Reklama

Reklama

Diana, naše matka

(TV film)
  • Velká Británie Diana, Our Mother: Her Life and Legacy

Obsahy(1)

Synové William a Harry pro ni byli celým světem. Unikátní zpověď princezniných blízkých. O britské princezně Dianě už bylo řečeno mnohé. Zejména k loňskému dvacátému výročí jejího tragického skonu vzniklo hned několik dokumentárních filmů. Jeden z nich se ovšem od všech ostatních výrazně liší. Nabízí totiž vzpomínky na tuto výjimečnou osobnost pohledem jejích nejbližších, synů Williama a Harryho. Slovo však dostanou také ti, již se s princeznou setkali při jejích charitativních akcích a návštěvách. Setkáme se tak například s válečnými veterány, s HIV pozitivními osobami, ale zavzpomínají také bezdomovci či lidé, kteří přišli o své děti. S Harrym se vypravíme i do bývalé Jugoslávie. Oba synové se totiž snaží v bohulibých aktivitách své milované matky pokračovat, a činí tak intenzivně a s úspěchem. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

progression 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně působivý nový dokument o princezně Dianě podaný převážně pohledem jejich synů a dalších osob, které mohli docenit její skvělé vlastnosti. Musela to být neuvěřitelně silná osobnost (i když to z dřívějších mediálních pohledů zdaleka tolik nevyplývalo), naprosto skvělá máma s ohromným smyslem pro humor, spravedlnost a obětavost. Ale hlavně to byla nesmírně empatická a obětavá žena, která se nebála čelit nespravedlnostem a snažila se jak mohla pomáhat bližním. Je opravdu ohromná škoda, že se její životní pouť zastavila tak záhy. Ale je moc dobře, že svými geny dostatečně "naočkovala" své syny (a zdaleka ne pouze je), a ti nyní úspěšně navazují na její poselství. Myslím si, že díky tomu všemu "nadále žije v nich" i lidských vzpomínkách a je neuvěřitelné množství lidí, kteří na ni nezapomenou nikdy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tuším, že se tvůrcům a Dianiným synům povedlo to podstatné, představit tuto neobyčejnou ženu především jako milující matku a jako člověka, který byl obdarován soucitem a porozuměním. Je báječné, že se William i Harry dál snaží naplňovat její záměry a pokračují v započatých projektech. A v neposlední řadě kvituji, že se vyhnuli kontroverzním otázkám a omezili se na tento střípek z jejího života. Jedná se totiž o velmi příjemné a milé ohlédnutí za jednou veskrze zvláštní osobností. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

V dokumentu se ukazuje ženská stránka princezny, která je ve zvěrokruhu vodní znamení (na rozdíl od maskulinního ohnivého s mužskými vlastnostmi). Vidíme její vřelý vztah k synům, vztah k odcizenému manželovi stojí v pozadí. Zajímavé jsou Dianiny charitativní činnosti a její smysl pro humor, který mnoha ženám chybí. Snímek je poutavým pohledem na tento kult. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, jakých o této neobyčejné ženě byla natočena řada. V tomto případě, stejně jako dříve mi chybělo vyjádření jejího manžela, prince Charlese. Ten nikdy o své ženě nehovořil. Ani v tomto dokumentu nevyjádřil své city, které ho vedly ke sňatku s ní nebo smutek nad smrtí manželky, s níž žil řadu let a která ho milovala. Chápu, že členové královského rodu musejí být směrem k médiím v citových záležitostech zdrženliví, ale projevit žal nad smrtí matky svých dětí by mu u veřejnosti určitě prospělo. Myslím, že jeho citový chlad k Dianě a mnoholetý vztah ke Kamile bylo to, co zapříčinilo rozvrat jejich vztahu. Média o tomto faktu taktně mlčí. I když je Charles první následník trůnu, nikoho nikdy příliš nezajímal. Největšímu zájmu u lidí se těšila Diana, což veřejnost dávala okázale najevo a královské rodině to zřejmě nebylo po chuti. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Výjimečnost celého dokumentu je ve vzpomínkách jejích nejbližších. Dojemný a citlivě natočený, díky čemuž jsem se nemohla odtrhnout od příběhu člověka, který svým přístupem a životním optimismem chtěl měnit svět v lepší místo pro život. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama