Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V 80. letech minulého století vytvořila rumunská vláda nejoblíbenější seriál v zemi. Uhlazená a odvážná policejní kriminálka, která měla její občany nejen pobavit, ale také propagovat komunistické ideály a podněcovat k nacionalismu. (HBO Europe)

Recenze (13)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si, kedy som naposledy videl niečo také vtipné. Do absurdity dotiahnuté socialisticko-propagandistické retro, ktoré kriminálny rámec používa na vŕšenie ďalších a ďalších skvostných gagov. Všetko so smrteľne vážnou tvárou, výborne zrežírované a s ukrutne zábavným out-of-sync dabingom. "Dcérka, vieš, čo je to kurva? Veru, a presne tým sa staneš, ak budeš naďalej počúvať túto kapitalistickú hudbu." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mentálové (rozuměj američtí producenti z Amazonu) asi neměli kam utopit peníze a tak si vymysleli projekt, který by snad ani Netflix nevymyslel. Nechali se inspirovat komunistickými kriminálkami, mimochodem i českými případy Majora Zemana, napsali scénář a nechali ho natočit rumunskou televizi. V Bukurešti a s rumunskými herci. Aby tomu ale nebylo málo, nechali si těchto šest epizod odvést do Ameriky a tam ho předabovala hollywoodská komediální elita. A víte co? Těch šest epizod byla docela prdel. Tvůrci sice občas tlačili dost na pilu a dělali z východního bloku absurdistán, ale sem tam měli docela i pravdu. Sice nejsem schopný zhodnotit, jak se tu za komančů vnímala Amerika, ale musím říct, že tenhle seriál mě místy dokázal rozesmát. Myslím si, že bych klidně zvládnul i rumunskou verzi. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zase taková extra sranda to nebyla. Sem tam vtip opravdu k zasmání, mezi tím občas trapné mezihry. S postupem času jsem si uvědomoval, že opravdu vědoucí, a tedy přesně trefenou srandu si ze socialismu umí udělat jen kinematografie, který ho zažily (Pelíšky, Good bye, Lenin!...). Toto to rozhodně není. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Jsem docela rád, že tvůrci nakonec natočili vlastní materiál a nenechali se zlákat pouze předabováním nějakého staršího seriálu (Ve hře byl třeba i náš Major Zeman). Mohli tak některé momenty posunout do mnohem absurdnější roviny. Například naprosto kouzelný flashback z New Yorku, který představuje metropoli jako peklo na zemi plné prostitutek a zločinu v kontrastu s bezpečným a pohodovým životem v socialistické Bukurešti. Co se týče anglického dabingu, upřímně jsme si zprvu to přál raději sledovat v rumunštině. Ale i to si nakonec sedlo a vlastně takto musím zpětně ocenit, jak právě dabovaná část jen přispěla ještě k větší šílenosti pronášených dialogů. ("If we don't get these cabbages to the hospital, that child is gonna die.") Paradoxně, vedle toho všeho je to ale i skvělá buddy-comedy, protože hlavní hrdinové jsou docela sympatičtí a vlastně jim v jejich odhodlání zabránit západnímu nepříteli otrávit mysl rumunského lidu i docela fandíte. Rozhodně jeden z nejzajímavějších projektů tohoto roku. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

naprosto neuvěřitelná kombinace,která svojí naprostou debilitou dohnanou ad absurdum bliží v mnoha momentech komediální genialitě.Každopádně jsou tu i slabší momenty a hlavně potenciál být ještě zábavnějším kouskem...80% ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Znáte ty klasické Americké parťácké kriminálky jako “Starsky&Hutch”, “MiamiVice” a tak dále? Teď si to samé představte akorát zcela naopak, ve východním bloku - komunistické Bukurešti. Natočeno nedávno, Američany, avšak s kompletně Rumunským štábem, herci. Celé má navodit dojem původního Rumunského restaurovaného seriálu-z té doby... :) popis zní kostrbatě, ale tenhle “inverzní paskvil” působí velmi dobře, dokonalá parodie. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomu, aby tento seriál vystoupil kvalitativně ještě výše, mu chybí dvě věci: 1. Kvalitní dabing (To je fakt hrůza, kolikrát je synchron úplně mimo...). 2. Možnost sebereflexe, kterou pochopitelně v USA pro komunismus nemají, a díky tomu jsou tak některé scény zbytečně přepálené. Každopádně námět seriálu jako takový je výborný, a v druhé půlce jsou dva opravdu super díly, které tomuto seriálu zvedají hodnocení. ()

eromar 

všechny recenze uživatele

Užasná to doba, ve které žijeme, kdy díky Netflixu, Amazonu a dalším mohou být realizovány podobné projekty. Škoda jen že si místo ČSSR vybrali Rumunsko... mohlo to být pro našince o to zábavnější. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Škoda toho, jak se to vyvinulo. Ta stylová retro absurdita prvních dvou dílů včetně toporného dabingu byla vysloveně skvělá, na pět hvězdiček. Bohužel, od třetího dílu to začalo být až příliš překombinované a poslední díl a rozuzlení mě opravdu zklamalo. Nicméně jako nápad dobré a určitě bych si dovedl představit sledovat takových kousků víc. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

To snad ani Rumuni nemohou myslet vážně! Nevěřím, že to není parodie! Je to z osmdesátých let, takže by to parodie být neměla, ale ten absurdní děj a ještě absurdnější hlášky napovídají, že se nejedná o seriózní dílo. Takto by to nenatočili ani Sověti za Stalinova života. Stále kroutím hlavou a nevím, jestli se podívat i na ty zbývající čtyři díly. Zvědavost asi zvítězí a mrknu na to. Jak to ale budu hodnotit, to si netroufám odhadnout. Tak jsem vůl, dál jsem se napálit! Opravdu jsem si myslel, že jde o zrestaurovaný rumunský seriál, který amíci nadabovali. Z tohoto nového úhlu pohledu seriál hodnotím nadprůměrně. Jediné co mi vadí je relativizace. Prostě tady mezi komunismem a demokracii je dáno rovnítko, jako že obojí má své klady i zápory. Demokratické uspořádání však dokázalo, že je mezi špatnými to nejlepší a mělo to být zřejmé i v této absurdní taškařici. Kdo zažil komunismus bude se bavit a připomene si, že reálný život za minulého režimu byl jen o fous méně absurdní! ()

Pafnuc 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem naprosto bezprecedentně geniální. Škoda, že to není ještě o fous zábavnější. "Jestli nedovezeme tohle zelí včas, to dítě v nemocnici zemře." ()

catt 

všechny recenze uživatele

Takové zcela průměrné až ztracený čas. Motiv dobrý, technicky fajn, ale nějak mě ta ostalgie nebaví ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Lidé tady plesali, jaká je to sranda. No nevím. Poprvé jsem za zlehka zasmál až ke konci posledního dílu scéně s rukama. Pozitivně hodnotím, že tolik Dacií pokupě jsem asi ještě neviděl, ale obecně slabota zajímavá jen natolik, aby to člověk nevypnul a nějak se tím proklikal. P. S. Účast Tatuma je standardní ojeb na diváky. ↘️ 17% ()

Související novinky

Reklama

Reklama