Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Bessonov vysnívaný projekt je dokonalým príkladom víťazstva formy nad obsahom. Vizuál tejto vesmírnej omaľovánky je fantastický (ale samozrejme, veď to stálo 200 mega!!!), no celá story sa topí v predvídateľnosti, plochosti a celkovej nezaujímavosti. Ústredná dvojica pôsobí akoby mierila výhradne na infantilné publikum a záporák je akoby cez kopirák. Celý ten svet pôsobí ozaj bohato a skvelo sa na neho pozerá, no niečo viac než 2 hodiny stopáže nám ho nemajú šancu dostatočne dobre predstaviť. Valerianovi by rozhodne prospel seriálový formát, jednak by bola každému aspektu sveta venovaná dostatočná pozornosť, na druhej strane by sa mohli v oveľa väčšej miere rozvinúť i všetky načrtnuté dejové linky (svojou koncepciou už teraz tento formát pripomínajú). Takto ide o tuctový zabudnuteľný letný blockbuster, ktorý rozhodne nieje dôstojný nástupca Piateho Elementu. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Ubranit se srovnani s Patym Elementem nelze, ostatne Besson sam to opakoval asi stokrat. Jenomze narozdil od Pateho Elementu tomu chybi strhujici hudba, vychytany casting a nezapomenutelna atmosfera. Tohle je stokrat opakovane totez, na ktere se krasne kouka (kam se serou Star Wars), ale vysumi to jak para nad hrncem. Zklamani. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Luc Besson si splnil sen a natočil filmovou adaptaci slavného comicsu. Škoda jen, že ke konci film ztrácí tempo a nekončí nějakou mega epickou galaktickou bitkou. (2D dabing) Rozpočet: $ 177,2 miliónů, Tržby: $ 225,874 miliónů. ()

shi_sha 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho nic, a přesto jsem zklamaná. Tohle oběma hercům prostě nesedlo. Nebylo to uvěřitelný, nudila jsem se. Stále čekám po Kill Your Darlings na další wow snímek s Danem DeHaanem, ale tenhle bude zapomenut. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

K vizuálu nemůžu říct půl křivého slova. Prostě to je počítačová palba plná barviček, různých potvůrek a různých světů, do kterých máme možnost trošku nakouknout. Vzhledem k tomu, že jsem film ale viděla už před nějakou dobou a nepamatuju si z něj nic moc hlubšího, než že hlavní hrdina působil trochu dětsky, jeho slečna taktéž, přičemž mě celé sledování znepříjemňovalo její husté obočí neladící k jejím vlasům :D já vím, rýpu a jsem povrchní, ale když ono mi to pořád táhlo oči k těm dvěma tmavým housenkám, na které bych s radostí vzala pinzetu. Scénář nebyl zas až tak oslnivý, ale tak pro nějaké dětské diváky, možná i teenagery to bude zábava. Mně ale vadilo v téhle lovestory nedostatek jiskření mězi těma dvěma. Táhlo je to k sobě asi jako bakterie za okrajem záchodové mísy a dezinfekční prostředek. Pardon, ale byly fakt "vtipní". ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Na pohádku moc složité a na scifi moc velká ptákovina......zbývá už jen krásná tvářička Cara a někdy docela vtipné dialogy, jinak příběh opravdu za koule nevezme a jedním uchem sem, druhým tam.... ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Scifíčko pro odrostlejší děti a i dospělý se pobaví, pokud bude chtít. Režisér Luc Besson se vrátil do mezihvězdného prostoru, kde mu to od Pátého elementu sluší nejvíc. Barviček a živočišných druhů ve filmu je, až oči přecházejí a jedinou prudou pro mne bylo přerušení patřičně dynamického finále vcelku vleklou debatou o nehumánnosti vybíjení živočišných druhů. Inu…Besson, Nemohl si to holt odpustit. Dá se to ale přežít, stejně jako třeba Zathura. ** Celý film jsem si nemohl zvyknout na vtipkujícího Dana DeHana (Valeriána), ale to je můj problém a vám třeba jeho komediálně hláskující vesmírný superschopný agent sedne. I když se teda ve finále snaží tvářit tak hrozně vážně…hehe. Suma sumárum, Luc Besson svůj Opus Magnum nepřekonal. A to zejména proto, že si neujasnil, co že to vlastně točí. Zatímco v Pátém Elementu vybalancoval komediální vyznění příběhu o zničení světa naprosto bravurně, ve Valeriánovi se o to evidentně pokoušel…a padl do jámy sebevykrádání, kterou si sám vykopal. Dávám 70%, za všechny ty entity a fórečky, co jich jen bylo. Velmi příjemná podívaná to byla a konec příště prostě zrychlím na play 2xspeed. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Sľubný rozjazd za zvukov Space Oddity a následný dvojhodinový úlet kde je všetko krásne farebné až gýčové a nezáleží tu na nejakom posolstve či poučení. Jednoducho Besson si splnil svoj veľký detský sen, producenti mu to zaplatili a časť diváckej obce aj zožrala. Ja až tak nie. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprostá pecka, kterou ničí pouze debilní příběh, ale s tím už se u sci-fi tak trochu počítá ne.. Podívaná pěkná. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to byl extrémně přeplácaný film z budoucnosti a vesmíru, tak se mi docela líbil. Tento styl filmů moc nemusím, ale překvapivě to bylo napínavé a mělo to hezký příběh. 55% ()

Shady 

všechny recenze uživatele

Zajímavý začátek, ale škoda celkové zápletky. Ze začátku jsem byl velmi mile překvapen a těšil jsem se co bude dál. Jak to bude s tou planetou té mírumilovné rasy. No bohužel jsem byl nakonec spíše zklamán. Na mě moc lazy celá zápletka vzhledem k tomu jakej to nasadilo potencionál. Zbytečné postavy a i docela zbytečné vedlejší dějové linie. Valerián se potřebuje dostat na nějaké území jiné rasy, protože mu ulověj parťačku a pak příchází celkem dlouhá chvíle toho, co vlastně udělá aby se tam dostal a zachránil ji. Nakonec ho zachrání Rihanna z galaktického nevěstince coby mimozemskej sliz, kterej se může proměnit ve vše a je vyhráno. Taková celkem celá zbytečná vsuvka okolo tý záchrany, nevím. Každopádně po vizuální stránce musím dát za 5, protože zpracování města tisíce planet a ras a všeho byla pastva pro oči. Škoda toho celkového dojmu z příběhu, určitě bych rád dal víc za tu vizuální stránku, ale nemůžu. Ani Cara Delevingne ji nevykřesá. Špatný to není, za zkouknutí to stojí, ale škoda škoda. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

No já si nemůžu pomoct, ale mně se Cara Delevingne prostě nelíbí. Ona jakože herečka není špatná a DeHaan to zvládl perfektně, ten jeho nadhledový výraz mu vyloženě sedl. Ale pokaždé, když se objevila Cara, tak jsem měl problém se soustředit na děj, protože jsem více vnímal to její černý obočí. :) Jinak je to skvělé natočené, vizuálně dokonalé, akce je dost, široký spektrum postav, no já jsem byl spokojený. Silné čtyři. ()

pursuer 

všechny recenze uživatele

Bylo svěží vidět po dlouhé době nějakou scifku, která není od Marvellu. O to více bylo příjemné vidět v plné parádě evropskou produkci, a to ještě od Bessona. Leč, žel bůh, nebyl v tom už tolik cítit. Chyběl mi jeho typický evropský cynický humor, na který jsme si tolik zvykli v Pátém elementu, Leonovi nebo Wasabi. Valerian staví na zajímavé premise, odstartované charismatickým Rutgerem Haurem, kvůli kterému si chci taky pořídit naušnici. Film se pak rozvíjí, jak bychom to od Bessona čekali, jen aby to dost zruinovali maximálně nesympatiční hlavní hrdinové, u nich si nejsem jistý jednak jejich plnoletostí, jednak zda si nepřišli odkroutit další videobéčko. Scénář fakt jako pro teenagery, ostatně podobná stupidní a povrchní témata se tam i řeší. Oba agenti se snaží svými srdceryvnými proslovy přesvědčit diváky, ale tak okatě sotva stačí na to, přesvědčit sami sebe. Filmu to ale překvapivě tolik neuškodilo, protože fantastický vizuál, technologická invence a dynamický střih se špičkovou kamerou z Valeriana nakonec udělaly velmi slušnou podívanou, která stojí i za druhé zkouknutí. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Snímok je krásne farebný, divák sa môže pokochať očami, ale samotné dobrodružstvo je pre deti. Príbeh nemá nejakú extra zápletku, ale kým sa dostaneme k vyvrcholeniu prežijeme niekoľko ďalších dobrodružstiev, z ktorých niektoré nemajú hlbší význam. Na moje prekvapenie ale ako celok to všetko funguje. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film. Stojí za vidění, byť trpí omezeným komparsem a řada vysvětlení chybí. Některé nápady jsou ale originální a nové a to je u sci-fi velký plus. Taneční číslo Rihany je (jsem nekritický) úžasné. ()

rodier 

všechny recenze uživatele

Je to spektakl. Megafilm. Ma to super pribeh, deje se tam toho tolik, je to super barevny, tolik efektu.. je to proste 5. element 21. stoleti. Luc by mel delat vic takovejch velkofilmu. Samozrejme Cara v hlavni roli super, ten druhej typek uz moc ne.. ale docela se vzajemne doplnuji. Standardne bych tomu dal 3/5, ale protoze mam rad Luc Bessona a jeho scifi za mne je to jasny 4.5/5 ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama