Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (251)

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Menší podobnost s filmem Těžce zamilován, ale o třídu horší. Moc "ženských žvástů", modelingu a líčidel. Pro fanynky deníků Bridget Jonesové ideální volba. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Picture is all that matters.“ Amy Schumer je mi velmi protivná svým stylem humoru. Vykolejenou s ní jsem opravdu protrpěl a vlastně nevím, co mě přimělo podívat se na tento film. Jenže ouha, on se mi velmi líbil a to ne jako komedie, ale jako film s dobrou vnitřní myšlenkou, která sice nebyla zpracovaná na jedničku, ale v komedii se Schumerovou bych ji nečekal. Tento film podobně jako třeba film Po čem ženy touží s Melem Gibsonem se točí kolem hlavní postavy, která dostane zvláštní schopnost, která ji však promění vnitřně. Amyna postava se v tomto filmu vidí jako krásná bohyně, i když v reálu je to pořád stejná Amy. Jak děj plyne, ukazuje se, že sebevědomí a náhled člověka sama na sebe je vlastně jen o jeho mysli. Jsem přesvědčen, že toto téma je v současné společnosti mimořádně aktuální, hlavně kvůli překrášlování se na sociálních sítích a honbě za krásou jako cílem života. Škoda jen, že ve filmu není postava Amy s těmito problémy konfrontovaná a naopak zůstává ve vleku kosmetické firmy, která na této zničující honbě za krásou profituje. Je to ale škoda, protože jinak dokáže scénář skutečně dobře tlumočit ženský pohled na sama sebe a na tlak, kterému je vystavována od okolí. Abych dlouho nežvanil, tak Jsem božská je inspirativní, zajímavá komedie, u které jsem si více popřemýšlel, než bych se zasmál. ()

Dashiella 

všechny recenze uživatele

Problémom I feel pretty nie je premisa (s ktorou majú teda mnohí problém), kedy si žena pomyslí, že je pekná, až keď si drbne hlavu. Je to nastavenie problému a univerza hlavnej hrdinky a najmä sa dá veľmi ľahko čítať ako súčasť nejakej metafory- nemusí sa to stať takto každej žene, ale tu je to konkrétne účel svätiaci prostriedky. Toto audiovizuálne dielo však vôbec nefunguje ako film. Nemá tempo, expozícia je rozťahaná, správanie postáv nelogické, situácie predvídateľné, celá tá pracovná situácia stojí na vode, až miestami zamrazí z trápnosti a cítim sa ako v zlých romanťákoch z 90. rokov. Jediná súca postava bol bradatý frajer. Mám Amy Schumer rada a ani netreba zmieňovať, ako sa vo svojich filmových postavách odkloňuje od toho, čo robí v telke alebo stendapoch. Do takého filmu sa musí nasypať viac kešu a preto sa toľko neriskuje a keď sa mi to celé zdalo ešte bezzubejšie než Trainwreck... to už je čo povedať. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Mozna za to mohla atmosfera vysmateho retro kina, a nebo to byla opravdu prdel. Samozrejme, pokud clovek priprve obe oci, zahodi hrdost, moralku a varlata. Jinak je to ale vizualne barevne tim spravnym feel-good zpusobem, hlavni hrdinove jsou typove netradicni a komedialni klise jsou pritomny vetsinou v pojeti ne tak slizkem a divacky atraktivnim. Behem jedne sceny jsem temer plakal smichy, coz je u letni komedie zrejme zasadni. Proboha, co se mi to stalo! ()

george82 

všechny recenze uživatele

To byla ale blbost. Schumer mi nepřijde ani vtipná a ani hezká. Film dějově o ničem. Dovedu si představit, že nějaká poblázněná chuděra bez sebevědomí se v tom našla, ale doufám, že takových je max na prstech jedné ruky. ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Apelující "Obama" konec šel očekávat a stejně zprudil na dva a půl taktu. Leč, i když je Schumer sympatická asi tak jako Jillian Bell nebo McCarthy, pobavila mě. Tak nějak po šovinisticku. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Pár ucházejících vtípků rychle vystřídá hromada klišé (což by nevadilo), ale zase to sklouzává k stupidnímu americkému humoru, všechno přehnané, ze vzniklých situací přímo čiší umělost a nereálnost, ano je to komedie s nadsázkou, má to být uhozené, ale u řady jiných komedií to zvládli lépe, tohle přímo neurazí, ale ani jsem to nedokoukal, v půlce filmu si člověk řekne pfff.. to mě fakt nebaví.. ()

Lucilay 

všechny recenze uživatele

Dost mi lezla na nervy půlku filmu, přehnané sebevědomí, nesnesitelná. Asi sem kazič komedií. Ale líbil se mi aspoň konec a pointa. Je to k zamyšlení a spoustu lidí přesně tohle potřebuje slyšet. ()

kymla 

všechny recenze uživatele

Tento film měl potenciál, zajímavou myšlenku. Žena, která se snaží najít svou identitu, bojuje se sebevědomím a pár kily navíc :) Amy je zábavná, ale příběh místy kolísal. Průměr. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Mě a manželce se neskutečně líbilo. Ta Amy je absolutně v pohodě. Něco bylo trochu moc tlačený. Jinak to bylo geniálně vtipný. "To jsem já, René!" ()

Hedy odpad!

všechny recenze uživatele

Když plavete neprostupnou žumpou snažíte se dostat na hladinu aby jste se nadechli. Teď si představte že na hladině je místo vzduchu Cyklon B. Ne počkat vlastně. Cyklon B by mě alespoň zabil a nemučil mě v moři sraček jako tahle bezcenná urážka kinematografie. Dál než za prvních čtyřicet minut filmu se prostě nedokážu dostat. To bych měl větší šanci se dostat živý na druhou stranu minového pole kdybych válel sudy. Raději bych šel v reflexní vestě přes demarkační linii mezi Severní a Jižní Koreou. Bohužel mé odhodlání není tak silné. Opravdu netuším jak někoho mohlo napadnout, že tahle zrůdnost by mohla být dobrým filmem. Zhlédnutí celého snímku pravděpodobně způsobuje nekonečná muka vaší duši která nedobrovolně opustí vaše utrápené tělo. Zkrátka absolutně abysmální monstrozita. Odpad. ()

Micoldee 

všechny recenze uživatele

Trochu unreal no, v obchodě by Vám asi asistentka jen tak neřekla, ať si svojí velikost jdete hledat jinam. Není to zrovna kvalitní filmařina, ale to se asi dalo čekat. Jako oddychovka, nad kterou nechcete přemýšlet, docela ok. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Na tak dobrou stand-up komičku fakt slabé. Zábavy pomálu a ideově se to furt opakuje ve věčném kruhu krása=sebevědomí. ()

Welulu 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že to je nějaké veledílo, to rozhodně ne, ale je to něco, do čeho se více ženských může vžít a myslím, že to dělá nečekaně dobrou službu. ()

Sasulka3 

všechny recenze uživatele

Skvela pointa deje...Neni nic hezciho, nez sebevedomy clovek. Bohuzel to vse bylo schovane, az za ponekud trapne ,,komedialni,, prvky s prehnanosti. Skoda, ze si s tim vice nepohrali, protoze prvotni myslenka je opravdu skvela :) ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Pár úsměvných momentů neudělá komedii. Nebavila mě herečka, nepřekvapila mě pointa a hlavně téma splněných snů tuctové dívky už tady bylo nesčetněkrát. Jenže téhle navíc krom sebevědomí chybělo i charisma. ()

boltCZ 

všechny recenze uživatele

I feel pretty tak nějak plní to, co se od něj čeká. Není tu moc k překvapení. Myšlenka, a pak provedení, které je spíš slabší.  Začátek byl pomalý. Vtip mi asi nějak unikl. V případě, že jste ochotni začít se na podobný film vůbec dívat, pak by vás výsledek neměl příliš zklamat. 35% ()

curil 

všechny recenze uživatele

Americká komedie je spíše pro ženské divačky, které zřejmě budou fandit sebevědomé dívce, která nemá na to, aby byla zrovna hvězdou maturitního plesu. Ale jeden úder do hlavy všechno spraví a už je tu vyfabulovaný příběh, který hýří trapnými fórky pro mě málo humornými. Představitelka Renee mi nebyla sympatická ani na začátku, ani na konci. Celý film vlastně vychází z jednoho jediného gagu, což nestačí upoutat pozornost. Navíc to řečnění hlavní hrdinky v závěru filmu o tom, že ať je žena jaká je, je stejně krásná, jak se cítí. Pro mě těžko přijatelné. Další šanci už filmu nedám. ()

Reklama

Reklama