Reklama

Reklama

Nezvěstná

(seriál)
  • USA Absentia
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 22 h 31 min (Minutáž: 38–55 min)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Agentka FBI Emily Byrneová (Stana Katic) se beze stopy ztratí během stíhání jednoho z nejznámějších sériových vrahů v Bostonu a je prohlášena za mrtvou. O šest let později je napůl mrtvá nalezena v chatrči kdesi v lesích a pouze s matnými vzpomínkami na zločince, který ji unesl a mučil. Když se Emily snaží rozplést záhadu svého únosu, pokusí se také kontaktovat svoji rodinu, která se během její nepřítomnosti přestěhovala. Její manžel a kolega z FBI Nick nyní zápasí s pocitem viny, kterou si dává za to, že přestal Emily hledat, ale také za to, že k ní znovu začíná něco cítit, přestože se znovu oženil. Ve chvíli, kdy se zdá, že Emily obnoví vztahy s Nickem a svým odcizeným synem Flynnem, stane se hlavní podezřelou z řady šokujících vražd. Nick dostane nepředstavitelný úkol: vzít Emily do vazby. Aby dokázala svoji nevinu, je Emily donucena utéct. Ale čím blíž rozluštění případu se ocitá, tím většímu nebezpečí vystavuje sebe samu i svou rodinu. Dokáže Emily utéct stínům minulosti? Dokáže svoji nevinu dřív, než bude pozdě? Dokáže odhalit pravdu o svém únosu? (AXN)

(více)

Recenze (19)

Aky 

všechny recenze uživatele

Trochu mě to rozladilo. Scénář musel dát strašné práce, zvrtat stíhá zvrat, zápletky bez hlubšího ponoru na hranici logiky, pořád se objevují nové postavy, nové motivy..., za chvíli mě to otrávilo. Nicméně slušné řemeslo. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Po třech sériích a bezmála šesti dnech, co jsem vejral na tento kriminální seriál s originální zápletkou jsem konečně dokoukal poslední díl a můžu doporučit všem budoucím divákům, kteří mají rádi napětí, nečekané zvraty a honbu za sériovými vrahy, kteří se tu v těch třech sériích několikrát vyskytli. Mnozí z místních recenzentů psali svůj komentář po první sérii, kde nebyla vysvětlena pointa. Ta byla samozřejmě vysvětlena až v posledním díle poslední série. Někteří to vzdali po třech dílech, tak nechápu proč hodnotí celý seriál, když viděli jen tři díly a nemohli nic pochopit, protože celý seriál je vždy rozkouskován do jednotlivých sériích, tak aby to vše nakonec zapadlo do závěrečné skládačky. Tento seriál, tedy jenom prvních pár dílů první série je přesně o tom, jak se píše v obsahu a pak musíte pozorně sledovat, aby jste pak nepsali takoví nesmysly jako většina zdejších chytrolínů, kteří se na to dívají jen na půl oka. Hlavně píšu o tom, že komentují hlavní hrdinku a její chování po té, co byla šest let vězněna. Kdyby to sledovali pořádně, tak je to tam vysvětlené, proč se tak chovala. Ona celá ta její famílie byla tak trochu podobná rodince, kterou jsme mohli vidět v americkém seriálu Takoví normální Američané akorát, že to nemělo ten politický podtext. Samozřejmě, že to mělo slabší chvíle, ale celkový koncept byl dodržen až k překvapivému konci. Hlavně mě tam moc nebavili ty rodinné vztahy a pár postaviček tam bylo nadbytečných. Ale celkově jsem spokojen a dávám tomu něco přes 70%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Castlova partnerka sa pustila do projektu, ktorý vôbec nedopadol zle. Hlavne pilot je mega upútavkou, škoda len, že ostane asi najlepšou časťou celej série. Mnoho vecí ostane nakoniec len na úrovni vaty, nemožno ale poprieť, že tu máme dosť dramatična a každá časť končí zaujímavo. Odhalenie vraha je pre diváka takmer nemožné a záver prichystá ešte malé prekvapenie. Podľa mňa slušne prevedené a trochu divákmi podcenené. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Opouštím tuhle chatrnou seriálovou bárku po sedmém díle a konec je mi fuk, at´se ta nádhera unesla třeba sama. Bohužel jediná postava, které jsem věřil její roli, byl bostonský detektiv Tommy Gibbs a naopak tou nejodfláklejší byla hlavní hrdinka Emily. Opravdu se nedala přehlédnout snaha její, nebo tvůrců, hlavně at´dobře vypadám. Vždyt´ ta ženská byla od druhého dílu na útěku, věčně drsnej ksicht, spala snad na ulici, nic nejedla, nic nepila, hlavu schovanou pod špinavou kapucí a když jí sundala, tak měla vlasy vyfoukaný, načesaný a tvářičku namalovanou. Škoda, tohle se teda nevychytalo a rovněž amatérský, slaboduchý přestřelky seriál hodně srazily. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Seriál, ve kterém je špatně snad všechno a proto mě udivuje zdejší vysoké hodnocení, kvůli kterému jsem se na něj začala dívat. Už první minuty prvního dílu na mě působily jako laciné béčko až céčko. Žádná z postav mě nijak nenadchla (kromě toho policajta Tommyho Gibbse, který trochu připomíná detectiva McConagheyho z True Detective). Hlavní hrdinka je nevýrazná, nesympatická a rozhodně se nechová jako někdo, kdo byl 6 let vězněn nějakým záhadným vrahem a příběh ani nemůžeme sledovat jejíma očima, protože neustále divákovi (chápej manželovi agentovi FBI) něco zatajuje a řeší věci na vlastní pěst, ale my jako diváci o tom nevíme, to se dozvíme, až to scénáristické berličky budou někdy později v ději potřebovat. Pak tedy nevím, kdo má být hlavní postava tohoto seriálu, protože ani ten její manžel to jaksi není. Ten se zas k ní nechová jako k manželce, kterou mu někdo před 6 lety unesl a on ji pohřbil v prázdném hrobě a znovu se oženil. Mezi herci nefunguje žádná chemie, jak mezi manželi, tak mezi kolegy nebo rodinou. Všichni hrají naučenou básničku a tím to pro ně hasne. S každým dílem přichází další a další nečekaná zápletka a jak už tady někdo napsal, asi po 3 díle už mě fakt nezajímá, jestli se unesla sama nebo co se vlastně stalo, protože je to jen slátanina. ()

LondonGirl 

všechny recenze uživatele

Hoci som na Stanu Katic zvyknutá trochu inak (Vtierka Castle), rozhodne nesklamala. Je pravda, že som si musela zvykať na atmosféru tohto seriálu, ale do posledného momentu som nevedela, ako to celé je. Obviňovala som raz jednu postavu, potom druhú, tretiu... Nehovorím, že je to topka, ale podĺa mňa viac ako fajn. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

O ničem. Těch 45 min u toho nevydržíte. Přetáčela jsem jen k akčním scénám. Což byl tak leda sex manželů co se neviděli 6 let. Naprosto bez nápadu. Jsem u pátého dílu a možná nedám ani zbytek celé řady. I vyklízení kočičího záchodku je hloubavější. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na nový seriál se Stanou Katic jsem byl zvědav. Podle popisku to vypadalo fajn, ale provedení mě vůbec nezaujalo. Scénář je docela tragédie, zbytečně vše překombinované. Postavy nijak nezaujmou a ani ta Stana se moc nepředvede. Škoda. 60% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po hodně dlouhé době dílo z produkce za Velkou louží které mě upoutalo scénářem,kamerou (na tu jsem extra háklivá) režií a i výběrem herců.Všichni jmenovaní se drželi při zemi a vytvořili příběh bez holyvúdského klasického klišé.Pokud jsem zachytila dobře v titulcích, film produkovala Stana Katic.Takže asi měla i své nároky na kvalitu.Pokud se něco u mě postará o extra zážitek poznám podle toho že mě mrzí že už jdou závěrečné titulky.A tady mě to mrzelo fest...Možná to bylo tím,že v rolích byli poměrně neznámí herci kteří se museli extra snažit bez hvězdných manýrů.Kteréžto hvězdy jsou si vědomy,že oni jsou lákadlo na film a tudíž se prachy posypou. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Ten případ, kdy, ještě k tomu, když zrovna jíte, vidíte víc, než byste chtěli. Do toho události, jež ignorují zákonitosti fungování lidského těla a psychiky, a není moc o co stát. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Malo to svoje muchy, ale páčila sa mi tá hustá atmosféra a nepredvídateľné finále. Stana Katic mi do úlohy Emily sadla, naopak manžel a agent v jednej osobe Nick a jeho ako počasie sa meniace city a názory, ma iritovali. Salámistický detektív Tommy super, ostatné postavy tiež fajn. Slušné 4 **** ()

prochyn 

všechny recenze uživatele

Seriál má možná nějaké mouchy, ale jedno se musí uznat. Nevěděl jsem po prvních deseti minutách kdo je hlavní padouch. Napínavé až do konce. ()

Teron 

všechny recenze uživatele

V první řadě naprosto rutinní krimithriller se všemi očekávanými zvraty, nástroji, objevy a postupy i postavami. Nebýt Stany Katic, pravděpodobně by tahle jednorázovka totálně zapadla. Už někde od poloviny jsem to proklikával a bylo mi naprosto jedno, kdo má co na triku a kdo je s kým jak propojený, protože ve finále šlo označit prakticky kohokoli a stačilo jen natočit pár flashbacků. Plusem budiž opravdu dobrá hudba, ten motiv se fakt dostane pod kůži, ale je to z celé série asi to jediné. ()

chozze008 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět další serál se slušným potenciálem, kde psychologie postav není prostě dopracovaná (chtělo by to F.S.Fitzgeralda). Hlavní postavna po tom co prožila, je na koni dříve než bys řekl švec, žádné trauma (až na občasné reminiscence ale to jak se zdá jí nijak neovlivňuje.) A kde je můj oblíbný troll verbal? že by seriál neviděl? díky bohu, apoň jsme ušetření jeho zvratků. Ale jinak takhle odmyslete si to trauma a vemte to jako honbu za pomstou a když nebudete náročný budete se bavit jsem u 8 dilu ZTRATA CASU, NEPOUSTET rozhodne neholdam pokracovat v dalsich sezonach ()

Unrealik 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl první sérii, byla celkem fajn. Kvůli ní nechávám tři hvězdičky. Z druhé série jsem viděl prvních pět dílů. Další vidět nepotřebuji, osudy postav jsou mi fuk. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem zkusila před pár lety, po prvním dílu jsem to vzdala, nějak mi nesedli herci. Teď jsem mu dala novou šanci. Dokoukala jsem do poloviny pátého dílu a nemohu jinak, než se s ním rozloučit i podruhé. Tady druhá šance nezafungovala. Zápletka je sice zajímavá, ale celé mi to přijde tak nějak divně hrané. Jak kdyby mezi herci nefungovala chemie a každý si hrál na svém vlastním písečku. A ta chemie nefunguje ani mým směrem. Je mi úplně jedno jestli je Emily oběť nebo pachatel nebo co či kdo za tím vším stojí. Celé mi to přijde takové chladné a chaotické. Už víc času s tímto seriálem fakt trávit nechci. ()

BruceTichac 

všechny recenze uživatele

První dva díly ještě šly, pak už těch agentů FBI a superschopností hlavní hrdinky bylo moc. Průměrný seriál, který splyne s dalšími při odpoledni na TV Prima. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Až možná překombinovaný děj mě udržoval až do konce v napětí,aniž bych tušil pointu.A to se počítá.Co mi přišlo otravné byly násilně vložené silné emoce a některé nelogičnosti v postranním ději.Asi by vlastní ženu nevyšetřoval sám manžel,to asi ani u nás,a všudypřítomné televizní štáby,které snad byly napřed i před policií. ()

Reklama

Reklama