Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (251)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. A to jsem Amy ve Vykolejené hltal, jak vychlazenou dvanáctku. Tady mi přišlo, že až moc tlačí na pilu a nebo se mi už prostě a jednoduše herecky okoukala. Párkrát jsem se zasmál, párkrát ocenil fakt, že ukáže svoje vnady, které jí povyrostly až moc, což taky každá ženská nedokáže a jinak si odnáším pocit jen dost průměrné komedie, kterou tu a tam vyšperkovala Michelle Williams s tím otravným, pisklavým hlasem. U ní proti Venomovi, kde byla totálně prkenná velmi vítaná změna. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"I Feel Pretty" je podľa mňa jeden veľmi príjemný, milý a aj celkom vtipný film. Je to tak. Ja som si tento film užil. Myslím si, že má v prvom rade veľmi dobré posolstvo. Všetci sme tak pekní ako sa vnútri cítime. A keď je nám jedno čo si myslia ostatní a nenecháme sa rečami zlomiť, môžeme byť šťastnejší, než sme kedykoľvek boli. Stačí len vnútorne mať pocit, že sme schopní, silní a úžasní. A ak tak budeme pôsobí navonok, tak to budú tak vnímať aj všetci ostatní. To je podľa mňa veľmi dobrá myšlienka, ktorá skutočne funguje a dobre tento film posúva. Amy Schumer ako hlavná hrdinka je podľa mňa v tomto filme veľmi dobrá. Je vtipná, je zlatá a má dobré hlášky a momentky. Dobre sa na ňu pozerá a človeka tento film miestami skutočne poteší a začína to jej šťastie prechádzať aj na divákov. Alebo teda minimálne na mňa. Áno, je to predvídateľné, je to staré a videli sme to, a nevyhneme sa ani typickým americkým klišé, ale nejako mi nevadia. Keby to bolo podané zložitejšie, myslím si, že by ten film nemohol až tak dobre fungovať. Takže v mojich očiach je tá jednoduchosť príbehu okey. Myslím si, že kde to trošku stráca je záverečná časť, keď musíme prejsť tou časťou, kedy sa mágia stratí a Renee zrazu má pocit, že stratila niečo, čo ju robilo výnimočnou, aj keď je to všetko len v jej hlave a v skutočnosti sa nič nezmenilo. Čo sa mi ale páči je fakt, že po celý čas neuvidíme ako sa Amy Schumer vlastne v realite vidí. Je podľa seba len nádherná. A nepotrebujeme to vidieť. Takže to je podľa mňa skvelá voľba. Celkovo sú tu fóry, ktoré nefungujú, sú tu momentky, ktoré sú trošku otázne pre mňa, ale ako celok podľa mňa film funguje. Je dostatočne milý, dostatočne vtipný a dobre spracovaný na to, aby som povedal, že som rád, že som ho videl. Hodnotenie: B ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý v lete poteší, ale nečakajte zase nejakú extra osviežujúcu zábavu ... je to milé, miestami vtipné, Amy niekedy tiež pobaví, romantiky akurát, nájdu sa tu aj trápnejšie miesta, no a jasné, že aj nejaké to posolstvo .. a nielen pre ženy. Zbohom. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film měl ambici stát se odpovědí na otázky moderního tlaku na krásu tlačenou společností skrze všechny možné kanály a komunikační sítě. Ale nestal. Stala se z toho taková trochu fraška s dost předvídatelným dějem, což mu nevytýkám, jak jinak to natočit, ale místy to s tou "estetikou" přehnali a člověku bylo trochu víc na nic, než jak bylo plánováno. Inspirace se minula účinkem. Film zakončen klasickou muricou. Ale jo, zasmál jsem se místy. :) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Druhořadá komedie pro ženy. Zmatečný chaos protichůdných myšlenek.Hrdinka od první do poslední minuty působí jako husička neschopná sebeironie. Klíčový přerod vypaseného káčátka v domnělou labuť se nemůže čekat dobrou půlhodinu, vyplněnou navíc tuctovými trampotami. Hrdinka marně shání oblečení ve své velikosti; cvičební úbor jí praskne – ano, právě tam; se stejně nudnými kamarádkami se fotí pro seznamku.svém omylu je hrdinka až protivně nadutá, což se sklonem k sebelítosti vytváří děsivou kombinaci. Občas se smích dostaví, počínaje slovními obraty typu „Volám, abych ti řekla, že mě zveš na rande“ a konče situační taneční kreací na barové soutěži krásy v plavkách, třebaže nad veselím převládá údiv, že hosté takovému zjevení tleskají, místo aby v panice prchali. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nenáročnou komedii, plnou slovního i vizuálního humoru. Bohužel v necelých dvou hodinách není ani jediná vyloženě vtipná scéna nebo jakýkoliv jiný druh humoru a Amy Schumer není dostatečně charismatická, aby film utáhla. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kedy tej prasnici hnusnej konečne vysvetlia, že nie, vyzerať jak hrošica nie je sexy! Vlna fašistického liberalizmu už tak pokročila, že si môže každý povedať, čo len chce, ale len do istej miery. Poviete cigánovi, že je cigán, ste rasista. Poviete tlusťochovi, že je mastnoprd, už vás prenasledujú, pretože pravdu do očí nesmiete povedať. A pritom vedci už dávno dokázali, že hmotnosť je len rozdiel medzi príjmom a výdajom. Takže keď sa milé dámy budete napchávať chipsami pri televíznej sračke ako napríklad Farma, jasné, že nebudete mať nohy jak plameniak, ale jak slon africký. Je to každého voľba, ale NIČ na tom sexy nie je! Cíťte sa dobre ale nepchajte nám tie megatlusté prdele do telky. Našich moravianskych venuší sme sa zbavili už v praveku a radi budeme, keď ich živé podobizne ostanú navždy už len na britských ostrovoch. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Postaviť takmer dvojhodinový film na jednej zápletke je odvážny krok aj na komédiu. Síce je to komédia s vážnejším presahom a záver mal slušné posolstvo, to však bolo skazené propagáciou výrobku... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hrdinka se domnívá, že je krásná, a tím pádem konečně šťastná, aby v závěru vyzdvihla, jak důležité je přijímat se takoví, jací jsme a to, když zrovna dojímavě mluví ke snobskému publiku při oslavě nové kosmetické řady …. No, nazdar._____ Poselství o tom, jak jsme všichni úžasní a krásní, ať už máme jakékoliv tvary, je zasazené do světa módní branže, kterou ale film ani náznakem nezobrazuje ironicky. Takže snímek vyzdvihuje ojedinělost a sebevědomí prostřednictvím stádnosti a povrchnosti. Byl by to zábavný protiklad, kdyby s tím film nějak pracoval. Bohužel se zdá, že to myslí naprosto vážně a tahle schizofrenie mu ani nedochází. _____ Scénář se nevyhnul předpubertálnímu humoru ve formě vyměšování a zvracení, naštěstí je ale ukazuje jen v náznaku a v dialozích. ____ Přes tyhle výhrady dávám průměr, protože jsem se neskutečně bavila při Amynu sexy tanci v baru, a to ne proto, že by mi připadal směšný, ale protože byl legrační a skutečně sexy zároveň. Navíc mě potěšila její volba přítele, protože to nebyl žádný manekýn, ale sympaťák od vedle. A ten nápad taky nebyl k zahození, kdyby ho při rozepisování nezahodili sami scenáristi. SHRNUTÍ: Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Řek bych, že hodně záleží, jak na vás působí paní Šumerová. Z mýho pohledu nehraje roli nějak zásadně ta nadváha, ale působí na mne nepěkně tak nějak celkově. Výraz, gesta, mluvení... Pak je těžký na to dobrovolně koukat. Druhá věc je, že je tu málo vtipů a i to málo není moc dobře zahraný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takhle si myslím, že měla vypadat Bridget Jones. Máme zde boubelku, která má podobné problémy se sebepřijetím, ale nechová sena rozdíl od Bridget jako debil, jenom jí chybí zdravé (nikoliv zbytečně přehnané) sebevědomí. A o tom to celé je. Samotná zápletka s tím, jak se praští do hlavy, sice trochu recykluje jiné nápady, ale zde zůstává v realistické rovině, což je filmu jen k dobru, a scénář naprosto přesně jede tak, jak má. Jen některé pasáže jsou zbytečně zdlouhavé a natahované, zvláště ta, než pochopí, že to celou dobu byla ona. Během toho projevu na její pochopení a poznání je pak moc málo času, ačkoliv ano, nakonec kvůli tomu její projev k publiku vyzní velmi efektivně. Ale osobně bych víc ocenil, kdyby si věci uvědomila už v té restauraci, kde má sraz se svým klukem, byl by čas na účinnější a podrobnější přerod její postavy a jejího uvědomění si věci. Jinak poselstvím filmu je buďte sami sebou, kašlete na to, co o vás říkají ostatní, a mějte zdravou sebedůvěru sami v sebe. Což je hodně pozitivní. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Rovina společenské kritiky je něco, co v tomhle filmu nefunguje, přestože to něj má být opřené. Ovšem Amy Schumer je tu vlastně celkem fajn. Rozhodně lepší než její laciné a vulgární stand-upy (Leather Special, Growing) a vlastně i lepší než Trainwreck taktéž opřená o oplzlosti. Takhle to vlastně funguje jako obstojná americká komedie držící se na průměru. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem se před tímto filmem podíval na další českou "komedii", ale Amy Schumer mě 3/4 filmu skvěle bavila (u jejího tance na bikini contestu jsem si málem natrhl bránici a ukáplo mi i pár slz) a dlouho to vypadalo na plnou palbu, pak ale přišel příšerný závěr s brutální propagandou a nadšeným potleskem davů a má dlouhodobá alergie na takovéto záležitosti snímek připravila o hvězdičku a druhá ji málem následovala. Je fakt škoda, že se Američanům musí každá myšlenka naservírovat až pod nos, a aby ji nepropásli, musí být doprovázena vyjící sirénou a ohňostrojem. Dokud nedošlo na tyto hrůzy, parádně jsem si film užíval. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Jsem božská je primitivní oddychová blbůstka (dokonce i mnohokrát balancující na hranici s*ačky), kterou jsem si však díky charisma Amy Schumer svým způsobem užil. Oceňuji i občasný nadhled (až sebeparodii) a vlastně i závěrečné poselství (ačkoli to se "povedlo" předat typicky americky). Škoda, že snímek alespoň neměl trochu soudnosti co se týče stopáže a v závěru tak sklouzl ke zbytečnému žánrovému klišé. Pointa by byla přitom dostatečně chytrá a fungující i bez natahování. Souhlasím, že námět měl celkově potenciál rozhodně větší, ale myslím, že ani tahle jednohubka nebyla úplně marná. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Síce nieje božská, ale vo svojej podstate náramne sexy. Nechcem znieť, ako nejaký pokrytec, ktorý sa prispôsobí na pár minút len preto, lebo si to situácia vyžaduje, ale mať pri sebe tak skvelú ( aj keď len podľa scenára vymyslenú ) babu, tak sa rovno žením. Viem, že každý hľadá tú svoju modelku ( modela ), ale Amy akosi dokázala, že sa to dá aj vo väčšej konfekcii, ako je erotický štandard. Ok! ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto spokojená. Hodně jsem od tohoto filmu očekávala. A dostala jsem vrchovatě vše, co jsem chtěla. Bezvadná komedie pro nás ženy, které nemají takové sebevědomí, jaké by chtěly mít. Opravdu jsem se zasmála. ()

Reklama

Reklama