Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy si bez digitálních efektů neumíme filmy žánru sci-fi prakticky ani představit diváka už bohužel hned tak něco neohromí. Valerian a město tisíce planet jsou v tomto ohledu vizuální orgie a mně zamrzelo, že jsem film neviděl na plátně nebo alespoň na nějaké TV s dvoumetrovou úhlopříčkou... Besson nám stvořil ne jeden, ale několik světů a to naprosto fantastických na něž člověk zíral s otevřenou pusou... Přesto mi příběh samotný připadal až moc jednoduchý a oba hlavní hrdinové mi nevím proč nebyli zrovna 2x sympatičtí. Obzvláště místo Cary Delevigne mohli do filmu dosadit nějakou jinou hezčí dívčinu... Filmu moc nesedí ani vražedná stopáž, myslím si, že by ten příběh mohl být klidně krapet kratší a nemuselo by mu to být na škodu. Jestli ale tady musím něco do nebes vyzvednout a to až do vesmíru, jsou tu geniálně udělané úvodní titulky a úvod do filmu doprovázený hudební peckou Davida Bowieho - Space Oditty, ne nadarmo vzniklý v éře kosmického věku, kdy člověk měl tak nějak k hvězdám nejblíže a vesmír se zdál na dosah v tom roce 1969... Ten začátek jsem si pustil opakovaně a jen těžko dostávám z hlavy text písně: ,, Ground Control to Major Tom - Take your protein pills and put your helmet on. Ground Control to Major Tom (ten, nine, eight, seven, six), Commencing countdown, engines on (five, four, three), Check ignition and may God's love be with you... '' Koho napadlo skloubit tuhle píseň s delegacemi na mezinárodní stanici v průběhu let a století, mám můj respekt !!! Geniální! Normálně bych dal asi za 3 perly, ale za ten začátek ještě k perlám přidám i to roztomilé perlotvorné zviřátko Žlababu :-). * * * * ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Nejvíce filmu škodí jeho délka, jinak je to příjemná omalovánková sci-fárnána, která hraje miliony barvičkami. Další Pátý element se nekoná. Cara je hot jak sviň:) [Cinestar Anděl] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie, které natřou zadek všelijakým Star Warsům a podobným snímkům. Valerian nenabídne prakticky nic nového, ale dobře se sleduje. Rozhodně uvidíme pár zajímavých stvoření, akci a skvělý vizuál. Nebýt nesympatické kompletní herecké sestavy, šel bych do plného počtu. Duo neladí, záporák nesedí, tvůrci v tomhle případě šlápli hodně vedle.. 6/10 = 69% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

S filmami pre teenegerov sa v poslednom čase roztrhlo vrece a výnimkou nie je ani žáner scifi. Úvod sa mi zdal ešte celkom zaujímavý, taký typicky Bessonovský, no potom to celé upadlo do stereotypu únikov, prenasledovania a zachraňovania, pričom hlavná mužská postava (Dane DeHaan) mi liezla neskutočne na nervy. Skrátka taký rádoby nudný diel z Hviezdnych vojen. Ešte šťastie, že sa tu divák má možnosť pokochať vizuálnou stránkou, ktorá bola naozaj úchvatná, to treba uznať. A k tomu tie všetky zaujímavé tvory, vtákopysky a pod... nuž, malo to aj svoje svetlé chvíľky. Slabší priemer. 55/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Krásná věc na pohled, ale že bych to musel vidět dvakrat... To bude lepší ten výlet na Kokořín. Za mě 65% HA... přeci jen to přišlo. Druhé shlédnutí za mnou a musím říci, že se mi film líbil o dosti více než na poprvé. Pár pasáží ja v podstatě perfektních. Po druhém shlédnutí zvedám hodnocení na 78% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) Ani nevím, jak to mám popsat. Rozhodně to není úplná blbost, v žádné scéně jsem se necítil trapně. Výrazné zápory to nemá, ale přesto mě to až tak moc nezaujalo. Podle mě je problém v tom, že se režisérovi nepovedlo snímek ucelit. A to zde rozhodně nebudu porovnávat k filmům Avatar, Pátý element atd. Ani přesně nevíme kam snímek zařadit. Vizuál je dobrý, akce je už jen jako přepálený doplněk (především v 2/2filmu), hlavní představitelé jsou celkem nudní, určité nápady co se týče ras, stvoření apod jsou skvělé, ani to moc nenudí, přesto je tu dost věcí snad i nedotažených, já nevím. Nemastné, neslané – tak by se to dalo asi vystihnout. ½ je ještě celkem dobrá, pak už to začne trochu nudit, takže nás ani nezaujme finále. Určitě bych to moc dále nekritizoval, ale na víc jak na průměr to fakt nemá. Hudba je obstojná, všichni herci jsou celkem ok, i když ti hlavní dva mě moc nebavili, ale nebyli vyloženě otravní, jak jsem si zpočátku myslel. Jako jednohubka je to docela dobrý, ale víckrát to už vidět nechci. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vizuálně značně vylepšené Star Wars, dialogy přímo volají po parodii, jen doufám, že v ní nebudou v hlavních rolích tak nesympatičtí herci jako Cara a její trpaslík. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny intenzivního přemlouvání, aby už kreatura jménem Luc Besson nikdy nic netvořil. Dvě hodiny intenzivního přemlouvání, aby to Cara Delevingne ještě zkusila s hetero orientací. Dvě hodiny intenzivního přemítání, kolik kyselých Malin tahle nevkusná (rádoby scifi) břečka získá. Dvě hodiny intenzivního přemlouvání, zda to mám vůbec dokoukat. Dvě hodiny natahovaného, předlouhého, nudného, nevtipného a nenapínavého nic, při kterém i moje dědotrenky vykazovaly inteligenci. Zápletka? Ehm, zápletka v podstatě žádná. Banda jakýchsi polonahých Lebkounů, jejichž osud mně byl u paty, má být cílem záchrany. Dále se ještě upomínám, že Cara a Dane byli dva vládní agenti v daleké budoucnosti. A pak už jen shluk výjevů a úděsných scén. Lesba káže o síle lásky mezi heteráči, škaredý Dane DeHaan je zde pomalu vydáván za sex symbol, herecké znemožnění Clive Owena i Ethana Hawka, divná kreace Rihanny. Když to celé mělo v závěru gradovat, začalo se žvanit, závěrečná přestřelka úplný trapas. Na druhou stranu, kde by film byl, kdyby nebylo Cary, vydatně kritizované za její herectví. Ještě že kostymérům zbyl krapet inteligence, když ji postupně nasoukali do bikin i latexu. Za Caru uděluji jeden bod, druhý je za přemíru speciálních efektů, s nimiž se nešetřilo. Film má hnusnou výpravu, pitomé dialogy, vesměs je celý pitomý. Určeno retardovaným dětičkám, které si ani nevšimnou, že "mistr" Besson spatlal dohromady deset barevných mýdel. Není úplně normální, co stvořil. Bessona ani neomlouvá má neznalost (francouzského) comicsu, z něhož tento nepodarek vychází. Prostě chcete-li přijít o zbytek inteligence, dejte si tenhle film. Ještě je ta nejapná blbost korunována naprostým komerčních krachem. 2/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keby príbeh nebol len úplne ten najzákladnejší, bez postavy čo hrala Rihanna a jej hudby, bolo by to 5*. Guilty pleasure tisícich planét. Kto ma pozná, vie. Ps: Úvodnú scénu si púšťam furt dokola. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Evropský John Carter. Čili super-nákladná, parádním CGI doslova přecpaná směs sci-fi a fantasy pro děcka. Protřelí, žánrů nadprůměrně znalí diváci se budou u některých (notně zbytečných) scén nevyhnutelně více či méně nudit. Třetí hvězdu u mě zajistilo sympatické poselství spojené se závěrečnou pointou (naopak zmínka o ilegálních imigrantech je sice ušlechtilá, ale působí hodně nuceně). Jinak bohužel vskutku nic moc exkluzivního, obzvlášť s přihlédnutím ke jménu hlavního tvůrce, jemuž zřejmě nikdo nikdy důrazně nevysvětlil podstatu rčení o tom, že nevstoupíš 2x do téže řeky (a to rozhodně nejsem žádný skalní fanda Pátého elementu)... Navíc je pro mě tenhle titul dalším potvrzením mé obavy, že skutečně výjimečného snímku se od Bessona možná už nikdy nedočkáme (a to se mi velmi líbila Lucy!). Nejsmutnější mi však na Valerianovi přijdou dvě věci: Nejlepší a nejznámější herci tu mají jen camea (fakt má Ethan Hawke zapotřebí takovéto role v takovýchto filmech?!) a že nejlepší scény (nádherný prolog doplněný mým oblíbeným songem, "převlékací" sexy taneček) jsou pro děj takřka bezvýznamné... 60 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Další z blockbusterů, který je sice koukatelný, protože to je velkofilm, ale jinak mě nějak minul a prakticky nezasáhnul. Příběh nebral, chybělo něco, co by mě mohlo překvapit. Taková jiná verze Hvězdných válek, která vás nechytí za srdce. Chyběl lepší záporák a jednoznačně lepší příběh. Ale i přes to koukatelný a Cara docela fajn, jen od Luca Bessona jsem čekal víc. # příběh ** | hudba *** | humor * | akce *** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa tento materiál nedostal na plátna kín v gýčových 80. rokoch. A najlepšie aj od samotného Bessona. Lenže čo s týmto béčkom teraz, v digitálnom veku s dokonalým CGI. Márne potom hľadám kúzlo niekde, kde v skutočnosti vôbec nie je. Ak by mi niekto dej zastavil počas ľubovolnej prebiehajúcej akcie, tak ani za boha by som mu nedokázal povedať, o čom práve hrdinom ide. O čo ide v samotnom filme, čiže hlavnú dejovú líniu som poriadne dešifroval až vtedy, keď ju vykecali vyhubení emzáci našim hrdinom. Asi bude chyba aj vo mne, ale ťažko sa mi v tomto chaose orientovalo. Áno, dosaďťe si za týchto mimozemšťanov dnešných migrantov, LGBT scénu a pochopiteľne aj indiánov a máte pomerne ľahko pochopiteľný implicitný význam. A je ďalšia škoda, že Besson považuje pojem dramaturgia, čiže snahu o udržanie diváckej pozornosti, zrejme za kinematografický prežitok. Videl niekto z tvorcov po strihu vôbec film v celej dĺžke? ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Besson opět pouhým stínem sebe sama, bohužel. Obsazení Spy Kids do hlavních rolí bylo z toho všeho asi nejhorší, předloha nepředloha. Filmařský výkon někteří srovnávají s Pátým elementem, což lze snad pouze po požití drog. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Odporným způsobem znásilněný potenciál. Za celým snímkem stál moc hezký nápad. Snímek má opravdu brilantní technickou stránku. Nedivil bych se nominacím na cenu nejcennější v jedné z mnoha technických kategorií. Strašně hezky se na snímek v mnoha pasážích koukalo. Bohužel, dle současného pičovského trendu, byli do hlavních rolí spasitelů planety obsazené dvě zkurveně otravné děti vedoucí ještě zkurvenější dialogy. Věkem se sice o děti nejednalo. Nicméně vizáží a chováním připomínali 14letou hárající fenu a 30kilového 15letého alfasamce strakajícího svých ztopořených 8 centimetrů na vesnických pařbách do panenských útrob na mol opitých třináctek. Na jednu stranu jsem se hrozně těšil z krásných záběru na mimozemská stvoření a na stranu druhou mi šla pěna od úst při poslechu těch sraček, které pan a slečna Pičusovi vypouštěli kompletní stopáž z jejich zkurvených úst. Fuj tajbl. Nejsem schopen vypotit více než dvě ušmudlané hvězdy a pomalu začít uvažovat o panu Bessonovi jako o píčusovi, který už se ve filmovém světě vystřílel v mládí a zřejmě se od něj ničeho podařeného už nikdy nedočkáme. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je průser. Luc Besson to zase podělal. Kam se poděly všechny ty utopené miliony? Vizuálně je to sice krásné, ale děj dost pokulhává. Celá zápletka je velmi předvídatelná. Chemie mezi hlavními protagonisty je taky nulová. Ne že by mi Dane DeHaan a Cara Delevingne nějak vadili, ale prostě se k sobě nehodí. Je sice možné, že komix je kultovní, ale film dost pohořel. Tomu taky odpovídají jeho tržby. No škoda mluvit. Jo a Rihanna tu má dobrý štěk. :D "Vezmeš si mě?" ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Z pohledu nápadu je to zajímavé a celkem dost propracované. Všechny ty formy různého obyvatelstva, planet a jazyků. Nicméně, pokud obsadíte do hlavní role Caru, která je mimochodem celkem slušná herečka, což se nevidí moc často, aby modelka uměla i dobře hrát, tak k ní přece nemůžete dát někoho jako je Dane DeHaan, který má nulové charisma a přímo pytle pod očima. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Keďže pôvodný komiks poznám naozaj len zbežne, neprináleží mi akékoľvek porovnávanie s predlohou. Prejdem teda k veci. Film ako taký ponúka veľa: efekty, soundtrack, nápady a i fungujúcu chémiu medzi hlavnými hrdinami. Bohužiaľ, čo škrípe je príbeh. V samotnom deji sa nachádza toľko odbočiek, že hlavná téma postupne zaniká. Niektoré konverzácie a silená romantika predlžujú už aj tak dosť dlhú stopáž na takýto typ filmu. Prekvapilo ma však, že rola DeHaanovi v podstate sadla. Aj keď sme si asi všetci predstavovali Valeriána trošku statnejšie, popasoval sa s ňou dobre a napokon ponúkol vyrovnaný herecký výkon. Cara Delevingne ma celkovo prekvapila, pretože som od nej čakala omnoho menej. Clive Owen poteší vaše oko, avšak nedokážete mu natoľko veriť ako ostatným. No najväčšou ranou pod pás bol Kris Wu, ktorý mi je známy z iných končín a napriek tomu, že nemal veľkú úlohu, hocikedy sa objavil na plátne musela som sa vyškierať. Ale celkový dojem s filmu je veľmi príjemný hlavne vďaka niektorým vtipom, ktoré osviežili celú kinosálu. 70% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, Cara je kus! Naopak, DenHaag na mě působil jak osina v zadku. Nevím, proč se půlku filmu držel rčení "co je šeptem...". Jinak barvičky krásné, dívá se na to dobře. Tady je vidět, že se nešetřilo. Ale nezbylo jaksi na ostatní a to propracovanější scénář. A nebo to bylo tou režií? Nevím, každopádně Valerian za vidění stojí, ale o vizionářské veledílo typu Avatar se nejedná! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Když pomineme fakt, že Valerian vykrádá prakticky veškerá větší díla posledních dvaceti let a smutnou skutečnost, že Lukáš Běsoň vykrádá dokonce i sám sebe, jako by se snažil překonat svá díla, není to zas tak příšerné a dá se na to koukat. Ovšem s výběrem hlavních protagonistů to byl zřejmě největší přehmat. Daňo a Kára jsou tak sebejistí a ostřílení zabijáci, že jim to v jejich sotvatřiceti musíte nutně věřit. Děravý scénář tedy zachraňuje především vizuální stránka a hudební kulisa. Věřím, že potenciál tohoto dílka šel vymáčknout až na dřeň a dočkal by se tak lepších ohlasů. Žel, nestalo se. Tak s odřenými bradavkami Káry Televíň se došoural na 70%. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama