Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Recenze (42)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Největší problém tu asi vidím v tom, že je to strašně nevtipné. V průměru jeden vtip na epizodu vážně není dobrý stavební kámen pro takový typ seriálu. Zbytek je spíš k uzoufání. Snad až teprve v závěru, seriál začal nabírat nějaký tvar, ale to je podle mého trochu pozdě.Vcelku mě překvapuje, jak seriál selhává v celku stěžejním prvku Groeningovi tvorby a to postavách. V zásadě bavily jen dvě a to Démon a princ/prase s hlasem Matta Berryho.. Zbytek je spíše nudná šeď. Podle mého ten potenciál byl větší. Nejzajímavější díl:1x08 - The Limits of Immortality ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Vizuálně podmanivé a plné detailů. Obsahově už je to bohužel o něco slabší. Trochu mi vadí, že ústřední trio postav je mix již známých charakterů z předchozích projektů Matta Groeninga - ale to se asi dalo očekávat. Musím hodně pochválit hudbu, pár gagů je fakt slušných (hlavně ty, co se rozprostírají do více epizod) ale pořád z toho cítím spíš rozjíždějící potenciál než jasnou trefu do černého. Druhá polovina rozhodně o něco lepší, ale pořád tomu chybí pevnější uchopení - zatím to na mě působí jako směsice různých nápadů, které jsou však zřídka kdy využity na max. Uvidíme co přinese druhá sérka, zatím v pohodě ale nic výjimečného. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série není žádný gamechanger, ale slušně pobavila. Sympatické postavy, fajn nápady, nasmál jsem se. Zprvu mi trochu vadila epizodičnost, ale zvykl jsem si. V posledních dílech se sice rozjel nějaký příběh, ale pokud máte za sebou RICKA A MORTYHO nebo BOJACKA, jen těžko vás mohlo závěrečné odhalení překvapit. Každopádně solidní komediální oddechovka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Od Groeninga jsem zkrátka čekal více. Se sebezapřením jsem dokoukal alespoň první part. Ale zkusím tomu dát ještě šanci. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné překvapení, čekal sem že to bude něco jako Simpsonovi 2.0 a ono se to přitom snaží jít cestou Brickleberry. Jako jasně, nejde to vyloženě cestou Brickleberry, ale zase se to nesnaží moralizovat a nebo poučovat postavy/diváka o tom, co je správné a co špatné. Ona se v tomhle směru Bean rozhoduje tak nějak sama, nikdo ji do toho nenutí, takže když se ji povede nějaká to dobrá věc, vychází to z její vlastní přirozenosti. Ona né že by Bean byla svatoušek, je pěkně od rány a je magnet na problémy, ale je hrozně fajn a hned mi sedla. Ze začátku, mně trochu trápil Elfo, u kterého sem se bál, že z něho bude Lisa nebo tak něco, naštěstí ho Bean a Luci stačily rychle zkazit a on se stal docela slušnou postavou. Luci je hajzl a naprosto ho žeru. Co se týče vedlejší postav, sou docela fajn, čekal sem ty standartní fantasy postavy, bez větší hloubky a oni mi postupně přistly k srdci, hlavně tedy Zog a Oona, oba dva tak nějak se snaží být dobrými rodiči, né vždy jim to jde, ale snaží se a to je vše důležité, co je třeba o nich vědět. Ze začátku to vypadá, že to nemá nějaký hlavní příběh, ale těmi vedlejšími věcmi autoři šikovně odvádí pozornost, právě od toho hlavního příběhu, to aby pak ten hlavní příběh v posledních třech dílech bodoval. Je to pro mně příjemné překvapení, že se Matt Groening, tak nějak odvázal a rozjel něco, co asi vždycky chtěl dělat a to jest slušně přidrzlý seriál, takže mu i odpustím, i to že se to vykrádá......či vykrádá něco okolo, tohle stálo za to. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna seriálu mě výrazně nezklamala, ale ani nepotěšila. Od Matta Groeninga jsem očekával, že se budu smát (když už ne chechtat) od začátku až do konce, pravda byla ale jiná. Ano, narazil jsem na několik velice povedených epizod, viděl jsem ale i díly vyloženě rozpačité, u kterých jsem se maximálně několikrát usmál a chvílemi jsem se dokonce nudil. Lepší pocity u mě nakonec převládly a určitě se podívám i na další řadu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá polovica série na Netflixe uverejnená ako samostatná séria bola lepšie zvládnutá s množstvom humorných scén. Od 11 epizódy začal Netflix ponúkať aj český dabing, čo bolo potešujúce, keďže človek si mal lepšiu možnosť všímať detaily, ako napríklad spútané kone ležiace na chrbte a iné vtipné detaily, ale celkovo bola druhá polovica podstatne slabšia a až v posledných troch epizódach sa vrátil nielen s dobrým humorom ale aj podstatne zaujímavejším dejom, ktorému dominovala najmä steampunková epizóda, ktorá vôbec nepôsobila rušivo, skôr naopak. S prvou sériou prevláda z mojej strany spokojnosť aj napriek pomerne vysokému počtu sotva priemerných epizód, najmä od 12 po 17tu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za těch deset epizod si mě tenhle ne moc funkční sitcom s celistvým příběhem (což je něco, co snad nemůže nikdy fungovat - nejblíž je tomu asi Final Space, ale to bych zase neoznačil jako sitcom) získat prostě nedokázal. Ani postavami, ani obsahem. Navíc se v pilotu tváří, že bude skutečně budovat nějaký větší příběh a celý ten fantasy svět, ale nějak znatelněji se o to snaží jen ve třech epizodách. Z 10. Asi to holt není pro mě. Podrobnější hodnocení u komentářů k jednotlivým epizodám. 3* ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Well, co říct. Animaci nelze nic vytknout, stejně tak velmi fajn hudbě. Příběhově oceňuji, že se jedná o jeden souvislý příběh i když v každé epizodě roztříštěný na různé malé subploty a každá postava dostává výrazného prostoru. Čím sem byl zklamán nejvíc je asi humorná stránka, která stojí za něco jen v opravdu několika epizodách. Čekal jsem to osobně trochu víc odvázanější, tvůrci se sice snaží chodit na okraj toho co si lze dovolit v kategorii 13+, ale často to prostě nefunguje, a to je škoda. A navíc, už dlouho jsem v animovaném seriálu / filmu neviděl tak neskutečně otravnou postavu jako Elfa. Je to fakt strašný, jak to jak je napsaná, tak i nadabovaná, a spousta scén a situací mě kvůli ní vůbec nebavila. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Z první sezóny jsem dost rozčarovaný. Nudný, nevtipný, přidušený příběh s minimem humorných chvil. Postavy si dokážete oblíbit, ale o to více vás bude mrzet nezvládnutý koncept. Komediální seriál, kde nejlepší momenty představovaly dramatické vsuvky. Naprostý průměr dnešní televizní tvorby. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (6,5/10). Jako první bych chtěl říct, že Simpsonovým to nesahá ani po kotníky. Je tam místy určitá podobnost, ale ono kouzlo to postrádá. Líbí se mi hrozně úvodní znělka, která je krátká, úderná a disponuje podmanivou hudbou. Rozčarování jsem sledoval první díl v originále, ale pak jsem to přepnul na dabing, který jsem si přece jen oblíbil více. Rozjezd byl podle mě dost velká bída a místy jsem až litoval, že jsme tomu dal šanci. Ale postupem času si zvyknete na humor postav a celkovou atmosféru seriálu. Tím pádem jsem si druhou polovinu užil daleko více. Není to nic revolučního jako Simpsonovi, ale koukat se na to dalo. Navíc poslední epizody byly fakt hodně dobré, takže s s největší pravděpodobností podívám i na druhou sérii. Osobně je můj největší oblíbenec týpek, který vždycky vyhlašuje něčí příjezd a říká to s úplně luxusním tónem. Nejlepší epizoda: Sám sobě věrný (S01E09) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem na facebooku poprvé viděl článek o tom, že se po velmi dlouhé odmlce chystá seriálová záležitost na obdobné bázi Simpsonů, byl jsem nadšený. O to víc, když jsem při čtení podrobností zjistil, že hlavní myšlenka se bude točit kolem nezletilé princezny závislé na alkoholu. A přesně ona nekorektnost se skutečně dostavila, počínaje vílou, která se živí jako lehká děva a konče užíváním cigaret v prostředí fiktivního středověku. Samozřejmě je to všechno opravdu přepálené a nelze hledat jedinou skulinku s logickou odbočkou, Disenchantment je prostě pro objektivní jedince příjemně zábavným seriálem na poklidné vyplnění volného času. “I’m drowning!” “Hi, I’m Elfo!” ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Disenchantment má sice název, který si nikdy nezapamatuju a vždycky si ho budu muset překopírovat, když ho budu někam psát a nikdy ho nevyslovím správně, ale jinak je to seriál na který nějakou chvíli budu vzpomínat a přehrávat si v hlavě vtipné scény a hlášky. Z postav se nenajde ani jedna, která by mě vysloveně štvala a naopak musím vyzdvihnout dvojku Luci + Elfo. S prostředím a dějem jsem taky spokojená, jen z toho nemám tak silný pocit, abych dala plnou palbu v hodnocení. Jeden z mála seriálů, u kterých jsem zvědavá na český dabing a těším se, až to s ním zhlédnu znovu. I’m drowning! -- I’m Elfo. ()

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to taková vizuálně hezká nuda, kde se ani moc nesmějete a moc se netěšíte na další díly, protože není proč... Druhou sérii nejspíš vynechám. /// druhá série (11-20) mnohem víc seděla ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paralely na život z prostředí středověkého fantasy jako vyšité. Jednoduché na pohled, s určitou zábavou, která někdy je níž někdy výš. Rozhodně skvělé na odpočinek, kdy nemusíte nijak hrotit příběh, který umí pobavit a překvapit. Nicméně nejde o nijak extrémně skvělý počin, ale je to určitá náplast za Futuramu, která pod Netflixem asi bude žít hodně dlouho. 2. série nebo jako druhá půlka první WTF?: Celý zbytek toho dalšího co jsme dostali se trochu točí neustále kolem toho samého. Více než stupidní humor a linka příběhu, která se nikam vlastně nehýbe. Koukalo se na to více než těžce, jelikož to nemělo skoro žádnou hodnotu, ať už předání nějakého obohacení nebo nějaké pobavení. Tak nějak se v tom nenajde nic. Jen někdy až neuvěřitelně stupidní situace s naprosto nudnými a stupidními postavami. To, co začalo jako ambiciózní humorná show, již druhou pseudo-sérií končí ve svém vlastním prachu. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálne som sa aj dočítal že to nemalo dej? Ako nemalo dej? Tiebeanie sa dozvie čo je vlastne jej matka zač. Záchrana elfa, a obnova kráľovstva nieje dej? Ústredná trojica je jednoducho vydarená. to isté je od autora Matta Greoninga cítiť, ani diely v Simpsonovcov na seba nijako nenadvazovali. Skvele navnadenie na nové časti. Sklamanie bolo iba od netflixu že nám nepriniesol Český preklad ani v podobe tituliek. Musim priznať chybu že som si myslel že ide o druhu sériu,ale v case pridania komentára bolo naozaj na csfd napísané druhá sezóna. Ako mi pripomenul v správe jeden nemenovaný užívatel na tejto databaze. Ta druhá nás ešte len čaká. Nie každému došlo že tieto ďalšie časti patria pod prvu sériu. Ani samotnemu netflixu ktorý to ma rozdelené pekne do dvoch častí. Po 10 epizód. Teraz je to po 20. 5* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi největší rozčarování budí koncept. Nejde o samostatné příběhy (jako Simpsonovi, kde každá epizoda “končí kde začala” a fungují i osamoceně). Rozčarování je jeden dlouhý příběh. Má sice své epizodní “bloky”, ale seriál je lepší sledovat postupně. Animace sice Groeninga připomíná, ale má mnoho nových prvků. Byly chvíle, kdy bych ho v tom ani nepoznal. Ohledně příběhu. Je potřeba si na něj zvyknout. Díky tomu lineárnímu vyprávění je (řekněme) polovina taková “o ničem”. Zbytek ale obsahuje neskutečně vtipné momenty a morbidní poznámky. Otázka je, zda jsou opravdu tak dobré, nebo jen tak působí v kontrastu se zbytkem. To samé zasazení do fantasy je pro mě tak trochu… vopruz. Za sebe tedy beru tento počin jako Groeningův nejhorší (Futurama, Simpsonovi a pak teprve Rozčarování). To ale neznamená, že je to tragédie. Bez možnosti srovnávat, klidně nadprůměr. ()

Reklama

Reklama