Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Recenze (447)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

I na současné pohádky to byl podprůměr. I když nápad tu nebyl zlý a místy jsem bavil, tak celkově to nebyl žádný zázrak. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Čertí brko ve mě vzbuzuje spoustu perverzních myšlenek, ale musím uznat, že jako pohádka není zas úplně tak špatná (chápej jako, viděl jsem i horší). Trošku mi vadilo zpívání a hlavně ten šíííílený předkus té, která měla být ve filmu nejkrásnější. Rozhodně jsem byl víc hotový z Plodkové, ale ... bavíme se tu samozřejmě o pohádce, která má celkem v pohodě námět a herci se taky snaží, zejména Vetchý mě nadchnul. ... innogy projekce CS Anděl ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dobre natocena pohadka s prumernym scenarem, urcena spise pro vetsi deti. Nejvetsi slabinu vidim v pisnickach, nevim, jestli Bardos byla predabovana nebo to byl jeji hlas, ale moc mi k ni nesel. Zenska je to ale pekna. Z postav me nejvice bavil Jerabek. Humoru to moc nema, ale koukatelne to je v pohode, zadny propadak. Videno v ostravskem Cinestaru. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další z vánočních pohádek z posledních let, která alespoň trošku dokáže vzdorovat celkovému úpadku tohoto žánru svojí kvalitou. Každopádně mouchy se zde najdu a opět veliké, ale jinak se jedná o příjemnou pohádku s opravdu hvězdným obsazením i v menších rolích. Dále je citelně vidět, že je velmi kvalitně natočena a ani triky nejsou tolik vtíravé a poměrně kvalitní. Je vidět, že Marek Najbrt a spol moc dobře vědí, co dělají, a snažili se ten český pohádkový rybníček trošku oživit. Dle mého se to povedlo, tak nějak na půl. Já jsem se bavil. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Něco jako pochybný pokus o recyklaci "čertů, s nimiž nejsou žerty". Jenomže - milý Lucifer může leda tak vzpomínat ... s lítostí ... na jednoho mladého a neklidného čerta s hodností vraníka, který měl svého času za úkol doručit do pekla jistou Dorotu Máchalovou. Poněvadž TENKRÁT bylo peklo ještě v pořádku. Poněvadž TENKRÁT se do něho nemohl probourat kdekdo - a sebrat tam kdeco. Poněvadž TENKRÁT tam vládl Lucifer, který si uměl zjednat respekt. Jak se zdá, doba pokročila - správný čert nejenže se nebojí peří, ale právě naopak: Ve všem se spoléhá se na čertí brko, které neúnavně zapisuje malé i velké prohřešky všech hříšníků, co jich na světě je. Ovšem z toho taky vyplývá, že milý čert zlenivěl až běda - a bez brka je nahraný ... zrovna tak jako bez čertovské výstroje, ve které (mezi námi) připomíná spíš podivného středověkého kosmonauta nežli nefalšovaného zplozence pekla. Peklo samotné je tím pádem trochu trapné ... a celá pohádka - navzdory takřka násilím protlačené politické satiře - jakbysmet ... 2,5* ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v lepší. Lucifer by měl bejt neustále nasranej týpek a ne takovej flegmouš jako tady. "Tak to kvůli tobě je tady takovej bordel?!" Ale zase vidět čerty v hospodě a kerak zpívaj o lásce, to se jinde nevidí. A hospodskýho dcera má díru mezi zubama. :-D ()

otík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně povedená pohádka. Od Najbrta jsem rozhodně tak ucelenou a slušně odvedenou práci nečekal. Jasně, především uprostřed filmu zcela dojde dech a chytne ho až v poslední třetině, ale rozhodně výpravou, myšlenkou, hereckým vedením i nápaditostí je to moc dobrá pohádka. A pan Zelenka by se mohl učit, jak se v pohádce používají písničky, protože tady nejsou vůbec rušivé, naopak výborně dokreslují děj a zapadají do celkového ztvárnění. A navíc si dospělí může v práci s čerty či zlem nakaženými lidmi najít svou vizi - byla to parodie na čerty nebo autoři chtěli ukázat moc zla a jeho přenesení na ostatní lidi? Ano, pohádka nabízí i prostor k přemýšlení o lidském dobru a zlu, i proto musím hodnotit hodně vysoko. PS: škoda jen totálně nevýrazné hlavní ženské postavy, Judit Bárdos je ve své Markétce velmi nevýrazná a vadila její totální nerozhodnost, ačkoli je zcela jasné, že ona zlu podlehnout nemůže. Tady si autoři vybrali slabší chvilku. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neposlouchatelná pohádka. Ano, správně - ne nekoukatelná, ale neposlouchatelná. 1) Všichni mluví jak Pepíci z Václaváku. Pozor, všichni! I na královském dvoře, pardon, na královskÝm dvoře. Dokonce i sám Lucifer, byl v tomhle skvělEJ hele, viď. 2) Všichni mluví strašně rychle, agresivně, moderně. 3) Proboha, už někdo konečně zakažte Slovenám mluvit česky. /// Hnus. Hlavní hrdinka byla na facku, jak byla na všechny protivná. Politické narážky trapas, to v pohádce nemá co dělat. No a děj jakýsi nijaký, to už jsem ale nevnímal, protože to bylo takové audio utrpení, že jsem to, nasrán, v půlce přepnul, hele. P.S.1: Protivnej film. P.S.2: Viď. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud někdo chce vidět mrhání talentem, tak nechť se podívá na výkon nebohého Ondřeje Vetchého, který zřejmě od režiséra Najbrta dostal pokyn - hlavně se nesnaž hrát. Dalším problematickým faktorem je skutečnost, že film vypadá, jako by hospodařil s rozpočtem 60 tisíc Kč, přičemž 50 tisíc Kč padlo na catering. Odpad! ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Líbilo se mi to mnohem víc než Štědrovečerní pohádka a 100x víc než Žito.. Tato pohádka dokazuje, že kromě Anděl Páně, zde máme ještě nějaké obstojné pohádky.. Chvála Bohu! ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Nevěřte nikomu, kdo Vám slibuje ráj na zemi, protože ráj si musí zasloužit každý sám..." Koukám, že jsem mezi mými oblíbenými uživateli až na jednu výjimku jediný, koho téhle pohádka tak nadchla, aby dal plný počet. Co oceňuji především, je naprostá originalita příběhu. Aby v nějaké pohádce málem došlo na popravu čertů, kteří tak zcela absurdně přemýšlí nad tím, co s nimi bude po popravě, to opravdu asi ještě žádné autory českých pohádek nenapadlo. Opravdu vtipně absurdní zápletka. Moc se mi taky líbila celá řada politických narážek a jinotajů na naši aktuální politickou situaci. Co se Vám si třeba vybaví u slov rychtáře: "musíš mít buřty a pivo a pak si s lidma můžeš dělat co chceš" ? No jasně, krásná narážka na Babiše a jeho koblihy... :D Líbily se mi též chytlavé písničky, zvláště duet Bonifáce a Markéty. Pár drobných výhrad bych asi měl, ale v tomto případě u mě vítězí ta originalita v kombinaci s politikou. ()

octopuska odpad!

všechny recenze uživatele

Hnus fialovej. Pořád dokola. Nejsme schopni natočit slušnou pohádku, nevim kterej trotl do těch novejch pohádek pořád rve ty stupidní písničky a ještě stupidnejši výpravu a naprosto zoufalou atmosféru. Ani Ondra to nezachránil. Opět nula bodů. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Konečně znamenitá česká pohádka, za kterou se v kinech stydět nemusíme a rádi si jí připomeneme v televizní repríze. Pro mě za celý její vzhled i herecké výkony mnohem atraktivnější než oslavovaný Anděl Páně. Můj přední český oblíbenec Vetchý, příjemná a pohledná hlavní představitelka a vyjmo Jana Budaře, kterého jsem nikdy nemusel, perfektní obsazení, jež bych si dokázal představit v pokračování. Ale na tahle přání jsem již velmi opatrný. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem si zvykl, když děti a staré babky pohádka nebaví, jsem spokojený. Herecké obsazení plné špiček z malých seriálů (Blaník, šéfkuchař, Kosmo, …) a spousta vtipných momentů. Čerti jsou po hodně dlouhé době skvělí - hlavně Kopta. "Musím se jít domů zeptat ženy, co si o tom myslíme" to přesně vystihuje ducha této pohádky. Hlavní dvojice mi teda byla spíše ukradená, ale dojmy zachraňují vedlejší postavy, jako třeba Budař vymlouvající se při čtení hlášení napsaného brkem. Super. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Moderná verzia S čerty nejsou žerty. Dobré obsadenie, klasický príbeh, ktorý sa ale celkom tiahol, čo je škoda. Do telky ale super. 2 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Z českých luhů a hájů nadprůměrná pohádka. Bohužel má to i své mínusy za prvé jsou to vynalézy hlavního čerta kdy jedna zbraň to ze sebe vystřelí pěst a udeří někoho to je moc velká píčovina i na pohádku (navíc něco takového už bylo v Žhavých Výstřelech 2 akorát tam to mělo opodstatnění tady ne) dále pak tragické kostýmy (všechny ženské mají to samé na sobě asi se šetřilo tak hodily jeden model vícekrát navíc Markétka má v tom prdel asi jak hroch a když to pozná i chlap je to špatně) příšerné triky (létající čert s létajícími botami nebo co to bylo to vypadá trikově hůře než drak v pohádce Z Pekla Štěstí) a písně jsou úplně příšerné (nevymýšlel je Klus? inteligence by tomu odpovídala a ta v té hospodě je tak postižená, že i děti v 1 třídě zvláštní školy by vymyslely lepší text) Naopak plusy jsou originální příběh sem tam poveden vtip (většinou mezi tím chlápkem co ho sekýrovala vlastní žena) a příběh je taky v pohodě. 60 procent ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Konečně zas příběh bez princezen o obyčejné hostinské holce a Vetchým v roli čerta. Tentokrát samotného Lucifera. Obsazení mi opravdu sedlo a našlo se i pár momentů k zasmání. Pro mě příjemná pohádka mezi těmi paskvily, co se dají teď vytvořit. :) ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Pěkné zpracované, výborné kostýmy, příběh taky nebyl úplně zlý, ale největší problém - herecky mi to přišlo opravdu hodně slabé a postavy obecně byly takové pitomé. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Na to jak jsem se těšil tak pro mě asi trochu zklamání, patrně to musím nejprve strávit a možná to přehodnotím, ale byl to slabší nadprůměr. Největší plus rozhodně herci, plno nových fíglů a slovohrátek vaše velkorohosti no a dejme tomu, že to bylo i vcelku originální. Vzhledem tomu, co u nás poslední roky i třeba na Vánoce dělá za pohádky člověk takovou jako je tata bere všema deseti, tohle se nebojte pustit svým dětem aniž byste se báli, že je to ovlivní na dalších několik roků. Vetchý a Cina super. ()

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama