Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sériový vrah zavraždil ve vesnici jedenáct žen. Šíří se zvěsti, že vrahem je temný jezdec, kterého má Gogol (Alexavndr Petrov) nařízeno vyšetřovat. Případy vražd jsou ale matoucí a během vyšetřování začíná stále více trpět děsivými vizemi. (Shr1nK)

Recenze (12)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Měl jsem obavy, jestli se tvůrcům podaří navázat na kvality prvního dílu, ale ukázalo se, že byly neopodstatněné. Oleg Meňšikov mi sice chyběl, Rusové ale nasadili pravoslavného ninju a kromě toho mi zajistili celou řadu dalších zajímavých zážitků. S Nikolajem Vasilijevičem se ale rozcházíme ve vkusu, zatímco on je celý paf z pro mě nezajímavé Jelizavěty, já bych rozhodně volil nemrtvou mlynářovu dceru. Oksana není tak upjatá a navíc může být člověku nápomocná ve vypjatých situacích. Tady není o čem. Stejně mě víc berou brunetky. To jsem ale odbočil. Tvůrci dokázali, že první díl nebyl dobrý jen tak náhodou, a pokračování znovu disponovalo pochmurně- temnou atmosférou, napětím i hororovými momenty. Hned se vrhnu na finální díl. 4*+ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A KDO JE TEN VÁŠ VIJ?“ … „PODZEMNÍ DÉMON. DÁVÁ MOC VŠEM DRUHŮM ZLA...“   Tak opravdu se snažej, aby to dobře vypadalo. Hodně vesnickejch pověr… ale vo tom vlastně Gogolův „Vij“ je. Prostě strašidelně mysteriózní poudačka z ukrajinský vesnice. Temnota z toho cáká na míle daleko a nějak si nevzpomínám, že bych v posledních letech viděl podobně vyvedenou báchorku.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Večery na samotě u Dikaňky“, kterou v roce 1830 napsal Nikolaj Vasiljevič Gogol, neznám. 2.) Šukám ducha.  ///  Thx za titule „peta.jashek“.              PŘÍBĚH ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie prinieslo pútavejšie podaný príbeh, čo je asi aj základom jeho (polovičného) úspechu. Čo sa zbytku snímku týka, sú pasáže, ktoré milo prekvapia, no očakávania v podobe horor žánru, Gogol nijakým spôsobom nenapĺňa. Je to taká temnejšia rozprávka, pričom očakávania po siahnutí po tomto snímku, treba jednoznačne tlmiť a výsledku to možno nebude také špatné. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Hohol bere vyšetřovačku do vlastních rukou, takže sebou fláká o zem co pět minut a většinu děje stráví v limbu. Dobří ruští lidé jej permanentně sbírají a přesouvají do postelí, aby jim neumrzl, či aby jej neokusovaly veverky.  Kozenky se začaly zbytečně halit, ovšem i tak stojí. Vij. Za vidění. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Černý jezdec jde stále po dívkách a jeho pronásledovatelé už ví, kdy to bude. Napínavá honba za vraždící bestií pokračuje. Působivé snové sekvence, z nichž jedna z nejpodařenějších se odehrává pod vodní hladinou jezera. Ruce kam se podíváš! Gogol se sice opět chvílemi chová jako blb, ale coby beran jde za svým cílem. Do příběhu je navíc vmontována několikrát zfilmovaná povídka Vij a nutno říci, že provařená scéna v kostele za to stojí. Temný les, měsíc nad dědinou, bouře, hřbitov, mlha, kostel. Gore tentokrát umírněné, i když dojde na meč v hlavě i střeva. Příjemná pochmurná pohádka pro dospělé, jejímž cílem je pobavit, nikoliv předvést shakespearovské divadlo...od toho jsou zcela jiné filmy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Druhé díly trilogií bývají zpravidla nejslabšími články celku. I tady se mi zprvu zdálo, že půjde o trochu řidší odvar dílu prvního. Ale kdepak, děj postupně nabere spád a se skvělou jedničkou si nakonec v ničem nezadá. Největším mínusem se mi ovšem, ještě víc než minule, začíná jevit Petrovova kreace Gogola. Objektivně tedy nic hrozného, ale já bych tuhle postavu pojal/rád viděl pojatou trochu odlišně, vážněji, temněji. No úplně nejvíc mě štve, že kvůli mé pokročilé ospalosti musím nechat finále na zítra, bljaď! ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho naslepo s tím, že půjde o tři filmy na motivy Gogolových povídek. Ach, jak rád se v takových případech mýlím. A opět  se vyplatilo předem si o snímku nic moc více nezjišťovat :) Naprosto parádní, vynikající fantasy hororový romantický příběh. Má to vše. Rozhodně hodnotím jako celek - jednotlivé filmy jsou na sobě závislé, jedná se o celek rozdělený na tři části pro dlouhou stopáž, je to více méně téměř šestihodinový snímek, co utíká a co dokoukat musíte. Má to vynikajicí prostředí, herce, akci, postavy i vtip a ducha. Navíc se to vyvine takovým směrem, který je absolutně nemožno předvídat a zároveň nepůsobí na sílu či absurdně a krásně to do sebe zapadne. Já musím jen a jen chválit. Prozatím dávám celému dílu 8.5/10 a moc moc doporučuju úplně všem, kdo mají rádi hororovou pohádkovou atmosféru. Dojde i na vtip a dost tragickou romantickou linii. Téměř 5* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No čakal som o niečo vyšší level. Dlho sa tu len kecá a na zaujímavé a temne sceny sa čaká až na koniec. Tam to bolo vynikajúce a to myslím hlavne po trikovej stránke, ten asi zhltol väčšinu rozpočtu tejto časti. Konečne sa dozvedáme, ako to bolo zo samotným Gogolom a jeho narodením. Všetko krásne zapadá do jedného celku. Prvá časť ma odrovnala temno ponurou atmosférou, ktorá tu chýbala. Uvedomujem si, že sa to musí začať vyjasňovať a tak na akciu nebude až tak čas a to sa dokazovalo, už aj v tejto časti. Ale tu zas prekvapili triky, keď prišiel démon Vij, tak tam sa sústredila cela energia filmu, ako po finančnej stránke i po tej scenáristickej či režisérskej. Videl som niekoľko spracovaní poviedky od N. V. Gogola a táto dopláca na to, že rieši veľa vecí a nesústreďuje sa na to najhlavnejšie, kvôli čomu bola stvorená a pravé to malo vyhradených pre seba len par minút i keď efektných, ale to nič nemení na fakte, že tu sa tomu malo venovať oveľa viac. Tejto časti a to hlavne za efektný zaver môžem dať len silne 3*, bez neho by to bola celkovo veľká nuda, tak chvalabohu aspoň za neho. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

O trošku slabší než první díl - ubylo totiž fórů a přibylo keců, nicméně když už došlo na akci, tak ta byla tedy pětihvězdičková, ať už se týká čarodějnice, tak především samotného souboj s Vijem. Těším se na poslední díl a doufám, že s ním půjdu s hodnocením mnohem výš. 70% ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Zase fajn komédia na jedno pozretie. Gogol by si mal zohnať sluhu, ktorý by ho zdvíhal zo zeme po jeho záchvate...ten sluha by si ani neoddýchol. Človek len žmurkne a Gogol sa vála po zemi... ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Takze stale nie. Opat je to audiovizualne vypiplane zradlo (niektore zabery mi pripomenuli temne hvozdy a dediny z Pana prstenov), ale sofistikovanost v skripte a vedeni hercov je mimo. Je to taka priemerna hororova TV inscenacia s nakladnymi kyjevsko-ruskymi kulisami a pritazlivymi carodejnicami. ()

Reklama

Reklama