Reklama

Reklama

Až tam nezbyl žádný

(seriál)
  • Česko Deset malých černoušků (více)
Trailer

Epizody(3)

Kniha "Deset malých černoušků" od Agathy Christie, které se na celém světě prodalo přes sto milionů výtisků, se stala nejprodávanější detektivkou všech dob. A nyní byla poprvé převedena do seriálové podoby. Je rok 1939 a Evropa balancuje na pokraji války. Na Černochův ostrov, odlehlou skálu u pobřeží Devon na jihu Anglie, je pozváno deset lidí s pochybnou minulostí. Navzájem se neznají a jejich tajemný hostitel chybí. Každý z návštěvníků, kteří jsou zcela odříznuti od nedaleké pevniny, je obviněn ze strašlivého zločinu. Když pak začnou jeden po druhém záhadně umírat, uvědomí si, že vrah může být mezi nimi. Komu se podaří přežít? A kdo je vrah? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte adaptace Agathy Christie jenom prostřednictvím seriálového Poirota, tak vás tahle minisérie podobně jako mě v nejednom ohledu předkvapí. Chladná atmosféra, paranoia postav a nekompromisnost děje se nesledují snadno během víkendové odpolední kávičky, ale sledovat výsledek je přesto fascinující. Tohle je adaptace pro 21. století. V dobrém i ve zlém - diváci chtějí krev, mrtvoly a sexuální nápětí a taky to dostanou. K temnému příběhu , ve kterém nikdo není nevinný, se ostatně nic jiného nehodí. Snad jediná moje výtka směřuje k hudbě, která mohla být využitá víc. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zdařilá adaptace výborné předlohy, co dodat. Snad jen, že se nedivím, že tvůrci nepoužili název původního britského vydání, jehož originální znění v dnešní době pochopitelně vyvolává negativní konotace. Že ovšem nepoužili říkanku ani ve znění, v jakém ji znají američtí čtenáři (i řada diváků), je na pováženou. To v rámci všeobecné idiocie a politicky korektní předposranosti vadí dnes už i Indiáni? S těmi vojáčky (a Vojákovým ostrovem) se jděte zahrabat! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie není můj šálek kávy, takže Deset malých černoušků jsem znal jen rámcově a díky tomu byla pro mě minisérie napínavá až do samotného konce. K dokonalosti přispívala i výborná sychravá atmosféra opuštěného ostrova a samozřejmě vynikající obsazení s řadou osvědčených jmen, z nichž se mi nejvíc líbili pro mě neznámá Maeve Darmody a ne tak okoukaný Burn Gorman. Dokonalost sama. 100% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Raději si přečtěte knížku. 1) Klasické detektivky nejsou mým oblíbeným žánrem ani v knižní podobě a tudíž ani ve filmové. Knížku jsem během dospívání četl. Pokud si vzpomínám, tak se mi docela líbila, když vezmu v potaz své výhrady k žánru. Nedalo mi to a do knížky jsem znovu nahlédl. Uviděl jsem přirozené hbitě odsýpající dialogy a pořád se něco zajímavého dělo. A to je přesně to, co ve filmu postrádám. Herci, pravda, snaživě třískají do gongu a vrhají po sobě zavilé pohledy, venku blesky stíhají blesky, mořské vlny narážejí na útesy a charismatuprostý film se klopýtavě vleče dál. Ve snaze vytvořit hrůzyplnou atmosféru stvořili tvůrci jenom kopu nudy._____ 2) 32letý Aidan Turner (hledač diamantů v Africe Filip Lombard) a 23letý Douglas Booth (bezohledný řidič Anthony Marston) tu jsou, aby potěšili mé zvrhlé oko, zatímco herci jako třeba 68letý Sam Neill (generál MacArthur) nebo 69letý Charles Dance (soudce Wargrave) uspokojí i můj herecký apetit._____ 3) Těm, co raději čtou, než se dívají na filmy, nabízím duchaplné zamyšlení Iva Fencla o povaze a historii říkanky o deseti malých černoušcích. A ještě tady na doplnění. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

K neuvěření, že forma téměř až absolutně dokonalá, nemá opodstatnění též v nějakém absolutním obsahu, ale ,,jen" v adaptaci detektivky Deset malých černoušků od Agathy Christie...i když samozřejmě, je to detektivní britská klasika a tak BBC chtělo předvést něco mimořádného...a povedlo se...zachycení atmosféry i dobového ducha je opravdu podařené... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodná verzia knihy, podľa ktorej je tento seriál natočený, bola vydaná v roku 1939 pod názvom „Ten Little Niggers“ (10 malých černoškov). Tento názov bol však považovaný za rasistický a tak bola kniha vydaná aj pod názvom „Ten Little Indians“ (10 malých Indiánov). Od roku 1985 sa používa názov „And Then There Were None“ (A neostal ani jeden). Zmena sa týka aj riekanky v knihe, kde sa niggers (černoškovia) zmenilo na soldier boys (vojaci) a taktiež názvu ostrova z Nigger Island na Soldier Island. (Hank_Scorpio)
  • Filmový dům stojí v obci Harefield na okraji Londýna (Harefield House). Ostrovem je Mullion Island na Cornwallu, dům je na něj doplněn pomocí CGI. Přístav je Mullion Cove. Dále se natáčelo v Newquay a Kynance Cove (pláž) a vlakové scény se natáčely v South Devon Railway. (rakovnik)

Reklama

Reklama