Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(36)

Lidský vězeň se ve vesmíru seznámí s miloučkým mimozemšťanem, který dokáže zničit planetu, a vydá se na mezihvězdné dobrodružství za záchranu světa. (Netflix)

Recenze (63)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stopařův průvodce po galaxii, Červený trpaslík, Futurama, Rick a Morty... A teď Final Space. Animovaný seriál (hlavně) pro dospělé nešetří slovy, vtipy ani třeba krví, je ukrutně ztřeštěný a nápaditý, ale zároveň má skvělý příběh a postavy, na nichž vám po pár dílech začne opravdu záležet a když se některé něco stane, je to fakt působivé a legrace jde stranou. Nejvíce se mi líbilo, jak se tvůrcům podařilo všechno vybalancovat - co má být vtipné, je vtipné, co má být epické, je epické (ne parodicky epické), co má být dojemné, je dojemné.____Druhá řada je bohužel o pořádný kus slabší. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zpočátku spíš jen rip-off Futuramy a Ricka a Mortyho, a když si ve třetí sezoně seriál konečně našel svůj vlastní ksicht, rozmáchl se do epického příběhu a začal víc rozvíjet charaktery do hloubky, tak ho zrušili. Hloupé. 7/10 ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Parádní scifi animák. Tohle jsem našel čistou náhodou a rozhodně toho nelituji. Za začátku jsem si říkal, že hlavní hrdina je neskutečně otravný a myslel jsem, že to vypnu, ale dal jsem tomu šanci a nelituji. Z té otravnosti tvůrci dokázali udělat hlavní přednost seriálu a od začátku do konce každého dílu jsem se rozhodně nenudil. Vtipné, svižné a zábavné. Rozhodně se těším na další sérii. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Delikátní sci-fi animovaná lahůdka, z níž tryská neuvěřitelné množství tvůrčí hravosti a nepřeberných nápadů. Seriál Final Space rovněž zaujme propracovanými charaktery, které se v průběhu děje přirozené vyvíjejí, osudovými příběhovými zvraty a pořádnou porcí vybroušeného humoru a dialogů. A zejména poslední jmenovaný atribut Vás zkrátka a jednoduše vtáhne a už nepustí. Olan Rogers a David Sacsk tedy stvořili oku i duši lahodící animovanou záležitost, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít. Tohle se totiž vážně hodně povedlo. Výborná práce! (Netflix) „It's An Alien On My Face! It's An Alien On My...It's A Space Alien!“ ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som videl len polovicu prvej série, ale viac nedokážem. Animované je to pekne a cítiť z toho hravosť a epickosť, ale pre mňa osobne to kompletne zráža štýl humoru, ktorý mi príde nielen nevtipný, ale až úplne otravný. Odporúčam pozrieť prvé dve časti - ak vám humor sadne, sadne vám aj seriál. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

I přes několik slabších momentů, napříč třemi sériemi úžasně komplexní, vyvážená, osvěžující, epická, dramatická i dojemná jízda s výborným vývojem postav i jejich vztahů. Po druhé sérii, která několikrát přešlapovala na místě a váhala, kam se vydat, třetí opět vytřela zrak a přestože je zřejmé, že Olan Rogers má v rukávu ještě tuny nápadů, aby se v dalších sériích nemusel opakovat, a vývoj a propojenost příběhu má pevně v rukou, vůbec by mě neurazilo, kdyby třetí série byla poslední. Pokud by to tak bylo zamýšleno a příběh řádně uzavřen. Bohužel díky příslibu další série v době dokončování té třetí je konec - přestože do jisté míry v rámci vývoje příběhu bychom ho mohli považovat za dostatečně výmluvný - otevřený se zřejmým cliffhangerem a množstvím nezodpovězených otázek, tuším, že tvůrce by příběh, pokud by mohl, zakončil komplexněji. A to je prostě u takhle fajn počinu obrovská škoda. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších současných animáků, který se nebojí akce, brutality, ale i emocí a vztahových situací. Celé to je plné fajnového humoru v pěkném grafickém kabátku. Kontinuální děj i epizodní zvraty baví, jak v první i ve druhé sérii. Velká spokojenost. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Další z řady animovaných sci-fi seriálů, který mi nesedl do vkusu a po třech viděných dílech nemám chuť ho sledovat dál a proto ta nízká známka. Narozdíl od Futuramy, či Rick a Morty jednotlivé díly na sebe navazují do většího příběhu, takže nemá smysl je sledovat samostatně či na přeskáčku. Sice jde o zábavný seriál, ale není tam tolik humoru jako v těch již jmenovaných. Současné hodnocení seriálu je vysoké, tak si nejspíš své diváky najde, ale já se k nim nepřidám. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina Gary mi přijde tak neuvěřitelně otravný, že mám problém ten seriál ukoukat, i když se aktivně snažím. Není to dorky milý loser s velkými sny, je to namachrovaný egoistický pablb, který na všechno reaguje jako desetileté dítě. Chci, aby se mi ten seriál líbil: zajímá mě příběh, líbí se mi epické a emotivní momenty, kdy hraje cool písnička a ve slo-mo vybuchují hvězdy, zatímco dva hrdinové v bojových skafandrech padají vstříc smrti... ale pak tam přijde zase nějaký dementní vtípek v té jeho HROZNĚ KŘIČÍÍÍM-a-pak-hned-šeptáááám intonaci a kouzlo je pryč. A jsem naštvaný, protože kdyby hrdina byl cool Avocato místo Garyho, tak to miluju - a teď nemůžu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkové shrnutí a hodnocení si nechám na později, až budu mít za sebou celou třetí sérii, nicméně chci to dočasné/trvalé umístění v oblíbených seriálech nějak obhájit. Takhle nadšený jsem z žádného seriálu nebyl ani nepamatuju. I Carnivale si mě získával delší dobu, stejně tak Project Blue Book, ale tady jsem už od začátku tušil, že bych si to mohl zamilovat a i přes pár slabších epizod byl pro mě tenhle seriál s každou další lepší a lepší, takže se moje tušení jenom potvrdilo. Možná dojde k nějakému zlomu kdy mě to naštve nebo už to nebude ono (snad ne!), ale stejně chci tenhle seriál prozatím mít v oblíbených. Zaslouží si tam být - a že není jednoduché se tam dostat. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Až na ty chvílemi zbytečné dialogy, kdy hrdina komentuje cokoliv, tak musím říct, že jsem nebyl absolutně připravený na to, co přijde. Epičnost v rozměrech o jakých se Rickovi a Mortymu ani nezdálo a jistota přežití postav asi jako u Hry o trůny. Za mě super, ale jak říkám, ubrat rádoby hlášek a je to jasná 5*hvězda. Skvělá hudba. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Ani nevím, co jsem očekával, ale tuhle vyváženou porci komedie s dramatem ve sci-fi nádobě určitě ne. Fungující vtip střídá brutální bitva zakončená zradou nebo jiným zvratem, působícím až emočním dojmem. První série začala poněkud neotesaně, ale přes pochopení postav se dopracovala k působivému rozuzlení a druhá série už nenechala diváka vydechnout a odlepit se od poutavého příběhu. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalé, není to průměrné, je to prostě chookity. Sjel jsem to na jeden zátah, a nebyla to až tak špatná jízda. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba, zajímavý děj a bohužel většinou rozpačitý humor. Hlavní hrdina není sympaťák a má zlozvyk komentovat cokoliv co se děje tím nejtrapnějším možným způsobem. Deset dílů nestačilo abych se ho naučil ignorovat, natož abych mohl doufat, že bych si alespoň trochu oblíbil. Ostatní na tom nejsou o moc lépe, takže jsem se smál jen při situačních vtípcích. Naštěstí jich je tam požehnaně. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Sakra já si tohle sci-fi animované dobrodružství plné vtipu fakt oblíbil. Plno skvělých postav jako Gary, Mooncake a hlavně můj oblíbený šílený KVN vlastně ve Final Space není postava co by mi vadila, protože na celou partu se opravdu dobře dívá. Po dvou sériích zatím stále plná palba. 1.série 5/5 --- 2.série 5/5 --- 3.série 4/5 --- ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Podobnost s Rickem a Mortym je čistě náhodná. Tohle je děláno trochu jinak a více vám předhazuje daný vtip. Stylem "Kdyby jste se náhodou nesmáli, tak se smějte ! Budete se smát !" No prostě tlačení na pilu občas. První řada se celkem dala a je to tak na 80%, ale druhá řada už ničím moc neoslňuje a musím snížit ze 4* na 3*. Uvidíme, jak to půjde dál. Tak ten humor už se opravdu nedá zvládnout 2* ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Hodně zvláštní počin. Někdo by i řekl, že odpověď Netflixu na Rick and Morty. A jestli s nějakým úspěchem je nasnadě. Má to své. Jede si to své. To "své" je ale dosti sporné, protože kupříkladu já, jsem snad do třetího dílu nevěděl, co se děje a nebo o co tam vůbec jde. Je to hodně těžké na posuzování, protože je zde i nějaká určitá úroveň humoru, ta ale taky nefunguje úplně vždycky a někdy se sami sebe ptáte, co se to kurva děje? Ale! Své jsem si v tom našel. Docela jsem se těšil na další díly, i když jsem tomu někdy mnohdy nerozuměl. A to nemluvím o to finále šestého dílu kupříkladu. To v mé hlavě i v srdci zůstane hodně dlouho. Už jenom kvůli tomu, že takhle skvěle zpracovanou záležitost jsem za poslední dobu hodně dlouho neviděl. Ta druhá série určitě není k zahození. 2. série: O Final Space se dá napsat dost. Je to záležitost, která je mnohdy naprosto ujetá a někdy má nezaměnitelné kouzlo humoru. To je klasicky vidět na tom, že nějaké epizody jsou naprosto o ničem a připomínají start první série, a poté zde jsou epizody, které mě nějakými svými hláškami dostávají více do kolen než některé komedie, kterým jsem letos udělal pět hvězd. Ale co z toho? Pokud máme jeden díl, který je skoro nadčasový a vtipný a poté takový, který je úplně o ničem, vyjde nám z toho tvrdý průměr. Koukat na druhou sérii bylo převážně spíše povinnost a donucení. Ale dalo se to. Dokážu si ale představit, že třetí série bude už moc. A seriál jako tento jich může plánovat deset. A nevím jestli na to budu mít čas a hlavně nervy. ()

Reklama

Reklama