Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pátý prvek vlastnil superzeleného Bruce a tehdy excelující Jovo, u kterého člověk netušil, zda jej více rajcuje, nebo dojímá svou roztomilostí. Zbytek filmu pak byl barevný, překvapivý, vyvážený a kurevsky zábavný. Valerian je oproti tomu filmem relativně zábavným, docela překvapivým, dramaticky nevyváženým a ještě více barevným. Ku svému předchůdci a vzoru se samozřejmě mohl! přiblížit, ovšem to by nesmělo dojít k obsazování hlavních rolí někde v Bruselu pod kuratelou Evropského úřadu pro vyvyšování blbečků bez charisma a prosazování otravných namyšlených hnusek s gibonními xichty. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak já teda nevím, ale dva pánové režiséři kterých příjmení začínají na B to jest Bay a Besson letos potvrdili, že v žánru výplachová zábava jsou pořád dobří a i když už jenom vesměs vykrádají sami sebe, tak pořád mají divákovi co nabídnout točí prostě pořád ty stejné filmy jako kdysi a to se holt v dnešní době různých rádoby cool osvěžujících blbostí z takzvané nové vlny neodpouští i proto po nich hateři v jednom kuse jdou a jejich filmy mají předplacenou modrou barvu a Valerian je zářným důkazem jasně, že je to blbost intergalaktických rozměrů, ale při vypnutém mozku zjistíte, že mimo ukolíbání pěkným vizuálem a zábavnou akcí starý kolo pořád dobře jede a kdo řemeslo uměl kdysi ho umí pořád, ale to už si musí každej přebrat sám...75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jako nadosmrti infantilní fanoušek ryzích blockbusterů plných třeskuté akce a oku lahodících digitálních efektů musím pochopitelně konstatovat, že je megadrahý Valerian šíleně super. Dvě a půl hodiny odtržení od šedivé reality po boku Bessona, tvořícího "nový 5 Element", mi prostě dokonale uhraly, škoda jen nevýrazného konce (to nejlepší se děje v prvních 90-ti minutách). S povděkem kvituji také vedlejší postavu velitele, jehož morální přesvědčení a smysl pro zdravý důvtip otřásly mou ztracenou vírou v duchaplné charaktery ve filmových sci-fi vesmírech. Bombastickej space opera trip, kterej nakonec byla velká chyba v tom kině vynechat! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Luc Besson je stále šikovný, len ten prebytok svojej fantázie a nápadov nedokázal ukočírovať. Film má slušný rozjazd, ktorý pripomenie Avatara, na potom je to neskutočný nával rôznych, planét, postáv a postavičiek a to sa všetko nedá vstrebať za jeden film. Je toho jednoducho príliš veľa. Deti budú určite spokojné, ale starší divák už potrebuje niečo viac ako len milé postavičky. C. Owen príliš nezapadol a celkovo je to škoda, pretože tu bolo cítiť obrovský potenciál. Luc sa musí viac snažiť, ale i tak mám pocit, že to najlepšie už nám dávno natočil...60%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vizuálne krásne listovanie pulpovou sériou, z ktorej niekto škodoradostne vytrhal niektoré strany a náhodne poprehadzoval diely. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Škoda slabší druhé poloviny, Besson opět vytřískal ty nejlepší nápady zpočátku a potom film už jen tak nějak samospádem koriguje do finále. Lucy byl menší filmík, který mohl vlastně jen potěšit a překvapit. Tohle je drahé a rozhodně jde vidět každé utracené euro. Mrzí mě finanční krach filmu, protože v kinech jsou podstatně větší hrůzy, které si na sebe bezproblému vydělají. Valerian disponuje tou správnou filmovou duší. Postavy našich hlavních hrdinů jsou rozhodně povedené a výborně zahrané. Valerian je takový ten nafoukaný rošťák, který je hrdina jen díky souhře okolností, naproti tomu Laureline je nejen krásná, ale také chytrá a oba se skvěle doplňují. Jak jsem uvedl, film ve druhé polovině pustí nohu z plynu a šlápne na brzdu a výsledkem jsou podstatně nudnější scény. Navíc Rihannu bych označil za dost trapnou a Ethan Hawke mohl taky dostat zajímavější roli. Škoda že druhý díl zřejmě nikdy nevznikne, tahle série by si to dost možná zasloužila, ale šla do kina bohužel v nesprávný moment. 65% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka, která možná neokouzlí každého, ale minimálně toho, kdo alespoň trošku vyrůstal na různých vzletných space-operách a má rád stylizaci světů ala Barbarella (ona i její předloha je u nás známější, než-li Valerian), nebo hvězdných válek (které se v předloze Valeriana dost výrazně inspirovali). A výsledek je neskutečně zábavná sci-fi pohádka, která sice nehraje na osud celé galaxie, ale o to je děj příjemnější - dost bylo záchran vesmíru, komornější příběh je prostě většinou lepší volba, zvlášť u oddechovky, jakou Valerian je a rozhodně si ho dám znova raději, než třeba druhé Guardians of the Galaxy. Prostě je to dobře natočené a fakt, že hlavní herci herec není nikdo z první ligy mě taky bavil hodně... A mimochodem, už jsem zmínil, že je to fakt zábavnej film? PS: a tím zábavnej nemyslím třeskutě vtipnej, ale prostě zábavnej ku sledování, se comprende ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Úžasný, osvěžující, živoucí, odpočinkový a příjemně jiný - byť méně, než bych si přál. Hrozně mě mrzí, že Valerian pravděpodobně zlomil Bessonovi vaz, minimálně co se týče velkorozpočtových snímků. Na tenhle film budu koukat zas a znova, tak jako na Pátý element. Vůbec se nedivím, že z toho i Verbal v první půlce komentu nějak vyměknul. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi moc líbilo. Ano, rozpohybovaný comics. Francouzský. Paráda! Jistě, vizuálně jde o jakýsi klon StarWars v evropském kabátě. Millennium Falcon (no, ten je vlastně původně okopírovaný z Valeriana stejně, jako řada mimozemských ras a reálií), vesmírné bitvy, střílečky, město z 5. elementu...vlastně už z Metropolis, barvy, troška z Avatara, akce....a příběh o lásce. Sakra, jak někdo může říci, že chybí příběh? Nojo, není to americké po lopatě, ale evropské. A považte, někomu i vadí, že má hlavní dějová linie odbočky. No, tak nevím, jestli někdo oceňuje jen primitivní a jednoduché linky....smutné. A ano, hezké, co hezké, krásné obrázky, a proto jsem šel taky do kina. Výjimečně skvělé 3D! Co se týče volání po originálnosti, tak stačí připomenout, že všechny příběhy už byly dávno odvyprávěny v Bibli.....takže ne, nic nového už vymyslet nelze. Ale lze je podat jiným způsobem, což se stalo. Milé překvapení! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Bylo to tak vizuálně šťavnaté a prekombinovame, ze jsem se v tom pomalu ztrácel.. A to asi není úplně dobře, nicméně Besson se sám (v) sobě asi neztrácí, jeho nádech je v tom cítit. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, že mě Valerian tolik nezaujme díky tomu, že Star Wars vlastně používá zdejší universe, ale Valerian šel úplně jinou cestou a hned od začátku to na mě vybalil. Fakt krásné prostředí, prvotřídní grafika, i legrace fungovala a už jsem byl lapen. Cara zde funguje na jedničku a ani Dane nezůstává pozadu, i když jsem ho stále viděl jako nedochůdče z Kroniky. :D Děj i světy byly moc fajn a líbilo se mi cestování dimenzemi a všemožné hračičky, které bych také v součastnosti uvítal. :-) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Valerian je barevný, velkolepé pojatý a plný fantazie. Má humor, sympatické hrdiny, dokonce i děj a příběh, herci hrají dobře. Ani mi tu nevadí velké množství triků. Mě se film líbil a ač jsem to nečekal dal jsem celých pět hvězd. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom sa tešil, pretože všetci vieme akú sci-fi pecku Besson v 97 natočil. Valerian síce taká pecka bohužiaľ nie je, ale dokáže zabaviť a obzvlášť zaujať vizuálnou stránkou, ktorá je fakt dráha, premakaná, farebná a nádherná. Problém je len, že ten príbeh toľko nestrhne, nemá taký spád, ako v elemente a ani také super postavy, ale inak fajn sci-fičko. Dane DeHaan, a Cara Delevingne sú herci, ktorých zrovna nemusím, ale tu mi prekvapivo sadli. 70% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Copak Valerián, toho jsem si v tomhle nebetyčném meziplanetárním kolotoči všimnul až když ho Laurélie měla na obličeji. Ta blonďatá spasitelka Galaxie měla tak šikovně naštvaný kukuč, že bych jí taky klidně slíbil svatbu jen aby se mnou jela na pláž. Nikdo mi nevysvětlil, proč všechny časoprostory zachraňují zrovna jediní dva puberťáci ve Vesmíru, nikdy se asi nedozvím ani to, co měly znamenat ty štěky celebrit a celebritiček, ale vem to čert. Po průchodu kolem poutače jsem byl připraven na kinematografické mučení mých očí, jenže ono je to vážení mnohem zábavnější než kdejaká festivaly opěvovaná komedie roku. Takže, Lucu Bessone, Pěkně dobře! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Valerian nádherně dokazuje, že Besson je špičkový řemeslník, který umí pracovat s efekty stejně dobře jako James Cameron, ale bohužel jen průměrný vypravěč. Nebo spíše tvůrce, který se chce zavděčit všem a je příliš zahleděný do vlastního výtvoru - jak jinak vysvětlit, že tak jednoduchý děj je roztažen na 130 minut a místo toho, aby rejža zapracoval na vedlejších postavách a vytvořil celistvou strukturu, scénář se opakovaně plácá ve slepých uličkách a nechává nás poznat jen dva titulní hrdiny. Naštěstí to ale všechno vypadá prostě úchvatně, promyšlenost jednotlivých prostředí je snad bohatší než u jakýchkoli SW, některé scény jsou opravdu epické a všemu překvapivě vévodí uhrančivá Cara Delevingne, která srší charismatem a nemusím vysvětlovat, jak obtížně by se mi po jejím boku hrálo v nějaké upnuté kombinéze nebo nedejbože jenom v trenkách (v tomhle ohledu je třeba obdivovat i jinak tradičně nevýrazného DeHaana). Opravdu bych to chtěl vidět od Camerona, který by dodal drama, více epiky a možná i Arnolda... Cameo Rihanny skvělé, byť pro příběh (stejně jako mnoho dalších prvků) naprosto nepodstatné... 65% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Překvapivě fajn. Nedá se nad tím úplně juchat (To digi je hodně vidět) ale jinak zábavná sci-fi s zajímavými charaktery. Problém je ten, že v dnešní době ten film nemůže ničím vyniknout a je prostě do počtu. Silnějších 7/10. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Spokojnosť. Áno, marketing bol hrozný, Dane DeHaan je síce fajn, ale viem si predstaviť aj lepší casting a chcelo by to zostrihať aspoň o 15-20 minút, no skvelo sa na to pozerá. Vizuál je úžasný, efekty vrátane rôznych detailov, dizajnu planét a svetov sú vynikajúce a Cara Delevingne konečne poriadne hrá a berie si na seba celú pozornosť. S príbehom na rozdiel od väčšiny problém nemám, má to stále originálnejšiu zápletku než 3/4 marveloviek. Ja by som sa potešil, keby z toho vznikol franchise, ale pri tom box office prepadáku je to asi márne prianie. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama