Reklama

Reklama

Jeremiah Terminator LeRoy

  • USA JT LeRoy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

New York Times zverejnil v januári 2006 článok o tom, že mladík, ktorý vzbudil svetovú pozornosť knihami o svojom problematickom dospievaní, bol vlastne vymyslený. J. T. LeRoy je autentický príbeh a generačný literárny hoax, ale aj intímny portrét dvoch žien, ktoré viedli šesť rokov bizarný dvojitý život. Protagonistkami sú takmer 40-ročná autorka a hudobníčka Laura Albert a jej švagriná, vysokoškoláčka Savannah Knoop. Spolu vymysleli a zahrali pred verejnosťou postavu J. T.-ho, ktorá bola uznávaná celebritami, umelcami, fanúšikmi a médiami. Filmové spracovanie knihy Dievča chlapec dievča: Ako som sa stala JT LeRoyom je predovšetkým hereckým koncertom Laury Dern v postave impulzívnej, sympaticky maniackej Laury a Kristen Stewart ako frustrovanej mladej ženy a androgýnnej a neaktívnej pseudoliterárnej celebrity. (Art Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (7)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Můj poslední film v úžasném městě Košice - podle mě nejlepší festivalový město, které jsem kdy zažil a ještě užasnějším festivalu Art film fest. A i tento film jsem dal v doprovodu milých uživatelů, ale i neuživatelů (zdravím Kačku a Marka), BTW Kde si se toulal, pane Hnědý? Tohle je totiž podstatná a přidaná hodnota Košic i arťáku, obyvatelé Košic, nenarazil jsem za celý týden na jedinou zamračenou tvář, na jedinou neochotnou reakci, ale bohužel jsem narazil na svůj poslední film. Musím přiznat, že příběh mě moc nebavil, ale nevím zda to bylo opravdu hodně nudným scénářem, špatným vyprávěním příběhu a nebo mou překoukaností či unávou, přece jen spánkový deficit a každonoční pokec s freďasem do bůhví kolika poznamená i vola. Co ale beru, jsou ženský herecký výkony. Konečně jsem po čase viděl mou superbohyni Diane Kruger, ta ženská je snad víc a víc krásná, jak se objeví na plátně, tak já letím ze sedačky na zem a i herecky opět fantastická, tradičně. Další má oblíbenkyně je Kristen Stewart a i ona potvrdila, že herecky dokáže hrát i hodně zvlášní postavy a Lara Dern jako třetí do party rovněž skvělá, takže už jen kvůli této ženské sestavě nelituju, že jsem film viděl. Tak jo, to je z Arťasu v Košicích vše a nezbývá než říct " Lúbim Vás, Košice a dovi za rok" . ()

SonaLaly 

všechny recenze uživatele

Aby zaujal tento film, tak je dobré poznať skutočný príbeh o J.T. LeRoy:Savannah Knoop a Laure Albert. Mám doma dve knihy od J.T. LeRoy (čiže Laura Albert) a to "Sarah" a "The heart is deceitful about all things". Skutočný príbeh o nich som začala sledovať asi tak 15 rokov dozadu, keď ešte som si myslela, že J.T. LeRoy je mladý talentovaný chlapec v parochni, ktorý má za sebou hrozné detstvo a píše knihy. V roku 2006 sa zistilo, že "on" je vlastne "ona", volá sa Savannah a žiadne knihy nepíše, ale píše ich Laura Albert. Dosť ma to sklamalo a cítila som sa, ako mnohí iní, oklamaná. Tiež je dobré si pozrieť film "The heart is deceitful about all things" od režisérky Asia Argento, aby sa pochopili súvislosti v tomto filme. Diane Kruger hrá tu vlastne nesympatickú a manipulatívnu Asiu Argento, len sa tu volá Eva a je Francúzska. Ináč film je urobený na základe memoárov od Savannah Knoop, takže sledujeme hlavne jej pohľad na tento príbeh. Všetky herečky sú tu skvelé, super zladené, Kristen je dokonalá Savannah, Laura hrá výborne Lauru, Diane je zákerná ako Asia. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Úprimne? Nemyslím si, že toto bolo zrovna hodné sfilmovania. Možno pre pár skalných fanúšikov JT LeRoy to bude úžasné, ale pre bežného nezainteresovaného človeka to je proste len film o alter egu, ktoré zosobnil niekto, kto sa pod spoločenským tlakom až príliš utrhol z reťaze. Nebolo to úplne zlé, ale keď som si čítal ten popis filmu (o niekom ako je JT LeRoy som predtým v živote nepočul), tak som čakal rozhodne niečo zaujímavejšie. Herecké výkony v podaní Kristen a Laury v extravagantných rolách boli jedným z mála pozitív tohto filmu. No a čo sa mi páčilo najviac? Snáď samotná ústredná myšlienka, ktorá sa niesla celým príbehom: Niekedy sú klamstvá pravdivejšie ako pravda... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Je pozoruhodné, když se něco z vaší minulosti, na co jste téměř zapomněli, najednou objeví v rámci něčeho přítomného, co právě prožíváte. O knize Sarah od autora J. T. Le Roy jsem se dozvěděl v roce 2006, když vyšla v Česku, a chtěl jsem si jí tehdy přečíst, ale nějak se mi to nepovedlo, nicméně v podvědomí zůstala. A dnes jsem si v kině tuto knihu a 13 let starou vzpomínku oživil, protože právě o této knize a jejím autorovi pojednává tento velmi zvláštní film, jež sleduje autorku knihy, která ji napsala pod klučičím pseudonymem a potřebuje pro tento pseudonym nějakou reálnou tvář. Film, který asi o něco více dokáže zaujmout lidi, kteří mají k této knize vztah nebo o ní ví trochu více, vyniká z mého pohledu nejen zajímavým dějem, kdy já osobně jsem si užíval celý film a celý příběh, ale vynikal především velmi lehce uvěřitelnými hereckým výkony, kdy obzvlášť Kristen Stewart a Laura Dern exceluje. Jsem rád, že se mi kniha Sarah po 13 letech vrátila do života, a třeba už si jí konečně přečtu, protože anotace mě zaujala už tehdy a stále mi přijde, že je tato kniha hodna mé pozornosti. Takže za mě výrazný film, který má své kvality. [27. Art Film Fest Košice] ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa snaží byť indie a z hľadiska „príbehu JT Leroya“ je to aj trošku tak. K. Stewart na roli JT Leroya bola dobrou voľbou (momentálne mi nenapadá nikto iná). Klasický solídny výkon od L. Dern. D. Kruger so svojou účasťou na tomto projekte ma prekvapila. Samotný „true-based“ film však zaostáva v zachytení lepších a emocionálnejších scén. Zbagatelizovaný záver. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama