Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 1

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Recenze (163)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série není žádný gamechanger, ale slušně pobavila. Sympatické postavy, fajn nápady, nasmál jsem se. Zprvu mi trochu vadila epizodičnost, ale zvykl jsem si. V posledních dílech se sice rozjel nějaký příběh, ale pokud máte za sebou RICKA A MORTYHO nebo BOJACKA, jen těžko vás mohlo závěrečné odhalení překvapit. Každopádně solidní komediální oddechovka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co můžete od tvůrce Simpsonů a Futuramy čekat jiného, než infantilní humor a kopu narážek na současnou popkulturu. To vše zahrnuté do středověkého fantasy království Dreamland. Za mě ale musím říct, že super. První série se trošku hledala a tak první půlka dílů byla o jednotlivých dílech, jako třeba v Simpsonech a druhá půlka rozjela ucelený děj, což udělali rozhodně dobře. A i když je to nezvyk koukat na kreslený příběh na pokračování, tak tady se to vysloveně povedlo. Odpočinul jsem si, pobavil se, na postavy si vysloveně zvykl a navíc si užíval opravdu krásnou animaci království, která má tu výhodu, že i kdyby Vás příběh a postavy nebavily, tak u ní se kochat prostě musíte. Za mě tedy super a jsem zvědavý, kdy dorazí další díly... ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Mám rád fantasy, mám ho radši než SciFi. Tak proč mě to baví o tolik méně než Futurama? Po první epizodě nabyté kreativními vtipy, to jde strašně rychle dolů. Největší problém je, že to neví čím to chce být. Neustále to skáče mezi epizodností a uceleným příběhem. Ne, že by to nešlo takto dělat. Ale tady se jim to nedaří. Hlavní linka není natolik silná a epizodní lokace a nápady jsou nevyužity. Nemluvě o nesympatické hlavní hrdince Bean. Je to skoro, jakoby Bender byl hlavní postava. (Bender je super, ale potřebuje mít okolo sebe postavy, které jej krotí, jako hlavní hrdina by taky nefungoval). Přepálená délka epizod tomu nepomáhá. Takže ve výsledku tu máme promrhaný ponteciál, který po pár epizodách 2. série přestávám sledovat. 5-6/10, je to jedno. Nedoporučuji. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední Groeningem neprozkoumaná epocha je tady. Věčně ožralá princezna a její kámoši na cestě za pravdou, štěstím a prachama. Přes pomalejší rozjezd velice příjemná záležitost, která je sice z velké části zkopírovaná, ale má srdce. Největšími tahouny jsou jednoznačně Luci a Elfo. Finále první řady je nechutně otevřené. Elfooooo! Takže první série byla pouze první polovina série... Kvalitativně to v druhé půli nabírá větší obrátky ať už jde cestu do pekla nebo steampunkové království, které doufám ještě navštívíme, ale stále se občas objeví hluchý díl čistě pro vyplnění. Postavy jsou čím dál tím víc sympatické. Elfo se škrabkou válí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jaký je nový seriál Matta Groeninga? Jiný. Nejsou to Simpsonovi ani Futurama, je to středověká satira pro Netflix. Opravdu utáhne celý seriál princezna, která utekla od oltáře, její osobní démon a elf? Ačkoli kvalita animace je skvělá, humor zdaleka není pro každého. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ani po čtvrté řadě nemám potřebu měnit hodnocení, protože Rozčarování je stále parádní seriál a vysoko nastavenou laťku si drží dál. Fantasy stejnou měrou paroduje i miluje, humor je ztřeštěně černý a hlavně... Hlavně má opravdový děj, který spojuje všechny epizody a dává té vší legraci tu a tam punc něčeho serióznějšího. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Geniální. Je to komedie? Ano, neskutečně vtipná, dokonce zábavnější, než Futurama, která oproti téhle čarovnosti příliš spoléhá na humor založený na popkulturních odkazech. Ale tohle je pod závojem vtipu perfektně funkční fantasy, které je podle mě krom Hry o trůny to jediné, co za posledních deset let v tomhle žánru vzniklo v tv a hrozně tomu pomáhá to, že čím dál se postupuje dějem, tím méně jsou jednotlivé díly epizodické a upřednostňuje se celkový děj. Zkrátka je to takový Pratchett na speedu. Jaké lepší doporučení by sakra kdo chtěl. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie. Už dlho som sa tak nenasmial. Skvelý anglický dabing. Sexi hlavná hrdinka. V istom období som sa snažil nájsť podobné animované seriály ako Simpsonovci, Brickleberry či American Dad. A tak som narazil na tento seriál. Skvelý nápad. Animovaný seriál z prostredia stredoveku tu naozaj chýbal. K tomu zaujímavé postavy. Zubatá mladá "princezná", veľmi zábavný malý škriatok a k tomu jeden prazvláštny čert. Každá jedna postava je komická a ironická, rovnako tak postava kráľa. V každej epizóde je naozaj zaujímavý príbeh. Ja pevne verím, že sa dočkáme množstva sérií a kopy zábavy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Meh. Strašný priemer. Má to celkom solídny rozjazd (hlavne pasáž v elfovskom svete), ale potom ti ide na autopilota. Rozprávkovo-stredoveký svet je využitý minimálne, príbehy sú rutinné (vrátane najhoršej rutiny v podobe "klamal som a potom sa začali valiť dôsledky klamstva") a to množstvo rozvinutých línií a nedopovedaných cliffhangerov je na nervy. Prvá séria: 5/10; druhá séria: 3/10. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zvládnout se dodívat na první řadu Disenchantment je pro fanouška předchozích děl Matta Groeninga poněkud útrpné. Dobré vtipy tam jsou, ne že ne, obzvlášť v druhé polovině.... ale většina je pořád vata, klidně by se to dalo zkrátit na polovinu, když příběh není ničím moc zajímavý, a hlavně to strašlivě vykrádá odjinud. Třeba od Monty Pythonů, od Gaimana, ale v prvé řadě z Futuramy - což o to, samozřejmě jsem čekal silnou podobnost s ní, ale že to bude jen doslovné převedení jejích charakterů do fantasy settingu je dost lame, obzvlášť když ďáblík a elf jsou mnohem nudnější než Bender a Fry. Být mi dvanáct a nikdy nevidět Futuramu, tak asi dobré, ale to by tu nemohly zase být ty permanentní vtipy o sexu (toto by do normální televize nikdy neprošlo). A přitom i to jsou "jen vtipy o sexu", není to hardboiled odvázaná perverze jak u Ricka a Mortyho. 5/10 ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Zatím to dokoukané nemám, ale je mi jasné, z čeho si tu dělá Groening srandu. Ze současných trendů až přehnaně se propagujících v naší západní společnosti. Silná ženská protagonistka, která je zde nezodpovědná alkoholička. Elf, kterého už nebaví svůj ťuťuňuňu svět a chce prožít dobrodružství na vlastní pěst. Ale neví, jak na to. A pak tu máme osobního démona, který působí dojmem pistolníka ve středním věku a z těch tří asi nejnormálněji. A proto nejvtipněji. Námět středověké fantasy nabízí úchvatný vizuál, ale pokud jde satiru, jde jen o popichování. Přestože odkaz na Lord of The Rings za to opravdu stál. Proto úplně nechápu, proč stopáž a děj přizpůsobit právě tomu žánru, ze kterého si dělá srandu. Kde je ten Groeningův skutečný dravý cynismus, který dokázal brilantně maskovat pod konvenčností? Futurama si s časovou metaforou vyhrála mnohem lépe. A vlastně hlavní trojice jsou recyklovaní Fry, Leela a Bender. Jen s rozdílem jejich přístupu k životu a vztahů mezi sebou. Ovšem Elfo vypadá, že Bartu Simpsonovi ugumovali hlavu, nahradili elfí a nakonec změnili barvu. A tu kontinuitu přes celý seriál u satiry tohoto typu nemohu úplně překousnout, což se projevilo u posledních sérií South Parku (i když se to umírnilo v těch 2 nebo už 3 nejposlednějších), nejdříve dlouhou parodií na Game of Thrones a potom oficiálním vyhlášením války politické korektnosti, což je v dnešní době velmi důležité (myslím hlavně ve smyslu přehnaných lovů na čarodějnice), ale zároveň tím pánové připravili svoje "děťátko" o moment překvapení. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zatím docela bída. Dokoukal jsem asi šest dílů. Sám nevím, protože jsem ty trapné scénky a slabé vtípky okamžitě přestal vnímat. Zdá se to jako hravé a perverzní, nač by se člověk chtěl podívat. Nakonec ale velké zklamání.. tak uvidíme, jak se to dál vyvine, jestli se k tomu vůbec kdy dokážu vrátit. N/A% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Humor ve Futurame mi přijde bližší. Tady je až příliš situacnich gagů. Ne, že by to nebylo vtipné. Rozhodně vtipnejsi než posledních asi 20 řad Simpsonu. Ale nějak to není ono. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vtipy jsou tam tak řídké a dospívá se k nim tak klopotně, že si nemůžu pomoct: buď Matt zestárl nebo má nějaké špatné období. Nevadilo by mi, kdyby notoricky známé výtvarné pojetí tentokrát pojednávalo třeba hororový nebo smutný příběh. Jenomže pravdou je, že tvůrci se evidentně snažili o komedii. Žel naprázdno. První série zůstala neuzavřená s jasným vydíráním diváků, aby se podívali i na tu další. Vzhledem k autorské minimální nebo možná jen nevydařené snaze, nevím, ale asi už do Říše snů za princeznou, co se ráda napije, znovu nevycestuji. SHRNUTÍ: Není všechno Matt Groening, co se třpytí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotná náhrada za předčasně ukončený seriál "Futurama" a za již vyčpělé "The Simpsons"? No, ano i ne. Disenchantment Vás v první řadě především zaujme skvělou animací, která je již od prvního políčka nesmírně vtahující, což v kombinaci s originálním soundtrackem vytváří podívanou, která téměř ihned vyčnívá nad ostatní animované seriály. Co se scénáře a pověstného břitkého humoru a narážek Matta Groeninga týče, občas jsem měl dojem, že se z jakéhosi neznámého důvodu drží při zemi. Některé vtipy a hry se slovy tedy vyzní zbytečně naprázdno, a to je něco, na co od něj vážně nejsme zvyklí. Doufám, že v další sérii to Matt Groening a jeho tým napraví, jelikož sympatické hlavní trio hrdinů si mne zcela získalo! (Netflix) „Our minds are blank, but our hearts are free!“ ()

Reklama

Reklama