ako...Ústredná dvojica nie je veľmi lákavým sústom.. hlavne mužská postava sa mi tam absolútne nehodila,chcelo to niekoho charizmatickejšieho... Scenár a dialógy zbúchali tak za 1-2 dni aby mal Besson dostatok času vypiplať vizuálnu stránku filmu... áno, tá je za 4 alebo aj 5 hviezdičiek.. ale film to neutiahne...škoda, potenciál bol vysoký, moje očakávanie boli takisto vysoké no bublina veľmi rýchlo spľasla... ale i tak, pozrieť sa to dá.. berme to ako takú nedeľnú jednohubku po obede. za mňa ma 65% ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Tak ja musím povedať, že ako predstaviteľ žánru sci-fi rozprávka je Valerian dosť podarená vec. Nejedná sa tu o písanie histórie, na to už Besson zrejme nemá, ale stále dokáže diváka zabaviť rozmanitou a na oko príjemnou jazdou. Vizuálne je snímok cez čiaru do tej miery, že film pôsobí viac ako rozprávka, ale vďaka tomu si viem predstaviť jeho fungovanie i u mladšieho publika. Obsadením je to tak akurát, užila som si hlavne Delevingne, koncečne v úlohe, ktorá odhaľuje jej potenciál pre určité charaktery. Ostatne nielen jej pomáha super práca kostymérov a maskérov. Občas sa tu nedeje nič podstatné pre dej, príbeh je konieckoncov dosti jednoduchý, ale farbičkový obraz v spolupráci s ubiehajúcim tempom pri sledovaní osudov dostatočne sympatických charakterov z Mesta tisícich planét robia schopný letný blockbuster, ktorý si viem v tejto jednohubkovej podobe predstaviť i do ďalších rokov. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Brutální Nikita, Leon, Pátý element, Taxi, Kurýr... všechny tyhle další pecky a mnoho dalšího má na kontě Luc Besson. Byl pro mě i tahákem na Valeriana, který by bez tohoto puncu prošel kolem mě bez povšimnutí. Nemám rád ty mlaďoučké hrdiny (i když Dane DeHaan ztvárňující Valeiana má dnes 31 let... hmm.. s podivem), kterým teče sopel po bradě. Znamená to totiž, že kino bude plné desetiletých holek (což se nám stalo), které by si utrhly rodidla za podpis tohohle hezouna na loketní jamku. Bohužel to taky znamená, že film, dialogy a často i příběh bude stylizován pro mladší publikum. Už jsem otráven z těch happy-endových klišé nebo těch momentů, kdy umírá vedlejší postava v náručí hrdiny, je smutně oplakána a tvrdí "Miluj ji Nicolasi!" No to je něco pro mě. Toho jsme se nabažili hodně moc a už to není potřeba resuscitovat. Posem negativa. Pozitiv bylo dost. Světy, které jsme mohli krátce prozkoumat byly naprosto famózní. Šla vidět inspirace všude možně (Avatar, Battlestar Galactica, Star Wars, apod.), ale nebyla vykrádající a líbila se mi. Všechny ty potvory na virtuální tržnici byly fajn a škoda, že většinu lokací a potvor jsme museli sledovat v rychlosti, protože děj se odsýpal docela rychle a hrdinové nesetrvali nikde moc dlouho. Po příběhové stránce se jednalo o zajímavý počin. Do poslední chvíle jsem byl napjatý (taky proto že jsem vypil litr coly), zda se podaří zachránit skrytou civilizaci ze spárů záporňáka Clive Owena. Mno, dosti bylo napsáno, za mě nadprůměr krásné vyleštěné čtyři hvězdy. Ale jestli vznikne dvojka, tak na tu už nejdu... Btw Rihanna s hezkým dekoltem, vrtící prdelkou byla hezká podívaná! ()

Stauff 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem si pár recenzí a komentářů,takže jsem na film šel, aniž bych něco velkého čekal. A přišlo překvapení. Skvělý zážitek. Fantazie na plátně, kterou jsem opravdu ocenil. Reality mám kolem sebe dost, takže jsem vděčný za takový příběh, na který se krásně kouká. Možná moje hodnocení ovlivňuje to, že mám rád sci-fi, ale nemůžu jinak. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Luc Besson sa znovu snaží a znovu strieľa vedľa. Čo sa deje? Veď v minulosti vedel točiť také super filmy s výraznými, nezabudnuteľnými postavami. Valerian nie je úplne zlý film. Nenudil ma. Problém je, že ho držal nad vodou skôr vizuál a hudba, než príbeh, postavy a dialógy. Dane DeHaan je úplne bez charizmy. Neverím mu ani sekundu, že je vesmírny superagent. Krásne škaredá Cara Delevigne je o dosť lepšia. Stále je ale modelka a nie herečka. Nesnažte sa ma presvedčiť o opaku. Problém je, že ani s jedným som si nevybudoval vzťah a nevidel som dôvod, prečo mi na ich osude má záležať. Keby ich to oboch na konci zabilo, tak mi to vadiť nebude. Nakoniec máme film, ktorý ma pobavil, po jeho vzhliadnutí ale skoro nič neostalo a zajtra si z neho už nebudem skoro nič pamätať. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Jak mám Bessona rád, tak tohle bylo špatné. Vizuálně výborné (odkazy na Pátý element), svět taktéž zajímavý, ale scénáristicky příšerné. S minimální chemií mezi hlavními představiteli, s romantickou linkou násilně nasazenou. Vizuálně a akční dramaturgií to ale jinak je klasická Bessonovská jízda. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Kde asi bral Luc Besson inspiraci, kdyz jednoho z nejvetsich zloduchu vykresili jako Jabbu Hutta z hvezdnych valek,ale nic, ono se dalo cekat, ze temer vsechny napady budou vycerpany, zase takovy desny zlo to nebylo. Moc uzasny napad v prolinani dimenzi, to jsem jeste v zadnym filmu nevidel a moc me to zaujalo. Konec filmu nemusel byt tak desne vymazlenej (rozumy o tom co je spravne a co ne, ma na myslim hlavne zaverecny dialog mezi Valerianem a jeho pichavkou co se toho detonatoru tykalo, nebo jak se ten malej chameleon prezdival). ()

PocahontasM 

všechny recenze uživatele

Film mi v mnoha směrech připomněl Star Wars (chodby na Alfa planetě např.)Tento příběh je podle komiksové předlohy, což je v poslední době IN, ale u tohoto snímku mi to vůbec nevadí, ba naopak. Nejvíce mě film zaujal perfektně zvládnutou grafikou a hudbou od Alexandra Desplata, který mimo jiné dělal hudbu pro takové filmy jako je Dánská dívka či Grandhotel Budapešť. A nakonec musím pochválit překvapivě dobrý herecký výkon Cara Delevigne. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Nechápem komentáre typu mix toho a hentého... Ktoré sci-fi nie je v hocičom podobné? Veď len Strážcovia galaxie, Predátori, Marvell vs DC studios atď, atď majú vyše polovicu spoločných prvkov. The Orville seriál ani nespomínam :-D No takto úplne jemne, miestami védicky a hlavne v slušnom tempe idúci, častokrát dychberúci počin - nemá obdoby. Ak máte radi takýto žáner, nedá sa mu nič vytknúť. 95%! ()

route60 

všechny recenze uživatele

Před dávnými časy žil ve Francii filmový vizionář který potěšil každého filmového fandu svými filmy a dnes? je z něj jen karikatura sebe sama ano je to Luc Besson co z toho začátek Valeriana je velmi povedný když zbytek je jen stokrát vyřčená věta plno různých příšer a triků které ale zabíjí absence jakéhokoli děje, zkrátka pro mne velké zklamáni. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama