Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Recenze uživatele AloeB k tomuto seriálu (8)

Rozčarování (2018) 

Jestli chtěl Groening překonat své dva předchozí seriály, tak si vztyčil vcelku jednoduchý úkol a klidně přiznám, že se mu to i povedlo. Což ale není nic převratného vzhledem k jeho předchozí tvorbě. Netflixácký seriál parodující fantasy a historii by však mohl zaujmout, kdyby autoři využili na maximum potenciál fantasy prostředí a hlavně konečně možné nekorektnosti. Jenže namísto toho dostaneme další jednoduché epizody Simpsonů, jen v jiném kabátku a s jinými postavami, mezi nimiž je sice nějaká chemie, ale dost to shazují nedostatečné sympatie, které k postavám máme. Ale dvojka Elfo a Lucy je topka. Epizodovost epizod byla otravná, to se ale napravilo v posledních třech epizodách (které dokonce obsahovali i neočekávaný zvrat, který tedy každý čekal 😁), kde se již vypráví jednotný příběh. S ohledem zpět pak lze konstatovat, že i většina epizodních dílů měla v příběhu svůj význam. Pak jsou tu usměvavé věci jakože když v rámci korektnosti vidíme černé a bílé lidi ve středověkém městečku, což je pro mě jako pro Evropana rána do očí, ale co lze čekat od amerického seriálu. Mnohem horší jsou nelogičnosti jako vyhlášena válka, která se později ani neřeší a nakonec s ní vyhrožují znovu. V konečném důsledku bych spíš od seriálu očekával větší parodii, protože příběh sám o sobě nevymyslí tak aby fungoval. I přesto se ale těším na další sérii, už jen proto, jak skončila poslední epizoda. Kdo by řekl, že pitomoučký americký seriál s ošklivou princeznou dokáže navnadit na pokračování. ()

Hádají se princezna, elf a démon (2018) (S01E01) 

Seznámení s postavami vždycky bolí. Zde to ale s odřenýma ušima překonalo očekávání. A co víc, zatím to vypadá jako lepší, než Simpsonovi, takže proč ne. ()

Komu chrochtá pašík (2018) (S01E02) 

Těšil jsem se na mermaidky a nakonec byl rád, že princovu "scénku" s nimi neukázali. ()

Temná princezna (2018) (S01E03) 

Ze začátku slabé. Závěr dost zlepšil. A fórek s právníkem byl top :D ()

Hradní masakr vikingskou sekerou (2018) (S01E04) 

Tato epizoda sice ukazuje, jak by mohl seriál klidně fungovat v současnosti bez nějakých fantasy témat které jsou díky tomu zbytečná, na druhou stranu je ale i nejzábavnější. ()

Rychleji, princezno, jednu hlavu za druhou! (2018) (S01E05) 

Tato epizoda je nejrozporuplnější. Na jednu stranu je tu skvělá perníková chaloupka a naprosto vše v ní, na druhou stranu začínám mít čím dál větší pocit, že onen fantasy háv je tu jen jako kulisa a Groening ve skutečnosti zamýšlel seriál jedné disfunkční rodinky s rebelující dcerou. A ten závěr je jednoduchý i na poměry tohoto. ()

Hranice nesmrtelnosti (2018) (S01E08) 

Konečně dostává ten nijaký děj jakýsi spád a nejedná se jen o vatu. A epický quest ještě navíc stihne řešit věci jako gryfové a jejich problémová reprodukce. ()

Pád říše (2018) (S01E10) 

Nejzajímavější a nejlepší epizoda. Už jen proto, že se v ní konečně něco děje a na poměry stupidního animáku to nevypadá vůbec špatně. Jen ten cliffhanger si mohli odpustit. Nečekal jsem, že se budu těšit na další sérii. ()

Reklama

Reklama