Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (251)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Variace na film "Velký", kde se téma stáří vyměnilo za sebevědomí. Je to zajímavý nápad, ale nebylo to tak vtipné, jak jsem čekal. Slabší průměr. 50% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Komedie jako Jsem božská mají jednu výhodu, diváka ve většině případů nemohou zklamat. Když už si někdo něco podobného pustí, přesně ví, o čem to bude a jak to skončí. Na druhou stranu, až na pár výjimek, ani nepřekvapí a nepřináší nic, co už by nebylo použité. I Feel Pretty je typickou romantickou komedií, která zapadá do průměrnosti a používá 100x viděné téma (v tomto případě až moc kopírované Ďábel nosí Pradu, ale kvalitou se nijak nepřibližující). Přesto, co jsem čekal, to jsem i dostal a tudíž dvě hvězdy jsou zcela zasloužené. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Já musím říct, že jsem byla velice příjemně překvapená. Od filmu jsem toho moc neočekávala, respektive čekala jsem nějaké nechuťárný, které se objevily v předchozích filmech s Amy Schumer, ale tohle byla docela příjemná podívaná, hlavně teda cílená pro dámy, které se nenarodily s postavou a obličejem topmodelky (a buďme upřímní, taková je naprostá většina z nás). Renee je jednou z nás a až díky oné osudné nehodě (nebo to spíše bylo tím přáním) se začne cítit skvěle. Líbí se mi, že film poukazuje na tolik omílanou myšlenku, že nejdůležitější je, jaký má člověk pocit hlavně sám ze sebe a všechno ostatní se odvíjí právě od tohoto pocitu. Osobně si myslím, že je to pravda, na druhou stranu se to snadno řekne a těžce udělá. Docela se mi i líbilo, že do děje zakomponovali i to, že jak si Renee myslela, že je dokonalá, tak i pořádně zpyšněla a právě v ten okamžik jí byl její "dar" odebrán. "Božská" rozhodně není žádná bomba, spíše jde o průměrný film, který bude za pár let (možná i za rok) zapomenut, ale dle mého názoru se jedná o doposud nejlepší film Amy Schumer a ráda bych ji do budoucna viděla právě v komediích nebo klidně i vážnějších filmech, které nesou nějakou zprávu nebo jsou aspoň rozumně a delikátněji natočené. PS: Hodně potěšila i přítomnost Michelle Williams, které její role (byť rozhodně nebyla její nejlepší) skvěle sedla! ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná komedie o sebevědomí. Párkrát se zasmějete, ale přišlo mi to víc trapné než vtipné. Bridget Jones je mnohem zábavnější. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Námětem jde o běžnou a oblíbenou záležitost, mějte se rádi takoví jací jste, bla bla bla... Z bahna nezajímavosti to povyšuje nedostatek soudnosti Amy Schumerové, která to má na háku a je ve všech situacích skvěle autentická - nebo jsem jí to tentokrát pěkně sežral... Michelle Williamsová mi připomínala Míšu Jacksona, když byl chudák "ve formě". Záměr? V každém případě ready na tečku :-) 60% ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Jejímu humoru opravdu nerozumím a nechápu, proč jí někdo dává prostor dokonce i na vlastní show. Taková svéráznější Lena Dunham. A tu rovněž nesnáším. Nuda. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Keporkak Amy Schumacher, se jako její nejlepší kamarád megalodon na souši Melissa McCarthy, opět bezpohlavě vrací k něčemu co by se dalo nazvat jiným druhem mučení, počkej, jak tomu říkali na kabelovce? Jo, humoru! A opět to bude o tom, jak si máme sami sebe vážit (tak já bych radši Schumer nedávál vážit, jinak by se mi rozbila váha), i bez ohledu na to jak na venek vypadáme. Zase komedie pro tlusté krávy. Jenže proč ty tlusté holky klamat, něčím jako, že se stačí polozabít na rotopedu, a pak se po otřesu mozku cítit krásná? A pak na klišovitým a slaďoučkým konci se ta tlustá machna dozví, že krása není vše, aby jste se cítila dobře. Tak kurva, to i Popelka a její tři oříšky jsou víc realističtí než tenhle brak. Serte na to, chceš být krásná a štíhlá? Vypnu bednu, zvedni tu svou tlustou prdel z gauče, zahoď nuttelu a běž cvičit.. trapný až běda. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

"ta holka je prostě dobrá" mi běželo hlavou dá se říct v průběhu celého filmu, Amy Schumer tu zase (stejně jako třeba ve Vykolejené) dokazuje,že pokud Vám jebne hrom do police, pak to zřejmě má na svědomí tahle dáma...."normálně" stavěná sympatická ženská, která to ještě těm botoxově-anorektickým rádoby kráskám ukáže....................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po většinu času překvapivě stravitelná podívaná, kterou ovšem hodně výrazně sráží ústřední postava a závěr filmu. S tou prudící postavou ovšem neházím vinu na její představitelku Amy Schumer, která tedy sice není žádný herecký, či výraznější talent, ale své tu zvládla, problém spíš vidím skutečně jen v chování a charakteristice té postavy a s prominutím, to je taková pí*a, že mě tu po celou dobu neskutečně iritovala a snad ani nepamatuji, aby mě v tomto ohledu prostě jakákoliv filmová postava tak vytáčela. A konec filmu pak musím neoddiskutovatelně odsoudit také, neboť nějakou tu kýčovitost a naivnost jsem očekával, ale taková nesoudná triviálnost, to bylo i na takovýto typ filmu moc, o sobě pak ani nemluvě, na takovéto závěry musí mít divák totiž už sakra silný žaludek. Jinak se to ale fakt dalo, ostatní postavy, krom tedy té zmiňované ústřední pipky, působily sympaticky, vtipné to pak sice moc nebylo, ale zároveň ani trapné, emočně samozřejmě o ničem, nicméně spád to mělo, a co se zápletky týče, ta byla fakt jednoduchá, ale poměrně netuctová a též až na samotný závěr docela příjemně ubíhající. Zkrátka, jako hodně nenáročná, romantická komedie se to dá asi i doporučit, jen tedy s tím upozorněním, že by měl být divák obrněn velkou dávkou tolerance a mít tento typ filmů vážně v oblibě. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Machna má pocit, že je vtipná a živí se tím. Pak machnu napadlo natočit film a pokusit se být jakože echt vtipná. Výsledek je, že je akorát echt debilní a vtipná tak na 2% (haha... humor). Ale vážně. Všechny postavy okolo jsou vtipnější než ona. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hned z prvního uživatelského komentáře jsem pochopil, že tohle není první podobná role tělnaté Amy Schumer. Já jsem s ní až do dneška žádný jiný film neviděl, takže na mě ten koncept krásného nitra v kyprém těle fungoval a film se mi líbil. Bejt holkou, co se téhle filmové Renee typově podobá, tak si ho pravděpodobně zamiluju a budu si ho pouštět X krát do roka. Takhle to mít nebudu, ale znovu jsem si uvědomil, jak jsem rád, že mě coby chlapa tolik nedusí ten diktát fyzické dokonalosti. Vůbec vám to, holky, nezávidím. P.S.1: Dnes má svátek René. P.S.2: Emily Ratajkowski je aktuálně single. Rozváděla se údajně kvůli manželovým nevěrám. To mi v návaznosti na tenhle film přijde celkem vtipný. ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Není to pravda Bridget Jones, ale i tahle slečinka má něco do sebe. Je to tak uvolněné a o ničem, že i za to pokoukání k odpočinku to kupodivu stálo. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zhruba do půlky docela v pohodě kravinka, jenže pak prostě začlo být až moc vidět, jak ten scénář vaří z vody a nemá kde brát. Závěrečné prozření (jsi krásná jaká jsi) je z těch nejklasičtějších. Asi to prostě víc ocení ženské. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si vzpomněl na film Těžce zamilován, který má podobné téma. Ratajkowski mě na filmu lákala nejvíc. Sama Amy docela ujde a relativně to utáhne. Pár fóru ujde, ale přišlo mi to zbytečně dlouhý a občas jsem se i nudil. 50% ()

pulula 

všechny recenze uživatele

Vždycky si říkám "ne, nebudu se už na tu blbku dívat". No a nakonec mi to nedá a zas se na něco s ní mrknu, už jen ze zvědavosti, co zas trapného ze sebe vyplodila. Tenhle film je tak průměr. Spíš je to takový sen nebo návod pro další plnoštíhlé Američanky, jak si zvýšit sebevědomí a i s kily navíc si jít za svým. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

5/10 Zpočátku ucházející, pohodová letní oddechovka s uvěřitelnýma postavama a pozitivní atmosférou, které v polovině dojde dech, slzopudná klišé se začnou hromadit, až se rozplizne do ztracena. Humoru poskrovnu. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Je to jedna z nejlepších romantických komedií. Není to kýčovité. Vtipy jsou jednoduché a nevtíravé. Trochu mi to připomíná Těžce zamilován, ale Božská je lepší už jen tím, že zde hrají herci a ne profláknuté celebrity. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec tak hrozné, jak by se ze začátku mohlo zdát. Je to celkem povedená parodie na stereotyp krásy a úspěchu...60% ()

Reklama

Reklama