Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třídílný náhrdelník, mistrovské dílo známé pod názvem GAIA, je uložen v muzeu Louvre. Skládá se ze tří artefaktů: Oka lesa, Křídla osudu a Šňůry života. Někdo se pokusí Oko lesa odcizit. Za tuto krádež je odsouzen zloděj Zhang (Andy Lau), kterého do vězení poslal komisař Pierre (Jean Reno). Po pěti letech je Zhang propuštěn a plánuje ukrást i další části náhrdelníku pro svého strýčka Konga (Eric Tsang). Se svým týmem se vydá do Cannes, kde se draží Křídla osudu, aby výtěžek mohl být věnován na stavbu zoo. Špičkový hacker Po (Tony Yang), zlodějka Red (Qi Shu) a Zhang jdou na věc. Další akce je naplánována na odcizení Šňůry života, kterou vlastní Law (Yi Sha) a která je uložena na zámku, kde je nejmodernější vybavení proti krádežím. Podaří se partičce zlodějů dát dohromady celý náhrdelník a poslat ho zpátky tam, kam patří? (PROCESOR)

(více)

Recenze (16)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerny heist film, ktory sa po sviznom uvode dost rychlo zadrhne a nadobro prestane slapat az to vyusti v trapne finale. Vsetky tie pikle, ktore na seba vsetci kuju su rovnako nezaujimave ako postavy. Samozrejme sa dockame sokujucich dvojitych az trojitych nezmyselnych podrazov od takmer vsetkych zucastnenych. Akcie je minimum a je priemerna. Lupeze tiez nejakou sofistikovanou vynaliezavostou nevynikaju. Takze nakoniec zaujme snad len medzinarodne herecke obsadenie (chudak Reno je zase za policajta s ktorym kazdy vydrbava) a ceske lokacie, ale cestiny sa bohuzial nedockame. Z tohto by hit nebol v 90tych, 80tych ani ziadnych inych rokoch. 5/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V pohodě záležitost,ale vzhledem ke cástingu se dalo vytěžit více.Vidět v jednom filmu roztomilou Qi Shu, Jeana Rena a Andy Laue je fajn, ale ničím jiným to nemá snahu zaujmout. Akce moc není a je spíš průměrná, alespoň je to zábavně natočené a k nudě film vyloženě nesklouzne. Plusem jsou i scény z Prahy za doprovodu Smetanovy Vltavy,což jsem v Hongkongsém filmu opravdu nečekal. Korejští Zloději byli promakanější. 60% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Stephen Fung přijel točit část svého filmu i do ČR, takže kromě Prahy uvidíte i Bouzov, počátek filmu je ve Francii. Zápletka, jak je výborný zloděj Zhang Dan (Andy Lau) puštěn z vězení, aby se pomstil a dokončil sérii krádeží diamantů působí příliš průhledně a ploše. Film má být sice akční krimi, ale většina scén nepůsobí nějak extra vychytaně (na to, že je rejža z Hong Kongu, bývalý akční herec), nebo adrenalinově, spíše je to krotké. Tohle by udělalo dojem v 90.letech, ne dnes, herci se sice snaží, ale mají jen lehce načrtnuté charaktery, takže ani elita jako Andy, Qi Shu, Tony Yang, Zhang Jingchu, Jean Reno to prostě nevytrhnou. Přitom v jednotlivostech je ten film nadpůrměrný, hudba, kamera, některé akční scény jsou pěkně vypiplané do detailu, zejména ty s mechanickým pavoukem, ale je to prostě málo. Nedaří se vyvolat větší napětí a nějaké výrazné zvraty. Škoda, ale umím si představit, že s lepším scénářem a troškou více invence a odvahy v akčních scénách dovede ten samý tým udělat mnohem lepší počin. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jedná se o takovou čínskou "Mission: Impossible", tedy film s velmi podobným vizuálem, navíc se děj částečně také odehrává v České republice, takže Marek Vašut zase dostal práci a dokonce i něco řekl, i když to vypadal na němou roli. Andy Lau ani Jean Reno však nebyli pro role pořádně využiti, což je velká škoda. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná,spíš dobrodružná podívaná,okořeněná Prahou a českýma hercema.Jinak nic ,co by člověku utkvělo v paměti.50ˇ%. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka od které moc nečekáte a ona to ví, takže vám toho dá přesně tolik. Protože to točili Asiati, kteří jsou na technické úrovni mnohem dál než my, tak tam jsou příjemný vychytávky. Točený to bylo i v ČR, takže určitě se budou líbit známá místa i herci a v neposlední řadě klenot mezi auty. Já si u toho příjemně odpočinul, takže spokojenost. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Takova svezi skoro Bondovka po Cinsku... Ceskeho divaka zaujme fakt, ze se natacelo v Praze a na Bouzove a pak rada ceskych hercu v malych rolich. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Škoda Auto se snaží proniknout na čínský trh. A tak se za volantem vystřídá důchodce Jean Reno (kterému viditelně dělá problém každý krok), i zatím vcelku udržovaný Andy Lau. Bohužel vzhledem k věku většiny zúčastněných se nějaká akce nedá moc očekávat, a tak povětšinou sledujeme hezké obrázky, a nic moc příběh, ve kterém se všichni snaží přečůrat druhého, až se jim to v závěru naprosto doslovně podaří. Finále mizerné (Karel Dobrý vyšuměl do ztracena) a nikdo z herců se nijak nesnaží. Fungovi a Qi Shu ten film zaplatil svatební cestu, a asi o nic moc jiného nešlo. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů, ve kterých se Reno i Lau objevili...Zrůdnost ve všech ohledech a zejména té jazykové, kdy se spolu francouzští policisté na francouzské půdě baví anglicky, přestože ten druhý je Čech v podání "Kyslíka"...Tohle nemůže nalákat do Varů, Prahy, hradů a zámků ani poblázněné čínské turisty... ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Asijská superhvězda Andy Lau v jedné scéně s Norbertem Lichým...už je pro to ty tři hvězdy. Jinak vcelku ne moc dobrý, pohodový, dobrodružný film. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než bych očekával soudě dle hodnocení. Ne úplně typický čínský film v tom smyslu, že se celý odehrává v Evropě, a to včetně několika lokací v Česku, a je v něm velké množství evropských herců. Líbil se mi hlavně vizuál. Co lokalita, to nádhera. Ale i akční scény pěkně odsejpaly, že jsem si je užíval i přesto, že akční trháky moc nemusím. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudná a nesmyslná směs všeho možného. Ani hlavní hrdinové nejsou kdo ví jak zajímavé a celkově to působí jen jako slabší odvar Zlodějů od Johna Woo. Nebýt té Prahy a naprosto perfektně použitého Smetany, tak tento film nestojí ani za pozornost. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zábavný a odpočinkový film s několika málo hluchými místy. Děj má grády a nebude-li si všímat nesmyslů zcela jistě se pobavíte. Skvělí herci. Jsou tam tuším dvě hluché pasáže, ale jinak to břink má a je to jak žiletka. Česká účast překvapila. S bravurou natočená věcička, která pobavila. ***A PŮL ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Příjemná, akční, dobrodružná oddychovka, které se dá málo co vyčíst. Sice se u těchto filmů asi už nedá počítat s nějakou extra kreativitou, protože originální nápady už jsou vybrané, ale mělo to svoje příjemné kouzlo, navíc to bylo točené v Česku s českými herci. Celou dobu jsem se opravdu nenudil a fakt si u toho odpočinul. Příběh dobře dopadl a tak to mám rád. 60% ()

TommmyT 

všechny recenze uživatele

Samotný film je průměr. Ale pro našince zpestření filmu je, že se část děje odehrává u nás a jsou tam i nějací naši herci. ()

Nedos. 

všechny recenze uživatele

Asi v polovine filmu se dej zvrtne v totalni frasku. Filmove postavy se chovaji jako idioti, technika popira zalony jakykoliv galaxie a ochranka samozrejme strili jako stromtrooperi. I kdyz mi byl velmi sympaticky zacatek z Grandhotelu Pupp a karlovych varu, pres Jeana ve skode superb a proste Tatry vsude, tak proste ne. Bohuzel muj mozek opet nedokazal vypnout a hlavu mam celou cervenou, jak jsem se placal rukou a rikal tohle proste neni mozny, to nemuzou myslet vazne. ()

Reklama

Reklama