Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (447)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatná pohádka. Vetchý se vrací do role čerta, tentokráte na pozici samotného Lucifera, a musím uznat, že je s ním celkem legrace. Ostatní už je ovšem dosti vyumělkované a poznamenané momentální politickou situací, která je zde až ošklivě patrná. To by, dle mého skrovného názoru, býti nemělo a autoři by si takováto lehce satirická okénka mohli vetknout za klobouk, jako to brko. Celkově neurazí, ani nenadchne. Něco mezi dvěma a třemi sluníčky. 50% ()

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Tak docela bych ocenila nápad přiřadit peklo k nefunkčnímu úřadu, protože tak tomu musí být i v dnešní době. Nicméně se kombo satiry a pohádky úplně nepovedlo a proto dávám 2 hvězdičky za snahu. Je to takové nemastné neslané, není to vlastně ani tak úplně špatné, ale ani dobré. Každopádně je tam určité ponaučení takže alespoň jedna atributa pohádky je splněna, ale provedení s celkem 3 hudebními výstupy je takové až nedomrlé. Navíc je to takové skákání z něčeho na něco, takže to příběh úplně rozptýlí (a nato už stačili 3 vtěsnané songy). Také neoceňuju to, že jestli to má být pro děti, se jim říká, že čerti jsou vlastně alkoholici, co už dlouho nemohli na pivo... ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Další tragická pohádka jež nedokáže vybočit z podprůměru a stále stejná písnička. Budu stručný - zoufalé nepohádkově znějící dialogy (to je nechutný; tak jó nó), děsné písničky jež vůbec nezapadají, šíleně ukřičené, slabá kamera, průměrné herecké výkony, nezajímavý děj, pohádková poetika opět zadupána hluboko pod povrch zemský. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nápad s Čertím brkem, které zapisujelidské hříchy, byl fajn. Ono tady bylo takových chytrých nápadů více, ale jako celek to vůbec nedrželo pohromadě. Politické narážky mi přišly zbytečné, jako by se tvůrci nemohli rozhodnout na jakou cílovku vlastně zamíří a tak pálí všemi směry. Herecké obsazení bylo sympatické. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím ohranou, levnou, politickou satiru a paskvil vědecko-technické pekelné revoluce, tak takový výbuch to zase není. Ondra Vetchý je ve své roli spravedlivých a hrdých postav tradičně skvělý. Jedna hvězda navíc za ztvárnění zásahové výzbroje čertů a Žáčkův, Budařův i Jeřábkův luxusní humor. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Najbrt obsadil Ondřeje Vetchého do role Lucifera s odůvodněním, že potřeboval někoho s přirozenou autoritou. Kdo vypadá jako čert, ale zvládne přesvědčivě autoritativní roli jako šéf pekla. (ZHODNOTITEL)
  • Luciferův sál vznikl v bývalém kaolinovém dole u Nevřeně, 26 metrů pod zemí. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Natáčelo se mj. na zámku Ledeč nad Sázavou, v Kutné Hoře, v několika lomech a v Národní přírodní rezervaci Voděradské bučiny, která patří do CHKO Blaník – i když se nachází mimo vlastní území CHKO Blaník. Dále v Kozlově, lomech Alkazar (scéna, kdy čert Bonifác vyleze z pekla) a Kobyla, Moravské Křižánky, Světnově a skanzenu Vychylovka. (jungewolf)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama