Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (251)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $48,795,601Tržby Celosvetovo $88,426,082Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Amy Schumer je proste strašná, odvalená, skoro druhá Melissa McCarthy, môže robiť čo chce, trapošiť ako len chce ale len málo čo je skutočne zábavné a najlepšie keď sa na záver snaží vypustiť z úst nejaké tie múdrosti o "vnútornej" kráse žien. /25%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně girly film, ale nebylo to špatné. Amy Schumer moc nemusím,ale její vize, že je krásná se mi líbila, protože to sebevědomí, které z ničeho nic dostala dodalo filmu šťávu a vznikly z toho hodně zajímavé situace, při kterých se dá hezky zasmát a Emily Ratajkowski vidím vždy rád. Škoda, že druhá polovina je už vážnější, ale scéna s tancem je highlight. Na jedno podívání to jde. 60% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká další perverzní a sprostou roli v podání Amy Schumer, tak bude zřejmě lehce zklamaný. Nápad s viděním sebe sama úplně jinak a následným příchodem sebevědomí však přináší několik povedeným scén. Konfrontace s Ratajkowski je top a navíc i k zamyšlení. Kdyby to ještě pár lidí na sociálních sítích přimělo vytáhnout hlavu z vlastní prdele, měl by film i přidanou hodnotu, ale to už bych chtěl moc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Horší kombinace než sebevědomí a nesoudnost je už jenom sebevědomí a tupost.. Klasický vzorec změny těla, popř. stavu mysli, kdy se po návratu do normálu prožitá zkušenost odrazí do charakteru postavy (většinou, že nejlepší je být sám sebou). Po stránce humoru slabé. Často se stávalo, že na cestě k pointě vtipu padlo hodně slov a ona pak ani nepřišla. Alespoň, že se Amy Schumer držela při zdi svého kanálu.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je lepší být plnějších tvarů, ale nohama na zemi, nebo ideálem z časopisů a sociálních sítí s hlavou někde v oblacích? Nebo je to vlastně úplně jedno? U Amy Schumer jde spíš než o kila o nízké sebevědomí. Stačí velké přání (po sledování Velkého Toma Hankse v televizi) a pád na hlavu. Námět, kterak všichni ostatní žádnou změnu u hlavní hrdinky nepozorují, je docela fajn. Jenže zbytek dře. Ano, ona se začne prodávat (získá práci snů) a nebojí se ani opačného pohlaví (dosud byla single), jenže pochopitelně začne ztrácet vlastní osobnost, což se nejbližšímu okolí nelíbí. Smyslem má být, že na konci přijme samu sebe bez ohledu na fyzické nedostatky. Protože je chytrá a zábavná. Jenže výsledek chytrý ani zábavný není. A vlastně je zoufale falešný aneb pokud vypadáš zhruba jako Amy, která rozhodně není ošklivá, tak se raději zavři někde ve sklepě. Na mnohými zmiňovanou Bridget Jones to rozhodně nemá, protože ta byla mnohem autentičtější. Zatímco Schumer hraje velmi slušně (ač na humor scénáristé zapomněli), obsazení Michelle Williams jsem nějak nepochopil. Ve výsledku mdlý průměr a trochu střelba do vlastních řad. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jako jo, dalo se to. Příjemná "fantasy" vložka, která to pro mě udělala výrazně zajímavější. Jinak je to spíše ženská záležitost. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá miestami dokáže pobaviť. Ale fungovalo to len v momentoch, ktoré súviseli s nehodou hlavnej predstaviteľky a jej následne získaným "zdravým sebavedomím". Vtip, ktorý tu fungoval na báze trápnosti a trápnych momentov. Avšak to ostatné mi prišlo len ako taká nudná omáčka, pričom koniec už úplne stratil to svoje humorné čaro zo začiatku. Slabší priemer. 55/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, jestli se mi to líbilo nebo ne. Děj je extrémně nepravděpodobný (už vidím, jak si v dnešní Americe posedlé honbou za politickou, genderovou a nevím jakou ještě korektností někdo dovolí někoho tak otevřeně urážet, jako to dělají všechny postavy v úvodu filmu Renee - to, jak se k ní chovají jen kvůli jejímu vzhledu, je skutečně zarážející; další problém navíc vidím v tom, že Amy Schumer ani zdaleka není tak tlustá a hnusná, jak se film snaží namluvit - ve skutečnosti má podle mě zcela normální obličej, a při dobrém makeupu je docela hezká, a pokud jde o její váhu, má maximálně pár kilo navíc, v čemž fakt nevidím nějaký problém, nota bene v kontextu Ameriky coby národa stiženého těžkou epidemií obezity; krajně nepravděpodobné mi přijde i to, aby holka z ulice přišla na něco, co miliardovému kosmetickému průmyslu uniklo, a aby tak snadno mohla mluvit do strategických věcí, nebo se nedejbože tak jednoduše dostala na zásadní prezentaci, kterou navíc odprezentuje místo ředitelky společenosti!) a předvídatelný - už po pár minutách je v podstatě jasné, jak to celé skončí. Měl jsem problém i s celkovým vyzněním filmu - Renee v té prezentaci nostalgicky vzpomíná na dětství, kdy nikdo vzhled neřešil, a volá po tom, abychom tak žili i v dospělosti, a pak vzápětí vítězoslavně oznámí, že jejich kosmetická řada je pro všechny ženy, což implikuje sdělení, aby ji všichni kupovali - od kritiky povrchnosti se tak plynule přejde k oslavě konzumu a podpoře kosmetického průmyslu, který je na byznysu s nevyrovnaným ženským seběvědomím postavený. A pokud jde o humor, zas taková řachanda to podle mě taky není, většinu záměrných vtipů jsem nijak vtipnou neshledal, a některé mi i přišly nechutné (nemluvě o tom, že spousta narážek odkazuje na americké reálie, kde se český divák podle mě vůbec nechytá - myslím, to je i důvodem, proč měl tvůrce amatérských titulků takovou potřebu neustále něco divákům dovysvětlovat (osobně jsem na toto u filmových titulků extrémně alergický, protože mám pocit, že překladatel absolutně není povinen cokoli vysvětlovat - má jen přeložit, a kdo repliku nepochopí, je to jeho problém). V tomto ohledu mi to občas připomínalo starší snímek Amy Schumer Vykolejená, který má s tímto mnoho společného. Kdo má její humor rád - pokud někdo takový u nás vůbec existuje - v době psaní mého komentáře zde měla Amy Schumer pouhých 21 fanoušků - ten by si u toho filmu měl přijít na své. Na mě ale příliš dobrý dojem neudělal, a to především kvůli scénáři, který si něco bere na paškál, a přitom to ve skutečnosti jen přiživuje. Mimochodem Naomi Campbell ve filmu je úchvatná - nevěřil bych, že už jí je 48 let! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si divák vybaví téma důležitosti atraktivního zevnějšku z mužského pohledu, jaký svého času v chytré a nedoceněné komedii Těžce zamilován prezentoval Jack Black, je jednomu docela smutno, že Amy Schumer na to nedokázala navázat. A to nejen komediálně. Film je dost mimo v mnohém. Neatraktivní a muži neobletovaná žena, co má okruh jen svých věrných a stejně neatraktivních kamarádek, se jednoho dne bací do hlavy a poté se vidí jako krasavice. A co jako? Diváka akorát tak čekají téměř dvě malátné hodiny natahované nudy, neb scénář a režie nemá nic, čím by tento časový úsek zaplnily. A nic zajímavého nepřinese ani nenápaditý závěr. Amy je naprosto otravný tlustokožec, která pocuchá normálnímu divákovi nervovou soustavu, kupodivu se ničím vtipným ani neblýskne. Celý děj je postaven na tom, že její okolí jí neřekne/nenaznačí, že není tou výstavní modelkou, kterou vidí v zrcadle. Apropó, v zrcadle vidíme pořád odraz Amy, nikoliv nějakou sexbombu, takže ani do tak obyčejného triku film neinvestoval. Není zde žádná zapamatovatelná scéna, a co hůř - není zde jediná vtipná scéna. Fakt, komedie úplně bez vtipu. Puritány potěší, že film není sprostý a je naprosto zdrženlivý fekálního humoru. Hrdince nikdo neklade žádné úklady, Michelle Williams, která zde zapracovala na atraktivitě svého zevnějšku a v podobném triviálním filmu bych ji určitě nehledal, je zde dokonce za hodnou šéfovou. Naprostá hovadina ve všech směrech. Postrach erekcí na sociálních sítích jménem Emily Ratajkowski je zde též k vidění. 3/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Šla jsem na to hlavně proto, že se mi líbil námět a byla jsem zvědavá, co z toho udělali. Koneckonců filmů o vnitřní hodnotě a síle sebedůvěry (oproti pouze povrchní kráse) není nikdy dost. Brzo po začátku jsem však pochopila, že to není v tomhle ohledu moc šťastně postaveno. Zpracovat tohle téma jinak, mohl to být daleko silnější film a to i včetně toho, že by zůstal komedií. Kámen úrazu je hlavně to, že hlavní postava svým způsobem ztělesňuje myšlenku, že vnější krása je to důležité, a podle toho se taky skoro celý průběh filmu chová. Jakmile sama sebe začne vnímat jako "krásnou", okamžitě se její chování obrátí k domýšlivosti, místy až arogantnosti, a celou dobu je tak extrémně zahleděná do sebe, že je to až nesympatické a otravné. A pokud je vám hlavní postava nesympatická, film jako celek tím značně klesne. Cílem nejspíš bylo těžit z komediálnosti rozporu mezi jejím vychloubačným postojem ("Ano, vím že s tímhle božským tělem bych mohla dělat modelku") a nevěřícnými reakcemi okolí, jenže pokud měl film zároveň za cíl vyzdvihnout myšlenku, že krása vychází zevnitř a sebedůvěra dokáže divy, tak to tímhle dost zabil. Na konci sice hlavní postava samozřejmě prozří, ale už to pro mě jako pro diváka nespravilo ten špatný dojem, který po většinu filmu dělala. A co víc, její uvědomění, že to nebyla krása ale sebedůvěra, která ji dovedla, kde je, bylo tak slabé, že to okamžitě vyšumělo a divák to skoro ani nestačil postřehnout. Celkově mě mrzí, že se tady zdravé sebevědomí zaměnilo za namyšlenost a skoro se i dá říct nedostatek soudnosti. Je to škoda. Každopádně, na jednorázové podívání to nakonec ušlo. A i když Amy Schumer si mě tentokrát rozhodně nezískala, Michelle Williams se mi naopak ve vedlejší roli moc líbila. Je to pro ni docela netypická role, ale tím spíš mě překvapila a zároveň i pobavila. ~(3,2)~ ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Komedie pro ženy, která ženám podsouvá, že nejsou krásné nebo žádoucí jen proto, že nevypadají jako supermodelky na obálkách pánských magazínů. Místo toho, aby snímek bojoval proti institucionalizovanému ideálu krásy a předával divačkám sdělení, že na povrchním vzhledu až tolik nezáleží, tak jim říká pravý opak. Nejprve jim vsune myšlenku, že by se měly cítit špatně, pokud vypadají alespoň trochu podobně jako hlavní hrdinka (přičemž ale Amy Schumer rozhodně není nějaká ošklivka), a pak je zahrne situacemi, v nichž je opakovaně prezentováno, že každá žena, která nevypadá jako modelka z reklamy, je tlustá a ošklivá. Vrcholem je závěr, v němž hlavní hrdinka sice má motivační proslov před spoustou jiných žen o tom, že všechny ženy jsou krásné takové, jaké jsou, ale má ho jen kvůli tomu, aby tím udělala reklamu nové sérii cenově dostupné kosmetiky. Ani to na komedii není moc vtipné - bodejť by ne, když veškerý děj je založen na jednom jediném vtipu. Delší recenze ZDE. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jo, je to ve svý podstatě blbý, neoriginální a nezáživný. Jo, člověk nepotřebuje dvě hodiny na sdělení, že nezáleží pouze na vnější kráse a že záleží na sebevědomí. Ale asi jsem byl v dobrém rozpoložení, protože mne I Feel Pretty nepohoršoval tak, jako (v podstatě) všechny ostatní zde... 60% ()

Reklama

Reklama