Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

WilliamMW 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem chtěl napsat klasický komentář, ale po pěti odstavcích, stále bez konce, jsem to vzdal. Zkusím to zkráceně: Vizuál (kostýmy, lokace, efekty) 5 hvězd, kamera (přehlednost, úhly záběrů) 4, střih 3, promyšlenost světa 5, příběh (zápletka) 1, herecké výkony 2, soundtrack 2, scénář (logika příběhové linie) 2, zábavnost 3, otravnost PP 4, stopáž vs obsah 3. Shrnuto a podtrženo: vychází slabší 3 hvězdy. Jen pro fandy sci-fi. Ostatní budou hodně trpět. ()

JackKadlo 

všechny recenze uživatele

No, nebylo to nejhorší, pár dobrých nápadů a scén tam skutečně bylo, a proto dávám 3 hvězdičky. Ale jinak to byla komixová blbina, plná nesympatických herců a s přepálenou stopáží. Už po hodině a půl jsem se tý předvídatelný nudy ve světě připomínající omalovánky už celkem dost přejedl. V konečným důsledku jsem rád, že jsem to viděl, ale na druhý díl už bych asi nešel a možná si ho ani nestáhnul. ()

Razz 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé. Cara Delevigne by už nikde "hrať" radšej nemala. Plus za farebnosť,efekty a skvelé mimozemské rasy. ()

xfizif 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na filmu ve 4DX a mimo předujatostí z efektů 4DX Vám říkám, že příběh se mi docela líbil. Film byl jaká si směsice páteho Elementu, Avatara a Star Wars. Něco tam chybělo, dalo by se říct, že film mohl nabídnout víc, ale i tak byl pěkný a plný barev a tak podobně. ()

Motyuek 

všechny recenze uživatele

Nelze se vyhnout srovnání s Pátým elementem. V tomto směru Valerián prohrává na celé čáře. Ani tak neřeším srovnání Corben Dallas versus Valerián, ale hlavně nezapomenutelný Gary Oldman by si mohl říct "Já vím" a poté Clive Owena naporcovat a dát k snídani. Ale není to až tak výrazná prohra. Je to útok na Vaše vizuální cítění. V době moderních temných sci-fi tento film působí jako barevná pecka do šišky až se Vám z toho točí okolo hlavy malé vesmírné lodičky. Děj krásně odsýpá. Není to o nějaké hloubce příběhu, ale o nezastavitelné akci. Herci v hlavních postavách překvapivě neurazí. Chemie mezi nimi vcelku funguje a jak slečnu Delevingne jako herečku absolutně neuznávám, tady mi opravdu nevadila. Takže co vytknout? Agenti do sebe mohli víc šít a víc hláškovat. Kdybych se jen o něco víckrát usmál a aspoň jednou mohl před přáteli citovat nějakou zkultovnělou hlášku z tohoto filmu, bylo by to perfektní. ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

dá se říci že mi to bavilo, asi tak. Jemná oddychovka, pár vtipů, snad od toho nikdo nečekal kult alá 5th Element. ()

everything 

všechny recenze uživatele

4* čistě za vizuál! bylo to blaho sledovat, ani jsem nevnímal nějak extra děj, ale jen se kochal detaily na pozadí se odehrávajících dějů. Přesně takové pastvy pro oči patří do kina. ()

Dr.Str. 

všechny recenze uživatele

Trailer nelhal a vizuální opus se vskutku dostavil. Nádherná stylizace a celková barevnost byla opravdovou pastvou pro oči. Rozjezd během úvodních titulků dával tušit, že to něco do sebe mít bude. Problém byl ale ve snaze přinést sci-fi špionážní zážitek v ratingu 12+. Zkušený vesmírný agent, přelétavý holomek a playboy, jemuž ještě nevyrašilo strniště, je asi tak stejně uvěřitelná postava, jako jeho partnerka v bojovém pancíři, ve kterém jsou vyražena ňadra. Lidé umírají bez kapky krve, ale cizáckého slizu lítajícího okolo je dost. Neustálé vtípky mezi hlavními postavami dávají tušit, jak to mezi nimi dopadne, už od desáté minuty filmu, takže jsem se ani nedivil, že moje přítelkyně ke konci usnula. Možná by jí pomohlo kafe, ale spíš bych sázel na lepší scénář. Když odcházíte z promítacího sálu a kroutíte hlavou, zatímco okolo vás se ozývá hodnocení ostatních ve stylu "to byla ale kravina", přemýšlíte nad tím, proč jste si na ČSFD nejdřív nepřečetli hodnocení ostatních lidí. Ode mne to dostalo tři hvězdičky díky technickému zpracování, ale tohle je přesně ten typ filmů, kvůli kterým by se v kině měly vracet peníze v rámci reklamace zážitku. ()

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Nevím co by pořád kdo chtěl, ale toto je velice pěkné. Zejména tedy sledovat hubeňoučkou kočku jak nereálně bojuje... super efekty a spousta nápadů... Besson je Běson.. :-) ()

rime 

všechny recenze uživatele

Besson je geniální režisér, ale bohužel skončil u filmů jako je Páty element nebo Valerian. Nejedná se o špatné filmy, ale nejedná se ani o žádné mega pecky. To je tak vše. ()

titi74 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý , až úchvatny začiatok , pekné scenerie a hudba , dialogy nemali chybu , a aj dej bol perfektny , akurát škoda že záporak bol veľmi slabo predstavený v takomto dejstve, a tieš mi chybalo ochutiť aj do napätia a rozvijajuceho rozvrstveneho deja , tak škoda že aj ten začiatok zostal v konci už zabudnutý. ()

kaller 

všechny recenze uživatele

Hravá fantazie, u níž se Besson tak "trochu" utrhl ze řetězu. Bohužel se však, vyjma skutečně pěkných obrazů, žádný další odvaz ve stylu Pátého elementu nekoná, takže čekejte hodně nenáročnou akční jízdu pro teenagery, kterou vás doprovází hezká Cara Delevingne. ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

Valerian nemá nijak originální příběh, rozhodně mu to ale nijak neškodí. Fantastické triky, výprava a taky použitá muzika dávají filmu osobitý punc. Bavil jsem se mnohem víc než u jakékoliv marvelovky. Clive Owen se sice moc nepředvedl, ale on ani tak neumí nijak zvlášť dobře hrát. Ovšem hlavní dvojka hrdinů byla neskutečně sympatická. Nevidím důvod, proč nedat pět hvězd. Od Avatara tady nic podobného nebylo. ()

JendaBenda 

všechny recenze uživatele

Vizuálně skvěle!!!! Hudba rovněž! Já se bavil. 65% Jen jsem už očividně starej, hlavní postavy mi přišly jako děsný mlaďoši :-) ()

m.holas1 

všechny recenze uživatele

Upřímně tohle pro mě byl jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku, ale bohužel zklamal. Efekty perfektní, ale děj do kterého Vás film vpustí je lehce zmatený, jako hodit Vás do probíhající bitvy. Dají Vám zbraň a řeknou koukni se a pochop. Chtělo by to sérii než tak úžasný příběh hodit do jednoho filmu. Film zůstal nad očekáváním aspoň tedy pro mě. Hodnotím 60% efekty a postavy nejsou všechno přeci jen. Na zkrácení nudného dne se tento film hodí perfektně. DVD kupuji každopádně. Už jen pro to, že je to můj šálek čaje. Rad se podívám určitě znovu. ()

Kodousek 

všechny recenze uživatele

Luc Besson si nedá pokoj kluk jeden, neustále znásilňuje a vykrádá své vlastní již natočené a lety prověřené kousky. Valerian inspirovaný japonským anime se zprvu zdál jako dobrý nápad, který ovšem pokračoval jako vrcholná vykrádačka filmů Avatar (světýlkující vysoké androgynní bytosti) vlastní 5. Element (kloboučky a hlášky), Star Wars (koláčovitá loď Alex) jako by byla kopií Millenium Falcona a v posledních záběrech se objevil i planetární bitevník (kopie Nostroma z Vetřelce). Když k tomu přidáme pohrdlivý výraz hlavní ženské hrdinky, která se pořád tváří jako když spolkla šťovík a hlavního hrdiny, který mluví nakřáplým hlasem jak Batman při rýmě, dostanete už pouze splácaninu. Lukísek už nám začíná trochu senilnět chlapec, jeho vizionářské a šokující kousky už asi jen tak neuvidíme, bohužel je to plagiátor už jen sám sebe a zašlé slávy. ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Sice úžasné vizuální efekty, ale od prvních chvil ten příběh tak trochu skřípe. Prvních pět minut jsem se chtěl na to přestat dívat. Postupně se to rozjíždí, ale jen velmi zvolna. Největší plus za mě za herečku Cara Delevigne hrající Lauraline. Ústřední dvojice Valerian a Laureline vypadají jako dva středoškoláci. Přitom to jsou jedni z nejlepších tajných agentů. Těžko se tomu pak věří. Navíc rádoby doku scény z ISS mě moc nebraly, stejně tak scény z planety Mau a simulátor pláže, které byly na začátku. Jako zajímavost bych uvedl, že část z postav mimozemšťanů, které jsou na začátku, vypadají jako emzáci v Pátém elementu. ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Piaty element Luca Bessona bol proste maly sci-fi zazrak. Sci-fi s modernym designovym odevom. Valerian je moderny sci-fi pribeh kde 2 hlavny herecky predstavitelia milo prekvapily. Zabery, ktore su z druhej dimenzie (farebny svet ako z Avatara alebo z Matrixu) ma bavily. Film bol kuzelne farebny, ale scenar mohol mat sviznejsie zapletky a film mohol byt kratsi. Kvoli tomu davam 70%. Lebo hoci tento sci-fi film bol farebne zazracny a poeticky, pribeh bol jednoduchy a preto povazujem film za priemer - potesi, neublizi ale nie je to jedinecne farebne sci-fi s uzasnym scenarom ako "Piaty element", ktore si kedykolvek rada pozriem - videla som mozno aj 20 krat... ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama