Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Recenze (447)

Karmin 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to celkem zábavné, hezky zahrané, s trochou vtipné současné satiry a promakaným systémem fungování pekla ALE strasně to shazují 1) písničky (naštěstí jich není moc, ale působí, jako by je improvizovali herci přímo na place), 2) málo dramatu (jen tak to nějak plyne bez nějakého stupňování nebezpečí, bez pocitu, že by skutečně o něco šlo) 3) dialogy, které nemají žádnou údernost, spousta planých slov, postavy mluví jen, aby něco řekly...pointy nikde. a jako červivá třešeň na dortu kostýmy, které dohromady plácají módu 17. století (měšťané), 18. století (šlechtické šaty) a 19. století (myslivci a čerti). Nechápu, proč se tvůrci prostě nerozhodli pro jedno z toho. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že kdyby šlo o pohádku zahraniční provenience, bylo by hodnocení daleko vyšší. Ale víte co? Já se bavila. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná pohádka, s trochu jiným pohledem na svět pod zemí. Oproti té štědrovečerní pohádce má tato i nějakou poetiku. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

S katastrofálnou hudbou do nekonečna prezentované falošne milosrdné peklo, kde sympatický Vetchý nosí medailón svojej milej, čo je síce úsmevné, no už menej niekedy až nudný dej. Celkom svižný je však námet neschopných čertov zavretých v obrannej veži hradu, exteriér, a v neposlednom rade brilantná medzera medzi zubami hlavnej ženskej hrdinky. Rozprávka aj vplyvom debilného zlého a nulového čertovského hrdinu pôsobí až naivne, hoci skryté epizódy a niektoré snímania sú oživujúce. V mori katastrofálnych toporných rozprávok minulého desaťročia je toto pozerateľný počin. Pero či píše či nepíše je jedno, konaj dobro a text ťa nemusí zaujímať. (videné 29.12.2019, Joj archív) ()

ER 

všechny recenze uživatele

Trochu infantilně pojatá pohádka, ale proč ne, když má humorné pojetí, které dětem vyhovuje a dospělí to snesou. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

V tomhle hodnocení budu silně neobjektivní. Důvodem je, že herce Vetchého (dospělého, v mládí byl docela fajn) a především Cinu bytostně nesnáším. Jejich postavy jsou mi ve většíně případů extrémně nesympatické a v téhle pohádce tomu není jinak. V životě jsem neviděl ústředního hrdinu pohádky, který by mi byl tak protivný, jako tady Bonifác. Příběh jinak není z nejhorších, na pohádku na mě sice působí přehnaně moderně ale celkem to ještě jde. Celá pohádka pro mě stojí a padá na obsazení, které je tady skrz naskrz prostě příšerné. Nesympatičtí herci typicky antagonistických rolí se tady pokoušejí hrát kladné postavy a působí podobně věrohodně, jako Maďarka předabovaná Češkou v hlavní roli sportovního dramatu (...). Taky efekty mi do pohádky neseděly, na tohle jsme my, Češi, v dnešní době v tuzemské tvorbě kupodivu fakt dřeva ačkoli v zahraničních snímcích dokážeme velice často excelovat. Ale není to zase zdaleka takový průs..vih jako druhý díl Saxany, takže za tohle můžu strhnout leda půl hvězdy. Ve výsledku ale zase vidím pohádku, kterou nejen že rozhodně nebudu chtít nikdy vidět znovu, ale navíc jsem se musel dost přemáhat abych ji po deseti minutách nevypnul a přetrpěl ji až do konce. Netflix se sice asi trochu snaží nám servírovat něco českého ale líp by udělal třeba s páně Burianem nebo nějakým tím Andělem na horách, než s touhle fraškou. 1/5 ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

No nic moc teda... asi největším (a zároveň jedním z mála) pozitivem byla Judit Bár...e-e, Pecháček. Ona je svým způsobem prostě krásná. Dost lidí si tady stěžuje na její češtinu, že měla být předabovaná, dokonce jsem zaznamenal variantu "předabovat Bohdalovou", no to snad nebylo myšleno vážně. Ano, její čeština nebyla dokonalá, ale mně osobně bylo sympatické, že se s tím nějak poprala. Koneckonců toho zase tolik nenamluvila. Ti všichni, co jí její češtinu vyčítají, by si měli uvědomit, že Judit není Češka, a svým způsobem ani Slovenka, je slovenská Maďarka (či maďarská Slovenka, jak je komu libo:) ). Kdybych měl zhodnotit film jako takový, tak .... půlka druhé a celá třetí * je za Judit. Takže asi tak. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Už možná vím, co těm moderním pohádkám chybí, aby dokázaly soupeřit s klasikami... "Našli? Nenašli. Našli? Nenašli. - Nastěnku chci za ženu! - Tatínek vám vyhlásí válku!" Chce to nějakou pořádnou hlášku, kterou si budou generace opakovat do zblbnutí, a to moderní pohádky prostě neumějí vytvořit. S touhle pohádkou není špatně v zásadě nic, akorát si zítra nebudu pamatovat, že jsem to už viděl, a proto si tu dám dvě hvězdy, aby mě nenapadlo se na to koukat znovu. Vetchý za mě není typ herce pro Lucifera - v zajímavostech čtu, že ho režisér vybral jako někoho s přirozenou autoritou... Opravdu Vetchý, ultra-introvert, působí jako někdo autoritativní? Ušlápnutý manžel mi přišel jako Topfer z Wishe a bubeník zase ukradl roli Pavlu Liškovi. Aspoň že na Markétku se dá koukat i přes nebo právě pro tu roztomilou mezeru mezi předními zuby. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Části v pekle jsou výborné, skvělé barvy, dobré kulisy, všechno. Když se ale dostáváme na venek opravdového světa, stane se z toho rádoby obyčejná pohádka, kterých je tisíce. Čerti jsou pojati zajímavě a nevšedně (výstroj, peklo, brko, atd...), což je jedině dobře. Ale pro cílovou skupinu, což jsem myslel, že je třeba 6-10 je to složité, alespoň si to myslím já. Malé děti nepochopí nějaké stavení tunelů kvůli zablokování vesnice, atd... Takže asi tak. V druhé polovině se film začíná nehezky táhnout, ale úplný konec je hezký. Nadprůměrná pohádka, 75%. ()

karlosss18 

všechny recenze uživatele

Peklo, čerti, Lucifer a celková atmosféra na bodě mrazu. Ale ten celkový příběh i s debilními písněmi, to je extrém, který jsem fakt nemohl překousnout. Tak trapný, že to snad nemůže bavit ani většinu dětí pod 10 let. A to filmy hodnotím většinou na 3*, ale tady je něco kurva špatně! Od té doby, co šel Heřmánek jako Lucifer do důchodu, jdou pekelný pohádky do hajzlu. Snad jediný pozitivum vidím v hereckým výkonu hlavní čtveřice, jinak nic...15% ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Čertí pohádka kde..se povedlo herecké obsazení..Cinu teda moc nemusím ale budiž..Hudba se dobře poslouchá..je veselá.. Jako od Cirkus Brothers :) jediný co mě štvalo je že ty čerti si nechali všechno líbit a málo čarovali..ale když jsou v hospodě a paří.. Tak to nemá chybu :).. Ta písnička mám takovej pocit je sakra chytlavá.. :) viděno v letním kině a měním hodnocení na 5* .... a 90% jedna z nejlepších pohádek posledních let:) každé další sledování je lepší a lepší:) ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Geniální sranda. Kdo této pohádce dá nízké hodnocení, tak nemá smysl pro humor. 😊 Jinak jsem trochu pokoukávala po tom čertovi s brýlemi. Tomu to moc slušelo. ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Taková klasika posledních let, pár podařených pokusů o špatný vtip, tentokrát s přídechem politické satiry, čistý průměr, nicméně za písničky dávám hvězdu dolů. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Zábavná politická satira se sympatickým obsazením a i když jakožto pohádka nijak zvlášť nevybočuje z řady, tak mě příjemně překvapila a své návštěvy kina nijak nelituji. 65% ()

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama