Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Libíček jako nenasytný bezedný cvalík. Ale i on přestane mít jednou chuť k jídlu... Dnes se v cyklu Pohádka pro pamětníky můžete těšit na jednu o nenasytném Bumbrlíčkovi, který sní i draka. Vzápětí však ztratí chuť k jídlu. Nic ho netěší, nemá zájem ani o princeznu, kterou zachránil. Ale jak říká bába kořenářka: „Není nemoci, aby nebylo pomoci..." Televizní pohádku podle scénáře M. Švandrlíka natočil v roce 1972 režisér P. Kraus, který do hlavních rolí obsadil J. Libíčka (Bumbrlíček), V. Menšíka (král), D. Hlaváčovou (princezna) či M. Kopeckého (ministr). (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Žádná revoluce to není, všechny přítomné skvělé herce jsem viděla hrát lépe a v lepších rolích, ale přesto vidět pana Libíčka jako hrdinu víztězícího nad drakem je neskutečná prča. A Dana Hlaváčová byla revoluční princezna, až mě překvapuje, kolik princezen tato méně známá ze sester Hlaváčových hrála. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co je ?? Nic neslyším !! Že von spolk i toho reportéra ?!" ;) Skvostná adaptace Švandrlíkovy povídky.. Tohle snad nemohl zprasit ani vyhlášený tragéd Kraus.. Herecky dokonalá záležitost.. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Pěkně hravá a praštěná pohádka, která pamětníka pobaví. Už jen ten začátek, kdy obézní pan Hlinomaz vyčítá obezitu panu Libíčkovi. A pak ten poslech napínavého souboje Bumblíček vs drak u stávkujícího rozhlasového přístroje. Potěší i kreace M. Kopeckého jako ministra, který drakovi předložil naprosto kulantní nabídku a zkusil vyměnit princeznu za filmovou herečku, dvě baletky a čtyři manekýnky. A trhlá pribcezna D. Hlaváčové je roztomilá. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slyš, co moudrá bába říká, zorej pole u lesíka. To se takhle v Kulihradech nad Čuprávkou sešli 41letý Jan Libíček, 58letý Josef Hlinomaz, 43letý Vladimír Menšík, 50letý Miloš Kopecký a 27letá Dana Hlaváčová. Vlastně se divím, proč dávám jen dvě hvězdičky... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dobrý rozjezd, celkem vtipný děj, ale po polovině ztrácí pohádka dech. Vlastně ani neskončí pohádkově. Jinak Libíček a Hlinomaz byli ve svých rolích nejlepší, naopak Menšík zůstal v podstatě nevyužit. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Černobílá, ale ve slušném studiovém provedené natočená pohádka o superjedlíkovi, který nemá nikdy dost. Jednoho dne však zachrání princeznu tím, že sní draka a pak už nemá hlad ani chuť na jídlo. Musí přijít lékař v podobě práce a pak to možná bude zase starý známý Bumbrlíček. Pohádka je zajímavá snad jedině obsazením Jana Libíčka do role synka Bumbrlíčka. Jinak je to spíše hloupé a nevtipné. Dokonce ani Menšík jako král to vůbec nezachrání. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Sice malá pohádečka ale stála za to. A hvězdičku navíc přidávám z tohoto důvodu, že je to jedna z mála pohádek ve které nebylo hlavní myšlenkou aby se Dana Hlaváčová s Libíčkem spolu zadali, ale aby Libíček přestal být nenasyta. :-) Bohužel Libíček měl strašné kila navíc i v realitě a proto je škoda že nebyl chudší. Že by ho třeba vycpali a pohádku by zakončili tím že by mu vyndali vycpávky aby se ukázalo jak po tvrdé práci a střídmém stravování krásně zhubnul. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem psal u pohádky O princezně, která pořád vařila, že D. Hlaváčová moc kladných postav v pohádkách neztvárnila a hned tu máme další a opět je to princezna. Jan Libíček krátce před smrtí zahrál Bumbrlíčka, ovšem již ve věku více než čtyřiceti let. A působil opravdu úsměvně. Pohádka vůbec má vcelku hvězdné opbsazení, nicméně jsem očekával, že snězení draka bude spíše takový vrchol, neboť pohádku znám trošku jináč. ()

Reklama

Reklama