Reklama

Reklama

Filmové hvězdy neumírají v Liverpoolu

  • Česko Hvězdy neumírají v Liverpoolu (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek natočený podle memoárů Petera Turnera sleduje hravý, ale vášnivý vztah Turnera (Jamie Bell) a výstřední oscarové herečky Glorie Grahameové (Annette Beningová) v roce 1978 v Liverpoolu. Zpočátku bezstarostná a nekonvenční milostná romance mezi legendární femme fatale a jejím mladým milencem rychle přeroste v hlubší vztah, v němž je Turner ten, u koho Gloria hledá útěchu. Jejich vášeň a touha po životě budou prověřeny vnějšími dramatickými okolnostmi a dvojici čeká na společné cestě série velmi nečekaných událostí. (Cinemax)

(více)

Recenze (26)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na ten film jsem dostal doporučení, ale bohužel mě to zas tolik nechytlo, je to však možná ovlivněno momentálním rozpoložením, pokud je člověk správně naladěný, užije si Film Stars Don't Die in Liverpool více. Pořád je to dobrý feel good/sad kousek, který bych doporučil zejména milovníkům britského akcentu. V televizi vynikající volba na mrazivý sobotní večer. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že ma to tak nebude baviť. Herecky skvelé a v pár momentoch i pomerne dramaticky silné, no ako celok jedna veľká, uťahaná nezáživnosť. Jediné čo ešte trochu potešilo bola hudba a pekný vizuál. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Má to strašne veľa takých drobných momentov, ktoré sú úžasné. Krásnu hudbu, slušný vizuál a herecky je to presvedčivé. Čakala som hollywoodsku manieru, ale žiadna nebola. Spoločný tanec dokonalý. 3,5* ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nudné, na přeskáčku natočené melodrama, kdy mi připadá, že ty nejzajímavější části vynechali a jen je zmínili v dialozích. Nejlepší na celém filmu byla závěrečná autentická scéna, kdy Gloria Grahame převzala Oscara a sladce řekla jen: "Thank you so much!", popadla sošku a před ohromeným publikem opustila pódium. Ta holka měla styl! ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je najsilnejšou devízou filmu herectvo Jamieho a Annette. Hneď by som si pozrela nejaké filmy Glorie Grahame. Pekná ústredná hudobná téma. A tiež žehnám režisérovi, že sme mali opäť možnosť vidieť Jamieho tancovať. A ako! (Lumiere - 29.6.2018 - Ozveny Art Film Festu) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba, nádherná kamera, naprosto výborná chemie mezi herci, kterou bych na takové úrovni nečekal. Příběh nespěje nějak závratně dopředu, ale diváka si pomalu získává a vypráví příběh tragické lásky s nádherně vyřešenými přechody do flashbacků. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale prostě jsem čekal, že to bude lepší, že to bude emotivnější, ale nakonec se to nekonalo. Jako romance to funguje, ale čím víc se to blíží ke konci, tím je to takové nijaké. Jasně, osud k ní nebyl zrovna milý, ale tohle není příběh, který by dokázal diváka zaskočit. První polovina rozhodně lepší. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nijaký film drží nad vodou herecká dvojice. 1) Příběh podle skutečných událostí je natočen podle knihy Petera Turnera (ve filmu Jamie Bell) Film Stars Don´t Die in Liverpool._____ 2) 59letá Annette Beningová je příjemná herečka a na 31letého Jamieho Bella bych se s radostí koukal, i kdyby si to rozdával s hrošíkem liberijským ._____ 3) Zaujme i výborná hudba 42letého Joshe Ralpha. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem možná trochu více. Film občas zklouzával do klišé scén a příliš tlačil na emoce. Herecké výkony obou hlavních představitelů však byly výborné. Hudba a reálie přelomu 70. a 80. let byly také vydařené. Jako bonus jsem viděla stále roztomile ušatého a sympatického Billy Elliota po 18 letech společně s jeho učitelkou tance, skvělou Julií Waltersovou, která mu zde hrála matku :) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu je dobrý, ale postupne to upadá. Herecké výkony sú dobré až na konci sa mi zdalo že moc tlačia na emócie divákov. Jamie Bell je veľmi talentovaný a výborný herec mohol by mať lepšie filmy.Škoda že nedostáva od režisérov lepšie a zaujímavejšie úlohy. 5/10 ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Ty patří scéně, nebi. Zatřpytí se vzpomínky na ně, tady na zemi. K/l/apky štěstí. K/l/apky zármutku. Julie mého mládí. Romeo mého podzimu. Ve slunečním svitu. V bolavém oparu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nebol som cielovka tohto príbehu. Dozviete sa síce o jednej herečke z minulosti a užijete si jednu vyhrotenú scénu, ale bolo to tak sladučké a tak nudné, že ma to nezaujímalo. Isto je tam nejaká myšlienka, príbeh lásky zajačika a babičky, oddanosť a tieto všetky srandy, ale pre mňa nie. 1 z 5 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem jen řekla jak to bylo krásné. Bylo to tak krásné. To propojení mezi postavami Glorie a Teda. Ty tiché chvilky, které byly ve filmu v pravou chvíli a přesně načasované a dlouhé jak bylo potřeba. A že někdy hodně dlouhé - tohle mám ráda, že se toho režisér nebojí a Jamie Bell za mě odvedl krásnou práci. Ten film je hodně smutný, citlivý, za mě skvěle uchopený a když vám to v průběhu filmu začne zapadat do sebe a uvidíte tam i tu druhou stránku a pochopíte, proč to udělala...Nejen mě v kině tekly slzy po tváři. A nejen jednou. Oprávněně. Nestydím se za to a jsem ráda, že vznikl takhle skvělý film. Prosím - ať tento film jen neumře někde v nepaměti.. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

U obou hlavních aktérů vidíte enormní snahu a nasazení, žel dohromady to vůbec nefunguje. Nevinil bych z toho herce, ale téma a to jak je napsané. 50% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Takové to neurážející životopisné drama, díky kterému jsem se dozvěděl o herečce, o které jsem doteď neslyšel. Herecky samozřejmě moc fain, na druhou stranu to nějak extra vtahující není. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Přes skvělý vizuál nedoporučuji naletět na oficiální text distributora o hravé a vášnivé milostné romanci, který zamlčuje to nejpodstatnější: v tomto nepříliš záživném filmu hlavní hrdinka po celou dobu umírá na rakovinu. Takže tetelit se navečer s přítelkyní u TV očekáváním romantického filmového zážitku může přinést veliké zklamání. Dvě hvězdy za kameru. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh o herečke, ktorá svoju kariéru už má za sebou. Film nad vodou držia J. Bell a A. Bening (a ich spoločný tanec je super). Filmu chýba väčší emocionálny náplň. Osobné hodnotenie: 69% (***) ()

desade 

všechny recenze uživatele

Príbeh celebrít, ktoré vo viere vo svoju jedinečnosť a nenahraditeľnosť odchádzajú z tohto sveta predčasne nie je fenoménom len tejto doby. Je to aj príbeh Glorii Grahame, ktorá začala hereckú kariéru v 50-tych rokoch. Väčšinou bola obsadzovaná do vedľajších rolí, údajne kvôli jej tvrdohlavosti a ťažkej spolupráci s ňou. Ale zahrala si aj zopár hlavných postáv, napr. vo filme In a Lonely Place s Humphrey Bogartom z r. 1950, kde mu bola herecky rovnocennou partnerkou. Talent nepochybne mala. Zaujímal by ma bližšie jej dovtedajší súkromný a rodinný (ak niečo také vôbec existovalo) život. Tiež by to asi nebola veselá story. Dík za titulky eleintron. ()

Reklama

Reklama