Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"To tedy byl porod!" vzdychnete si, když se vám něco nepodaří lehce, ale stojí vás to hodně úsilí. "To tedy byl porod!" je přesná definice nejen vstupu naší hrdinky Olgy na svět (vzácnou polohou čelní), ale tato věta vystihuje výstižně i její touhu najít pravou lásku. Není to vůbec jednoduché, možná proto, že ani Olga není jednoduchá. Má se svým milostným životem velké plány a má přebujelou fantazii. Městečko, kde se narodila, jí pro realizace milostných záměrů nestačí. A tak se přemístí do velkoměsta. Nejprve prodává v dámském prádle, kde obslouží přes 3 tisíce žen, než se stane zázrak a přijde ON! Ten první a pravý! To si aspoň Olga myslí do okamžiku, než ho přistihne při nevěře. Olga studuje psychologii, a tak má svou situaci teoreticky zvládnutou. Praxe je ovšem jiná. Zvlášť, když se potká s vyhlášeným děvkařem a ten ji odveze do karpatských hor. Anebo, když se málem utopí v kanoi před očima toho mladíčka ...anebo, když zjistí, že ten kluk, který ji poprvé viděl nahou, není zas takový kretén ...anebo, když pochopí, že její syn už není dítě ...anebo... těch "anebo" je na cestě, kde Olga hledá báječný vztah, hodně. Určitě ale platí, že film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci je komedie, ze které vyplývá, že co se týče lásky, tak... i když je vám hrozně, i když jste k smíchu, tak to prostě nesmíte vzdát! (Bioscop)

(více)

Recenze (283)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zoufalí muži točí zoufalé filmy. Ovšem na průměrného reklamního režiséra slušná práce. Jen houšť, Fílo! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od teď věřím, že existuje nebe, protože jsem na vlastní oči viděl peklo. U Danteho někde mezi žleby zla a propastí krčí se tahle hra na schovávanou s humorem a Miloš by měl pro Filipa za Deník Oliny Mexičanky už pomalu chystat medaili Za zásluhy II. stupně.. Trapný bizár střídající ubohost se zoufalstvím, karikaturní postavy vesměs na zvracení. To trio mariachi je tam jako Bronsonův Harmonika. Když mají střílet, hrají.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale málem jsem nepřežila. Obecně se zájmem sleduju nejrůznější končiny české tvorby, Pawlowská mi nevadí, Renč je prostě úkaz a není nuda sledovat jeho kariéru, Issová mi nevadí, červená knihovna i pro 21. století může být úplně v pohodě. Ale tohle je prostě omyl. Aktuálně je těch zaměnitelných vdávacích filmů víc, ale doufám, že ty další nevěsty budou jen podobné, třeba televizně vypadající a nebo jenom lehce trapné, ale hlavně bez mexického tria, nelogicky navazujících scén a nejrůznějších nefunkčních úletů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zoufalost na druhou. Zase tu máme klasické hledání toho pravého životního partnera, než se k němu prokoušeme, párkrát se i zastydíme. Hlavní hrdinka s permanentně vyjeveným kukučem je totiž nesympatická a sebelítostivá trubka, takže fandit jí bude sakra obtížné. Litovat holt těžko můžeme někoho, jenž zničehonic padá na kole přes řídítka, vyklápí se vlastní hloupostí z lodičky nebo vysypává obsah své kabelky do záchodové místy. Navíc vše okolo včetně vlastních nedostatků otravně glosuje. Hrajeme si na variaci na Bridget Jones, ovšem ta byla někde úplně jinde. Klidně ať hledá, klidně ať se spálí, jen ať to má alespoň NĚCO. Ani cílové skupině (přemýšlím, která to asi může být) nemůže výsledek nic předat, natožpak souvislý příběh. Kousek Filipa Renče, který je v posledních letech spíš k smíchu, vznikl podle stejnojmenné knižní předlohy Haliny Pawlowské. Renč překvapuje zoufale špatnou komediální režií, Pawlowské postavy zase svou plochostí a neustálým hihňáním se a vřískáním. Zdá se, že roky ani ona, ani pan režisér nepotkali krapet inteligentního nebo alespoň normálního člověka. Klára Issová má sice roztomile bezbranný kukuč, solidní komediální talent, ale v tomhle paskvilu je na facku. Za kámošku bych ji nechtěl. Ani kdyby mi opakovaně ukazovala bradavky! Pár jízlivých momentů by se našlo, několik vizuálních kudrlinek taky. Věděl jsem navíc, že to má něco málo přes 80 minut, takže se to nakonec přežít dá, i když nejste Mexičan! Zlatý Renčův Román pro ženy. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

aneb zoufalí režiséři točí zoufalé filmy ... Tohle se krutě nepovedlo. Možná je předloha skvělá a dobře se čte, ale zfilmování jí bohužel neprospělo. ()

Vitex odpad!

všechny recenze uživatele

Den před projekcí jsem přečetl původní knihu H. Pawlowské, která se mi vlastně docela líbila. Film s ní nemá moc společného a nevěřím, že scénář psala stejná autorka. Nechápu, proč všechny fóry, které v knize fungují, tvůrci filmu záměrně vykuchali a zkazili. A to by bylo to nejmenší... Všechno, co je ve filmu oproti knize navíc, je už pak z úplně jiného vesmíru, velmi pitomého, trapného a nevkusného vesmíru. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Někteří herci dělají zoufalé věci a i když jsou složenky ,,krávy zelný nenažraný'' (pardon dnes růžový) doporučil bych některým příště zvážit zda si své celkem známé jméno musí bezpodmínečně vymáchat v takovéto filmové močůvce. Pawlowská toho bere buď moc, nebo málo o tom není sporu. Zřejmě neměla delší dobu chlapa a tudíž pořádný sex, navíc má mindrák ze své postavy a tak sepsala scénář k této hrůze. A kdopak se jej chopil? No kdo jiný než Renč. Tohoto pána jsem nikdy za dobrého rejžu nepovažoval nicméně sem tam se mu něco povedlo a tak jsem mu sem tam dával šanci. Dnes mne však dostal! Myslel jsem, že po Muzzikantech, které konkurovaly Babovřeskám mně už nic nepřekvapí, ale zdá se ono mnou domnělé dno českých komedií je zkrátka bezedné a stále je na něm co objevovat... Zkrátka nevím. Možná nejsem cílová skupina. Možná nejsem rozvedená nezávislá čtyřicítka bez chlapa, které ujíždí vlak... Každopádně tak trapné neumětelství jsem už dlouho neviděl. Jestli mně minule Kříž šokoval, tak tady jsem z údivu nad jeho rolí nevycházel... Jiří Dvořák mně účastí v téhle hrůze vyloženě zklamal a fakt nevím zda se s těmi parukami pitvořící se do kamery necítil před sebou sám tak trochu blbě. Jediné co potěšilo byl fakt, že Bendovou konečně začali obsazovat do rolí babiček, protože sexbomba na kterou si pořád hraje a jak je obsazována viz. nedávný Špindl fakt není. Zamrzela i Vlasáková a Issovou už vůbec nechápu... Raději si ji budu pamatovat ve vaně plné jablek v Indiánské létu to vše podbarvené písničkami kapely Brutus a zvláštní vůní devadesátek... Tehdá jsem dal za ten film 2 hvězdičky ovšem to jsem netušil, že ,,co je brutální, to je brutální'' a tak dávám odpad jak vyšitý! - ODPAD ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno, iba o kúsok lepšie ako najlepšia "troškovina". Zaujímavá ženská postava, ktorá sa tu ale nedokázala zužitkovať. Občas niektoré scénky pobavili, no to je asi tak všetko. Do 15 minút po pozretí film vyfučí z hlavy. Na hranici odpadu. 30/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Běželo to v TV tak jsem tomu dal šanci ačkoliv vím, že podobný filmy nejsou prostě mojí krevní skupinou. Snímek zbytečně tlačí na pilu ve snaze o to aby byl vtipnej. Až na pár vyjímek je ve výsledku humor filmu spíš na hranici trapnosti. Příběh je jalovej. Vše od prvních chvil směřovalo k neskutečně přeslazenýmu a hlavně očekávanýmu Happy Endu. Hodně slabá 1 hvězda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pan Renč se staví na stranu nadržených zoufalých žen před dovršením jejich čtyřicátého roku života plném rozvodů, dětí, (nepodařených) milostných avantýr a oddaných kamarádek trousících rady do zpackaného milostného života. Tohle je příkladné vybočení režiséra a příkladné vybočení scenáristky. Paní Pawlowská dodala sebevykrádací produkt (výsledek se údajně podstatně liší od její knihy), kterým vycucala své Díky za každé nové ráno i Kdopak to mluví, Renč se vrátil na vlnu Románu pro ženy. Jejich společný počin osciluje mezi oběma výše zmíněnými díly, je však zásadně odlišný ve svém tvůrčím přístupu, často se vrhá do stylizace, z níž se nedá vybřednout. Vedlejší postavy jsou úděsně namaskované (Dvořák, Kraus), hrají starší postavy než ve skutečnosti jsou (Bendová), případně jsou nadbytečné a nežádoucí (Kříž a jeho farář, démon a sv.Petr v jednom). A je z toho mišmaš, který má nesourodé dějové uchopení a Kláru Issovou, která je obětí sexistických kanonád. Ještě že je tak schopná zcela zapadnout do bláznivě přebujelého konceptu, který by spíše obstál u debutantů než u zkušených a protřelých tvůrců. Ale jo, bavil jsem se tak nějak středně. Je to svižné, není to ohrané, nemá to lacinou technickou stránku i počáteční retro výpravu, je to neforemné, blbosti tomu nescházejí. Ale pokud pana Renče tohle baví točit a paní Pawlowskou tohle psát, nemám s tím problém. Jiní diváci jejich komediálně odvázané hrátky nepochopí, ušklíbnou se nad nimi a budou je pokládat za jejich tvůrčí selhání. 6/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

V polovině jsem to přestal sledovat a věnoval jsem se jiným věcem, párkrát jsem se otočil a lehce pousmál. Rozhodně o maličko lepší než poslední český film, který jsem viděl (ŠPINDL - ODPAD). ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Užíval jsem si magický realismus úvodních scén, včetně kreací Pavla Kříže, ovšem už od Huculů mě snímek přestal zajímat. Škoda... ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Ani neviem kde mám vlastne začať. Myslím si, že "Zoufalé Ženy Dělají Zoufalé Věci" je ašpirantom na film roka. Najhorší. Takto zúfalý a trápny film som už nevidel strašne dlho. Neviem čo vlastne bola Renčova vízia, no výsledok je podľa ma česká komediálna apokalypsa, pri ktorej filmy ako "Všechno Nebo Nic" a "Fifty Shades Of Grey" vyzerajú ako absolútne vynikajúce filmové dielo. A osobne by som oba filmy odporúčal viac oproti tomuto. V prvom rade je to režijne absolútne zlikvidované. Nikto tu nevie podať normálny herecký výkon, nikto nevie čo má reálne robiť a Filip Renč sa v každej scénke snaží absolútne zúfalo ľudí rozosmiať tým, že všetci sú maximálne preafektovaní a jednotlivé scénky musia dostať kaliber afektu, že to je absolútne trápne. Ale to nie je bohužiaľ jediný problém s týmto filmom. V prvom rade sa pozrime na Kláru Issovú. Mám pocit, že bola absolútne nesprávne zvolená do tejto role. Nemám síce ani tušenie, kto by to dokázal podať lepšie v tejto réžii, no jej výkon je absolúnte nemožný a katastrofálny. Cenou útechy jej môže byť snáď iba skutočnosť, že nikto iný tam nič lepšie nepredviedol. Situácie do ktorých sa dostáva sú nemožné, humor filmu nefunguje (až na jednu - dve výnimky), jej vzťah so synom v podstate ani nijaký nie je a dialógy sú niekedy písané absolútnym orangutanom. A čo sa týka jej vnútorných monológov, tak tie to často posúvajú ešte nižšie. Okrem toho neviem čo majú Renč s Křížom za vzťah vo filmovej brandži, no po "Líde Baarovej" je toto ďalší film, kde ho absolútne znemožnil. Ľudia, tento film je odpad. Absolútny filmový odpad a nerozumiem ako sa mi to podarilo dopozerať. Je to humorom zabité, prázdne, tupé, trápne a absolútne zúfalé. Snaží sa to všetkých rozosmiať a odozvou je len obrovská dávka ticha a nechápavých výrazov tváre. Hodnotenie: F ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Běželo to v televizi, tak jsem si to pustil od začátku. Skončil jsem u porodu. Tolik trapných vět a tak trapně natočenou scénu aby jeden dokonce i v české novodobé kinematografii pohledat. Ostuda, Renče vyhnat na pole. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Připomíná to zápisky z deníčku nebo fejetony z ženských časopisů. Rozverná hrdinka dospěje ke zklamání k pozdnímu vzdělání.Žena má bujnou fantazii a dosud žila v sebeklamu, že je dokonalá, ale zoufalství to vyvolává spíše v divácích.Vyprávění brzdí její přebujelá fantazie. Je to film vhodný pro společné výpravy kamarádek do kina a jeho největším problémem je bezobsažnost. Dvě hvězdy dávám za hezké postřehy ženské duše a pár vtipných hlášek. V takovémto filmu s absencí děje to chce radovat se z maličkostí. ()

Reklama

Reklama