Reklama

Reklama

Nicota

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Počas nočnej zmeny nájde Daniel (Aaron Poole) zraneného chlapa a ihneď sa ho snaží dostať do nemocnice. Tých v okolí nie je mnoho, takže musí využiť tú, ktorá má byť čoskoro uzatvorená. Po príchode na miesto však zisťuje, že pacienti s personálom sa ocitli pod útokom monštier a aj keby chceli uniknúť, čakajú na nich vonku členovia neznámeho kultu s dýkami v rukách. (Marceloo)

(více)

Recenze (187)

verbal 

všechny recenze uživatele

Zatímco tuhle LIVINGDUMB to viděl na Festivalu mongoloidních sestrošuků, já si to pustil normálně v televizi a nikterak zklamán nejsem. Je to sice pocta osmdesátkovým klasikám jejich nestydatým vykrádáním, kde se prostě Ze záhrobí vyřítil Pinhed s Vládcem temnot v zádech a spolu s Kthulíkem se vši vervou trhají latexové masky, až stříká prasečí krev, hnis z roztaveného eidamu a zmítají se loutková chapadla, nicméně má to moc milou dobovou patinu, svižně to odsejpá a velkého Vindoma Érla může označit za neherce jen naprosto tupé hovado. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V rámci nenáročných, zábavných hororových béček je The Void na špici konkurence posledních let. Má to trochu z Lovecrafta, trochu z Barkera, trochu z Carpentera. Vysoké tempo naskočí už na začátku a až do konce pak není místo, které by bylo vyloženě hluché - v podstatě neustále se děje něco nechutného, hrozivého nebo atmosférického. A že je to po mytologické stránce blábolivé? To sice jo, ale díky radosti z úžasných praktických efektů mi to u tohoto filmu nevadí. Gore a monster jsem mimochodem čekal větší nálož, ale nakonec se s nimi spíše šetří a větší část stopáže to tvůrci hrají spíš přes atmosféru (což je pro mě pozitivum!). Když se nějaká potvora objeví, tak je ovšem libová. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Šílenej horor, kde je ňák všechno. Je trochu škoda, že to vypálí trumfy moc brzo. Začátek je totiž fakt znepokojivej a dost intenzivní a fakt jsem napjatě čekal, co se z toho vyklube. Někdy v prostředku to ale poněkud ztratí dech a jen tam pomalu choděj v chodbách. Mno a konec je už spíš komedie. Když tam transformovanej šílenej doktor konečně zařídí porod dcerušky z jiný dimenze a ona z toho vyleze fakt hyperzmutovaná kreatura, tak jsem fakt vyprskl smíchy. Tvůrčí nadšení bylo vidět, ale prostě to fakt mockrát nedávalo vůbec smysl a prostě tam všech těch hororovejch atributů bylo až moc na to, aby se to dalo brát vážně. Asiatka byla sexy. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Věc, Mlha, nevimco, Scrubs, Hvězdná brána, Re-Animator, Horizont události, Beyond the Black Rainbow, generický "jsme v pasti, co teď, nejlepší bude ztratit svoje shit",... Bych ale teda příště radši víc Nicoty a trochu hlubší astrální gangbang. ()

Mazarini odpad!

všechny recenze uživatele

Nemuzu tomu dat 2 ani 3 hvezdy za prvnich 20 minut jako u vetsiny filmu. Je to proste odpad. Jako celek je to odpad. A uz me sere, jak kazdy film posledni dobou s dobrym napadam po pulce zacne vymyslet p*coviny a ztrati veskere kouzlo. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Tak já už fakt nevím. Nemyslím si, že jsem až tak náročný, ale dát takové sračce tak vysoké hodnocení, tak to už je moc. Pár postav v bílém hábitu s píčou na kapuci, pár amatérských herců v nemocnici a pár hadic a nějaké chuchvalce, které ani nejsou pořádně vidět, protože zrovna bliká zářivka! (Festival trpělivého diváka) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Možno si opäť niekto povie, že k spokojnosti mi veľa netreba, zatiaľ čo ja mám pocit, že niektorí užívatelia sa už "boja" dať 5 hviezd, pretože hororom sa predsa plný počet nedáva, ale ja s tým problém nemám, už len z toho dôvodu, lebo pre mňa je to zatiaľ to najlepšie, čo sa tento rok urodilo, tak načo šetriť. Akcie je dosť, atmosféra áno, masky parádne, gore tiež, mne nič nechýbalo. (Mimochodom, toho "jakožto"... kokota som doteraz ľutoval, nakoľko duševne chorých treba akceptovať, ale už by bolo načase, aby ho niekto zmazal, hororovému žánru na csfd by sa dýchalo omnoho lepšie). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Při letošním prozatimním suchu tu máme vynikající očekávaný kousek. The Void má plusů hned několik. Odehrává se v prostředí nemocnice, což vždy mělo, má a bude mít svou atmosféru, poněvadž jak už řekla jedna z hereček dle statistiky nejvíce lidí umře právě tam. Tempo je rychlé a na věc se jde víceméně od začátku, což je taky velmi vítaným plusem. Postavy uzavřené v nemocnici né všechny spolu spolupracují, což opět vytváří nepříjemné dusno ve vzduchu. Největším plusem je však poctivá maskérská práce a mechanické efekty, které dají zavzpomínat na 80. léta a překvapivě to nevyznívá vůbec trapně naopak! Monstra mají šmrnc, jsou děsivá a o gore zde taky není nouze. Mínusem jest, že se většinou odehrávají ve tmě, tedy v plné kráse jdou vidět zřídka kdy, ale čert to vem, podobné horory se už vůbec netočí a je třeba je ocenit. Story 6/10, Atmosféra 8/10, Gore 7/10, Vizuál 7/10, Akce 7/10, Napětí 7/10,Humor 0/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 4/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Atmosférický, drsný, temný a ku koncu dosť nechutný horor, ale i značne chaotický, asi až príliš vykrádajúci Vec a Hellraiserov (a kadečo inšie) a hlavne obsahujúci strašne otravné, hysterické, neschopné a nesympatické postavy, plno logických hovadín (pozoruhodné je vyvrhnutie mláďaťa, ktoré je o 70% väčšie, ako matka) a blbého strihu, ktorý komplikuje prehľadnosť mnohých scén. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem dal na slepou intuici a vyrazil si na tohle do kina. Béčko jízda plná nechutných monster-slizáků, bez větších prodlev, úvodů a kecaček, místy rozpoutá úctyhodně intenzivní, temně ambientní pekla, až jsem samovolně zářil radostí. Jak mi přišlo, že konečně něco tříská potenciál zlomuziky v hororu na max. Efekty/ masky jsou tu dost nevídaný a top, kór jestli je to "indie", a dávají vzpomenout na starý dobrý poctivý časy než všechno začaly ojebávat počítače. Vytýkám jen mozekmrdací fantasy finále, který už do wtf-astrálna ulítlo až příliš, ale zase, máte-li zájem, je tu asi prostor hledat v tom kdovíco rozměry. Nebo se smát. Svoje hrál určitě i plný sál, plátno a vedle blikající anděl kostlivec, teď čerstvě si ale řadím mezi nejzábavnější horory posledních let. Skvělá zmrďácká popkornovka. [Otrlý divák '17] ()

movie 

všechny recenze uživatele

50% Podivná pastiš tři Carpenterů (THE THING, ASSAULT ON PRECINCT 13, PRINCE OF DARKNESS) a HELLRAISERA. Absolutně se mi nepodařilo proniknout filosofickým rámcem celého díla a režijně je to hodně nezvládnuté, především v momentě dramatických scén, které vždy zcela nesmyslně vyústí do podivného sureálného tripu a nikdy tak neudží napětí. Prvních 10 minut bylo slibných, škoda. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nostalgický návrat do osmdesátých let, který ocení hlavně fandové poctivé ruční práce maskérů, nikoliv zastánci rakoviny moderního hororu - vyjebaného CGI. Monster není zas až tolik, jak by se na základě traileru mohlo zdát, ale jsou zvládnuty naprosto bravurně (chvilkami to vážně připomene mistra Carpentera), takže trochu zamrzí absence lepšího nasvícení, aby si jimi divák mohl více pokochat. Tvůrci naštěstí sázejí hlavně na nepříjemnou atmosféru, kterou nás dokážou držet v napětí téměř po celou dobu i v momentu, kdy se toho zdánlivě moc neděje. Závěr už trochu přehnaně ujel do fantasy, ale nic to nemění na celkovém dojmu, v němž převládá skoro až takové to dětské nadšení z dobře odvedené prácičky. Moc pěkný. P.S. Pánové LIVINGVŘED s Psychorem by nepoznali dobrej horor ani v případě, že by je sám Carpenter mrdal do prdele! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Amatérská vykrádačka H. P. Lovecrafta a celé řady dalších snímků, kterou nadšeně ohvězdičkují pouze milovníci pokleslých hororových béček. Opravdový fanoušek žánru se při sledování Void bohužel ponoří do nefalšované hororové prázdnoty, jelikož režisérská dvojice ve své práci naprosto selhala. Už po pár minutách diváka zarazí toporné herecké výkony a jak se později ukáže, jedná se jen o špičku bílého trojúhelníku. Přidávají se totiž i bídné praktické efekty, které by se hodily spíše někam do osmdesátých let, a především nicotný scénář obalený v neexistující atmosféře. Záhadou pak zůstává, proč se zde Gillespie a Kostanski vůbec pokoušeli o inkorporaci vágní symboliky či budování jakési mytologie, když již od úvodu zjevně nevěděli kudy kam. Jakožto zdejší hororový expert mohu snímku Void udělit maximálně jednu silnější hvězdu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Don't Knock Twice popová nálož hororových motivů, ale tentokrát za mě bez charismatu, bez zajímavých nápadů, jen rutinní a očekávatelné jak dějově, tak řemeslně, což je u hororu nakonec vždycky to nejhorší. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit něco, co krade kde se dá (často rovnou od těch nejlepších), a ani tak to není moc dobré, moc zábavné, ani moc chytré? Pusťte si třeba dvacátou minutu tohohle a pak padesátou minutu Carpenterova Prince of Darkness. Myslím, že k tomu není třeba nic dodávat. Zrovna odtud (ale i z dalších Carpenterových horrorů - např. Věc je jasná) se v The Void krade nejvíc. Ve druhé půlce se přidá ještě šílený doktor, objeví se Cenobiti křížení s Fulciho zombies (jeden z nich si rovnou střihne "spiderwalk") a dáme si i nějaký ten ďábelský porod. Ve velkém se vykrádá jak klasika, tak novější věci. Namátkou: vidle z Crazies - zde sekera, čtvrtý Vetřelec a nově vyšlechtěné mládě - zde monstrózní novorozenec... Ba objeví se i něco jako Tyrant z her Resident Evil. A to vše ve jménu hrůzného Trojúhelníku. Nakonec se oklikou vrátíme k starému dobrému Prince of Darkness a vesele si obšlehneme scénu se zrcadlem a sebeobětováním. Dokonce ani ta sekyra tam nechybí. Můžete porovnat: Obě scény najdete před závěrečnými epilogy obou filmů. Zatímco epilog z Carpenterova arcidíla naleznete jen a pouze v onom Carpenterově arcidíle, ten z The Void už nám jednou předložil Lucio Fulci v The Beyond (E tu vivrai nel terrore! L'aldilà). Což je zase Fulciho majstrštyk. Jen se k tomu přidala obří pyramida, aby to s tím trojúhelníkem dávalo smysl. Jaký smysl, ptáte se? Já bych řekl, že je to jasné. Za vším hledejte Ilumináty. A teď vážně: Je The Void jakýmsi neumělým pokusem vzdát hold všemu, co jej inspirovalo? Protože v tom filmu nenajdete nic originálního. Je to jeden velký slepenec záběrů, scén a nápadů, které už dávno a většinou mnohem lépe realizoval někdo jiný. Máme tu prostě další Scary Movie, ovšem zcela bez ambicí něco parodovat. A bohužel to není ani moc srandovní. Ať už jde o poctu nebo jen o neinvenční vykrádačku, The Void funguje především jako potvrzení faktu, že filmový horror se už více než deset let nachází ve slepé uličce, plné neinvenčních remaků a primitivních lekaček pro nenáročné publikum. Naprostá ztráta ambicí, kterou dnes v tomto žánru podporují nejen velká, ale evidentně i malá nezávislá studia, je něco, co mě mrzí už hodně dlouho. A jak to vypadá, bude mě to nejspíš ještě hodně dlouho mrzet. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Uprostred nočnej smeny nájde Daniel (Aaron Poole) neďaleko svojho auta zraneného chlapa a ihneď sa ho snaží dostať do nemocnice. Tých v okolí nie je mnoho, takže musí využiť najbližšiu nemocnicu, ktorá má byť čoskoro kompletne uzatvorená. Po príchode na miesto však zisťuje, že všetko nie je úplne v poriadku. Pacienti s personálom sa totiž ocitli pod útokom monštier a aj keby chceli uniknúť, čakajú na nich vonku členovia neznámeho kultu s dýkami v rukách. - Po viac ako dvoch rokoch som sa konečne dočkal a som velmi spokojný. Už od začiatku má The Void mrazivú atmosféru a nebezpečenstvo nečíha len vonku, ale aj vo vnútri. Efekty sú presne tým, čo robí staršie horory tak úžasnými, a aj keď ich nie je vela, väčšinou sú perfektne spracované. Prechádzka peklom bola krásna a masky boli pekne kreatívne. Herci hrajú v rámci rozpočtu slušne, aj keď je často vidieť, že do svojich úloh nedokážu dať kúsok seba. Mohlo by sa zdať, že dejová línia má klasický hororový priebeh, ale keď som si v závere uvedomil, ktoré postavy prežili, rozhodne nejde o tradičné hororové spracovanie. O závere si divák môže myslieť absolútne čokolvek, na čo poukazuje aj názov, ktorý v mojich očiach evokuje to, že si má divák tú prázdnotu vyplniť. Ide o suprovú záležitosť, z ktorej priam srší tá hororová béčkovosť a všetko, čo na hororoch milujem. Ďalšie pokroky režisérov budem pozorne sledovať a určite pôjde o kvalitu, keďže si ich na vyšších miestach všimli a podielajú sa na remaku It. + herec z The Returned a iZombie ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě bavilo, jak to kopíruje Přepadení 13 okrsku, ale záhy můj zájem opadl kvůli nesympatickým postavám a málo napínavému ději, který v druhé polovině sklouzne do bloumání sklepními prostory a nudných mytologických sraček. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kanadská loupež za černé noci. Nejdříve se odcizí motivy Carpentera (assault na nemocniční okrsek prostřednictvím kultu polokosočtverců či z lidí lezoucí ošklivá věc) a pak proběhne rozkrádačka v pekelných zákoutích Clivea Barkera, úchylných Cronenbergových transformacích a chapadlových Cthulhu motivech. Kladem jsou klasické latexové triky a esprit low-budget hororů z dávných osmdesátek, záporem zmatečný střih a nesympatické postavy v čele s fízlem, který všem okolo doporučuje, aby se zklidnili, ale sám by potřeboval platíčko thorazinu. Autorská dvojice Gillespie, Kostanski by za tuto bohapustou zlodějnu zasloužila potrestat zvýšeným zájmem producentů.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tak po treťom zhliadnutí tomu 4* hodím aj ja. Stále si síce myslím, že je to značná vykrádačka, ktorá kvality svojich inšpiračných zdrojov ani zďaleka nedosahuje, ale keď už som to videl 3x, tak na tom asi niečo bude, nie? ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takže tu máme Věc, Aliena, Cthulhu, Hellraisera a jeho Cenobity a všechno to ovládá jakýsi pochybný Ku-Klux-Klan. The Void se očividně snažil způsobit orgie hororovým fandům a tak do sebe naházel všemožné odkazy na kultovní horory. Děsivé jsou scény, kdy je nemocnice v obležení maskovaných členů kultu. Toto já vidět, jak na mě něco takového čeká venku, asi zalezu někam do sklepa, nebo kouta. Ne, počkat, tam jsou vlastně chapadla a Prastaří. Tak to by asi nevyšlo. No nic...:D Jako celek snímek funguje v podstatě docela dobře. Slušná podívaná, z níž asi hrůzou nepolezete po zdech, ale na jedno podívání je ideální. ()

Reklama

Reklama