Reklama

Reklama

Zasněžené stezky

(festivalový název)
  • Jižní Korea Seolhaeng noongileul geodda (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeong-woo je alkoholik, který byl přijat do korejského křesťanského kláštera na léčení. Díky jeho matce je mu udělena výjimka a může zde strávit zimu, což není v klášteře zvykem. Stává se tak jediným pacientem a tato výjimka mu bohužel přináší samotu, protože nemá v přísném řádu kláštera mnoho podnětů a nedaří se mu ani navázat užší kontakt s jeptiškami. Jedna z nich, s příznačným jménem Marie, se s ním nakonec seznámí a vznikne mezi nimi citový vztah. Marie však není obyčejná dívka, protože má vizionářské sny a vykazuje rysy světice. Do kláštera je následně přijat druhý pacient, podivný lovec zvěře, který místní pravidla porušuje a svádí Jeong-wooa na špatnou cestu. Temný, dramatický a enigmatický snímek je zasazen do neutěšeného prostoru klášterních zdí, zasněžených lesů, ale i městských scenerií. Divákovi je ponechán velký prostor pro vlastní interpretaci děje i vhledu do osobních motivací hrdinů. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Drama o odvykání lze natočit více způsoby. Tento snímek šel cestou subtilního výraziva, vybledlé kamery a mysteriózního scénáře, který se v příhodných chvílích opírá o prolínání halucinací s realitou. Pozoruhodná je také chemie mezi ústředními postavami a jejich herecké výkony obecně. Nelíbilo se mi snad jen, že závěr byl natolik podivný, že jeho interpretace zůstává otevřena veřejnosti. 7/10 [KVIFF 2015] ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Velice dobré herecké výkony, poutavá atmosféra, hravá režie a kvalitní práce s rozložením příběhu dělají z tohoto filmu nevšední zážitek, který si rád minimálně ještě jednou zopakuji. Jeden z těch filmů, kde ke kompletnímu porozumění jedna projekce nestačí. ()

fatal_ 

všechny recenze uživatele

Film, který má daleko více vrstev, než se nejprve zdá. Vizuálně excelentní výlet do hlavy člověka zápolícího se silným alkoholismem i problémy emocionálního rázu. Škoda mírně překomplikovaného závěru. ()

Reklama

Reklama