Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

honajz

Budu ti vděčen, když slova jako "kouzlo pohádkové atmosféry" nebudeš přede mnou používat. Už jen to, že jsem je citoval, mi neudělalo dobře.

rounen: Pokud jde o mě, tak první dva díly Slunce seno. Jasněnka se dá, ale už tady se dá vidět to, co bude následovat. Jinak všechno, co jsem viděl: ne, prosím.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Adam Bernau

Do roku 2000 točil dobře, ale pak už jen kraviny.. Ale to bylo i dobou.. 80 a 90 léta byli nejlepší filmy.. Vyrůstal jsem na nich.. To byli nejlepší roky a nejlepší období pro filmaře.. Dnes se točí jedna vymivarna za druhou.. Najde se občas Výjimečně dobrý film, jinak děs a bída.. S pohádkami stejný nazor jako se zmiňovanými filmy..

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

rounen

Dobře, tak ne, jedem oblíbenou show. Pár Troškových pohádek jsem viděl a z toho jejich kouzla pohádkové atmosféry bych se posral. V posledních letech vzniko pár dost dobrých a slibných kousků, ale kdybych je jmenoval, tak se poserou někteří jiní tady.

na příspěvěk reagoval rounen, honajz

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Adam Bernau

Staré pohádky jsou nejlepší, at uz Troškove nebo jinyho rejži... Nové pohádky jsou traparny.. Nemá to žádné kouzlo pohádkové atmosféry..

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

Asi nemá cenu tady opětovně rozjíždět spory o hodnotu Troškovy umělecké tvorby, lépe bude zůstat u původního Sabrewulfova vyznání. Mě to docela zaujalo, protože Čertí brko disponuje jistými kvalitami, zatímco sračkovité je právě v tom, v čem se podobá klasickým Troškovým opusům.

na příspěvěk reagoval rounen

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

FuzzyCZLP

Troška natočil také pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci, zmíněnou docela pohodovou Princeznu ze mlejna, vynikající červenou knihovnu Andělská tvář, a Strašidla nebo Nejkrásnější hádanka sice nejsou žádné veledílo, ale pořád strčí ostatní českou pohádkovou produkci v klidu do kapsy. Zvlášť v porovnání s naprostou zoufalým Čertím brkem nebo Láskou rohatou.

FuzzyCZLP

FuzzyCZLP (hodnocení, recenze)

Krásná pohádka pro všechny děti i dospělé s dokonalým a nadčasovým poselstvím :-) A hlavně je to mnohem lepší, než "pohádky" toho burana Trošky

na příspěvěk reagoval Sayko, Sabrewulf

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Dyk nebyl špatný v pohádce Tři životy - ta role mu seděla a Mádl jako malá vedlejší role čerta moc hrát nemusí..

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

honajz

Uměl bych si tam představit Vetchý, Dyk, Mádl, Kotek, Hrušínský nejm., Atd.. pár dobrých herců by se ještě našlo pro pohádkové (čertovské) role...

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Adam Bernau

Mě ten děj nebavil.. Jinak pokud by vznikl druhý díl S čerty nejsou žerty, tak už to nejspíš nebude tak dobré, poněvadž Svěrák s Uhlířem už na to dlabou.. Plejáda výborných herců vymírá, takže by tam museli obsadit dnešní mladé herce a těch dobrých není moc.. 

na příspěvěk reagoval honajz

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

rounen , rounen

Čertí brko se nepovedlo, hlavně je tam hodně kýče. Ale děj rozhodně není "o ničem, nezajímavý". To je závada na tvém přijímači. Přesto ti držím palce při psaní scénáře k S čerty nejsou žerty 2.

na příspěvěk reagoval rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

To nejde tam nastrcit Vetchyho, Budaře a vše bude dobrý.. to fakt ne.. Hlavní jsou i textové linie a měli tam dát i trochu hororového dramatu.. abych to čertum sežral.. takto je z toho čerti pohadkovy muzikál, který se snaží být vtipný.. fakt škoda.. když už tam byl Vetchý jako Lucifer, klidně to mohlo mít krásný děj navazující na Z Čerty nejsou žerty - Heřmánek by už nebyl Luciferem, ale předal by žezlo Vetchýmu (začátek pohadky), který by vedl Peklo.. je to velká škoda.. autoři to dojebali, a mě tím nasrali.. prostě odpad, už nikdy více..

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Nic proti pohádkám, ale tohle byl totální průser.. a nezachránil to ani Vetchý.. hudba slabota, texty primitivní, výběr herců - něco hroznýho.. děj - o ničem, nezajímavý.. vizuál - propadák.. všechno špatně.. za mě odpad pohádka.. měl jsem celou dobu sledování vztek na režiséra co mi to předhodil na talíř..

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Mimochodem, došlo tvůrcům, že až bude před dalšími volbami, tak aby ODS, TOP nebo Piráti nikde na předvolebních mítincích nenabízeli pivo a klobásy zdarma, protože pak se "poselství" této pohádky může obrátit naruby, a dokonce by ji na určitou dobu mohli v ČT přestat vysílat? ;-)

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

waxtrax , baddass01 , Ozzy2

Kvůli tomu to bylo naprosto neposlouchatelné. Ze začátku jsem čekal, že tak budou mluvit jen vesničani  a na královském dvoře už bude spisovná mluva, ale oni tak mluvili úplně všude a všichni i Lucifer. A nejhorší je, že oni se i moderně chovali. Vůbec tam nebyla ta pohádková poetika. 

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Mně to celé hlavně nedávalo smysl. Zapisování hříchů závisí na jednom brku a jednom ajťákovi? Lucifer bez jakékoliv kouzelné moci? Čerti bez možnosti kouzel? A Budařovi ani jednou v noci nezmizel kabát na jedno použití od čertovské jehly? Na dvoře hospody narazí holka na evidentně pitomého a z cesty blábolícího mladíka, a z fleku se do něho zamiluje? A čím vydíral krejčí rychtáře? Nějakými papírky, k nimž chyběl důkaz? Stačilo, aby rychtář papír podpálil. A jako fakt se čerti bez boje nechali postavit k šibenici? Fakt by šlo oběsit čerta? A ti zpívající čerti nakonec, to už vyznělo celé jako parodie a připomnělo mi to tu nedávnou Zlatovlásku z bordelu.

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

baddass01

Jsem rodilý Pražák, mluvíme tak všichni,ale do pohádek taková mluva nepatří.Fakt to bylo otřesné a nešlo to dokoukat.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

baddass01

baddass01 (hodnocení, recenze)

mendrit

Nuda to fakt byla k uzoufání. Dlouhé a dlouhé minuty se tam kolikrát vůbec nic nestalo. Postava A se přesouvala do bodu B, postava C šla za postavou A, pak spolu klábosili totálně o ničem a opět se přesouvali. :DD

baddass01

baddass01 (hodnocení, recenze)

waxtrax

Ten pražský dialekt mi taky  lezl na nervy. To nemůžou v takové pohádce mluvit normálně hezky česky ? Ale i kdyby mluvili jak kniha, stejně to byla totální slátanina.

na příspěvěk reagoval Ozzy2, Sabrewulf

Uživatel mendrit smazal svůj příspěvek.

Archivář

Archivář (hodnocení, recenze)

Bože můůůj Já chci Trošku ten umí dělat pohádky a kor o čertech a pekle.. Tohle je tragédie . Česko-slovenská blbost a ne pohádka..

na příspěvěk reagoval mendrit

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

waxtrax

Bárdos je v pohodě (navíc nemá ten pražský přízvuk ;)) a brko je tou hlavní věcí, kvůli níž se to všechno děje.

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Dost slabota. Jedna hvězda za pár povedených fórků a jedna za Budaře. Jinak herci dost zoufalost, Vetchý jako vládce pekel bylo vážně utrpení, scénář se moc nepovedl a asi nejvíc mi vadila hudba. To fakt už neumíme ani pohádky? 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Ty vole... tak neschopní smrtelní čerti v komandos samurajském obleku a Lucifer, dokonce v Draculovském? 

Tak teď jsem viděl opravdu všechno... :DDD

Nebude nakonec Bonifac NEPHELIN? .. Natočit to Amící, byla by to fantasy jízda. 

Ale, takhle jen dobrá komedie. Chválím ten hodně moderní přístup, ten tomu dal hodně. 

Naopak.. písnicky tomu zas hodně vzali. 

Hříchu zdar! 

 (hodnocení, recenze)

waxtrax

Počítám s tím, že tento rok to budou na Vánoce dávat v TV, tak si to nechám až na konec roku. Někdy stačí jen malej náznak ve filmu, aby se tak film jmenoval.

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Ta pohádka je hezká a dobře provedená. Má však dvě vady. Za prvé je pražský dialekt většiny herců. Tento rozmar pana režiséra bohužel musí všichni diváci snést. Druhou věcí je nešťastný výběr hlavní postavy Judit Bárdos, která je nejen nedůvěryhodná ve své roli , ale opět panu režisérovi nevadí , že nezvládá češtinu. Škoda.

na příspěvěk reagoval baddass01, Sabrewulf

Sayko

Sayko (hodnocení, recenze)

Myslím si, že se v TV objeví až příští Vánoce, jinak by nemělo smysl chodit teď do kina, všichni by si počkali..

 (hodnocení, recenze)

Budou ji vysílat o Vánocích v telce, asi těžko, že?

na příspěvěk reagoval Sayko

Sayko

Sayko (hodnocení, recenze)

Celkem se divím, dnešní československé pohádky nesklízí moc dobré ohlasy. Avšak jen 200hodnocení, ona ta kritika přijde..

 (hodnocení, recenze)

Koukám, má to docela velmi slušné hodnocení. O vánocích asi mrknu :-)

na příspěvěk reagoval Sayko

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama