Reklama

Reklama

Manžel na zkoušku

  • USA Overboard (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Leonardo Montenegro je bohatý a rozmazlený playboy, který si celý život jen užíval. Ale jak se říká - karma není zdarma. Když z rozmaru odmítne zaplatit za služby úklidové služby, netuší, jak mu to osud vrátí. Po jedné divoké párty vypadne z jachty a druhý den ho najdou, jak se bezradně motá v ulicích Oregonu. V nemocnici konstatují, že utrpěl totální ztrátu paměti a vyhlásí pátrání po jeho rodině. A tehdy nastupuje na scénu Kate - přesně ta, kterou nedávno tak ponížil. Vybavená širokým úsměvem a falešným oddacím listem si pro něj přijde jako zákonitá manželka! Začátek bude těžký, ale i život běžného pracujícího muže s třemi dětmi a úžasnou manželkou má něco do sebe. Jak dlouho však dokáže Kate tajit před ním jeho skutečnou identitu a udržet příjemnou idylku? (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (206)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom toho, že tvůrci se tu silně inspirovali v osmdesátkové komedii Přes palubu. Také jsem chvíli měl co dělat, abych přijal to, že originality tvůrci na námětu příliš nepobrali. U tohoto filmu jsou ale zásadní dvě věci. Jedna je Eugenio Derbez, který mě po Milovníkovi v přechodu opět přesvědčil o tom, že chci víc podobných komedií s ním. On je prostě sympaťák každým coulem. Vůbec nechápu, kde celou tu dobu byl. No a další věc je atmosféra filmu, která je neuvěřitelně v pohodě, fajn a místy dokáže parádně bavit. V Americe je konečně opět někdo, kdo může přijít s trošku osobitějším humorem a nestojí za ním nikdo z party od Sandlera nebo Stillera. Kéž by těch filmů bylo víc. No uvidíme... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $50,316,123Tržby Celosvetovo $91,244,913Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Miestami aj trošku cez čiaru trápne, či na silu snobské, či hlúpe, našťastie má to aj nejaké to čaro a dokáže to zaujať a aj primerane pobaviť. Anna Faris a Eva Longaria vypadajú stále dosť dobre. /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEVÍM, CO JE ZA DEN. NEVÍM, KDE JSEM SE NARODIL.NEVÍM ANI SVOJE JMÉNO! PAMATUJU SI JEN, JAK JSEM SE PROBUDIL NA PLÁŽI SE ZADKEM PLNÝM PÍSKU…“ /// Namyšlenej milionářskej synek se pod vedením „chudé“ Kate mění v chudýho, neplodnýho alkoholika, kterej v noci musí močit do lahve. Obyčejní herci a jednoduchej (už vymyšlenej) příběh. Tady nikdo nic nemusí hrát. Prostě stačí, když mluví, nějak se u toho tváří a vono to jde samo. Pohádka o bohatým životě bez peněz. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) (NE)znám originál. 2.) Ta paní co u ní bydlím, ze mě dělá idiota. 3.) Jsem feministka (takže nesnáším originál). 4.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Eugenio Derbez v podobné roli jako nedávný Latin Lover a celkem mi tenhle mexický chlapík sedí, jen Anna Faris mi příjde jako nudnější ženská herečka. Film má celkem fajn námět o milionáři, který si užívá života na jachtě s modelkami, který náhle ztratí paměť při pádu z lodě a to využije Anna Faris, která předstírá, že je jeho manželkou. Líbil se mi bod zlomu, kdy s namyšleného milionáře, který nikdy nic nedělal se musí stát člověk, který musí chodit do práce, vařit, uklízet a postarat se o rodinu a nevím proč, ale emocionálně mě to vzalo neskutečně. Víc pláče než smíchu jsem nečekal, že zde dostanu, takže 4* samozřejmostí. Pěkný film. 75% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o regulérní vykrádačku, tak tvůrci nepřináší mnoho zábavy v moderním hávu. Faris už taky není nejmladší a Derbez je teď sice v kurzu, ale na jeho rypák si asi nikdy nezvyknu. U křečovitého happy endu jsem si mohl vykroutit oči. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Táhne mu na šedesát a ještě před pár lety ho skoro nikdo neznal. Pochopitelně kromě samotné domoviny. Neříkám, že je to největší filmová pohroma, ale Eugenio Derbez, pokud dostane slušný scénář a ještě lepší dialogy, dokáže divy. Je charismatický a jeho šarmantní humor má skvělý timing. V Milovníkovi po přechodu kouzelně vystřihl profesionálního zlatokopa, tady je rovněž zvyklý na přepych a služebnictvo. Jenže jednou to přehnal natolik, že skončil coby chudý dělník, a ještě k tomu se třemi dětmi a ženou, která ho ani nepustí do ložnice. Za vším je jedna velká lež a asi není těžké odhadnout, jak to může celé asi dopadnout. Problémem je ale tentokrát hlavně neinvenční scénář, se kterým se mělo hlavně po komediální stránce pracovat lépe, výsledek je moc naivní a idealistický, určitě bych navíc čtvrthodinku prostříhal. 55% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Naivná, idealistická rozprávka na americký spôsob, ktorá miestami pobaví viac, inokedy menej. Vypnúť mozog je základ .. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál si budu muset v nejbližší době připomenout. Novému kousku jsem musel odpustit fakt, kterak se vysmál obecně roli muže v rodině a také že z Mexičanů udělal největší borce pod slunce. Ale na druhou stranu, když se pořád v Hollywoodu pochlebuje Číně, tak to Mexiko pro mě bylo určitě snesitelnější. Manžel na zkoušku připomínal svou stavbou děje spíše starší francouzské komedie, které miluju. Jejich zápletky často plynuly z různých nedorozumnění, podfuků apod. Takže i u tohoto filmu jsem měl po většinu sledování takový ten hřejivý příjemný pocit klidného romantického příběhu o tom jak miliardář konečně ke štěstí přišel. Anna Faris je až neuvěřitelně podobná Goldie Hawn. 60% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást: Pod zavádějícím českým distribučním názvem se schovává předělávka komedie Přes palubu z roku 1987, ve které tehdy zářili Kurt Russell a Goldie Hawn. V té chudý tesař Rusell využije ztráty paměti bohaté pipky v podání Goldie Hawn aby se mu starala o domácnost. Hollywoodu ale asi definitivně došli nápady a tak je tu po 32 letech nová verze ve kterých se pohlaví prohodí. Žijeme v roce 2018 plné Girl Power a silných žen takže na co bude žena dělat služku? To radši využije ztráty paměti boháče a udělá z něho pracovitého otce. Z trailerů to dost možná mohlo vypadat na sebevraždu, ve skutečnosti ale o takové peklo nejde. Kurt Russell a Goldie Hawn jsou definitivně pryč (ve filmu jsem si postřehl jednoho odkazu k originálnímu filmu) avšak Anna Farris a Eugenio Derbez jsou naštěstí fajn náhrady. Originál poté točil Garry Marshall (nechť je mu země lehká, Pretty Woman je pořád pecka) a teď točí filmoví debutanti Bob Fisher a Rob Greenberg, kteří mají zkušenosti jenom ze seriálů. To ale nevadí. Manžel na zkoušku sice možná nebude nová komediální klasika, rozhodně ale působí jako oukey podívaná na vypnutí mozku. Leonardo, který přijde o paměť je navíc mexického původu, takže se občas dočkáme scén kdy se vymytý Leonardo baví s mexickou komunitou a o tom jak je Amerika tvrdá země a rozhodně ne prvoplánovou zemí snů. Taková zápletka do komedie v době kdy Trump pálí do všech stran je rozhodně zajímavá volba. Problém je možná tak jenom s gagy. Je tam několik povedených gagů u kterých se divák zasměje, zároveň se ale objeví i spoustu takových u kterých se objeví buďto pouze úšklebek a nebo rovnou vůbec nic. Nejzajímavější je tak na filmu to jak se Leonardo postupně mění v dokonalého rodinného muže. Jakmile ale dojde k tomu, že je z Leonarda opravdu vážený otec rodiny, jaksi se ztratí tempo a přijde trošku pomalejší závěr, který se táhne až moc. Na druhou stranu mohlo být po trailerech hůř a tak jsme dostali alespoň oukey komediální blbinu, která jednou v televizi za čas neurazí. Avšak takový vztah k předělávce mám, protože ani původní film příliš často nevyhledávám takže... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavné, najmä ta prvá polovica, ktorá tu funguje na báze humoru, o ktorú sa tu staral predovšetkým Leonardo Montenegro. Druhá polovica a potom hlavne ku koncu už ale trochu svoje čaro stratila. To preklopenie z humoru do romantiky bolo iba obyčajné a neponúklo nič, čo by výraznejšie zaujalo, takže som sa začal trochu nudiť. Celkovo však spokojnosť, neuškodí, neohúri, no dá sa pritom zrelaxovať a vypnúť. Lepší priemer. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že se nepříliš proslulý komediální film z osmdesátých let dočkal předělávky. Tentokrát nelze stoprocentně tvrdit, že jde o věrnou kopii originálu, neb role jsou prohozeny. Amnézií je tentokrát stižen muž, nikoliv žena, arogantní boháč, který přepadne ze své jachty a probudí se s výpadkem paměti. Jeho náhlé indispozice využije chudá máma od tří dcer, co před jeho nehodou u něj na jachtě krátce pracovala, vykonávala úklidové práce, než ji bez milosti vyhodil, která mu namluví, že jsou dlouholetí manželé, aby se mu za jeho vyhazov a aroganci pomstila a pumpla ho o jmění. Mezi námi, ta její motivace mě zrovna moc nepřesvědčila, no ale dobrá. Můžu tedy rovnou napsat, že tak nepropracovaný scénář by obstál právě jen v těch naivních osmdesátkách, dneska sotva obstojí. Dvojice Anna Faris a Eugenio Derbez, která nahrazuje původní duo Russell & Hawn, je více než zdatným nástupcem. Derbez je (z)dravě nesympatický, jeho proměna v milujícího manžela byla rovněž zvládnuta zdárně. Faris nečiní komediální takt a cit také žádné potíže. Ovšem průhlednost a nemilá čitelnost vývoje filmu z toho občas činí natahovanou žvýkačku. Určité zkrácení téměř ze dvou hodin na standardních 90 minut by celému celku jen prospělo. Režijně film nevyhlíží nejhůř, když vezmu v potaz, že seriálová tvorba má u Roba Greenberga značné preference. Film má celou řadu povedených momentů, jako celek však rozhodně nepřekypuje invencí. Za nejslabší považuji základní podstatu příběhu, o jehož nepříliš pevnou konstrukci se snímek dost opírá, že známého milionáře se ztrátou paměti nikdo na veřejnosti nepoznává. Naopak pozorným divákům neujde šikovně nastrčená zmínka o původním filmu. Z vedlejších rolí nikdo moc nezaujme, vyskytuje se zde Eva Longoria, která působila nepůvabně odule. Shrnu to tak, že Derbez (je i producentem snímku) s Faris jsou zdatnými nástupci vyčpělé a naivní komediální klasiky. A celý příběh hodně spoléhá na to, že z komediálních kapes a rukávů budou tihle dva tahat humorné i dojemné (je jich o něco více, než by se dalo čekat) trumfy v dobré víře, že je diváci nesvrhnou předčasně přes palubu. A kdo nezná/neviděl původní verzi, tuhle může zkusit bez obav. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Overboard" je podľa mňa dobrou romantickou komédiou. Úprimne som sa na filme zasmial, jeho fóry fungovali a musím povedať, že má aj reálne dobré srdce. Eugenio Derbez si tu užije aj poriadne trápenie, no súčasne potom prídu aj tie príjemné radosti a samozrejme, že sa aj skutočne zamilujú. Podobne ako vo filme "How To Be A Latin Lover" je veľmi vtipný, má dobrú charizmu a okrem toho je to skutočne správny človek do tejto role. Nemal som s ním žiadny problém Anna Faris je podľa mňa tiež dobrá. Plus musím povedať, že absolútne rozumiem dôvodom, pre ktoré sa rozhodla milého Leonarda takto potrestať. A koniec koncov, aspoň sa niečo naučí a aj sa v mnohých veciach zmení. A páči sa mi to. Jej dcéry sú tiež veľmi zlaté. Čo pre mňa film trošku zdržuje je jeho úvod. Kým sa veci nezačnú diať, tak musím povedať, že dialógy sú trošku otravné a nejako to nemalo ten šarm. Dúfal som, že sa to zmení po tom, že Leo stratí pamäť a stalo sa to presne tak. Inak keď si dáme dokopy, že v tomto filme sme mali vlastne Lea a Kate, je to skutočne tiež vtipné. Sú tu dobré hlášky, sú tu dobré momentky, no súčasne to nie je len o komédii, ale aj o tej romantike. A funguje to, keď sa Leo začne skutočne starať, bude to myslieť úprimne a zistí, že život vie byť aj o niečom inom. Napriek tomu, že si nepamätá čo bol jeho život pred tou nehodou. Ako komédia to funguje a aj ako romantika to funguje. A úprimne sa priznám, že som po dlhej dobe mal možnosť vidieť Johna Hannah. Dokonca som ho vôbec nepoznal. Až úplne na konci filmu. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Socialistický film o tom jak se kapitalista polidštil prací vkročil do telenovelového klubu. V původním filmu z roku 1987 to mezi dvojicí alespoň jiskřilo. Nyní vidíme sitcom. Prolog je nekonečný, pak se konečně milionář nastěhuje a vidíme řachandu při vaření. Občas něco potěší se slovního humoru a ze situační komiky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nová verze, populární romantické komedie Přes palubu, kde se jen vyměnili role a vše zásadní zůstalo při starém. Jen herci nejsou tak sympatičtí a divákovi je úplně jedno, zda vše skončí happy endem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Cez palubu som zatiaľ nevidel, ale toto mi prišla ako prijateľná verzia romantickej komédie, ktorá keď chce byť vtipná, potrebuje k tomu presne týchto hercov, akých sme tu mali. Hlavne Eugenio Derbez do svojej roly perfektne sadol. Komédia to je nenáročná a nepreháňa, na záver prisladí, ale určite ostáva po nej príjemný pocit. Keď sa to v tomto žánri robí takýmto štýlom, ostávam vždy spokojný. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám docela rád komedii Přes palubu hlavně kvůli hlavní dvojici Goldie Hawn a Kurt Russell. Byla to místy ujetá podívaná, navíc já tuhle herečku v mládí dost „žral“ a měl pro ní slabost. Tahle napodobenina se mi zpočátku trochu hnusila hlavně díky nesympatickému hlavnímu hrdinovi, který si moc mé sympatie nezískal během celého filmu, ale když dostával zabrat na stavbě, docela jsem se i nasmál. To Anna Faris je má oblíbenkyně a hlavně díky ní jsem si film k mému překvapení i docela užíval. I pro tuto babu mám jistou slabost a rád se dívám na filmy s ní, přestože originál byl dle mého o něco lepší, ona to dokázala utáhnout rovněž k průměrným vodám. Pře palubu vidím na 60%, tady tohle na 50% ale zavřu obě oči. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie možná dokonce bajka, v níž vynikají oba hlavní představitelé. Anna Faris je na takový typ komedie jako dělaná a Eugenia Derbeze sice neznám, ale myslím si, že mu role zhýralého boháče, na nějž čeká krutý trest, také náramně sedla. Závěr byl neklišovitý a netrapný, místy dojemný a bláznivý. Je to na tři a půl hvězdičky, ale ve složité době zvedám nahoru. ()

Reklama

Reklama