Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

albiebennett 

všechny recenze uživatele

Ne úplně dobrý film, který má docela dobrou vizuální stránku, ale to nestačí. Příběh je podprůměrné klišé, je to nudné a zdlouhavé. Hvězdičku navíc dávám za to, že se tam objevil Clive Owen, což je jediný důvod, proč jsem na tuhle blbost koukal. ()

kuře.gril 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se velice dobře, to ano. Ale u Luca Bessona se vždy většinou poprvé bavím a pak po vícerém shlédnutí nějak musím ubírat body. Tak to rovnou skrouhnu už na začátku. Ústřední dvojice sympatická, Clive Owen teda moc záporáky neumí. A jinak prostě takový Besson no.. hravé, barevné, ztřeštěné a ke konci lehce vlezlé.. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Zvědavost mne (tehdy) zachránila od skončení v třetině. Vše už vícekrát viděné ale zde malebnější a naivnèjší. Pokud je to pro mladého diváka první fantasy-sci-fi, pak úžasné. Hlavni role mne, na rozdíl od zdejších oslav, jak to slušně..... Cara Delevingne je možná model a objekt dívčích snů - ale zde hraje jak vycpaný psí čumák. Jiskření nula, pochopitelně, je to chlap v ženském těle. Proč tomu vlastně dávám tři? Asi abych nebyl zlý. Jsem zklamaný, žádná přidaná hodnota. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 6/10. ()

Hannah1971 

všechny recenze uživatele

WOOW tak tohle je parádní jízda od začátku až do konce. Nenudíte se ani chviličku. Je tam vtip, akce, nechybi to klasické hašteření mužský vs ženský element, tady to funguje naprosto přesvědčivě narozdíl od Pátého Elementu, kde to trochu skřípalo.Geniální propracované vymyšlené světy. Kam se na tohle všechno hrabe prvni Avatar. Tomu říkám kreativita, rejžo smekám kloubouk dolů a palec nahoru. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Luc Besson sa pokúsil znova vstúpiť do tej istej rieky a natočil remake Piateho elementu s novšími a krajšími efektami. Scifi je len zásterkou pre plochý príbeh zničenia civilizácie mimozemskej rasy, odhalenia nespravodlivosti a jej nápravy na pozadí romance hlavného hrdinu/hrdinky alebo aj naopak. Akcia a efekty sú na prvom mieste, preto sa na logiku veľmi nehľadí. ()

Pafouk 

všechny recenze uživatele

Od začátku vizuálně úžasné, nacpané nápady (boj na tržišti v jiné dimenzi), s hromadou roztodivných kreací mimozemšťanů, kostýmů i udělátek. Hlavní hrdina je sice nepříliš sympatická verze mladšího DiCapria, ale dohání to jeho sexy agentská partnerka. A ač oba trochu vypadají, že teprve budou maturovat, dá se na ně zvyknout a dlouhá stopáž s nimi příjemně utíká. Možná to není příběhově nejhlubší sci-fi v dějinách, ale kouká se na to parádně. Komu to nestačí, ať jde jinam. (Pozn.: Nejedná se o pokračování filmu Valerie a týden divů (1970) :-) ) ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

mně se to líbilo, jsem scifista a moc mi vyhovovalo, že to nemá americké schéma - my lidi (čti We the people ...) jsme nadřazeni (třeba broukům, jako ve Starship Troopers). ale spíše evropské pojetí, místy přebarvené, místy na hraně sentimentu, ale to bylo jen snad jednou, místy střílečky taky trochu moc, ale budiž. Konec konců proš ne pohádku s kosmu. ()

fikee 

všechny recenze uživatele

70% Valerian měl rozhodně zůstat ještě pár měsíců na scénaristově stole. Ve filmu je hned několik hluchých míst, nesmyslů a zároveň i přes dvou hodinovou stopáž nedokáže odvyprávět příběh přehledně a bez zkratů. Navíc se Besson nedokáže rozhodnout, jestli točí pohádku nebo scifi polit-hriller a tak ustřelené hlavu střídají vtípky pro desetileté. Plusem je ústřední dvojice - sympatická, sexy, ba přímo k sežrání a svět tisíce planet má daleko ke sterilnosti posledního StarTreku. V momentech, kdy Besson představuje další bizarní postavu či lokaci se aspoň na okamžik vrací úžas, který diváka doprovázel celým Pátým elementem. Na plátně slabé ****, na monitoru nejspíše ***. ()

Horus8 

všechny recenze uživatele

Umělci většinou tvoří dle svých vlastních zážitků. Věřte tomuto heslu " Vše je jinak " a pochopíte Svět v plné míře...za mne plný počet ()

Qer 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uvažoval, jestli dát tři nebo čtyři hvězdy, protože ač je Valerian vizuálně opravdu strhující, dějově se jedná o poměrně dlouhou nudu. Desplatova hudba neoslní a ústřední dvojice hrdinů také neoplývá kdovíjakou chemií. Proč tedy nakonec čtyři? Protože je to Luc Besson a já se přiznám, že minimálně půl hvězdy je z osobních sympatií k jeho osobě a dílu. ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Další z řady takových filmů, kde se víceméně stále opakuje jedno a to samé - stejná zápletka, stejné vtipy, stejné vesmírné obludy a další faktory. Trochu to připomíná Star Wars, Star Trek nebo Avatara. Cara Delevingne se zde vlastně ani moc nemusela namáhat s nějakým vážnějším hraním, jelikož se kladl větší důraz na její hadry, dokonale napudrovaný ksicht a na ukázkovou chůzi - to byl nejspíš záměr. Dane DeHaan se zhostil role úlisného hnusáka docela věrohodně, pokud to tedy vůbec hrál. Malá role Rihanny nejspíš měla zajistit větší komerční úspěch tomuto snímku, ale ani ona nezměnila můj celkový názor na tento film. Stejně tak počítačové efekty, které sice stojí za zmínku, ale přesto to filmu moc nepřidá, protože už to každý fanda filmů typu již zmíněných Hvězdných válek či Avatara má zažité, tudíž to už tolik nenadchne. ()

mrGhostly 

všechny recenze uživatele

Uzda fantazie popuštěná na stovky světelných let daleko. Skvělý výlet do vzdálených světů mimo běžnou představivost. Škoda jen těch (doslova) lidských problémů, které jsme na tuto cestu vzali s sebou. Největším zádrhelem filmu je samotný příběh. Ohraný, obyčejný, předvídatelný. Bez nějakého epičtějšího rozuzlení, s neobstojným záporákem a jeho motivy jednání. Už zase za všechno může ten jeden druh, co chce zničit všechno ostatní. Naopak překvapivě obstáli DeHaan s Carou, jejichž herecký projev celkem dobře odpovídá milostnému škádlení postav a trochu ošívavému a nevyzrálému přístupu k mnoha věcem. Chemie mezi postavami sice párkrát vydala na ne úplně povedené dialogy, ale většinu času naopak přichází s dobrými fórky a celkově takový hravý přístup v kontextu filmu působí dobrým, osvěžujícím dojmem. Já osobně jsem se nechal unášet a klidně bych se do světa Valeriana a Laureline znovu vrátil. Byla to zábavná a naplňující výprava, bohužel však nedotažená k dokonalosti, což by mohlo být zkázou tohoto filmu. PR docela nezvládlo situaci a nedokážu si představit, jak by mohl získat dostatek diváků. Potřeboval by silné echo, na to by však musel být výjimečný, ne jenom výborný. // 2D // orig. znění // 20. 7. 2017 // 75% ()

SaMaeL98 

všechny recenze uživatele

Mimo spousty klišé scének to bylo super. Jedná se o standalone film, takže na první pokus určitě super. Pět tomu rozhodně dám. ()

hrafnain 

všechny recenze uživatele

tady Velký Tom ::: napřed nakydám hnůj ::: ten neherec neni muj typ, žvaněni mohlo bejt míň, drobnej kosmetickej sestřih by nezaškodil ::: hudba nahovno, než se došlo k Bublině, ale tam ten mash-up kolem pobavil, to zas jo :D o záporáka snad vůbec ani nejde, podle mě měl bejt Clive obsazenej do role Valeriana a pořádně jí zvalchovat vobočí ;P jinak naprostá vizuální orgie, pohádka, sranda :) chvílema jsem viděl comics převedenej na plátno v plnej parádě, jakože dokonalý záběry, ale zas nijak nepřepíčený [ale kecam, je to Luc Besson, je to prostě divný ;], zkrátka pastva pro oči a mozek si odpočine :) ()

hesonic 

všechny recenze uživatele

Film je barevná podívaná, ale ani i při vší propracovanosti nemá na vizuální atmosféru Avatara nebo 5 elementu. Schází kvalitní děj. Celkově jde o plytké pozlátko, kde budete chtít, aby to už skončilo. Příjemně překvapila Cara (jelikož je modelka, ne herečka, zato Dane DeHaan nic nepředvedl). Film jako celek je podprůměrný a nezaujme. ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych jej nepodceňoval ani neodsuzoval. Luc Besson se bez ohledu na vážnost či nevážnost tématu vždy prezentoval jako hračička, a totéž předvádí ve svém nejnovějším snímku. Odlehčený (možná až přespříliš) letní sci-fi blockbuster dostal rozpočet 180 milionů dolarů, což z něj činí nejdražší projekt evropské kinematografie všech dob. Byl natočen podle komiksu, jenž se kdysi stal jedním z hlavních inspiračních zdrojů nesmrtelné Lucasovy ságy. Konečně se tedy na plátna dostal prarodič Star Wars a jedna z evropských kinematografií poprvé zvládla natočit velkorozpočtové sci-fi fantasy, které si technicky v ničem nezadá s nejlepšími hollywoodskými produkty tohoto žánru ( i když, pravda, za značné pomoci Industrial Light & Magic). P.S. A modelové v hlavních rolích mají taky něco do sebe, přinejmenším dokládají Bessonův dlouhodobý přístup ke castingu (Delevingne je stále nejžádanější supermodelkou světa a DeHaan, ač profesí herec, se mihl jako tvář Prady). ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

Ako milovník scifi som bol skutočne milo prekvapený. Besson to podľa mňa dokázal a kvalitne nadviazal na úspech piateho elementu. Atmosféra Valeriana mi piaty element pripomínala ale možno to bol iba môj osobný pocit. Film samotný je vizuálnym divadlom a musí potešiť dušu každého fantazy a scifi fanúšika. najrôznejsí mimozemšťania sú úžasne spracovaní a aj všetky scifi vychytávky pôsobili reálne. Príbeh je miestami jednoduchý a priehľadný ale to mi vôbec nevadilo. Agenti sú príliš mladí ale pre cieľovú skupinu divákov sú vyhovujúci. Cara na prekvapenie utiahla celý film a dokázala aj pobaviť. Celé to má dobré tempo. Pre mňa mimoriadne uspokojivé predstavenie. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama