Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"To tedy byl porod!" vzdychnete si, když se vám něco nepodaří lehce, ale stojí vás to hodně úsilí. "To tedy byl porod!" je přesná definice nejen vstupu naší hrdinky Olgy na svět (vzácnou polohou čelní), ale tato věta vystihuje výstižně i její touhu najít pravou lásku. Není to vůbec jednoduché, možná proto, že ani Olga není jednoduchá. Má se svým milostným životem velké plány a má přebujelou fantazii. Městečko, kde se narodila, jí pro realizace milostných záměrů nestačí. A tak se přemístí do velkoměsta. Nejprve prodává v dámském prádle, kde obslouží přes 3 tisíce žen, než se stane zázrak a přijde ON! Ten první a pravý! To si aspoň Olga myslí do okamžiku, než ho přistihne při nevěře. Olga studuje psychologii, a tak má svou situaci teoreticky zvládnutou. Praxe je ovšem jiná. Zvlášť, když se potká s vyhlášeným děvkařem a ten ji odveze do karpatských hor. Anebo, když se málem utopí v kanoi před očima toho mladíčka ...anebo, když zjistí, že ten kluk, který ji poprvé viděl nahou, není zas takový kretén ...anebo, když pochopí, že její syn už není dítě ...anebo... těch "anebo" je na cestě, kde Olga hledá báječný vztah, hodně. Určitě ale platí, že film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci je komedie, ze které vyplývá, že co se týče lásky, tak... i když je vám hrozně, i když jste k smíchu, tak to prostě nesmíte vzdát! (Bioscop)

(více)

Recenze (284)

marhoul odpad!

všechny recenze uživatele

Nadsázka mi zpravidla nevadí. Ovšem toto je příliš i na tu domnělou nadsázku. A závěrem zákon 21. století: Kříž je kříž. ()

sharky odpad!

všechny recenze uživatele

...A to miluju Kláru Issovou, ale tohle se fakt nedá. Viděl jsem pracovně asi 30 minut a je to asi to nejhorší, co kdy naše kinomatografie vyprodukovala. Proti tomu je i Žena za pultem mistrovské dílo, tohle mohlo vzniknout jenom při nějakym dlouhym drogovym rauši.... ()

Flego odpad!

všechny recenze uživatele

Halina Pawlowská sa scenáristicky prebudila a vytvorila "vec", ktorá nemá štipku zmyslu ani dôvtipu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dám hvězdičku za kameru, i když teda ta závěrečná scéna, přebarvičkovaný pohled na Apolináře, zpívající Mexičany a noční město v pozadí byl kýč jak prase. Ad Mexičani - vlastně jsem nepochopil, co na malém dítěti může dejme tomu šestiletému klukovi připomínat Mexičana? A hodit pod úvodní titulky ústřední song z Desperada, kde to stokrát líp a dravěji zazpíval Banderas, to je taky pěkný úlet. Jinak mne ve filmu mátlo, že Issová vypadá furt stejně - žel stejně ztrhaně. Jako tělo má fajne, jak nám odhalí jedna z posledních scén (i když si teď říkám, proč herečka, která proklamuje svou náklonnost k esoterickým a duchovním světům, má takovou potřebu v každém filmu poukazovat na své dokonalé fyzično?), ale ty vrásky na krku, unavený obličej a vlastně stále stejný výraz (rádoby udiveně vykulený) nejsou pěkný pohled pro oči. Jo, a abych nezapomněl řeč, docela mne překvapilo, že tady jako má být rozptyl řekněme dvaceti let, ale ona vypadá furt na čtyřicet, i když hraje osmnáctku. Poněkud mne pak překvapilo, že je vlastně mamina šestnáctiletého kluka (jehož existence a život se ve filmu v podstatě neřeší). Ruml tady kdovíproč vypadá také pokaždé stejně staře, a navíc jako sňatkový podvodník. Kraus si aspoň nahodí na scénu v porodnici knír, ale zas o to směšněji to vyzní, a ne, není to vtipné. Skáče se tu z obrazu do obrazu, námětem je to něco mezi Prci, prci, prcičky a kdejakou americkou romanťárnou, kde ona neví, že ho má ráda, míjejí se, a pak jí to konečně dojde, takže mne to ani nebavilo, ani vtipné to nebylo, spíše křečovité, a nic mi to ani nedalo. A nahatou Issovou už jsme ve filmech viděli tolikrát, že koho to ještě zajímá? ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Kláru Issovou, protože kdyby tam nehrála, tak bych asi více než dvacet minut nevydržel. Přitom se domnívám, že potenciál pro dobrou komedii určitě byl, ale výsledek je mix vrchovaté trapnosti a slepence nepovedených scén. Škoda ambiciózního režiséra a mojí nejoblíbenější herečky... ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám jinou možnost, než tvůrčí dvojici Pawlowská- Renč pogratulovat, dosáhli totiž u mě jasného prvenství- takovou příšernost jsem letos ještě neviděl, a to zahrnuje i jinou katasrofu: Jak se moří revizoři. Už po úvodních třech minutách jsem měl o hodnocení vcelku jasno a konce filmu jsem se dočkal jen díky skvělému tlačítku ffw. Pro tuto sračku (omluvte mou francouzštinu, ale nemohl jsem jinak) nemám jediného dobrého slova. Myslel jsem si, že největším problémem Haliny Pawlowské je příliš kladný vztah k jídlu, ale po dnešku je mi už jasné, že to musí být halucinogeny. Jeden odpad je za tento výblitek choré mysli málo. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu, že Renč nemusí sednout každému, ale já jsem od něj ještě neviděl vyloženě špatný film a Klára Issová je z mého pohledu jednou z našich nejlepších hereček. Ale tohle je bizarní úlet. Víc než nějaký kompaktní celek je to sled podivně stylizovaných skečů, které na sebe občas ani nenavazovaly, o množství zbytečných postav, které už tak velký bordel dělaly ještě větším, ani nemluvě. Vtipná mi přišla jen scéna se sv. Petrem a úsměv dokázaly vyloudit některé z nepovedených záběrů v závěrečných titulcích. A to je sakra málo. ()

malylada odpad!

všechny recenze uživatele

Každý rok česká kinematografie vyprodukuje pár zbytečných a trapných komedií, které cílí na určitou skupinu národa. Nechci se nikoho dotknout. Určitým způsobem se dají překousnout, zakroutit hlavou a přemýšlet nad jednou hvězdičkou za pár vtipných scének. U zoufalých žen tomu není jinak. Chybí náznaku kloudné zápletky, přehlídka trapného hraní, reklama na všechny možné produkty, ale bohužel nejen to. Po projekci musím stále přemýšlet, jak se může zrodit něco tak zrůdného a jestli je tvůrce opravdu jen nevkusný člověk. Dlouho jsem nezažil, aby ve mě většina dialogů, hašteření vzbuzovaly pocit zhnusení a odporu do takové míry. Toto není odpad, ale nejtemnější kout kanálu a Filip Renč asi ztratil jakoukoli soudnost. Jestli dostal vyznamenání od prezidenta republiky za přínos českému filmu, měl by raději zůstat u natáčení předvolebních kampaní.......0/10 ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Jako čerstvá psycholožka jsem přesně věděla, že jsem v prdeli.." ;) Renč se neúspěšně snaží natočit zas jednou slušný film, takovou svoji malou Bridget Jones, navíc však podle scénáře zmatené Haliny Pawlovské, která nedokáže podle vlastní knihy napsat ani zdaleka slušný scénář.. Nesmírně bizarní průser, jehož snové sekvence s Pavlem Křížem patří k tomu nejbrutálnějšímu, co jsem kdy viděl.. A vlastně už z názvu je jasně patrné, že Renč s Pawlovskou jsou zoufalé ženy.. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Když zvládnete přežít a neodejít v děsně zoufalé první třetině, ...tak to dáte...Aneb opět česká komedie u které se (pravděpodobně) nezasmějete. Pokud ano, tak jste šťastný divák. (viděl jsem: 2x) ()

Mulosz odpad!

všechny recenze uživatele

Zameťte, pokliďte, tohle je spolehlivě největší žumpa této dekády. Může mi někdo sakra vysvětlit, do čeho jdou peníze daňových poplatníků? Výroba filmu byla totiž podpořena Státním fondem kinematografie. To je na defenestraci. Dementní, slaboduché, filmařsky všechno špatně. Karikatury, pitvoření, nedůstojnost. Bylo to k nevydržení, bylo mi stydno. Utrpení svatého Šebestiána a k tomu mi během sledování vyskákal ekzém. Marně jsem hledal jakékoliv hodnocení ještě níže, než je v té roletce odpad. ()

Pink.Panther odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhle byla debata kde si p. Marhoul stěžoval, že nikdo nekupuje české filmy, zatímco rumunské, polské, maďarské se prodávají do celého světa. Důvodem mělo být téma těchto filmů, ale postupem času z debaty vyplynulo, že těch důvodů proč to nikdo nechce je mnohem víc.... Vězte, že ani tento film nechtěli ani v Turkmenistánu ani v Tatarstánu ani zadarmo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Klasicky sa vyhýbam takýmto dámskym rom-com výplachom českej produkcie. Ale občas natrafím na niečo, čo katastrofu pripomína, ale skôr len náznakmi. Trápnosťou, to môže obdarovávať publikum vo veľkom, ale potom príde scéna, pri ktorej si poviete, byť takých dva-tri krát viac, mohla to byť mileniovská komediálna klasika. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Jsem absolutně nadšená. Už dlouho jsem neviděla takto dobrou českou komedii. Pro mě je to stejně dobré, jako Román pro ženy. Naopak například Zoufalci jsou opravdu zoufalý film a nechápu, jak se mohl dostat k 60-ti %. A tady 22%? Nechápu, jak uvažujete. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Je to tak ujetý, až je to dobrý. :D Opravdu jsem se celkem pobavila, taková oddychovka, dost to vypovídá spíše o mužích, než o ženách..... 3,5 hvězdy vzhledem k podhodnocení zaokrouhluji nahoru. Normálně nečtu oficiální recenze, ale tentokrát jsem si jednu přečetla na novinky.cz a absolutně nesouhlasím s ničím zde psaným a už vůbec ne, že je hlavní hrdinka nesympatická hysterka. Naopak např. to, že nenarozené dítě mluví, mi přijde super a nápad jsem snad naposledy viděla v Kdopak to mluví. (oficiálně návštěvnost 2018: 189 955 diváků/ oproti 113 264 diváků Věčně tvá nevěrná) ()

Reklama

Reklama