Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (251)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film má velice zajímavou psychologickou myšlenku. Ukazuje, co dokáže pouhé vysoké sebevědomí a jak se i z průměrně vypadajícího člověka, co se utápí v neustálé sebenejistotě, rázem stane naprostá hvězda, jejímuž šarmu propadne každý okolo. Bohužel tuto myšlenku špatně uchopuje a spojuje s typicky hloupou komedií. V první řadě už jen ten důvod hrdinčiny náhlé vnitřní proměny, že se uhodí do hlavy a od té chvíle se vnímá jinak, není úplně dobře vyobrazen. Nevím, jestli tím nechtěli urazit hlavní herečku, ale příběh nás nedostatečně sblížil s tím, co se děje v její hlavě - kdyby alespoň jeden odraz v zrcadle ukázal, že se skutečně vnímá jako jiný člověk, ale nebylo tomu tak. Vzpomínám si na kultovního Těžce zamilovaného, který se nebál na plná ústa ukázat kontrast mezi podprůměrností a nadprůměrností, a nijak se s tím navíc nekadil. Svým způsobem mi zrovna tento snímek přišel až moc feministický, snažící se cílit čistě na ženy a nejlépe prosazovat poslání, že vnitřní krása je to, na čem záleží především. Což je absolutní nesmysl, takhle to rozhodně nefunguje. Zbytek tvořil snahu o nějakou komediálnost, která vlastně vůbec vtipná nebyla; plytkou romanci, jež za cukající sval taky nechytala; a zkrátka typicky pojatý děj, který se snažil cílit na to, že ztráta soudnosti dokáže i uškodit a zabít to, co předtím fungovalo. Vše mi přišlo značně nedovařené. Do poloviny fajn, zajímavě uchopený nápad, od poloviny to, co jsme viděli už milionkrát. Škoda, protože samotné jádro mělo potenciál, snímek je hezky natočený a ani po herecké či hudební stránce bych si nestěžoval. Jen už jsem jaksi rozmazlený lépe zpracovanými filmy, které jdou víc do hloubky a hlavně se striktně nezaměřují jen na problematiku jednoho pohlaví. I chlap se může cítit hnusný a nehodný čehokoliv dobrého. Jeden takový zrovna píše tuto recenzi a film mu tak byl aspoň minimálně sympatický. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

I Feel Pretty je velmi trefnou feministickou jízdou, ze které skeptický pohled na svět očima amerických žen trpících mírnou či horší nadváhou sálá ze všech koutů. Amy Schumer zajisté není žádnou herečkou, kterou bych si kdy troufl vyhledávat, tahle role jí ale až na přepálené chvilky sedla a komedii dotáhla v podobné tónině, jako ji začla, až do zdárného konce. Nebudu zas a opět lhát, že mě sem, jako v případě neviditelného In Darkness, dotáhla minirole Emily Ratajkowski. Snad kvůli ní budu moci přestat trpět průměrné snímky a dočkám se obdobně skvěle procítěného díla jako bylo We Are Your Friends. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ptákovina, které bych nedal méně než 1 hvězdičku, nicméně jsem byl dost příjemně překvapen. Oceňuji formu, jak byl celý příběh pojmout a vyprávěn, několikrát jsem se od srdce zasmál, hlavně v první polovině. herecký výkon Schumer byl úctyhodný, na fakt, že moc nikde nehrála. Škoda jen, že humornější část po půlce skončila a začal se příběh ubírat vážnějším tónem, což mu až tak moc nesedělo. Přes to mohu překvapivě doporučit. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Komedie jako Jsem božská mají jednu výhodu, diváka ve většině případů nemohou zklamat. Když už si někdo něco podobného pustí, přesně ví, o čem to bude a jak to skončí. Na druhou stranu, až na pár výjimek, ani nepřekvapí a nepřináší nic, co už by nebylo použité. I Feel Pretty je typickou romantickou komedií, která zapadá do průměrnosti a používá 100x viděné téma (v tomto případě až moc kopírované Ďábel nosí Pradu, ale kvalitou se nijak nepřibližující). Přesto, co jsem čekal, to jsem i dostal a tudíž dvě hvězdy jsou zcela zasloužené. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Jako dobrý, přežil to i můj přítel, jehož šálek kávy to vážně není. Čekala jsem víc vtipných a crazy scén, ale tato komedie se víc než na vtip zaměřila na to aby měla poslání a ponaučení. Takový ten vtíravý emotivní nádech, který nemám ráda... emotivní proslov a davy nadšeně jásají... Amerika prostě. Ale bylo zajímavé vidět v praxi, jak funguje boost sebevědomí. Se správným přístupem člověk zkrátka získá vše na co jen pomyslí. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Při natáčení měla Amy Schumer (Renee) svého psa na place, když se střídala mezi natáčením scén. (griph)
  • Původně měl mít film rating R. (griph)

Reklama

Reklama