Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 1
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Recenze uživatele Malarkey k tomuto seriálu (5)

Rozčarování (2018) 

Co můžete od tvůrce Simpsonů a Futuramy čekat jiného, než infantilní humor a kopu narážek na současnou popkulturu. To vše zahrnuté do středověkého fantasy království Dreamland. Za mě ale musím říct, že super. První série se trošku hledala a tak první půlka dílů byla o jednotlivých dílech, jako třeba v Simpsonech a druhá půlka rozjela ucelený děj, což udělali rozhodně dobře. A i když je to nezvyk koukat na kreslený příběh na pokračování, tak tady se to vysloveně povedlo. Odpočinul jsem si, pobavil se, na postavy si vysloveně zvykl a navíc si užíval opravdu krásnou animaci království, která má tu výhodu, že i kdyby Vás příběh a postavy nebavily, tak u ní se kochat prostě musíte. Za mě tedy super a jsem zvědavý, kdy dorazí další díly... ()

Série 2 (2019) (S02) 

Tady jsem si dal s další sérií trošku na čas, ale nebylo to vůbec na škodu. Okamžitě jsem zapadnul do toho kouzelného hulvátského středověkého fantasy světa a bavil se po dobu všech deseti dílů. Nejzábavnější díl mi k mému překvapení přišel právě ten, který tu je nejhůř hodnocený – sedmý. Celé to ale bylo super a půlhodinový formát je na odpočinek po práci naprosto ideální. Závěr skončil hodně zajímavě, hned jsem se do další série musel pustit. ()

Série 3 (2021) (S03) 

Prostupuju seriálem a musím říct, že si u mě pořád drží takovou odpočinkovou kvalitu, kdy po práci nadhodím půlhodinový relax a docela obstojně to funguje. Závěr je až nečekaně temný, ale díly v průběhu jsou fajn. Steampunkový svět mě hodně bavil a asi ho zde nevidíme naposledy. ()

Série 4 (2022) (S04) 

Seriál začíná lehce příběhově slábnout. Jsou tu vysloveně průměrné díly a celý ten konzistentní děj směřuje Zemi snů do těžké deprese. Pořád to sice jako odpočinková záležitost funguje dobře, ale už to není tolik zábavné, na kolik bych si přál. Lucík (alter ego Bendera z Futuramy) šel těžce do pozadí a je to znát. ()

Série 5 (2023) (S05) 

Jako finále samotné musím říct, že se povedlo. Průběh už je ale trošku slabší. V království se dějí šílenosti a popravdě mě to reálně začalo bavit až k samotnému konci. Finále je ale překrásné, to se tvůrcům povedlo a musím říct, že nejkrásnější konec má Lucík. Scény s Bohem jsou zde asi to nejhezčí, co jsem v tomto seriálu viděl. Až mi bylo teskně. ()

Reklama

Reklama