Reklama

Reklama

Pohanský král

  • Lotyšsko Pagonių žiedas (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Legenda o Namejsově prstenu je příběh, který se odehrává ve 13. století v Semigallii, kde se mladý Namejs (Edvin Endre) má stát novým králem po smrti regenta Viesturse (Egons Dombrovskis). Umírající král s posledním výdechem na smrtelném loži odevzdává královskou moc do rukou neočekávaného dědice. Ten v sobě musí najít sílu, aby sjednotil svůj lid a odvrátil hrozbu kŕižáckých výprav. Jen tak mohou ubránit jejich svobodu. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Myslím, že věta kterou použil již jeden uživatel přede mnou, tj. "a co je na kříži, když je celý ze zlata" - vyjadřuje úplně vše. Pokud se chamtivost a nenasytnost spojí s fanatismem a zákeřností, nemůže vzniknout nic jiného než potoky krve a slz. V tomto duchu se bohužel odvíjí celá historie lidstva. Po celou tu dobu pouze obyčejní lidé doufají a věří, že dojde k zmoudření lidstva - mám obavy že NEDOJDE, což je smutné. Snad až na konci před neodvratitelnou apokalypsou si ti nahoře připustí, že se asi někde stala chyba. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě před lety jsem o lotyšském filmu neměl ani ponětí a dnes už na mě tasí válečný film. Mimochodem dost zajímavý válečný film. Jelikož je mi lotyšská středověká historie dost neznámá, byl jsem moc zvědavý, co mi film dá. No a nakonec to nebylo vůbec špatné, jen to vypadá, že herecky tu nemají moc kde brát, protože hlavní role největších bijců tu hrají taková tintítka, o které kdyby se opřel větší vítr, tak upadnou i s koněm. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Za najväčšie pozitívum považujem výpravu a pekne zvládnuté dobové reálie, čo sa odzrkadlilo na slušnej atmosfére. K obsahovej stránke by som samozrejme mal výhrady, ale v porovnaní s inými nedostatkami to bola len taká maličkosť. Vadilo mi najmä, že herec v hlavnej zápornej postave prehrával a bol ešte teatrálnejší ako ten futbalista čo simuloval faul a tiež mi v nektorých ohľadoch vadila kamera - volil by som rozumnejšie zábery, najmä počas akčných scén. Lepší priemer. 65/100 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Slušný lotyšský pokus o historickú drámu. Počet komparzistov v dobových bitkách medzi križiakmi a pohanmi mohol byť aj vyšší, choreografia bojových scén však bola zvládnutá dosť dobre. Prekážala mi tu však pridlhá stopáž a obsadenie hlavnej postavy. Neuškodilo by tento miestami až úmorný príbeh o nejakú tú polhodinku skrátiť, efektívne zostrihať a možno vynechať útlmové pasáže, súvisiace so semigalským folklórom, rituálmi či laškovaním medzi Namejsom a jeho vyvolenou. Veľkým problémom bol pre mňa osobne Edvin Endre, stvárňujúci Namejsa. Postava superbojovníka, schopného holými rukami zlikvidovať kompletnú posádku križiackej lode vyznievala v podaní tohto subtílneho švédskeho chlapčiatka nedôveryhodne a ani za tie takmer dve hodiny som si na neho nedokázal zvyknúť. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

S kinematografii menších států mám problém. Čím dál více ve mně sílí podezření, že jsou natáčeny v anglické verzi, čímž se smývá skutečná národní kinematografie. Nemohu dokázat, že je takový i tento snímek, ale to podezření ve mně je. A že překladatel pro dabing z lotyštiny prostě u nás ani není. Závěrečné anglické titulky tomu nasvědčují. - Jinak je film koukatelný, napínavý, ta mladičká královna je nádherná, pravděpodobně fiktivní příběh je vystavěn velmi dobře. Vrátím-li se zpět k dabingu, tak ten český je hrozný, dokonce se v něm objevují anglismy (to příšerné wau), které ve středověkém Livonsku jistě lidé nepoužívali, ale jej to i o způsobu vyjadřování a výkonu dabérů samotných. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo 47 dní. Jeho podstatná časť sa natáčala v lotyšskom filmovom štúdiu Cinevilla, západne od Rigy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama