Reklama

Reklama

Komu se dobře daří

(festivalový název)
  • Švýcarsko Dene wos guet geit (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Alice pracuje v call centru v Curychu. Prodává smlouvy na mobily, zdravotní pojištění a poskytuje bankám zákaznické poradenství. Při tom se brzy naučí, jak si získat staré lidi. Využije svých kontaktů a zkušeností z každodenní práce, telefonuje neznámým osamělým lidem a předstírá, že je jejich vnučka, která se ocitla ve finanční nouzi. S úspěchem zneužívá ochoty starých žen a touto peněžní pomocí v nich vyvolává pocit zdánlivé rodinné sounáležitosti. Dva detektivové v civilu jí jsou  ale už na stopě… (Das Filmfest)

(více)

Recenze (4)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Škoda, že autoři celý námět pojali dost dokumentárně. Působí to totiž na film jako bramborový salát na deset piv v žaludku každého z nás, který se s tím již dříve setkal. A navíc je to sakra velká nuda… ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Asi až moc velké překvapení, protože díky popisu filmu jsem očekával něco hodně jiného. Režisér zvolil ve všech ohledech doslova minimalistické formu. Místo hudby zní v celém filmu jako kulisa rušná křížovatka, statické záběry kamery na betonové zdi, doplněné drobnou postavou zabíranou od pasu nahoru. Strohé dialogy, kdy nejčastěji jedna postava druhé diktují nekonečné řady čísel a jediné napětí pramenící z toho, že čekáte, kdy se něco začne dít. Dej prozrazený v popisu filmu je úplný a tvoří jen dokumentární kulisu bez jakékoliv dramatické složky. Kdybych šel na dokumentární film, asi bych hodnotil lépe, ale takhle to bylo pro mě trošku moc velké překvapení, hlavně díky nevhodné presentace. Jako alegorie současné populace se skloněnou hlavou a mobilem v ruce by to fungovalo lépe. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že mi mohlo uniknout pár narážek na skryté filmy, jenž bohužel neznám, ale jinak jsem očekával mnoho a nedostal skoro nic. Film je plný čísel, technologických trendů doby (chytré telefony, řešení vše přes net apod.), ale ničeho jiného. Autoři skvěle trefují problematiku současnosti - zneužívání opuštěných seniorů, za to si také vysloužili moje dvě hvězdy. Dále jsem si však z filmu více neodnesl. Z lákavého popisu jsem nedostal vůbec žádný děj, monotonní linka postrádající jakékoliv napětí. Filmu zcela chybí charakter, osobnost o kterou by se mohl opřít. Mám pocit, že jsem se díval jen na sled vedlejších nevýrazných rolí. ()

Reklama

Reklama