Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Recenze (447)

yan001 

všechny recenze uživatele

Ano. Není to žádné umělecké dílo ani zlom v historii kinematografie, ale za mně plný počet protože zažít jak se v kině "chlámou" rodiče na pohádce a děti nechápou co se děje - k nezaplacení. Mně dokonce i ten děj přišel na pohádku spíš originální než "úplná klasika". Z pohledu filmové řemesla to je poctivá práce. Český humor a Vetchý. Co víc může člověk od hrané pohádky chtít. A k tomu vidět Mariána Geišberga.... bude mi chybět. ()

DuTo 

všechny recenze uživatele

Další důkaz o tom, že pěkný vizuál, kvalitní triky, herecké obsazení ani solidní technická stránka filmu ho nemůže spasit, pokud nemá kvalitní scénář. A tím nemám na mysli onu politickou myšlenku (která mi nijak nevadila), ale ten celý zbytek, nesmyslný děj pohádky. Když nemá čert "svoje vybavení" tak se ho nikdo nebojí, neumí čarovat? Je možné ho zabít? Asi jsem na na takové myšlenky, kór v pohádce, moc konzervativní. ()

leiacz 

všechny recenze uživatele

Za mne naprostá bomba. Inteligentní scénář, skvělí herci, kteří i v malých rolích odvedli perfektní výkon, krásné kostýmy. Pro dospěláky vtipné analogie ze života. Bavila jsem se od začátku do konce. Děti si samosebou taky přišly na své :). Vřele doporučuji skvelá oddechovka. ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Autoři se možná rozhodli, že v dnešním politickém marasmu je potřeba děti vychovávat, aby byly schopné v dospělosti odhalit různé politické podvůdky, sliby a lži. Nevím nakolik se jim to může povést, ale já se bavil královsky. Ta politická satira tam bezpochyby je a Budař je báječně slizkej. Zároveň mě bavilo, jak neotřele autoři přemýšleli a domýšleli jak může fungovat takové peklo a já jim výsledek docela věřil. Má to i slabší místa, třeba ty různé honičky (a že jich tam je) mohly být lépe a efektněji vymyšlené, ale jsou tam i různé fórky a ty docela fungují. Zároveň na mě udělal dojem i Cina, který si hloupoučkého, respektive naivního čertího eléva docela užil. A v neposlední řadě byla fajn i ta zamilovaná (písničková) linka příběhu s Judit Bárdos, která sama mnoho prostoru neměla a hrála hlavně očima, ale za to krásně :-) A na závěr ještě dodám, že se to líbilo i mým dětem ;-) Takže za mě docela fajn pohádka, na kterou se za rok zase rád podívám v televizi ()

Mach Tom 

všechny recenze uživatele

Zlatá střední cesta, bohužel mi poslední dobou filmové pohádky neimponují a furt mi připadá, že je to vánoční pohádka co se rozhodli poslat do kin. Třeba kdyby se pokusili o širokoúhlý formát, trošku lepší efekty a hlavně jiné téma než peklo. Je fajn, že tam něco dali pro děti a něco pro rodiče aby se nenudili, ale chce ten stupeň pohádek ještě posunout o něco výše aby opravdu měl člověk pocit, že jde na filmovou pohádku. ()

Redyx1 odpad!

všechny recenze uživatele

No ze začátku docela dobrý,ale pak to začne skřípat a docela obstojně vyhlížející dílko se pomalu mění ve frašku.Když pominu laciné podsouvaní politiky,které menší děti nepochopí a hrozné jsou dialogy s pražským akcentem a divná moderní mluva čertů.Zápletka se zbytečným kopáním tunelu je také slabším člankém.Slovenska herečka Bardos je sice hezká,ale nechápu její obsazení,kdy museli tvůrci slyšet,jak na rozdíl od jiných slov.hereček je je její projev v českém jazyce velmi slyšet a působí hodně nepřirozeně.A vrcholem jsou zbytečné a za mě špatné písničky a ta v závěru to je totální paskvil.Takže námět a nápad super,ovšem provedení bohužel nic moc. ()

Kinepa 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase v kině. Tentokrát jsme museli až na Vsetín. V pohádce si najdou svoje děti i dospělí. ()

KarlOve 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film pro všechny děti, ale jen pro chytré dospělé. Jednu hvězdičku z pěti si dejte dolů, jestli nemáte děti, dvě hvězdičky dolů, jestli volíte Zemana nebo pracujete v Babišových novinách (zajímalo by mě, jak v takovém případě vnímáte archetypální politický kontext třeba v Pánovi prstenů nebo v Harry Potterovi, protože tam i tady jde o skvělé vyobrazení typických a nadčasových nástrojů zla). Jakékoli nižší hodnocení už je o divákovi, ne o filmu. Ten příběh i jeho zpracování je v českých podmínkách naprostý úkaz. Scény „kam přijde čert po smrti“ nebo „čerti vyřešili problém ukradených uniforem“ jak z Monty Pythonů. ()

Zuzina 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro malé i velké, výborné herecké obsazení a dobrý příběh, krásná výprava a kamera. Nemáme, co bychom zkritizovali. Báječně jsme se pobavili. ()

Lambrija 

všechny recenze uživatele

Proč ne. Klasické pohádky už mi lezou krkem, takže mi tahle lehce politická satira udělala radost. Zatímco mnozí zmiňovaný podtext neunesli, já to beru jako plus. I když je pravdou, že dospělí se smáli asi častěji než děti, ale i těm se pohádka líbila. Zejména neobvyklé pojetí fungování pekla je zaujalo. Naopak jako minus vidím několik hluchých míst a jako vysloveně rušivý pak slovenský přízvuk Markétky. Jinak ale dobré obsazení. Hříchu zdar...totiž zmar. ()

Fidinka 

všechny recenze uživatele

Po upoutávkách v TV jsem pohádku chtěla moc vidět. Vzala jsem tedy syna a šlo se do kina. Odcházela jsem velmi zklamaná. Během filmu jsem se nudila. Kdybych se dívala doma, tak bych žehlila. Velmi mě zklamala hlavní ženská role - proč Markétka neumí česky ? Musím přiznat, že měla velkou snahu mluvit česky, ale sykavky byly hrozné, stejně tak měkké hlásky. Nemáme dost českých mladých hereček ? nebo náš dabing by toto nezvládl ? Velmi mě její neschopnost mluvit česky vadila a tahala za uši. Teprve hrůza nastala, když začala česky zpívat. Docela mě překvapila i urputná snaha modernizovat pohádku, když pan Vetchý vytáhl chytrý telefon a začal prstek obracet fotky. No, já nevím. Slyšela jsem, že po Čerty nejsou žerty velmi zvažoval roli v tomto filmu. Tak si říkám, co ho nakonec přesvědčilo, že roli vzal. Opravdu velké zklamání, tak si říkám, v čem to je, že již neumíme natočit krásnou pohádku a předložit ji dětem v českém jazyce, a bez písní. ()

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Ta pohádka je hezká a dobře provedená. Má však dvě vady. Za prvé je pražský dialekt většiny herců. Tento rozmar pana režiséra bohužel musí všichni diváci snést. Druhou věcí je nešťastný výběr hlavní postavy Judit Bárdos, která je nejen nedůvěryhodná ve své roli , ale opět panu režisérovi nevadí , že nezvládá češtinu (třeba ji mohla předabovat Bohdalová :) . Škoda. ()

5tipes 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle je správná cesta k české pohádce. Uměli jsme to dříve, měli bychom to umět i teď. Vetchý bohužel sice moc nefungoval, ani Cinovi (pro jeho orientaci) milovníka nevěříme. Nicméně ostatní postavy jako třeba Jeřábek a Maryško, nebo manželé Látalovi fungovali bezvadně. Scénář drží celkem pohromadě, hudba je krásná a bohatá, a režie jakousi pevnou ruku přece jen nalezla. Masky jsou opravdu výborné a casting velmi neotřelý. Kdyby se povedla českým tvůrcům každý rok taková pohádka, žilo by se nám tu hned lépe. Ovšem nesměla by hrát princeznu Bárdos se slovenským přízvukem - to se zvlášť v pohádce velmi těžce, až nevkusně vyjímá. Čertí partička rozhodně stála za to. Chválím také výběr lokací a architektury. Jen některé záběry z ruky filmovou řeč trochu a záběrování trochu rozhodily. ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Bylo jednou jedno peklo... aneb další tuzemská pohádka s čerty. Kupodivu se nejedná o průser a film se tak může úspěšně zařadit do průměru. Místy je to i vtipné, čerti se nechovají jako dementi a ústředním postavám to celkem ladí. Působilo to na mě spíše jako televizní film a taky u písní by bohatě stačil motiv nebo jedna sloka s refrénem. Celá píseň totiž nudí. Ale rozhodně je tady sympatická snaha o oživení české pohádky a to se cení. 50% ()

Lasllye 

všechny recenze uživatele

Musis mit parky a pivo! Kvůli tobě je v tomhle zapadákově takovej bordel?! :D konečne pohádka se satirou, která je na místě ()

Evan7 

všechny recenze uživatele

Nič moc. Jednak nemám rád, keď sa v akýchkoľvek filmoch spieva a potom aj tie rozprávky, kde čerti, peklo a lucifer už nie sú poriadnymi čertami, mi nič nehovoria. Áno, obsadenie super, aj humor a niektoré scény, ale inak nič moc. ()

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama