Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Pustila jsem si prvních 5 minut Ircana a řekla si, fuck it, na tohle nemám náladu a pustila si tuhle čirou, jednoduchou a krásné barevnou zábavu. A udělala sjsem dobre ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bavily mně efekty, vizuální stránka a výprava. S tímhle si Besson opravdu moc pěkně vyhrál. To je pravda. S příběhem už je to malinko horší. Jede se podle jednoduché šablony. Mezi hlavní dvojicí nefunguje potřebná chemie. DeHaan mi do role Valeriana prostě nesednul. Nějak jsem mu to nemohla uvěřit. To považuju za velkou chybu. Vždyť se s ním nedá pořádně ztotožnit. Rihanna se tu mihla snad jen na pět minut nebo to bylo déle? ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Nesmírně pestrý a vesele barevný svět, parádní efekty a občas i slušná a zábavná akce. Hlavní hrdinka je nádherná, ústřední hrdina mi na druhou stranu pil krev na každém kroku. Valerian jako film mi celkově bohužel nedává jediný důvod jeho vzniku. Děj, pokud tam nějaký vůbec byl, mě absolutně nezaujal , již zmiňovaný samotný Valerian je nudný k zbláznění a jediné co tak zbude je onen boží svět, který bohužel jakoby vyzníval prázdně. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Samá gamesková (rozuměj: nudná) honička. 1) 58letého scenáristu, režiséra a producenta Luca Bessona mám v mysli neodlučně spojeného s Pátým elementem, jeho snad dosud nejlepším dílem, které jsem viděl. Tak jsem čekal něco podobného. Dočkal jsem se, ale zapomněl jsem, že tvůrčí potence už byla částečně vyčerpána na zmíněný film. Ne, že by tu nebyly pěkné okamžiky. "Historický" úvod, roztomilí komerčně zaměření Doghan-Daguiové nebo celá story kolem Bubble patří k tomu, co Bessona dělá Bessonem. Ale srovnání s Pátým elementem prostě Valerián nepřežije._____ 2) 30letý Dane DeHaan v titulní roli moc ze své přitažlivosti nepředvede._____ 3) Holt tato adolescentní dobrodružství bez hlavy a paty nejsou pro mě. Vlastně pro mě nebyla ani, když mi bylo sedmnáct. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale já se výborně bavil. Film hýří barvami a nápady. Už úvod, který na ploše ani ne pěti minut, ukáže neskutečný přerod lidí ve vesmíru od projektu Apollo-Sojuz až po obří vesmírnou stanici, kterou je třeba od Země z bezpečnostních důvodů odtáhnout, mě doslova vtáhl (jistě, může za to i Bowie a jeho Major Tom). Ústřední EMzáci jsou androgynně sexy a jejich story je sice lehce předvídatelná, ale ani to nevadí. Cara Delevingne rozhodně není oscarová herečka, ale mám pro ní slabost a dobře se na ni dívá. Bohužel, titulní postava, respektive její představitel Dane DeHaan, působí jako levná kopie Jamese McAvoye s permanentní kocovinou. A to vidím jako hlavní bolest celého filmu. Už dlouho se mi totiž nestalo, že by celkový dojem tak moc zabil představitel ústředního hrdiny... Ale jinak - pecka! Pátý element na speedu... Ještě mít představitele s charizmatem jako měl Willis a byl by to klenot... ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Francie, Čína, Belgie, Německo, Spojené arabské emiráty, USA, ucházející komiksová předloha, budget cca 200 mil. dolarů a pak přijdou manželé Bessonovi a komplet to doserou. Kdyby spolu se mnou ty barevné obrázky nehltal devítiletý klučina, narval bych tam odpad! jako víno. S dětským filtrem přes oči tedy za dva. Ten vizuál je ale neuvěřitelnej, to se musí nechat. Kéž by někdo takhle nalil finance do Vaughanovy Ságy a převedl ji na plátno. Jen k tomu teda nepouštějte toho Bessona! ()

stration 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně přeplácaný film, který by svými nápady vystačil na tři běžná sci-fi. Množství nápadů, příšerek a světů je ohromující. Vizuálně naprosto úchvatné. Co je to ale platné, když děj filmu je jednoduchý, občas dokonce blbý. Scénář je hrozně nevyvážený, chvílemi jste napnutí a potom půl hodiny zíváte. Moc mě ani nezajímalo, kdo je zrovna na plátně a radši jsem sledoval různé mimouše, než hlavní dějovou linku. Stejně jako Pátý element mě film celkově příliš nezaujal a mrzí mě promarněná šance na dobrou sci-fi. Nemám chuť Valeriána vidět znovu. Škoda. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Hody, hody, hoď do vody Luca Bessona a jeho malovaný scény. Manýristicky přestylizovaná CGI vyhoněnina, která je svým vizuálem tak strašně zahleděná do sebe, až se v určitých pasážích sama sobě skoro vysmívá. Přitom ten příběh sám o sobě není úplně hloupý, a kdyby se ho chopil nějaký tvůrce se skutečnou vizí, mohla z toho vzniknout fajnová intergalaktická podívaná s rozmanitým vlastním světem a (do budoucna) snad i vcelku zajímavou mytologií, kdo ví. Celé to na mě působilo jako když si stárnoucí a kdysi slavný filmař plní jeden vlhký pubertální sen. A až na výjimky to mělo opravdu bizarní casting. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Že se jedná o Luca Bessona je rozhodně poznat. V základu to má rozhodně hodně podobné ražení jako Pátý element. Ale jen v základu. Myšleno kostýmy, scény, atmosféra a tak...ale příběhově? Tam už se to s Pátým elementem rozhodně srovnávat nedá:-D Místo životem ostříleného odrzlého taxikáře a nadpozemské dokonalé bytosti stvořené strojem podle vzorku DNA tu máme dva přemoudřelé skoro-teenagery. Taková mužská a ženská verze Mary Sue. Jsou oba děsně dokonalí a zkušení a vážení, ale vy nemáte ponětí, čím si to v takovém usmrkaném věku vlastně zasloužili. Všichni z nich vlhnou a všichni je z nějakého důvodu respektují, i ti, kteří jsou starší a mají vyšší hodnost a to i přestože se ústřední dvojice chová arogantně, až to bolí. Celá jejich romantická dějová linka je absolutně irelevantní a nedějotvorná. Chápu, že chtěl Besson zopakovat svuj kánon romantiky mezi dvěma hlavními hrdiny, ale v Pátém elementu to bylo z důvodu, tady by se děj příběhu absolutně nijak nezměnil, kdyby se celý ten hormonální výlev vypustil. Obzvlášť když to, že je Valerian do svojí kolegyně zamilovaný, je tak dobře zahrané, že jsem si skoro celý film myslela, že to na ní hraje jen kvůli sexu. Dál mi vadila nedostatečná schopnost vysvětlit, co se dělo nebo bude dít. Jak je možný, že celá planeta Mul byla vyhubena, ale o třicet let později se najde jeden její přeživší živočich? Nikdo se vám to nepokusí ani naznačit, jak a kde ho našli, jenom je prostě pro děj příhodné, aby jeden přežil...nějak. Nebo když hlavního hrdinu pošlou pro jakousi "věc" zvanou glamopod, jako divák vůbec nevíte, o co vlastně jde a proč to potřebuje...najednou sedí v bordelu a kroutí se před ním Rihanna a vy až na konci celého toho přitraplého burleskního tanečku bez svlékání pochopíte, proč se hlavní hrdina stupidně zdržuje čuměním na striptýz ve chvíli, kdy mu možná umírá kolegyně. Suma sumárum...zábava dobrá, vizuály úžasný, rozhodně je mi líto, že jsem to neviděla v kině kvůli všemu tomu krásnu okolo, ale víc nečekejte, Pacific Rim je oproti tomuhle docela chytrý film. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Je to v zásadě blbost, ale krásná blbost. Nic nového, nic překvapivého, usmála jsem se tak maximálně dvakrát, ale ve výsledku mě to bavilo. Skvělý (hudební) úvod, skvělý náhled do budoucnosti, ale jinak teda... ty postavy, ty dialogy a ten děj. Ale i přesto, čistě subjektivně a vizuálně, zábava. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Takové Star Wars křížené s Avatarem a říznuté teenage romantikou, ale vlastně proč ne? Na velkém plátně ten snímek vynikne, ona je to vlastně spíše vizuální podívaná než hlubokomyslný příběh. Jako celek film nenudí a naplňuje očekávání a definici letního blockbusteru. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Buď je to dvouhodinová tragicky obsazená filmová haluz jak vystřižená z devadesátek, která za celou dobu nepřijde s žádným původním nápadem a vykrádá všechno okolo, nebo se jen Rihanně poněkud vymkl z rukou její nový videklip. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Cara Delavigne je pre mňa vždy zárukou toho, že filmu dám o 1 hviezdu nenej. Je tak strojená, že by jej najlepšie sadla rola Spockovej manželky. Nechápem, načo film začínal scénou v plavkách, keď dáma nemá čo ukázať. Nevýrazný Dane DeHaan, sa k nej hodil 100%. Celý čas dej balancuje na rozhraní sci-fi, rozprávky a romantiky. Ani minútu nebudete pochybovať o tom, že to je gýč, ktorého scenár by sa zmestil na 5 strán. Kvalitatívne ide o dvojča Jupiteru na vzostupe od Wachowských. Cara Delavigne v SK znení: Táňa Pauhofová ma ako dabérka snáď 1. krát sklamala a jej hlas sa mi ku CD vôbec nehodil. Naopak v CZ znení Ivana Korolová podala štandardný výkon, ale niečo tomu k dokonalosti chýbalo. PODPORTE DABING, NECH NEZANIKNE!!!! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejvíc barevná a po vizuální stránce naprosto dokonalá kravinka, ve které se může stát úplně cokoli a ve které se může objevit úplně kdokoli (Rihanno, kývám směrem k tobě). Vlastně se mi to líbilo víc než "Pátý element". ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Snad nikdy v životě jsem neviděl film, kde by se tak bila obrazová kvalita s příběhovou „nekvalitou“. Tam kde Besson producent zvládl svou práci na jedničku, najal si skvělé výtvarníky a výsledná vizuální stránka je dech beroucí, tak tam Besoon jako vypravěč příběhu a režisér pohořel skoro na plné čáře. Celé To, o čem ten film je, a velmi pravděpodobně se jedná o rádoby ekologickou agitku mířící na to „správné“ místo v hercně, totálně podkopává jalová motivace hlavního padoucha a naprostá absence jakékoli chemie mezi ústředním duem. Určitě té jejich (dokonce i špatně napsané) romanci ubližuje, že jak Cara, tak Dane mají v mých očích mimo svou hereckou škatulku velmi omezené možnosti. Tam kde jsou oba silní (uzavřenější, málo mluvní hrdinové) po nich „pan“ režisér chce charismatické, hláškující a škádlící se akční postavy, se kterými by/za postavy/diváci měli jít. Škoda toho, protože představa, že by se navíc na 3D podobě filmu podíleli maníci, co dělali Avatara, mě krapet rozechvívá. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Senilita koukám propukla předčasně už i u Bessona. Podmanivý svět barev měl potenciál stát se takovými francouzskými STAR WARS nemít to tak plitký a infantilní scénář a špatně obsazenýho záporáka. Potěší však mrdatelná Cara Delevingne a štětkézní děvka Rihanna, při nichž Vám přijde po chuti chňácat šulínka. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tuna efektů nedokáže zakrýt zoufale slabý příběh, mizerné herecké výkony, bídnou akci i pokusy o humor... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Naprosto dětinský kýčovitý film, který kopíruje Avatara, Pátý Element, Hvězdné války apod. Vizuál je naprosto úchvatný, ale to už mě dnes nestačí. Chci pořádný příběh s pořádnou dávkou napětí a akce, ne stále dokola komiksy. Ale být mě -náct, tak bych dal plný počet. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Příběh prostej jak bulharská striptérka s nádherným tělem a pohlednou tváříčkou, na jednorázovku dobrý, na celej život by jí ale nechtěl nikdo... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* už od začátku jsem od filmu nic neočekával a věděl jsem že to bude typický popcornový blockbuster pro týnejdžry. Nedokázal jsem prostě potlačit zvědavost, když trailery vypadali tak hezky a já má sci-fi rád. Dějově je to bída, příběh na úrovni B- až C-čkových akčních tuctovek a mixnuté romantickou lovestory a bohužel bez výrazného humoru, který by k tomu sedl. Tím, že hlavní dvojici tvoří náctiletí, tak ji nejde věřit všechny zkušenosti a ani moc k sobě nesedí. Na slabé dvě hvězdy to vytahuje jen výprava a efekty. Takže vlastně ani nejsem tak zklamaný, i když znovu se k němu rozhodně nevrátím. Jen se potvrzuje, že od Pátého elementu to jde s Luc Bessonem z kopce. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama