Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (251)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec tak hrozné, jak by se ze začátku mohlo zdát. Je to celkem povedená parodie na stereotyp krásy a úspěchu...60% ()

Teringer 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo nízké, díky čemuž se z filmu vyklubalo velmi příjemné překvapení. Ideální páteční oddychovka. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Pokud se u komedie ani jednou od srdce nezasměju a celou stopáž se za hlavní postavu cítím trapně, tak je něco v nepořádku. Navíc Amy Schumer má postavu jako většina dnešních žen v jejím věku, tak její počínání a šílením za ideálem krásy nebylo úplně na místě, více by se to dalo pochopit např. u postavy Vivian, kterou hraje Aidy Bryant. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Klasické klišé, zdánlivě neatraktivní zamindrákovaná ženská, která potřebuje ránu do hlavy, aby se jí rozsvítilo. Námět je vcelku vtipný, nicméně hlavní hrdinka toto téma nedokázala patřičně zúročit. A to nemluvím o tom, že zas tak neforemná nebyla. Co by potom měly dělat ty chudery, jejichž konfekční velikost je nad 44? Jako celek, takový televizní průměr. Za mne dvě a půl hvězdy. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekala jsem to lepší. Nebylo to špatné, dokonce mě to hodně bavilo, ale s tímto námětem se dala udělat i vtipnější komedie. 3,5* ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Bylo těžké tohle udělat tak, aby to nepůsobilo ulepeně, ale přesně to se tvůrcům povedlo, ač se to kvůli stopáži trochu táhlo. Milé a plné. Do kina na to nechoďte, večer vám to doma však zpříjemnit rozhodně dokáže. Ale před filmem se pořádně najezte! ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Celkově podprůměrné béčko. První polovina filmu se ještě dá vydržet a občas se člověk i zasměje, to druhá polovina je už jen trapná a místy vyloženě špatná. Za zhlédnutí tento film nestojí. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to má potenciál byť filmom kontroverzným, resp. takým, že bude pomerne suverénne dostávať hodnotenia nadšené, priemerné i znechutené. Osobne sa prikláňam k ortieľu prvej kategórie, aspoň po jednom zhliadnutí. A teraz je samozrejme ešte treba si to nejako odôvodniť. :) Za veľký klad nepovažujem posolstvo, ktoré tam môže byť videné (základom je, ako sa kto vidí sám/sama), už len preto, že moment bláznovstva/preludu spôsobeného úderom do hlavy a reakcií okolia na "popletenú", ale ako takú v zásade nechápanú, Renee nie je práve dvakrát realistický, a to ani v hollywoodskej komédii (pre ročníky cca 20+). Ako hlavnú devízu filmu oceňujem to, že poukazuje na problém objektivizácie žien - v tomto prípade v zmysle prístupu k ženám podľa toho, ako vyzerajú (námatkový príklad zo scenára: predstavy o tom, aká žena je vhodná na pozíciu recepčnej). A vo všeobecnosti: v istých prvkoch ide o film značne realistický, vystihujúci dnešnú každodennú realitu mnohých (žien?), hoci to aj je v príkrom rozpore s jeho celkovým dejom (ako som už naznačil) atď. Komediálnu rovinu musím komentovať rozpačito: síce mám pocit, že esenciálne film vtipný bol, "objektívym" faktom ale je, že som sa drvivú väčšinu stopáže na rozdiel od väčšiny kina nesmial, hoci si aj tento rozpor nedokážem vysvetliť. Čakanie na povinný happyend po "druhom údere do hlavy" bolo svojím spôsobom mierne ubíjajúce, asi sa tomu ale nedalo pri žánre a nastavení filmu vyhnúť. Záverečný bonmot: nielen tzv. pekná, ale v ideálnom prípade aj prínosná - rozprávka... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Základná koncepcia a zámer filmu (zvýšiť, zvyšovať sebavedomie ľudí respektíve zdôraznenie toho, že každý by mal seba „akceptovať“ takým akým je) je v poriadku. Ale spôsob, akým na to ide režisérska/spisovateľská dvojica, nie je úplne najideálnejšia. Keď už sme v žánru „komédia“, tak by to malo byť viac vtipnejší a svižnejší. Ale keď už nie, tak rozhodne by som sa nesnažil útočiť na takmer dvojhodinový pasáž. Prijateľný výkon od A. Schumacher, v prípade „hardcore“ verzii by som vybral inú herečku. P.S.: Pre mňa zatiaľ najnesympatickejší postava, čo si vybrala M. Williams. Osobné hodnotenie: 67% (**) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Amy Schumer som videl v komedii Damska jazda,kde mi jednoducho vobec nesadla ani samotny film,no v Som sexy bola perfektna,ta rola jej dokonale padla,fakt velmi prijemna,pohodova a aj vtipna zalezitost,za mna je to plny pocet,pacilo sa mi to a velmi...:-) ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Tady tu paní omlouvalo, že se praštila do hlavy, než o sobě začala prohlašovat, že její sunky jsou vypracovaný a faldy jsou břišáky tvrdý jako kámen. Film je trapnej, je blbej a místy je i vtipnej. Konec pravdivej. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Některá místa tohohle filmu mě dost štvala, ale celkově mi to sedlo. Myslím, že pár lidí by si v tom mohlo najít i něco hlubšího a snad povzbuzujícího. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ahóóóóó´j, já jsem Amy Schumer. Nemám tak úplně míry modelky Victoria's Secret a taky se pode mnou rozložil cyklotrenažer. Nebylo to tady už několikrát? A je to ještě vůbec vtipné? Kvituji ženy, které si umí ze sebe udělat srandu, ale už by to chtělo nějaký nový impulz, nápad, ideu. Nebo se nám taky může stát, že se z uznávané komičky stane femallle Eddie Murphy, opakovaně nasoukaný v latexovém oblečku prdícího tlouštíka. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

... nezasmál sem se ... ale ani nenudil ... Amy to dala s přehledem ... prostě radši obyč vtipná ženská, kterou je za co chytit ... než vystajlovaná nudná kravka ... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Díky recenzi a pár komentářům jsem od toho nic moc nečekala a o to víc mě překvapilo, jak se mi to líbilo. U Amy Schumer jsem se taky bála fekálního, sprostýho a divnýho humoru... to celkem zbytečně. Rory Scovel byl super, srdce mi u pohledu na něj nejednou zjihlo :D a i na fešáka Toma Hoppera bylo fajn pokoukání. Neberte ten film moc vážně, má pěknou myšlenku, tak si ji každý přeberte po svým a zkuste ji aplikovat do svých životů. Howgh! ()

Romi1010 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa film nedokázal vyhnúť zbytočným klišé. Začiatok po páde vtipné, záver celkom milé, ale v strede boli chvíle kedy som začal pozerať do mobilu. ()

Barka88 

všechny recenze uživatele

Sice je to komedie, ale v první polovině filmu mi z toho bylo spíš na nic. Nedokázala jsem pochopit, proč se všichni na Amy dívají jak na prašivou přerostlou obludu - v obchodech s oblečením jí rovnou odkazují na eshopy, lidé mají problém s ní jet i ve výtahu, no prostě pořád něco. Amy není vyloženě ošklivka a ani mi nepřišla tak "tlustá", aby se k ní někdo musel takhle chovat. Hodně mi přišlo že je to vytvořené hlavně pro americké publikum. Pro mě bylo docela obtížné tuhle extrémně povrchní hru sledovat, dokud mi nedošlo, co tím chtějí tvůrci říci: Mějte rádi sami sebe a ono to půjde. Amy se na tuto roli každopádně hodí a zahrála to celkem obstojně. ()

Reklama

Reklama