Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (163)

HAL 

všechny recenze uživatele

Zvládnout se dodívat na první řadu Disenchantment je pro fanouška předchozích děl Matta Groeninga poněkud útrpné. Dobré vtipy tam jsou, ne že ne, obzvlášť v druhé polovině.... ale většina je pořád vata, klidně by se to dalo zkrátit na polovinu, když příběh není ničím moc zajímavý, a hlavně to strašlivě vykrádá odjinud. Třeba od Monty Pythonů, od Gaimana, ale v prvé řadě z Futuramy - což o to, samozřejmě jsem čekal silnou podobnost s ní, ale že to bude jen doslovné převedení jejích charakterů do fantasy settingu je dost lame, obzvlášť když ďáblík a elf jsou mnohem nudnější než Bender a Fry. Být mi dvanáct a nikdy nevidět Futuramu, tak asi dobré, ale to by tu nemohly zase být ty permanentní vtipy o sexu (toto by do normální televize nikdy neprošlo). A přitom i to jsou "jen vtipy o sexu", není to hardboiled odvázaná perverze jak u Ricka a Mortyho. 5/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Meh. Strašný priemer. Má to celkom solídny rozjazd (hlavne pasáž v elfovskom svete), ale potom ti ide na autopilota. Rozprávkovo-stredoveký svet je využitý minimálne, príbehy sú rutinné (vrátane najhoršej rutiny v podobe "klamal som a potom sa začali valiť dôsledky klamstva") a to množstvo rozvinutých línií a nedopovedaných cliffhangerov je na nervy. Prvá séria: 5/10; druhá séria: 3/10. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvelej futurame a simpsonovcov si tvorcovia priniesli niečo nové. fantasy kreslený seriál, ktorý má zložitý nazov. Hlavne postavy parádne aj keď ich je len 3 ale vedlajsie postavy sú tiež dosť užitočné. Niektore časti slabšie ale zbruba sa to pohybovalo v slušnej forme. 10 epizod zbehlo ako voda a my len musíme čakať rok na druhú sériu. 4* ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 1. série (1. část) – 75% Disenchantment se zatím hledá, stejně jako Matt Groening. Ten se svým novým počinem zkouší něco trochu jiného než Futurama a Simpsonovi. Nejedná se už totiž o čistě epizodní počin. Tentokrát je zde kladen větší důraz na kontinuální dějovou linku. Ta nabírá grády v poslední třetině série, bohužel ale ztrácí na situační komedii. Série je zakončená cliffhangerem, což v zásadě nevadí, protože byly objednané rovnou dvě řady. Ačkoliv si dějovou linku užívám, musím říct, že humor mi hodně chyběl. Nechci seriál, který se tváří, že je postaven na vtipných scénkách, aby na poslední vteřinu zvážněl a ubral na humoru. Z toho důvodu jsem na opačném konci spektra kritiků, které poslední třetinu chválí. Chce to jak humor, tak plynulý děj. Jak dobře tohle zvládnou tvůrci v druhé řadě nastaví úspěšnost tohoto seriálu. Prozatím je to příjemný nadprůměr. Jo a mimochodem, má to naprosto senzační znělku! || 1. série (2. část) – 80% I přes to, že jsem si tuhle část docela užil, zůstala mi v puse hořká pachuť. Matta Groeninga podezírám, že už se hledat přestal a sype tam díly, jak mu ruka ráčí. Několik prvních a posledních dílů druhé části rozvíjí příběhové zápletky z první části a hezky to odsýpá. Jenže zbytek dílů je v podstatě výplňová vata ve stylu epizodických Simpsonů. Normálně by to nebyl problém, jenže tohle nejsou Simpsonovi. Tady prostě nemůžete rozjet super příběh a pak to všechno hodit někam na hromadu, ke které se vrátíte zase za rok. Nehledě na to, že i tyto výplňové díly ve finále rozvíjí svým způsobem příběh, ale do šířky. Po dalších deseti dílech tady máme skoro minimum zodpovězených otázek a pro jistotu další hromadu nezodpovězených otázek navíc. To i ten Lost líp posouval jednotlivé dějové linky. A aby mi nasypali sůl do otevřené rány, zkrátili úvodní znělku. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série není žádný gamechanger, ale slušně pobavila. Sympatické postavy, fajn nápady, nasmál jsem se. Zprvu mi trochu vadila epizodičnost, ale zvykl jsem si. V posledních dílech se sice rozjel nějaký příběh, ale pokud máte za sebou RICKA A MORTYHO nebo BOJACKA, jen těžko vás mohlo závěrečné odhalení překvapit. Každopádně solidní komediální oddechovka. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Keď Luci a Zog pomocou magickej gule sledujú minulosť, môžeme na moment vidieť časostroj z Futuramy (od r. 1999), konkrétne z epizódy The Late Philip J. Fry (2010). [Zdroj: digitalspy.com] (Fauirien)

Reklama

Reklama