Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbývajících sedm osob v domě stále věří, že se z ostrova dostanou, ale navzájem si již vůbec nedůvěřují. Kdo jsou ti Owenovi? Viděl je někdo? Buď je vrahem někdo z přítomných, nebo se vrah skrývá kdesi na ostrově. Napětí je takové, že by se dalo krájet. A báseň pokračuje dál, ale kdo z nich je další na řadě? Přítomní svou nevinu už tak hlasitě nehlásají. Pobožná slečna Brentová se ale necítí vina za sebevraždu své služebné, kterou vyhnala z domu poté, co zjistila, že je těhotná. Později je slečna Brentová nalezena mrtvá s probodnutým hrdlem pletací jehlicí. Ta měla zřejmě symbolizovat včelí žihadlo z básně. Sluha Rogers zemřel ve sklepě když chtěl nasekat dřevo. Smrt si i se svou ženou zasloužili za to, že kdysi zabili svou paní, která jim v závěti odkázala určitou peněžní částku. Další dvě figurky jsou pryč. Hosté se rozhodnou, že nebudou jen tak čekat na smrt, došlo ji, že přívoz nepřijede a tak se rozhodnou uspořádat večírek. Alkohol teče proudem, kokain po Marstonovi udělá své a přítomní se přiznají ke svým hříchům. Detektiv ukopal k smrti mladého muže jen proto, že byl homosexuál. Doktor Armstrong je vinen smrtí své pacientky. Lombard se k vraždám již přiznal a vinu stále necítí, soudce poslal na šibenici mnoho lidí ve jménu spravedlnosti. Vera je vina tím, že ponechala bez dozoru malého chlapce, který neuměl dobře plavat a on se utopil. Smrt si přichází pro jednoho po druhém, přesně jako v té básni. Soudce je zastřelen, detektiva propíchne dýka, doktorovo tělo objeví Vera a Lombard na pláži. Už zbyli jen oni dva. Vera je vyděšená a ukradne Lombardovi pistoli a zabije ho. Do mysli se jí stále vkrádají myšlenky na mtrvého hocha, který se kvůli ní utopil. Ve svých myšlenkách je k sobě upřímná. Byla to právě ona, kdo ho poslal plavat, aby se ho zbavila a její milenec Hugo získal po chlapci dědictví a mohl si ji vzít za ženu. Od soudu odešla jako nevinná žena, která málem zaplatila životem za to, že se chlapce snažila zachránit. Hugo ji však prokoukl a už s ní nechtěl mít nic společného. Vera jde do svého pokoje, aby se zde oběsila. Oprátka je pro ni již připravena. Když stojí na židli, do pokoje vejde soudce. Svou smrt s pomocí doktora jen předstíral. A Veře vysvětluje, že žádní Owenovi nejsou. To on všechny zavraždil, protože se jim nedostalo trestu, vzal spravedlnost do svých rukou. A protože trpí rakovinou, rozhodl se ukončit svůj život vlastní rukou a zastřelil se. Všechny figurky jsou zase vyrovnané na stole. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně kvalitní pokračování. Je radost sledovat úmrtí a těšit se nad spekulacemi, komu a jak zazvoní hraná příště. Atmosféra správně zhoustla. Ze šachovnice pomizeli bezvýznamní retardi a smyčka se utáhla. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Název ‘Deset malých černoušků’ je mi znám už roky, popis příběhu ovšem nikoliv. S ním jsem se seznámil až tady a o to víc mě pointa zaujala. Smrti nelze předvídat a ani nelze prohlédnout, kdo za nimi tedy může stát. A nápaditost v jejich rozdílnosti si mě nemálo získala. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Deset malých černoušků jsem četla (mám přečtenou skoro celou A. Ch.), před lety jsem viděla jiné zpracování, které bylo dobré, ale tato adaptace je opravdu zdařilá. Vůbec mi nevadí, že vím přesně, co se bude odehrávat, kdo je vrah...Agatha mě vždycky baví. ()

Reklama

Reklama