Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéfkuchař na průzkumné cestě po indických městech objevuje různorodé jídlo a různé kultury. Roshan (Saif Ali Khan) a jeho syn Armaan cestují po celé zemi v autě pojízdného občerstvení. Jelikož oba oživují staré vzpomínky na cestě z Kochi do Goa a Dillí, vytvářejí si mnoho nových, čímž posilují jejich vzájemný vztah. V druhé půlce života si Roshan si uvědomuje, že přehodnocení věcí, které jsou v jeho životě důležité, je klíčem k tomu, aby nalezl znovu štěstí! (Kinoatlas.cz)

(více)

Recenze (8)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Hmm. Tak asi takhle - podobně roztomile naivní krávoviny už se dnes točí zaručeně jen v Indii. Můžete nad tím ohrnovat nos jak chcete, můžete se tomu klidně i posmívat, ale netvrďte mi, že jste se u toho aspoň občas retardovaně negebili. Obvykle poznám, jestli si ze mě filmař dělá prdel, nebo jestli to myslí vážně. Tady ale fakt netuším. Některé scény byly očividně upřímné až po špičku sikhského plnovousu, jiné si naopak střihly čistou sebeuvědomělou hru. Ve většině případů ale fakt netuším - smál jsem se jak divý, ale těžko říct, jestli jen postavám, nebo i tvůrcům. A moji spolukinaři (kteří byli, stejně jako já, netušící "obětí" promítání naslepo) na tom byli podobně. Průšvih je spíš v tom, že se to celé vleče přes dvě hodiny a tak nějak to svojí strukturou připomíná snahu amatérského fabulátora odvyprávět koherentní a kohezní příběh. A přestože snědý indický Ondra Vetchý v hlavní roli není úplně k zahození, herecky je to taky dost bída. (K nemilosrdně stupidním dialogům se radši vyjadřovat nebudu, protože titulky, co nám k tomu pustili, evidentně přežvýkal Google Translate a dál už se tím nikdo nezabýval.) Tohle všechno bych ale téhle bezelstné krávovině dokázal odpustit. Jen kdyby za něco stál aspoň její konec. Ten se sice tváří jako bůhvíjaká sluníčková filozofie, ale (alespoň z mého pohledu) ve výsledku vyznívá dost amorálně a dělá pitomce ze všech zúčastněných. Včetně diváka. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Málokedy ma remake zaujme viac ako pôvodný film, avšak tejto indickej prerábke amerického Chefa sa to podarilo. Aj keď boli scenár a idea viacmenej prevzaté, hoci s viacerými obmenami, tak indické prostredie pôsobilo na mňa oveľa očarujúcejším dojmom ako to americké. Darmo, India je moja srdcovka! Saif Ali Khan mi do tejto role výborne pasoval, takže aj vďaka nemu to malo ten želaný efekt. Film so sebou niesol veľmi príjemnú feeling good atmosféru, miestami dokonca až poetickú. Bohužiaľ, niektoré scény pôsobili svojim nadmerným optimizmom dosť naivne, a tak to trochu ubralo z toho celkového dojmu. Každopádne, chutné jedlo, skvelá hudba, celková idea = 4 hviezdičky. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Pohodový film o ľudských nádejach, snoch, túžbach, ale aj životných omyloch, zídenia z vytýčenej cesty a hľadania tej správnej. Príbeh o tom ako otec hľadá cestu k svojmu synovi a aj sám k sebe a nakoniec aj k vlastnej manželke, aj keď bývalej. Pekná hudba, film zameraný vyložene rodinne. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film který si člověk pustí když se chce podívat na něco pohodového a nekomplikovaného. Přišlo mi to trochu delší než být muselo, ale nakonec docela fajn. Super hudba! ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

K hlavnímu hrdinovi jsem si notnou chvíli hledal cestu. Jako sebestředný sobec mi to vůbec neusnadňoval, ale postupem času, když začal o sobě a o všem okolo už konečně více přemýšlet a hlavně se chovat jako chlap, jsem ho rád vzal na milost. Saif Ali Khan, který ho hrál se mi moc líbil a dal všemu onu kořeněnou sílu, která celý příběh s přehledem utáhla. Padmapriyu jsem viděl poprvé a její velmi milá a sympatická postava bývalé ženy hlavního hrdiny přispěla svým pozitivním vystupováním a nábojem k výbornému osvěžení. Jako vybalancování oproti svému vznětlivému exmanželovi to fungovalo báječně. Svar Kamble v roli jejich syna vše hezky doplňoval. Prostředí zasněženého New Yorku příjemně obohatilo děj, který se odehrává převážně v Indii. Námět o vaření, své vlastní cestě životem za svobodou a štěstím, napravování svých minulých chyb a změnách postojů k sobě sama, stejně jako k ostatním mě určitě zaujal. Také pohodová hudební stránka napomohla dokreslit výsledné hodnocení ke čtyřem hvězdám. Dokonalé to nebylo, ale milé s pozitivním vyzněním určitě ano. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Byl ideálním zakončením skvělého dne. Takové to snímky mám jednoduše rád. Nic od nich nečekáte, a přesto vás dokážou, tak moc rozveselit a celkově potěšit. Není prostě někdy od věci buď zajít do kina jen tak, navíc když nevíte na co jdete, díky Scale naslepo, anebo třeba zkusit snímek z poněkud odlišné kinematografie než jste normálně zvyklí. V tomto případě z Bollywodu. A pokud se vám poštěstí skloubit obě dvě věci dohromady, jako mě, tak můžete získat výtečný filmový zážitek. Roshan je šéfkuchař v jedné newyorské restauraci. Když však dojde k incidentu mezi ním a zákazníkem a následnému vyplavení emocí ven ke všem okolo, dostane padáka. Po těchto událostech se rozhodne odcestovat do rodné Indie, kde kvůli své lásce k vaření, zanechal dnes už ex-manželku a dospívajícího syna. Od budoucího nastávajícího své bývalé ženy dostane doubledecker, který sice první nepřijme, poté ale změní názor a udělá z něj pojízdnou restauraci. Spolu se svým synem a přítelem, kuchařem z New Yorku, tak rozjede svůj nový byznys, čímž znovu získá srdce svého syna. Jednoduché a prosté, přesto originální. Podařený a trefný humor, nevšední prostředí. Jasně tradiční hudba, která jde v přesné návaznosti na pocity a emoce, jenž postavy prožívají, a ačkoli kýčovitá, i tak moc dobrá. A navíc jídlo, které přímo dýchá z každého záběru. A happy end na konec. Říkejte si, co chcete, ale toto jedinečné a možná trochu zvláštní balení, mě dostalo. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Typická indická silně idealizovaná podívaná. Otec je sobecký, nemá čas na syna, vrátí se k němu i k ženě, která se s ním rozvedla. Do toho problém s dědečkem, který nechápal touhu hlavního hrdiny stát se kuchařem. Malebné scenérie Indie, chytlavá hudba, moudra do života, občas nějaká ta menší krize, vtípky na odlehčení a happy end. Indové milují takové pohádky, ale snad se časem naučí točit i příběhy víc ze života. ()

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Film celkově je nesourodý s místy extrémně hloupými dialogy. Některé záběry, jak kdyby do filmu ani nepatřily. Některé do něj raději patřit neměly. Ale celkově jsem se bavil a když si odmyslím ten naprosto špatný výkon Saifa Ali Khana, tak ten film je zábavný, milý a uvolněný. Když člověk přežije prvních 15minut, tak je to pak příjemný, oddychový film. ()

Reklama

Reklama