Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Asi by bylo lepší chytit na dvě hodiny rakovinu než vidět tenhle film. Sice někdo vyhodil hromadu peněz za efekty, ale vůbec neřešil scénář. Dva ústřední představitelé úplně bez charisma a talentu a stojí za to si pamatovat, jak příběh můžete skvěle popravit tím, že hlavní pár je od začátku spolu, jsou to kolegové a jeden si chce druhého vzít. Spousta nudných umučujících dialogů, obzvláště od hlavního páru nebo armád. Když už tam nacpou nějakou vedlejší postavu s šancí na minipříběh a pravidelné osvěžování děje, odstraní jí do pěti minut. Už dlouho jsem tak netrpěl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pohádka jednoduchá jako žebřík,ale zároveň pohádka se úžasným vizuálem,proložená soldiním humorem a příběh,který nenaštve.Konečně navíc Bessonovka,ze které je Besson cítit na kilometr.Osobně mi Valerian nebývale sednul do nálady a dostal sem od něj přesně to co jsem chtěl.Kdo bude čekat druhý Pátý element,bude zklamaný,nicméně u mě k tomu nemá až tak daleko...85% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé, jak to vypadá. Jediné co mi vadilo byla dlouhá stopáž a Dane DeHann, kterého poslední dobou nemohu vystát. Jinak je to mišmaš avatara, pátého elementu, star wars a kdo ví, čeho ještě. Ale ono je to vlastně moc fajn. Je to krásně barvité, je v tom spousta akce a je to nápadité. Poměrně i příběh mě překvapil. Jednoduše pohádka pro odrostlejší, kterou jednou za čas taky potřebuji. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Je to CGI šílenství vymknuté z kloubů. V půlce mi tak nějak došlo, že už vlastně ani nevím, proč shánějí kortikální či kdovíjakou medúzu a jak s tím souvisí ten první tvoreček co ho mají v kleci, a co je ta perla, a vůbec nic, jen mám pootevřenou pusu, trochu sliním a sleduju blikající barevné obrazce. ()

Meridius 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava wannabe alfasamce, kterej by měl problém přetrhnout i mokrý noviny. Nic víc si z toho po dvou dnech nepamatuju. ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku se to rozjede, představí hlavní postavy a uvede do děje prostřednictvím "uváděcí mise". Do této chvíle to šlape a šlape. Pak se ale děj přenese na Alfu, nepřátelé zaútočí a hlavní postavy se ocitají v nesnázích, přitom si ale za většinu těch nesnází mohou sami. Jinak děj je chvílemi originální, ale převažují spíš chvíle, kde je to úplně přecpané filmovými klišé (viz. konec - co jiného by se dalo čekat?). Jak už zde bylo řečeno, hlavní záporná role k Clive Owenovi vůbec nesedí, chvílemi je to trochu hluché a příběh je někdy tak hrozně překombinovaný - viz. finální přestřelka. Je zase ale potřeba vyzdvihnout nádhernou vizuální stránku, výbornou chemii mezi Valeriánem a Laureline a konečné "detektivkové" finále, ze kterého jsem byl vyloženě nadšen. Takže, nový film Luca Bessona je příjemným odlehčujícím letním blockbusterem, který sice není nijak geniálním snímkem, ale pro výlet do kina ideální. 75% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Skončila jsem dříve v práci a neměla jsem, co dělat, tak jsem zašla na Valeriana a bylo to velmi příjemné překvapení. Čekala jsem nějakou šílenou blbost, ze které se vyklube hloupá parodie na Star Wars, ale nakonec to bylo vážně skvělé. Od začátku jsem se zamilovala do dvou hlavních postav, Cara Delevigne je skvělá herečka a velmi krásná. Nejvíce se mi ale stejně líbila role Rihanny, ta taneční scéna byla dokonalá, jen škoda, že se o tak zásadní postavu hned v zápětí přišlo. Spousta úžasných efektů, velmi krásný příběh připomínající Avatar a Star Wars dohromady. Já jsem byla spokojená. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Co se světa, nebo světů týče, opravdová nádhera, která si za vizuální efekty a vůbec všechny nápady zaslouží řadu cen. Co se ale příběhu týče, jeden velký průměr. Jakoby tvůrci měli naplánovaný celý vesmír se všemi možnými civilizacemi a technologiemi ala Star Wars, ale neměli k tomu dost kvalitní příběh. A tak si nějaký prostě vycucali z prstu. Musí se v něm akorát hodně cestovat, potkávat jiné rasy a ukazovat sci-fi udělátka. A tím se tedy z nadějné žánrovky stala průměrná žánrovka. Což zde zamrzí. Valerian a město tisíce planet totiž mohla mít na víc. Daleko víc. 65% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nikdy sem nebyl přílišnym obdivovatelem a příznivcem star vars,pátýho elementu,avatara ani jinejch podobně dětinskejch filmů,plnejch příšerek,oblud,hejblátek a barevnejch světýlek,takže mě tenhle film uspával,a nechal ,když sem bděl,zcela chladnym.Snad kvůli Bessonovi povinost vidět,ale teď hned zapomenout.50%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Film má několik předností čím zaujme, hlavně krásná kamera a barvy to je pastva pro oči. Horší je to už s příběhem a provedením. Celé je to takové chaotické a nedrží to pohromadě. Postavy jsou dobré, ale něco tomu chybí. Uvidím třeba časem při další projekci tomu přijdu víc na chuť. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Kombinace vibu klasického starého sci-fi v novodobým kabátě. Krásná Cara a nenudící příběh. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak si Besson natočil vlastní blockbusterovou sci-fi, vlastní Star Wars a bohužel to dopadlo ještě hůř, než jsem očekával. Jednak jsem se přesvědčil, že hard sci-fi (které už mají blíž k fantasy) fakt nejsou pro mě a sledovat příběhy z vesmíru, kde je snad každá planeta obydlená a každá jinou mimozemskou rasou a všechny mezi sebou nějak bojují (či jsou do bojů (ne)úmyslně zapojené), mě nebaví a nemají čím zaujmout, ale tohle není hlavní problém, co s tím mám. Ten spočívá v tom, že to vypráví strašně jednoduchý příběh v strašně přemrštěné stopáží, že hlavními postavami jsou nezranitelní puberťáci bez bázně a hany, kteří vše vždycky na poslední chvíli vydrží a mají mi být sympatičtí jen tím, že jsou mladí, atraktivní a nepřemožitelní a taky v tom, že poselství celého filmu je samo o sobě dost hloupé a hrozně banálně podané. Prostě láska přemůže všechno, i všechny vlády na světě, no nádhera. A co se ještě toho děje týče, pobíhá zde hromada různých mimozemšťanů, z nichž většina v ději ani nemá účel a jen tam prostě je. A dějové linky těch, kteří zde mají aspoň nějaký účel, do hlavního děje vůbec nezasáhnou a častokrát sekvence s nimi jen natahují příběh. Nejhorší ale je, že jestli mě něco na tomhle filmu bavilo, tak právě jeden z těch vedlejších zbytečných dějových linek a shodou okolností zrovna ta, kde vystupuje Rihanna. A to nebylo rozhodně kvůli ní, kromě některých písniček mě moc nezajímá, ale postava, kterou zde "hrála", jako jediná má natolik zajímavý osud, že jen kvůli němu mě to na těch 20 minut, kde byla, dokázalo plně zaujmout. Vůbec bych byl radši, kdyby to namísto Valeriana (u kterého jsem vůbec nepobral, proč tak mladý může být na tak vysokém postu) a vesmírných bojů mělo příběh jen o osudu Bubble, jelikož jsem snad nikdy neviděl sci-fi, která by vypovídala o životě měňavce. Ano, ve Věci měňavec je, ale ten co je tady je něčím úplně jiným, mnohem inteligentnějším a chytřejším. Jak taková rasa žije, jak se uplatňuje ve světě, jak různě může vypadat jejich existence, mají vlastní charakter nebo se postupně stávají rolí, kterou můžou/musí hrát? To by byl aspoň námět, ale rozhodně by to nemohlo být tak akční, tak rodinné a tak blockbusterové, jako je tenhle film. A snad jen kvůli dějové linii s Bubble tu hodně slabou druhou hvězdu dám, protože jinak mě tady Besson fakt hodně zklamal a v mnoha scénách bohužel až iritoval. A nadhodnocovat kvůli skvělému vizuálu nehodlám, když to ve všem ostatním těžce selhává. Žádný další Pátý element se bohužel nekoná... Slabé 2* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dětinský, připitomělý a místy až trapný mix Avatara, Enderovy hry a Hvězdných válek, kde scénář jede po velmi jednoduché lince, kterou by dokázal odhadnout snad každý. Vizuál byl ale bezkonkurenční, soundtrack moc pěkný a i přes brutální stopáž jsem se nenudil. Být mi dvanáct, jasný film roku, takhle čistý průměr. 50% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Taková správná blbůstka pro mladší ročníky, které bych asi dala o hvězdu víc, vidět na velkém plátně a ne v televizi. Dějově slab(ší)é a předvídatelné, ale čert to ven. Nenudila jsem se a to je hlavní. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na to, že má jít o adaptaci jakéhosi nej francouzského komixu, je druhá půlka Valeriana překvapivě nezábavná a nezajímavá. Přestože se to zde jen hemží mimozemšťany a přes tu vrstvu CGI skoro nejsou ani vidět živí herci, působí Valerian a město tisíce planet ploše. Jakoby Besson veškerou pozornost upnul na look a čekal, že se příběh prodá sám. Z nějakého důvodu, mu to tentokrát diváci, včetně mě, prostě nesežrali. Taková nálož hloupostí se totiž nevidí ani v leckterých pohádkách, vztahová linka mezi hlavními postavami postrádá hloubku, záporák je nevýrazný a příběh sám je příliš jednoduchý, než aby ho stačilo jen olepit vizuálem...ať už je jakkoliv působivý. To, co prošlo Bessonovi už tolikrát...se tentokrát nestalo. Blbý příběh zůstal jen blbým příběhem. Trochu mi ta výsledná nefunkčnost připomíná jiný nakonec sotva průměrný "trhák"...John Carter: Mezi dvěma světy. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tak jako ono to není úplná p*čovina. Zvláštní je, že hlavní role propůjčili neznámým jménům alespoň ve filmovém světě. Podle mě to byl při takovém rozpočtu risk jak sfiňa. Ne, že bych nebyl doslova nadšený plavkovým úvodem Cary a taky ta holka nepředvedla vůbec špatný výkon, ale čekal bych tam naprosté profesionály. Každopádně já se bavil a celý ten svět se mi líbil, škoda, že ostatním ne. Bohužel některé prvky mi až příliš připomínaly Hvězdné války a ta stěžejní rasa byla až příliš podobná těm z Pandory a ty já co? No, nemám rád. Přitom tam měli tolik zajímavých tvorů. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Film plný fantazie na kterém je vidět, že ho má na svědomí ten, kdo stál za Pátým elementem. Jen hlavní dvojice neměl takový šmrnc jako Bruce a Milla. I tak jsem se bavil a příjemně mi ty dvě hodiny, ve společnosti všech možných ras, utekly. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Trochu pubertální a pouťově přeexponovaná, leč nadmíru zábavná záležitost, která si (podle očekávání) s ničím nedělá těžkou hlavu a pádí nedočkavě vpřed s lehce brutálním nezájmem o všechny nedůležité mrtvoly, které se neřadí mezi ústřední hrdiny. Na vaše trapné připomínky zvysoka kašle, neboť si právě stvořila SVŮJ SOUKROMÝ VESMÍR, v němž se může bez zábran seberealizovat, a její nadšení z vlastního díla je naprosto bezbřehé, nefalšované - a taky silně nakažlivé, takže veškeré své výhrady zamykám do šuplíku a přiděluju jí poctivé 4* ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Technicky fajn Bessonovka, která připomíná 5th Element, ale je větší, přestřelenější, ujetější a podstatně horší. Bordel ve scénáři, výpravě, efektech, prostě všude. Ústřední duo moc chemie nepobralo, ale na Caru se dívalo dobře. Technicky ok, ale dodíval jsem se na to jen díky právě Caře Delevingne, jinak by to hodnocení bylo za jednu. Takhle je to za 2* a.k.a 30% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to originálny a zábavný sci-fi akčný film. Dej je podporený špičkovými a vizuálne ohromujúcimi špeciálnymi efektmi. Hlavné úlohy predvádza skvelá chémia a predstava rôznych dimenzií a mimozemských rás je fantastická a našťastie existuje technológia, ktorá diváka poteší. Najsilnejšie momenty sú škádlenie hlavných postáv, kde jeden zachraňuje druhého. 7/10 ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama