Reklama

Reklama

Proč to řešíme?

(pořad)
  • Česko Zvědátoři
Publicistický
Česko, 2017

Obsahy(1)

Zvědátoři Martin Rota a Patrik Kořenář nám pětkrát do týdne na svém YouTube kanále servírují své komentáře na témata z oborů jako umělá inteligence, zkoumání vesmíru, konspirační teorie a mnoho dalšího. Můžete se těšit i na zajímavé epizodní sponzory a popkulturní odkazy. A proč že to vlastně řešíme? (Edhelkad)

Recenze (14)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Začal jsem se dívat v době kdy bylo cca. 15 dílů, od té doby kvalita vzrostla jakož i uvolněnost, která častokrát přebírá nadvládu nad řešenou věcí a tím se stává, že se Patrik i Martin dostávají mimo téma. .. Dokonalá přesnost informací občas více či méně vybočuje z kolejí, ale Zvědátoři nejsou videa pro akademickou tvorbu, ale spíše pro lidi co se zajímají o vědu apod. a chtějí se u něčeho jednoduchého nasnídat či uvolnit. .. Cca. 15min. videa vycházejí pondělí až pátek + v pátek bývá ještě zvědátorský stream pro zvědavé teens :D ... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

oje 

všechny recenze uživatele

Příjemné a zajímavé podcasty převážně z pole vědy od sympatické dvojky ostřílených bojovníků za pravdu, kteří vědí, jak pracovat s informacemi a zdroji. Přátelské dialogy s nadhledem vytváří uvolněnou atmosféru, nadsázka o občasné odbočování podtrhují přirozený charakter rozhovorů. Právě autenticita, zajímavá témata a inteligentní zmoderátoři jsou hlavními rysy, díky kterým můžeme mít pořad rádi a který jej také odlišuje od jiných. Kluci zaslouží uznání už za koncept boje proti dezinformacím a oblbování národa, stejně jako za úctyhodný objem a frekvenci tvorby, jen tak dál! ()

Script odpad!

všechny recenze uživatele

Dva týpci co se rozhodli zapojit své mozkové buňky nad věcmi, které je zbytečné řešit. Viděl jsem pár epizod a je mi z toho na zvracení, poněvadž jejich debaty jsou o ničem, jsou nezáživné a mají velmi trapné odbočky od tématu. Jediným lákadlem jsou tituly epizod. ()

dan4815 odpad!

všechny recenze uživatele

Rota má tu nevýhodu, že je velmi egoistický - kdyby alespoň jednu minutu nevmetl divákům něco, za co bychom se mu měli podle něj klanět, myslel bych si, že se mu gangréna nohy dostala už do mozku. Kořenář je daleko více vyrovnaný a klidný, zatímco Rota je nejenom fyzický, ale i duševní mrzák. Ať si říká co chce, třeba to, že svou namyšlenost používá proto, že tím zaujme více lidí, ale do takového pořadu to vůbec nepatří. Nebo... chtějí snad přilákat malé produkty incestů, kteří mají touhu Rotu sesadit za ty jeho provokativní kecy? Ne, Martin prostě neovládá tu svou touhu po nějakém čase začít o sobě mluvit. Všimněte si, snad v každém videu vždy přijde s tím, že tomu rozumí, že o tom četl už v prenatálním věku a plodová voda jeho matky byl mozkomíšní mok, protože on celý je jeden veliký mozek. Když jsem u toho, Rota se daleko více plete jak Kořenář. Přítelkyně, která studuje bioinformatiku, mě často nutí, ať toho kokota vypnu, protože když mluví třeba o genetice nebo biologii, tak většinou vůbec netuší o čem mluví. Z mých vědeckých okruhů zase vnímám já, že se také dost plete. Někdy je přesný, ale často se dost mýlí a plácá k sobě věci, které spolu nijak nesouvisí. Proto si myslím, že diváci musí znát už nějaké základy, aby rozeznali, kdy mluví nesmysly a kdy je to v pohodě. I přes to se na Zvědátory rád koukám, jsou témata, ve kterých nemohou nic posrat. Myslím si však, že by se měli držet formátu Patrikova pořadu - Fakta Vítězí, kdy si téma připravuje dlouze dopředu. Na druhou stranu, konverzační podoba pořadu je super, i když Rota v tom někdy dost pokulhává. EDIT: Ze tří hvězdiček mé hodnocení kleslo na dvě. Poslední dobou mě jejich řeči nestojí většinou za dokoukání. Jejich "vtipné" dialogy ať si nechají do soukromí. Poslední dobou aby člověk navíc každé jejich tvrzení vyhledal a potvrdil jejich pravdivost. Je smutné vidět, jak zajímavý formát pořadu klesá postupně na dno. EDIT2.0: Už jenom jedna hvězda. Je to taková "science" leukemie. První dvě minuty k tématu, často úplně špatné informace, a pak jsou to jenom tupé prázdné řeči nebo ten jejich pochybný humor. EDIT3.0: Po dlouhé době jsem zkoukl několik dílů. Díl obsahoval stopové množství notoricky známých informací, zbytek je naprosto zbytečné plácání. Video nemá diváka něco nového naučit, divák sleduje konverzaci dvou lidí, jejichž témata jsou velmi rozmělněna, ale vědy se opravdu netýkají. Jsou to hlavně filmy, hlášky, seriály a jejich podivný humor. Pokud možno, vše v poloangličtině, aby si připadali "cool". ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z pořadů, který si na Českém YouTubu rád zapnu, nikdy však nedokoukám. Pánové vybírají velmi zajímavá témata, ne vždy se ale reálně něco dozvím a velké množství zaberou spíš mnohdy zbytečné rozhovory, které se ve většině případů nikam nedostanou a spíš odbočují a odbočují, až se namísto o sousedovic koze mluví o vnadách sousedky Aničky. Co se ale musí nechat, pánové jsou sympatičtí, zvlášť teda Patrik, který ačkoliv někdy působí jen jako kamarád toho řvouna v baretu, co jej sledují děti, tak sám za sebe vydá mnoho inteligentního a kvalitního obsahu nejen ve Zvědátorech a za to toho kluka chválím. ()

lakiboy 

všechny recenze uživatele

Dvaja youtuberi, ktorým nie je nič sväté, okrem faktov, sa dokážu 15 minút baviť na hocakú tému. Teda, niekedy mám pocit, že sa tam rozpráva hlavne Martin s Rotom, ale to nevadí :D. Je to nahrávané formou dialógu, a dali si za cieľ epizódy nestrihať. Čo môže byť trošku problém pre ľudí, ktorí to iba počúvajú, keďže niekedy až spätne zistia, že pleskli blbosť a "opravujú" to komentom, vloženom vo videu. Ale vychádzajú od pondelka do piatku. A to sa počíta! :) ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

V tomto pořadu dvojice mladých sympaťáků, řeší aktuální dění kolem nás a to vše bez hluboké přípravy. Proč to řeší? Na to si musíte přijít sami, ale vetšinou jsou to cool věci. Hodnocení: 96/100. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Buď jsem chytil nějaké slabší díly nebo tomu nerozumím tak jako ostatní. Těch pár dílů mi nepřišlo nijak dobrých a vysvětlení mnoha zajímavých témat jsem už někde slyšel popřípadě mi to jejich vysvětlení moc problém neobjasnilo. Uznávám že podobných pořadů by se mělo vysílat víc (a ne jen na YT) ale zase na druhou stranu si musím tak nějak upřímně přiznat že věcem kterým nerozumím asi nebudu rozumět ani po složitém vysvětlování. No nebudu to házet do kopru jen proto že něčemu nerozumím, takže za 3 a možná zkusím ještě nějaké náhodné díly. Třeba se to zlepší. Možná jsem opravdu narazil na témata které mi moc neříkají. ()

TeddyCarlos 

všechny recenze uživatele

Jak jsem toho Rotu měl ze začátku rád, tak o to víc ho teď nemusim. Chová se, jak kdyby sežral Šalamounovo hovno, přitom o dané problematice mnohdy ví úplný prd. ()

Luxurka 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda dolů za vizuální dojem. Prostě ty vlasy pana Kořenáře a vůbec, celá levá strana je tak nějak... ()

Pentapus 

všechny recenze uživatele

Zvědátory sleduji již něco přes 150 dílů, takže myslím, že už si můžu dovolit kluky posoudit komentářem. Zajímavá témata, doplňující se moderátory a skutečnost, že si rozhovor dopředu nepřipravují ( zní díky tomu příjemně autenticky), hodnotím velmi pozitivně. Bohužel celkové hodnocení sráží Martinova arogance, která sice obvykle působí jako příjemný komický prvek a příjemně se doplňuje s Kořenářovou pokorou a vyrovnaností, ale někdy ji Rota stupňuje až do té míry, kdy mám na toho člověka vyloženě vztek. Například včera vyšel díl, kdy Zvědátoři hostili Ing. Zemánka a místo toho, aby se před ním choval pokorně, mluvil Martin, jako by byl chytřejší než on a akorát se tím svými chybami ztrapňoval. Přesto považuji Zvědátory za jeden z nejkvalitnějších pořadů vznikajících na území bývalé ČSR a všem doporučuji je sledovat ( už jen kvůli šlechetné činnosti šíření vědomostí v naší tupé společnosti). Kdyby se jen Martin občas krotil :( 75% Edit (29. 1. 2021): Musím uznat, že má jediná výtka se časem zcela vytratila. Zvědátoři teď sice působí více "family friendly", ale to vůbec nevadí. Zvyšuji své hodnocení. 85 %. ()

Reklama

Reklama